Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   272 / 1190
(#) jacsu hozzászólása Okt 30, 2010 /

Engem elsősorban az érdekelne,hogy hegesztő trafo szabályzáshoz,és egyenirányitáshoz lehet e használni valamit belőlük.Jo pár darab van belőlük,pár kilo alu hűtőbordán voltak.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szia!
Sajnos nem IGBT-k, hanem tirisztor-dióda és tirisztor-tirisztor modulok (TD, TT). De van pár ott dióda-dióda modul is, összekötve.
(#) kadarist válasza jacsu hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Ezek a tirisztoros Powerblock-ok (TT) hálózati szabályzásra jók, mert viszonylag kicsi az áramuk (25, 35A). A párhuzamosan kötött diódák viszont már hegesztő-egyenirányítására is alkalmasak lehetnek.
(#) ekkold hozzászólása Okt 30, 2010 /

A börzén vettem a fotón látható alkatrészből egy nagy marékkal - azonban nagyító hijján akkor kondinak néztem. Most valamilyen rezonátorra gyanakszom, de ha valaki "ismeri" a képen levő alkatrészt az légyszi jelezze! Esetleg adatlap is jó lenne. Murata gyártmány.

murata0.jpg

(#) lapose válasza ekkold hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szia!
Ez szerintem egy 2.69MHz-s rezonátor. HD-s TV-ben használják Sony gyártmányú crt driver IC mellé. Adatlap nemigen lesz hozzá.
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 31, 2010 /

Helló!
Keresek egy alkatrészt, ami telefon alaplapban volt, az RF részen. A típusa: SCDY0003403 Mellékelek egy képet is a környezetéről. Eddig nem volt térerő, azt írta a telefon ,hogy nincs hálózat, most átkötöttem a be és kimenetet, így már csak segélyhívás-t ír ki és lehet is hívni a 112-t. Szóval kellene egy adatlap, hogy mi is ez valójában, hogyan lehetne kiiktatni.
Hopp a kép majdnem lemaradt.

kép.jpg

(#) ekkold válasza lapose hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Köszi, úgy néz ki, tényleg az lesz.
Sok van belőle, ha kell valakinek néhány ingyenes darab, akkor jelentkezhet érte!
(#) lapose válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szia!

Az egy RF iránycsatoló.
(#) Ricsi89 válasza lapose hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

És ha én ezt kihagynám, csak átkötném a ki és bementet, akkor nagy gond lenne? Mivel az egyik lába hiányzik, így nem tudom visszatenni.
(#) lapose válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Nem tudom. Ehhez jobban bele kellene ásni magát a telefon rajzába. Kérdés, mit csinál a telefon a PWR_DET jellel..
(#) Ricsi89 válasza lapose hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Na közben átkötöttem, hívni lehetett vele, rendesen lehetett beszélgetni, elvileg működik nélküle is. Bár antennaprobléma miatt a térerőt néha dobálta, de külső antennával stabil volt a térerő(külső antenna=a külső csatiba dugott drót). Ez a telefon egyébként is eléggé roncs, mert beleesett előtte a wc-be és szerintem előtte valaki már próbálta javítani, mert magától nem esik le két alkatrész.
(#) pucuka válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Ez az eszköz antennahiba esetén pont a végfokozatot védi az tönkremenéstől, és a végfokozat teljesítményszabályozásában vesz részt.
(#) cipoce hozzászólása Nov 2, 2010 /

Heló!
Tudna nekem valki segíteni olyanban, hogy egy rádiót átépítettem egy másik dobozba, de leszakadt a negatív kábel, és nem találom honnan. Az alaplapra ez volt írva: "Rm-8018 2000.4.20 és ANT" és végül egy kép az alaplap hátuljáról .
Hova forrasszam vissza a kábelt?

DSC09790.JPG

(#) kadarist válasza cipoce hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Szia!
Jobb kép kellene.
(#) nikolatesla válasza cipoce hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Szerintem a hang out negatívjára jó.
(#) cipoce válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

képek
(#) kadarist válasza cipoce hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Mi a Sony IC típusa?
(#) efcsabi válasza cipoce hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Szerintem ide forraszd.
(#) VillTMK válasza efcsabi hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Szerintem a kapcsolós poti másik felire, különben nem tudod kikapcsolni.
(#) kadarist válasza efcsabi hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

A kapcsolóval a + ágat szokták megszakítani. Itt a - vezeték helyét keressük.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Nem mindíg. Elvileg mindegy, előfordul mindkét megoldás hordozható rádióknál.
(#) cipoce válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

köszönöm a sok válasz, légysz i egy "x"-et tegyél ahova tegyem mert sok cin van ott mindenhol

Írd már le az IC típusát! Légyszíves!
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Mondom: szokták.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Na de ha oda köti, akkor majd hogy kapcsolja ki? Efcsabi ötlete a jó, de a kapcsoló másik végére kellene kötni, hogy ki is lehessen kapcsolni.
(#) kimu hozzászólása Nov 3, 2010 /

Sziasztok!
Még kezdő vagyok ezért elnézést, ha nagyon amatőrök a kérdéseim. A mellékelt képen egy notebook alaplapjának részlete látható. Nem tudom, hogy milyen alkatrész lehet ez, de rendesen elfüstölt.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
- Mi ez a valami, ami elfüstölt?
- Érdemes még ezzel a lappal foglalkozni, vagy inkább felejtős?
(A noti a nejemé és elmondása szerint nincs összefüggés a hajszíne és a gép meghibásodása között. Nekem vannak kétségeim.)
Köszi a válaszokat!
(#) Norberto válasza kimu hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Az egy FET, ami elfüstölt. Egy tranzisztor-fajta. International Rectifier gyártmányú.

Olyan típusjelű lehetett, mint ami pont mellette van, fejjel lefelé. Leolvasni sajnos nem igazán lehet a jelzést.
(#) cipoce válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Az összes lehetőséget kipróbáltam,de mindenhogy csak sisterget , a hangfal - vezetékére rárakás volt a lagjobb,de akkor nem lehetett kikapcsolni

Valóban a negatívat szakítja a kapcsoló. A jelzett helyre tedd a - vezetéket. Az IC típusa: CXA1691M
(#) kimu válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Köszi a gyors választ!
A mellette lévő kettőn ezek az adatok vannak:
IOR051A
9M8D
7811A

Ami füstbe ment, annak csak a tetejét látni, de az így kezdődik:
IOR050A (Ezekszerint nem egyformák?)

Néztem az irf.com -on. Ez lenne az? Kerestem az SOS elektronik-nál, de nincs nekik ilyen. Hol érdemes még keresgélni?
Következő: »»   272 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem