Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Inkább nem kell nyák elég tiszta a kép arról megcsinálom a nyákot,ja és te a két bejelölt alkatrészt kicserélted benne?
Kész is a nyák.
![]()
Még valami,ugyebár a 100nf-os kondi helyére 1nf-ost kötök akkor ha nincs rajta a dallamos szaggató nem működik az 1nf-ossal és vosszakell cserélnem a százasra?
Helló én egy kicsit szeretnék építeni hogy 5-őst kapjak fizikából segítenétek?
![]() ![]() ![]()
Szia!Építsd meg ezt .Én is ezt építettem meg és kaptam ötöst fizikából is és technikából is.(nekem 6-7000-ből jött ki[drága a huzal])ja és menny lefele a linken és a hármas verziót építsd meg!
Hát én pontosan ugy kötöttem be mint ahogy a kapcsoláson van , a két alkatrészt pedig azthiszem nem kell lecserélni hanem azokat pluszba bekel oda kötni, de nembiztos
![]()
Köszi.És amúgy te um 66-osod melyik zenét játsza a szokásos legtöbb helyen kapható Für Elise chip?Ja és neked honnan volt meg a rajz mert most nincs fenn skori oldalán vagy nem találom,mert én régebb töltöttem le.
Aham , Für Elisét játsza
![]()
Hello! A 24 voltos teslámba beakartam építeni L4-C4-et és ha berakom 1-2 millis-re csökken a szikra a 4 centiről,de ha csak L4-et építem be akor 3-4 millivel nagyobb lesz a szikra,miért nem megy L4-C4-el?Rosszak a kondik amikkel kísérletezek?Ilyen kis piros fólia kondi.
Hány voltról járatod a 24 voltosodat? Amúgy egy kicsit számolgatni is kell mellé, veszel pár darab kondit (ilyen egy nanósakat) és kikísérletezed a megfelelő értéket....
12v-ról,ez a gond?.Hogy is van párhuzamosan vagy sorosan kell kötni ahoz hogy a kondik értéke összeadódjon?
Ha sorba akkor nő a fesz csökken a kapacitás. De ha párhuzamosan akkor meg nő a kapacitás!
![]() Legalább is én így tudom ![]()
Azért nem léteznek fizikakönyvek is a világon.... Ezek eléggé alap dolgok. No meg a neten is meg lehet találni az ilyen képleteket seperc alatt.... Ha a hobbid az elektronika, akkor illene ezeket megtanulni....
![]()
Költői kérdés volt
![]() ![]()
Köszi.
![]() Idézet: „(És ha nő a kapaciás csökken a fesz)” Jézusom ![]() Remélem, ez csak vicc volt... Amúgy az alapvető elektronikai ismeretekből tessék felvérteződni! Ez a "csak nem jutott eszembe" szöveg nem erre az oldalra való. Tesla megfordul a nyughelyéül szolgáló vasgömbben...
Én úgy tudtam a fenykapu oldalról
![]()
A "fény kapu" egy nagy badarság életveszélyes teslával meg sok sok megépíthetetlen "ingyen energia+ gépekkel!
Igen, Párhuzamosan: Nő a kapacitás (pF,nF,uF,F) Sorosan: Csökken a kapacitás nő a fesz. A kapacitás felére csökken! ![]()
A felére csökkenő kapacitás egy speciális eset a millió közül.
Idézet: „A kapacitás felére csökken!” Az előbbi szövegem neked is szól. Ne tessék hibás állításokat tenni! A kapacitás párhuzamos kapcsolásakor a részkapacitások összege lesz az eredő érték, a feszültségtűrés a legkisebb feszültségtűrésű kondenzátoréval fog megegyezni. Tehát egy 10nF/500V-os és egy 22nF/100V-os kondenzátor párhuzamos kapcsolásakor az eredő kapacitás 32nF, de a kapott feszültségtűrés csak 100V !! Soros kapcsoláskor pedig az alábbi a képlet, n darab, különböző kondenzátorra: 1/Ce = 1/C1 + 1/C2 + 1/C3 + ... + 1/Cn Tehát a "felezős" állítás nem igaz, csak akkor, ha két, azonos értékű kapacitás van sorba kötve. Azonos kapacitások láncára ez a képlet is jó: Ce = C1 / n (n a kapacitások száma) Fontos, hogy az eredő kapacitás mindig kisebb lesz a soros lánc legkisebb kapacitásértékénél. Az eredő feszültségtűrés pedig a részfeszültségtűrések összege lesz. Üdv!
Mint az ellenállásnál csak ott párhuzamosan csak akkor lesz fele az ellenállás ha mindkettő értéke ugyanakkora.
Idézet: „Az eredő feszültségtűrés pedig a részfeszültségtűrések összege lesz.” Hát azért ez sem teljesen igaz. 5 darab 100nF-os 500V-os kondi, és 1 darab 100nF-os 100V-os kondi sorba kapcsolva csak 600V-ra terhelhető.
Az 1,2 Ah nagyon karcsú, a másik már pofásabb.... A töltő az jó, én külön töltöm őket, szerintem úgy érdemes.... (nem mindig használom mindkettőt, így van, amikor csak az egyik merül le....)
Jó,köszi,de akkor mindenféle akksihoz jó(6,12v)?Ja és csak úgy leírom,hogy ne vegyetek ázsia centerben multifunk töltőt
![]()
Rájöttem, hogy mér nem volt jó a tekercsem ( 6.3 cm átmérőjű cső, a megtekercselt rész hossza 11.6 cm, 0.05 -ös huzalból ).
Túl vékony! Biztos a nagy ellenállás miatt (6.7 kΩ), nem ? Ma készítettem egy másik szekundert próbaképpen , 5 cm átmérőjő csőre 0.1 mm2 -es huzalból , a megtekercselt rész 7,5 cm. Sokkal jobb, kb. 5-6 cm -eset szikrázik ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |