Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   89 / 227
(#) pcroland válasza gabrinator hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Inkább nem kell nyák elég tiszta a kép arról megcsinálom a nyákot,ja és te a két bejelölt alkatrészt kicserélted benne?

Kész is a nyák.

Még valami,ugyebár a 100nf-os kondi helyére 1nf-ost kötök akkor ha nincs rajta a dallamos szaggató nem működik az 1nf-ossal és vosszakell cserélnem a százasra?
(#) galidor hozzászólása Nov 19, 2010 /

Helló én egy kicsit szeretnék építeni hogy 5-őst kapjak fizikából segítenétek? előre köszi.
(#) pcroland válasza galidor hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia!Építsd meg ezt .Én is ezt építettem meg és kaptam ötöst fizikából is és technikából is.(nekem 6-7000-ből jött ki[drága a huzal])ja és menny lefele a linken és a hármas verziót építsd meg!
(#) gabrinator válasza pcroland hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Hát én pontosan ugy kötöttem be mint ahogy a kapcsoláson van , a két alkatrészt pedig azthiszem nem kell lecserélni hanem azokat pluszba bekel oda kötni, de nembiztos De nekem ugy müködött. Amugy 15 V rol hasznaltam .
(#) pcroland válasza gabrinator hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Köszi.És amúgy te um 66-osod melyik zenét játsza a szokásos legtöbb helyen kapható Für Elise chip?Ja és neked honnan volt meg a rajz mert most nincs fenn skori oldalán vagy nem találom,mert én régebb töltöttem le.
(#) gabrinator válasza pcroland hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Aham , Für Elisét játsza A fórumon linkelte valaki még anno azthiszem .
(#) galidor válasza pcroland hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Kösz neki is állok ))))
(#) pcroland hozzászólása Nov 22, 2010 /

Hello! A 24 voltos teslámba beakartam építeni L4-C4-et és ha berakom 1-2 millis-re csökken a szikra a 4 centiről,de ha csak L4-et építem be akor 3-4 millivel nagyobb lesz a szikra,miért nem megy L4-C4-el?Rosszak a kondik amikkel kísérletezek?Ilyen kis piros fólia kondi.
(#) BULL1988 válasza pcroland hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Hány voltról járatod a 24 voltosodat? Amúgy egy kicsit számolgatni is kell mellé, veszel pár darab kondit (ilyen egy nanósakat) és kikísérletezed a megfelelő értéket....
(#) pcroland válasza BULL1988 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

12v-ról,ez a gond?.Hogy is van párhuzamosan vagy sorosan kell kötni ahoz hogy a kondik értéke összeadódjon?
(#) nikolatesla válasza pcroland hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Ha sorba akkor nő a fesz csökken a kapacitás. De ha párhuzamosan akkor meg nő a kapacitás!
Legalább is én így tudom

Azért nem léteznek fizikakönyvek is a világon.... Ezek eléggé alap dolgok. No meg a neten is meg lehet találni az ilyen képleteket seperc alatt.... Ha a hobbid az elektronika, akkor illene ezeket megtanulni....

Költői kérdés volt ...nem amúgy csak nem jutott eszembe.
(#) pcroland válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Köszi. (És ha nő a kapaciás csökken a fesz)
(#) _BiG_ válasza pcroland hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Idézet:
„(És ha nő a kapaciás csökken a fesz)”

Jézusom
Remélem, ez csak vicc volt...

Amúgy az alapvető elektronikai ismeretekből tessék felvérteződni! Ez a "csak nem jutott eszembe" szöveg nem erre az oldalra való.
Tesla megfordul a nyughelyéül szolgáló vasgömbben...
(#) pcroland válasza _BiG_ hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Én úgy tudtam a fenykapu oldalról Akkor,hogy is:párhuzamosan marad a fesz és nő a kapacitás?
(#) nikolatesla válasza pcroland hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

A "fény kapu" egy nagy badarság életveszélyes teslával meg sok sok megépíthetetlen "ingyen energia+ gépekkel!
Igen,
Párhuzamosan:
Nő a kapacitás (pF,nF,uF,F)
Sorosan:
Csökken a kapacitás nő a fesz. A kapacitás felére csökken!

És akkor a 12 volt a gond?
(#) Collector válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

A felére csökkenő kapacitás egy speciális eset a millió közül.

Ja és akarok venni két zselés akksit. Szerintetek két ilyet vagy két ilyet ?És jó hozzá ez a töltő?Azt írja ólom akksihoz.Az akkor a zseléshez nem is jó?És lehet úgy tölteni hogy párhuzamosan kötöm az akksikat és egyszerre töltöm?
(#) _BiG_ válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Idézet:
„A kapacitás felére csökken!”

Az előbbi szövegem neked is szól. Ne tessék hibás állításokat tenni!

A kapacitás párhuzamos kapcsolásakor a részkapacitások összege lesz az eredő érték, a feszültségtűrés a legkisebb feszültségtűrésű kondenzátoréval fog megegyezni. Tehát egy 10nF/500V-os és egy 22nF/100V-os kondenzátor párhuzamos kapcsolásakor az eredő kapacitás 32nF, de a kapott feszültségtűrés csak 100V !!

Soros kapcsoláskor pedig az alábbi a képlet, n darab, különböző kondenzátorra:
1/Ce = 1/C1 + 1/C2 + 1/C3 + ... + 1/Cn
Tehát a "felezős" állítás nem igaz, csak akkor, ha két, azonos értékű kapacitás van sorba kötve.

Azonos kapacitások láncára ez a képlet is jó:
Ce = C1 / n (n a kapacitások száma)

Fontos, hogy az eredő kapacitás mindig kisebb lesz a soros lánc legkisebb kapacitásértékénél.

Az eredő feszültségtűrés pedig a részfeszültségtűrések összege lesz.

Üdv!
(#) pcroland válasza _BiG_ hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Mint az ellenállásnál csak ott párhuzamosan csak akkor lesz fele az ellenállás ha mindkettő értéke ugyanakkora.
(#) Collector válasza _BiG_ hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Idézet:
„Az eredő feszültségtűrés pedig a részfeszültségtűrések összege lesz.”

Hát azért ez sem teljesen igaz. 5 darab 100nF-os 500V-os kondi, és 1 darab 100nF-os 100V-os kondi sorba kapcsolva csak 600V-ra terhelhető.

Az 1,2 Ah nagyon karcsú, a másik már pofásabb.... A töltő az jó, én külön töltöm őket, szerintem úgy érdemes.... (nem mindig használom mindkettőt, így van, amikor csak az egyik merül le....)
(#) _BiG_ válasza Collector hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Igazad van, elrontottam, köszi.

Jó,köszi,de akkor mindenféle akksihoz jó(6,12v)?Ja és csak úgy leírom,hogy ne vegyetek ázsia centerben multifunk töltőt 9volt helyett 22v-ot adott de még úgyis olyan gyenge volt hogy nem töltött(csak egy pici trafó egy greatz híd és 4-5 ellenállás volt benne).
(#) marksman hozzászólása Nov 23, 2010 /

Rájöttem, hogy mér nem volt jó a tekercsem ( 6.3 cm átmérőjű cső, a megtekercselt rész hossza 11.6 cm, 0.05 -ös huzalból ).
Túl vékony! Biztos a nagy ellenállás miatt (6.7 kΩ), nem ?
Ma készítettem egy másik szekundert próbaképpen , 5 cm átmérőjő csőre 0.1 mm2 -es huzalból , a megtekercselt rész 7,5 cm.
Sokkal jobb, kb. 5-6 cm -eset szikrázik
(#) Collector válasza marksman hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Eleve nem értem, miért kell ilyen hajszálvékony huzalt használni, nagyon nehéz tekergetni, nagy az ellenállása, és túl rövid is lesz. 0,3-as huzalból teljesen nyugodtan lehet tekerni.
Következő: »»   89 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem