Fórum témák
» Több friss téma |
Ki kell tudni választani a megfelelő, éppen kapható változatot.
Márkákról, tapasztalatról egy kicsit. Tudok olyan vezérlés szekrényről, amiben több tucat Tracon relé meg mágneskapcsoló működik, az átadás óta eltelt 5 év óta hiba nélkül, pedig napi szinten üzemben van, elég sok kapcsolási számmal (ipari légkezelőt vezérel). De volt "szerencsém" olyan Eaton mágneskapcsolóhoz aminek a tekercse fél óra üzem alatt szétégett, megreklamáltuk, mint a forgalmazótól megtudtuk az Eatontól kiment egy hibás széria amibe 230V DC tekercs került, csak éppen a szitázás volt AC... persze cserélték. De Siemensből is volt a kezeim között olyan 160A-es kompakt megszakító amiből kifelejtették az összeszereléskor a mozgó érintkezőket, mink meg csak néztünk beüzemeléskor hogy be van kapcsolva mégsem jut át rajta az áram. Na abból volt is botrány, mert elvileg darabellenőrzés van, vajon a hiányos hogyan jutott át...
Szóval bármilyen márkában rá lehet futni hibás darabra sajnos. Idézet: „Te veszélyesnek itéled , tehát ne csináld.” Nem is csinálom, mert elfedünk vele egy kezdődő hibát. A hibákat kijavítani kell, nem elfedni. Sok kapcsolót, mágneskapcsolót javítottam már mert elég sok régi gépet kell üzemben tartanom nap mint nap és bizony sok végállás- vagy működtetőkapcsoló nem kiváltható (mechanikusan) újakkal, ott bizony van hogy órákig is elvagyok egy egy apróra szétszedett alkatrésszel mire precízen kitakarítom, felpolírozom stb. Tehát nem annak vagyok ellenére hogy a régit megjavítsa, hanem annak, hogy elfedjünk egy hibát.
Szia!
Máshol is olvasva; adták a jótanácsot --cserélje ki 3db SSR re.! Itt vajon ez miért nem hangzott el? Főleg intelligens vezérléssel ? )PLC,Ardunió, Tuya stb ) Tehát a régi dolgoknál leragadni? Mindent kidobni újat a helyére? Érdekes 0,40 helyett 22,40 ir ki a hozzászólásra.....mikor éjfél már eelmúlt. A hozzászólás módosítva: Vas, 22:42
Szerintem nézd meg jól jár-e az órád, 22:55 van.
Csak érdekességképpen, munkahelyemen fotóztam. Ez a konkrét példány már nincs de a tesója még üzemben van.
Nagyon köszönöm a szakszerű elemzéseket,segítséget. Új mágneskapcsolót veszek.Néztem Findert 40A-es tipust, szállítással 23ezer Ft.
Szia!
De rég láttam ilyen K91X kapcsolót ---némelyik DCre is alkalmas volt.
Szia!
A LAP TOP óra jól jár.-----De UTC+3 óra. S az index visszadátumozta 01.04. re. |
Bejelentkezés
Hirdetés |