Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Még nem figyeltem ki a híradósok cuccát, de tudom hogy sokfelé használják, mert praktikus. A minőségi, kompakt UHF mikrofonokhoz képest, lényegesen olcsóbban összehozható a kívánt színvonal. Én ezt ismerem közelebbről, jó kis cucc. :yes:
Bocsánat, hogy visszatérek a régi kérdésemhez (hangfalamhoz), de most kezdtem el nézelődni a castone oldalán. Szerintetek a CPA-500 sok neki? Ha nem, akkor B, vagy BV? Ha igen, akkor a CPA-400 jó választás lehet? (emlékeztetőnek a kép a hangfalról amiről szó van)
Üdv.
Megmondom őszintén nem tudom milyen fejlemények előzték meg az én hozzászólásomat! Én a castone révén figyeltem fel a dologra! nekem nagyon sokáig (persze régen) castone volt igaz még most is van egy 400-as a pinyóban.. a véleményem hogy egy elnyűhetetlen végfok! viszont ami rá van írva hogy 200W oldalankánt az inkább csak 150 (4hom) és kb 100-120W 8ohm ez persze relatív mertezt így számadatokban nem lehet kifejezni hiszem maga a végfok tudna 250-et is de a tápja kicsi! A hangfalat elnézve a 400-as kivitel elegendő mert azt a 120-at kraftosan adja le! A másik szempont ami miatt lecseréltem hogy lassú! (igen tudom most jönnek a tranyóadatok stb stb) ![]() de nem ez számít! :yes: Nah remélem sikerül kibogózni amit írtam és hasznodra válik.. Üdv. ![]()
"kb 100-120W 8ohm
ez persze relatív mertezt így számadatokban nem lehet kifejezni " DE pontosan ki lehet. Műterhelés, hanggenerátor, oszcilloszkóp, feszültségmérő.
Köszönöm válaszod, habár a probléma inkább ott van, hogy a hangszóróról nincsenek adatok.
A mélye valószínűleg 250Wos, biztosan 8Ohmos, ennyit tudni. (hangváltó nincsen benne) Két oldallal visszább lett kitárgyalva egyébként.
Hello!
Egyetértek oszgab4878 hozzászólásával. A castonokkal kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy a megadott végteljesítményhez közeledve egyre inkább kezd "kifulladni" a végfok. Egyre kevésbé lesznek a mélyei lazák, egyre inkább hallani, mintha nem lenne benne elég erő. Azt javaslom, hogyha a caston végfoknál maradsz, akkor is inkább vásárolj nagyobb végfokot, mint amekkorák a hangfalaid, és hajtsd inkább csak fél, vagy háromnegyed hangerőn. Ágota végfokokkal dolgozom, és ezek bátran merem ajánlani! A többieknek: Vettem egy shure sm58-at. Eredetit, nem a kínait. Remélem nem fogok csalódni benne. Köszönöm a segítségeteket!
Hát igen ágotát énis merem ajnálani,hiába múlt már 10éves a belseje még mindig ugyanolyan mint újkorában
![]()
Teljesítményben milyet ajánlotok az adott hangfalhoz? Még mindig ez számomra a legégetőbb kérdés
![]() Most leginkább az Ágota DS300-al szemezek.
Ha azt a két kis "pirinyó" ládát nemhajtja meg egy 500-as castone de úgy igazán,akkor oda atomenergia kell
![]() ![]() ![]()
Már válaszoltam is
![]() ![]()
Azért nem szeretném ellőni se a hangfalakat.
![]() Ágota DS-300 milyen választás lenne, csak hogy másik irányból is körülnézzek? (felújítottan már 30e-ért kapható)
Úgy értem hogy eredeti, hogy származási helynek U.S.A van megadva a papírján, nem pedig china. Persze eddig csak képen láttam. Remélem szerdára már megérkezik. És eladó azt is megígérte, hogyha bármi arra utaló jelet találok rajta, hogy nem eredeti, akkor 1 héten belül visszavásárolja.
De akkor pontosítok: VALÓSZÍNŰLEG nem hamis. ![]()
Szerintem mindegyik ágota jó.De akkor a hejedben ds600-at vennék,inkább legyen benne erőtartalék nemkell azt maxon járatni,és mivel van rajta kivezérlésjelző elég jól belehet ígyis lőni,és ha netán lecseréled a falakat nagyobbra még akkoris jó.Esetleg ami még jó és árban is az T-amp például.Ilyen ládákhoz azért ha nemakarsz komolyabban belemenni a témába nemkell azért annyira jó végfok.Castone cpa 400/500,Ágota ds600,T-Amp E400 stb stb tökéletesen jók,reflexet nemigazán ajánlom én legalábbis,bár ekkora teljesítményű ládákhoz szélessávra talán még azis jólenne.
Ágota DS-600-nál arra figyelj, hogy van 4 ohmos és van 8 ohmos verzió. A másik pedig, hogy van olyat amit 100V-os rendszerekhez gyártottak, és az egyik oldalában van mély vágó szűrő. Én már megjártam így; örültem, hogy megvettem olcsón, aztán otthon meg kiderült, hogy mi a helyzet, és küldhettem fel Ágotáékhoz, hogy szedjék ki belőle a mély vágót.
Jah igen ezt elfelejtettem leírni,de én nemruháznék be rá,használtan is drágán vesztegetik,de ha a méret nemgond régi 4U magas passzív bordás ds600 is van
![]()
Ismét üdv.
Én nem azt mondtam hogy nem lesz elég! a CPA-400 elég oda! csak gondoltam leírom mire is számíts! A többi meg neked igazából még nem számít pl hogy lassú... ágota már sok lenne és tényleg ha nem valami gagyi verziót fogsz ki! Ha mással nem is győzlek meg akkor talán azzal hogy több éves nagy színpadi zekenekari hangosítás van a hátam mögött! csakhát én is valahol elkezdtem! Szumma Elég a CPS-400 és még 10év múlva is szeretettel húzod elő a reck aljárol az első "komolyabb" végfokodat! ![]() Üdv! ![]()
Idézet: „nem azt mondtam hogy nem lesz elég” Én sem; én attól félek hogy sok lesz. ![]()
Ha nekem két gagyi kínai 30centis lemezkosaras szórós és piezo magasas topot nemsikerült ellőnöm egy cpa800-assal úgy hogy nemegyszer világított a clip,akkor neked sem lesz sok a kisebb vég .
Ez meggyőző volt.
![]() Azért meg kell hagyni, a castone cpa-400nak is megvan a maga ára. (ágota DS600at veszek érte felújítva) Érdemes nem a gyártó által felújítva venni ilyet használtan? (például)
Énis használtan vettem még anno a 800ast,netről de tökéletes volt.Dj börzén nézz szét inkább... amit mutattál az régi szériás castone látszik az előlapjáról is,nekem is ilyenvolt csak 800asba de baj nemvolt vele amit mutattál szerintem teljesen oké,árban sem vészes én a 800ast vettem ugyanennyiért de ott vagy nagy szerencsém volt,vagy nagyon megakart tőle szabadulni az eladó
![]() ![]()
Írtam neki, köszönöm tanácsodat
![]()
Nincsmit.ha esetleg énis látok valamerre jóáron végfokot majd írok
![]()
Köszi! Nagyon jól jöttek ezek a linkek. Akkor most ez nem eredeti???
Ez a tiéd?
Kellene közelebbi kép a végéről, ahol az xlr van, le kellene tekerni a kosarat és a kosárról valamint a kapszuláról is kell kép, és a mikit is szét kell tekerni a feje alatt, hogy teljes bizonyossággal meg lehessen mondani. De ha Magyarországon vetted ( hol? ) akkor elméletileg hologramos matricának kellene rajta lennie ( de már azt i hamisitják )
Itt nézzetek szét.
Hali.
3 dolog! 1: hol a hologrammos matrica? (ha az nincs rég rossz!) 2: a fejének teljesen gömb formájúnak kell lennie semmiféle tojás jellegü nem jó! 3: a hangja! (igaz én is találkoztam nagyonjó hamisítvánnyal) de meg lehet állapítani! Üdv. ![]()
Az általad először belinkelt orosz oldalon van hogy a dobozon is vannak ismertetőjegyek. Például, hogy a tiszta fekete shure felirat meg a domborított szürke felirat alapján is meg lehet különböztetni. Csak nem tudtam kibogozni, hogy melyik az eredetié és melyik a hamisé.
Egyenlőre még várom hogy megérkezzen a postán. Szóval más képet még nem tudok küldeni róla. Egyébként külföldön vették a mikrofont, nem itthon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |