Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Az volna a kérdésem, hogy mi okozza azt, hogy az előhívás után a vezetőszál hol vastagabb, hol vékonyabb, pedig a fólia tökéletes. Ezen kívül még egyenletlenül lejön a felső rétege néhol. Ahol megmarad, ott egész sötét kék, és ott vastagabb a vonal átmérője, ahol lejön a teteje, ott meg vékonyabb. Nem marad szép bevonat a vezetőszálakon. Köszi és üdv: Csaba
Ez érdekes jelenség. Hogyan laminálod a panelra a fóliát?
Én laminálóval csinálom és még egyszer sem volt olyan, hogy nem jött volna le a felső, védőréteg. A maszkod milyen minőségű?
A nyákot hőlégfúvással laminálom, mert még nem szereztem be gépet. Akkor a vékony fólián felül van még egy védőréteg?
Kettő védőfólia között van a fényérzékeny réteg. Az ezt követő dolgokról írtunk egy cikket is. Olvasd át még egyszer szerintem.
Üdv!
Átolvastam kb. ötödször is Szerintem rosszul tettem fel a kérdést. Mielőtt levilágítanám, lehúzom a védőréteget (vékony fólia, már a laminálás előtt, a nyák felőli oldalról értelemszerűleg el lett távolítva), erre rá a minta. Világítás után, amikor előhívom, egyenletlen lesz a rajzolat, a vezetősávokról néhol lejön és egy alig látható réteget képez (ami persze véd a savtól), néhol rajtamarad és a kelleténél vastagabban "védi" a rezet a panelon a polimer. Azt nem értem, hogy mért nem marad szép egyenletes rajzolat előhívás után...Üdv és köszi: Csaba
Helló!
Szerintem a fóliával lesz a baj mivel készítetted? Próbáld ki gyári levilágitott fóliával. Üdv
Gulasoft féle fólia.
Simpi: Nem ragad bele, avval nincs baj hogy lehúzza a polimert, előhívás után nem lesz a minta egyenletes... Üdv: Csaba
UV ledes levilágítóm van, megpróbálom az időt növelni...
Üdv: Csaba
Septében fellamináltam egy kis darabot és levilágítottam 5 perccel. Teszek fel képet a hasonlóan sz*r eredményről
(a szélét ne nézzétek, kicsit túllógott)Üdv: Csaba
igazad volt, 10 percre emeltem az időt és rajta hagytam a védőfóliát a levilágításra. Majdnem tökéletes lett a minta, még egy kis gyakorlás és menni fog
Köszi és üdv: Csaba
Hát igen a felső fólia nem hiába van rajta
Igazából én úgy figyeltem meg, hogy UV védőként is funkcionál, ezért húztam le róla, de ezek szerint nem volt igazam... Már csak az a gondom, hogy a vonalak kicsit "elterülnek" ez lehet attól, hogy a fólián a tinta nem a nyák felőli oldalon volt nem?
Köszönöm a segítséget! Üdv: Csaba
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Számítógépbe való UV cső elég erős? kb 4w os de levilágítás után nem nem sok különbséget láttam a panelon.Én ilyen előre lefújt panelt vettem azt hogy kell leveszem a kék fóliát és világítom? köszönöm a segítséget előre is: Suhanc
Azon sok nem látszik, de növeld a világítás idejét. Ez meg egyébként is a fóliás oldal.
Sziasztok gondoltam megosztom az első fotó technikás panelomat.Mit szóltok hozzá?
Nekem a film fedettsége tetszik. Mivel csináltad?
fóliázva vettem ismerőstől..
majd megkérdem de szerintem nem mondja el
lehangoló de nem ő fóliázta hanem boltba védő réteggel vette és azt adta oda nekem
de szerintem nagyon szép lett elsőre
ha pedig a maszkra gondolsz akkor normál nyomtatóval 3 réteg és minden réteget 2xsen nyomtattam meg
A fóliára gondoltam természetesen.
Így persze értem, de ez így lassan többen van mint egy nyomdai fólia
ennek a panelnak az élessége fontos volt
meg hogy ne tudja át világítani
Üdv!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,h mennyire nehéz fényérzékeny fóliát beszerezni ? Csak a cikkben említett cégtől kínából lehet rendelni ? Milyen papírra érdemes a Nyákot nyomtatni ? Megfelel a sima 80g/m^2-es nyomdapapír ? Elnézést a hülye kérdésekért,nagyon kezdő vagyok. :hide:
A beszerezhetőségre már találtam választ,már csak a maszk nyomtatása nem világos.
Hol találtál beszerezhetőséget?
Maszkot nyomdával érdemes csináltatni.
A beszerezhetőség engem is érdekelne , mert akitől venni akartam nem válaszol az email-re
Hát nálatok.
Csak választ találtam,a hogyanra,a honnanra még keresem a választ. Kicsit későn van a januári időpont,amit Te mondtál. Vidéken van esély ilyen nyomdát találni ?
Minden közepes városban.
Sziasztok!
Jövő héten akarok fényérzékeny fóliát rendelni, de sok lesz nekem a minimális mennyiség. Ha valakinek kell belőle dobjon üzenetet, aztán megbeszéljük. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Szerintem rosszul tettem fel a kérdést. Mielőtt levilágítanám, lehúzom a védőréteget (vékony fólia, már a laminálás előtt, a nyák felőli oldalról értelemszerűleg el lett távolítva), erre rá a minta. Világítás után, amikor előhívom, egyenletlen lesz a rajzolat, a vezetősávokról néhol lejön és egy alig látható réteget képez (ami persze véd a savtól), néhol rajtamarad és a kelleténél vastagabban "védi" a rezet a panelon a polimer. Azt nem értem, hogy mért nem marad szép egyenletes rajzolat előhívás után...
(a szélét ne nézzétek, kicsit túllógott)

majd megkérdem de szerintem nem mondja el
Csak választ találtam,a hogyanra,a honnanra még keresem a választ.