Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   86 / 244
(#) ptesza válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Sajnos létezik 84-86 dB környéki hangsugárzó ,és 113 dB körüli tölcséres magas is. Úgyhogy elméleti alapja van ,de gyakorlatban nincs olyan mélysugárzó ami 110 dB fölött ,vagy akár a közelében is lenne. Pl cervin-vega mélyládák 100dB/1W érzékenységűek. Az pedig már rátapos a buxára.
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Persze, ismerem a dB létrát, de ami kérdéses volt számomra, hogy "több ezer wattot" (nem csak 1024-et) - hogy szárnyal túl mindössze 1w-al? A gyakorlatban , és persze a teljes sávban szerintem ez kivitelezhetetlen.
Az OFF jó volt.
(#) sityu válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 27, 2011 2 /

Ne bíztasd máá,könyörgöm! Az ilyen ezt bíztatásnak veszi és nem lessz vége egyhamar. A Zoli a helyén volt és naggyon frappánsan elintézte,gratula neki.
(#) Directors hozzászólása Ápr 30, 2011 /

Sziasztok!

Ha egy egy zárt térben rendezek bulit akkor hogyan célszerű a hangdobozokat elrendezni?
Két részre szétosztani a hangdobozokat vagy inkább minden sarokba egyet?
Egy egy kicsit nagyobb méretű kocsma.
Összesen 6 hangdobozom van.
Szerintetek hogy rendezzem el őket?
(#) Action2K válasza Directors hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

A "kicsit nagyobb méretű kocsma" nem igazán pontos leírás. "Összesen 6 hangdobozom van." sem valami bő támpont.
Mindezektől függetlenül, szerintem, a DJ pult két oldalán szimmetrikusan rakd el őket. Az, hogy a pult hova kerüljön, pedig a helyiség adottságaitól függ. Mind adottságilag, mind akusztikailag.
(#) ECL82 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Ehhez még ha lehet, akkor hozzátennék valamit. Ha lehet, s módodban áll, akkor a mélyeket mono üzemmódban tehát a két csatorna jelét összegezve, s a mélyládákat egy helyre téve használd! Így 2.1 jellegű rendszered lesz.
(#) deadlyroberta hozzászólása Máj 4, 2011 /

Akkor emberek tisztázzunk 2 dolgot :http://www.mccauley.com/product_overview.cfm?ID=2275 , hogy mivel hajtod meg? az is megvan:http://www.crestaudio.com/media/pdf/10001_10-15-97.pdf Több komentet nem fűzök hozzá
(#) aflmor válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

És? Belinkeltél két erőlködőt. Célod vele?
(#) ECL82 válasza aflmor hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Senki nem tudja... de az egyik mélynyomó, a mccauley
(#) aflmor válasza ECL82 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Ok. De mindegy mi, nem "földihalandó árkategória" egyik sem.
(#) Moderátor hozzászólása deadlyroberta hozzászólására (») Máj 4, 2011

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy:
1. Nem használunk MSN-es rövidítéseket. (pl.: "2")
2. Nagybetűs mondatkezdések, írásjelek gazdagabb használata.
3. Ha ezt a hozzászólást valakinek szántad, akkor használd a [Válasz] "gombot", különben fogalmunk sincs mit akarsz.
(#) ECL82 válasza aflmor hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Áh, szó se róla! Ezek felső kategóriás cuccok, különösen a Crest, na azért csorog a nyálam Az egy erőmű!
(#) deadlyroberta válasza ECL82 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

40 Ampert kéri ám rendese, Émász-Elmű-nél lehet kérni ideglense bekötést ami anyit takar ,hogy mérőóra nincs de anyit fogyasztassz x forintért amenyit birsz!. A hangfalból meg kettőt betenni egy 60x20-as terembe, lenne ott nagy hangerő.Erre mondom azt hogy ha lenne egy komoly szórakozóhelyem akkor ezzel menne a föteremben a mély.
(#) drhati hozzászólása Máj 5, 2011 /

Sziasztok! Szeretnék a szobámba 1 pár álló hangfalat zenehallgatásra. 50ezret szánnék a párra maximum és a cél az, hogy ne kelljen hozzá még külön sub láda, mindemellett hallgatható legyen. Tudtok valamilyen típust ajánlani?
(#) ptesza válasza drhati hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Építeni akarsz ,vagy venni?
(#) ptesza válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Vagy én vagyok konzervatív , vagy nem tudom . De nálam egy szórakozóhely színvonalát nem a hangerőben mérik. "Én inkább megnézem mit raknak a tányérba , és annyit eszem amennyi jólesik belőle."
(#) drhati válasza ptesza hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Venni szeretnék. Igazság szerint ha találnák eladó üres álló hangfalakat az jobb lenne, mert tudnám, hogy milyen hangszórókat pakolok bele, de saját magam nem szeretném megépíteni.
Tehát ha vásárolni szeretnék, akkor tudtok valamit ajánlani?
(#) deadlyroberta válasza ptesza hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Értelek nálam is ez van de amit én halhatok oda hangerő az alap belépő.
(#) deadlyroberta válasza drhati hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Heló ***

Hellóhelló ! Nem kereskedünk a felületen !
(#) dj_zsooltika hozzászólása Máj 27, 2011 /

Üdv!
Csak egy egyszerű kérdésem lenne.
A szabványos rackeket U ban mérik mint a végfokokat eqkat stb....

Nos 1U az hány centiméter?
Mert építeni szeretnék racket és ahoz kellene.
Előre is kösz
(#) andras1 válasza dj_zsooltika hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

:google:

Itt van

44,45mm - 44,5-tel számolunk.
(#) hannibal2000 hozzászólása Máj 28, 2011 /

Nagyobb keverőkön mit takar a VCA Group?
(#) hangszoros válasza hannibal2000 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Feszültség vezérelt csoport hangerőszabályzó. Értelme akkor van ha PC-re dugható, vagy programozható
(#) hannibal2000 válasza hangszoros hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

És van olyan müvelet amihez az ilyesmi szükséges? A csoport hangeröszabályozást ugyanugy ellátják a Subgroup potik is nem? (amugy az A@H ML5000 kezelőfelületén nézegettem de nem volt világos a funkció)
(#) andras1 válasza hannibal2000 hozzászólására (») Máj 28, 2011 / 1

Nem fogom tudni érthetően elmagyarázni, sajnos ez nem az erősségem. A VCA ( Voltage controlled amplifier), ahogy Hangszórós is irta feszültség vezérelt hangerőszabályzó. Sok más egyéb outboard eszközökben is ez van, noise gatek, compressorok stb. Jellemzően a drágább, nagyobb méretű keverőpultokban találod meg. A VCA group nem csak azt jelenti, hogy a csoport VCA-s hanem az egész pult az. Ezen a ponton vitatkoznék Hangszóróssal. Rengeteg előnye van, hátránya csak egy, mégpedig az hogy bonyolítja a kapcsolást és drágítja a készüléket. Ezért is jellemzően nem az olcsó pultokban találsz ilyet. Műszaki szempontból a legnagyobb előnye, hogy a csatorna és a group fadereken nem megy keresztül a hangfrekvenciás jel, hanem azokkal csak a VCA-t vezérled. Tehát egy VCA soha nem fog recsegni. ( ha nagyon leegyszerűsítem.) Funkcióját tekintve sokkal több mint egy sima group. A VCA group szabályozód a beválasztott csatornák VCA-it vezérli, tehát ha mondjuk lehúzod, az olyan mintha a beválasztott 10 csatorna fader-potiját egyszerre húznád le. Ez ugye teljesen más mint a sima group, mert azt ha lehúzod, akkor gyakorlatilag csak annak a busznak a hangerejét csökkented, a beválasztott csatornákét nem. Ez nagyon fontos különbség a post-fader aux-ok miatt. Szintén fontos különbség, hogy nem kell stereo group, egy tolóval tudod a kipanorámázott csatornákat szabályozni. Nem tudom mennyire érthető a lényege. A neten sok okosság van, de megmondom őszintén igazán jó leirást én még nem láttam. Keresgess, hátha. A legegyszerűbben úgy tudod megérteni, ha leülsz egy ilyen pult elé és elkezdesz vele játszogatni. Kb 10 perc és minden világos lesz.
(#) hannibal2000 válasza andras1 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Köszi igy már világosabb... Tehát a VCA nem nem CSAK groupolásra alkalmas potik egy csoportja, hanem maga a technológia amivel az eszköz készül és azon belül minden vezérlőelektronika VCA alapú :yes: Igaz h teljesen csak akkor lehet ezt átlátni hogyha az ember elött van egy ilyen eszköz, de igy is sokkal világosabb a szitu THX :kalap:
(#) hangszoros válasza andras1 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Azt azért, nyilvánvalónak tartottam, hogy nemcsak a grup VCA-s a pultban
(#) andras1 válasza hangszoros hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Nem, nem félreérted. Én abban nem értettem veled egyet, hogy
Idézet:
„Értelme akkor van ha PC-re dugható, vagy programozható”
.
(#) skero válasza andras1 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Valami hasonlón ,de egyszerűn én is gondolkodtam. Persze nem a midas cuccok szintjén menne a dolog. Az is előny lehet ebben a "feszültséggel" való vezérlésben (nem kifejezetten keverőpultban gondolkodva) ,hogy a poti ha messzebb van az elektronikától akkor sem szed a hosszabb kábel zavarokat össze ,na meg a már említett sercegés sem lép fel.
(#) hangszoros válasza skero hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Az átfogással, zajjal, egyformasággal, majd meg kell küzdened
Következő: »»   86 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem