Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanyszerelés

Témaindító: kumpl, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
  1. A mélyreható szakmai kérdések, magyarázatok kitárgyalása, kifejezetten szakmai fórum: Szakmai.
  2. A forrasztott / rossz a wago / jó a wago kötés témakörök többször kitárgyalásra kerültek, ezért arról kérjük ne nyissatok új vitákat. Műszaki tény, hogy gyári vezetékösszekötők (pl. rugós/csavaros kapcsok, stb) a szabvány megfelelősség miatt kerülnek alkalmazásra (MSZ EN 60204-1:1995 15.1 szakasza, illetve MSZ HD 60364-5-52:2011 szabvány 526.2. pontjának 1. megjegyzésében felsorolt követelmények/indokok a forrasztott kötés elkerülésére épületvillamosság esetében) mert tanusítottak, míg a forrasztott kötés alapesetben nem tanusított, csak és kizárólag akkor ha külön bevizsgáltatod az adott forrasztott kötést. Ide kapcsolódó általatok írt hozzászólások: #1, #2, #3, #4, #5
Lapozás: OK   1016 / 1016
(#) erbe válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 21:49 /

Ki kell tudni választani a megfelelő, éppen kapható változatot.
(#) elektroncso válasza Atis57 hozzászólására (») Vas, 22:06 / 2

Márkákról, tapasztalatról egy kicsit. Tudok olyan vezérlés szekrényről, amiben több tucat Tracon relé meg mágneskapcsoló működik, az átadás óta eltelt 5 év óta hiba nélkül, pedig napi szinten üzemben van, elég sok kapcsolási számmal (ipari légkezelőt vezérel). De volt "szerencsém" olyan Eaton mágneskapcsolóhoz aminek a tekercse fél óra üzem alatt szétégett, megreklamáltuk, mint a forgalmazótól megtudtuk az Eatontól kiment egy hibás széria amibe 230V DC tekercs került, csak éppen a szitázás volt AC... persze cserélték. De Siemensből is volt a kezeim között olyan 160A-es kompakt megszakító amiből kifelejtették az összeszereléskor a mozgó érintkezőket, mink meg csak néztünk beüzemeléskor hogy be van kapcsolva mégsem jut át rajta az áram. Na abból volt is botrány, mert elvileg darabellenőrzés van, vajon a hiányos hogyan jutott át...
Szóval bármilyen márkában rá lehet futni hibás darabra sajnos.

Idézet:
„Te veszélyesnek itéled , tehát ne csináld.”

Nem is csinálom, mert elfedünk vele egy kezdődő hibát. A hibákat kijavítani kell, nem elfedni. Sok kapcsolót, mágneskapcsolót javítottam már mert elég sok régi gépet kell üzemben tartanom nap mint nap és bizony sok végállás- vagy működtetőkapcsoló nem kiváltható (mechanikusan) újakkal, ott bizony van hogy órákig is elvagyok egy egy apróra szétszedett alkatrésszel mire precízen kitakarítom, felpolírozom stb. Tehát nem annak vagyok ellenére hogy a régit megjavítsa, hanem annak, hogy elfedjünk egy hibát.
(#) Atis57 válasza erbe hozzászólására (») Vas, 22:40 /

Szia!
Máshol is olvasva; adták a jótanácsot --cserélje ki 3db SSR re.!

Itt vajon ez miért nem hangzott el? Főleg intelligens vezérléssel ? )PLC,Ardunió, Tuya stb )

Tehát a régi dolgoknál leragadni? Mindent kidobni újat a helyére?

Érdekes 0,40 helyett 22,40 ir ki a hozzászólásra.....mikor éjfél már eelmúlt.
A hozzászólás módosítva: Vas, 22:42
(#) elektroncso válasza Atis57 hozzászólására (») Vas, 22:56 /

Szerintem nézd meg jól jár-e az órád, 22:55 van.
(#) elektroncso válasza Atis57 hozzászólására (») Vas, 23:26 2 /

Csak érdekességképpen, munkahelyemen fotóztam. Ez a konkrét példány már nincs de a tesója még üzemben van.
(#) tothgyula válasza Bakman hozzászólására (») 9:29 / 2

Nagyon köszönöm a szakszerű elemzéseket,segítséget. Új mágneskapcsolót veszek.Néztem Findert 40A-es tipust, szállítással 23ezer Ft.
(#) Atis57 válasza elektroncso hozzászólására (») 13:31 /

Szia!
De rég láttam ilyen K91X kapcsolót ---némelyik DCre is alkalmas volt.
(#) Atis57 válasza elektroncso hozzászólására (») 13:33 /

Szia!
A LAP TOP óra jól jár.-----De UTC+3 óra.

S az index visszadátumozta 01.04. re.
Következő: »»   1016 / 1016
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem