Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 3
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Okt 29, 2020
Lenne rá igényem, szeretném használhatóra összehozni, nagyjából 10 watt teljesítmény már elég szobába szerintem.
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Okt 29, 2020
A szerző szerint folyamatosan A osztályban kellene üzemeljen. A katód és anódokat holnap tudom megmérni mára már ráhagytam. Ezek szerint megpróbálhatnám simán kicserélni mosfet-re a félvezetős részt és talán működne is?
(#) kebazsi válasza CHZ hozzászólására (») Okt 29, 2020
Tudnál javasolni valamit hogyan tovább? A csöveket szeretném megtartani az azért elég drága volt a többiben szívesen veszek bármilyen módosítási ötletet.
(#) kebazsi válasza CHZ hozzászólására (») Okt 29, 2020
Esetleg megpróbálni MOSFET-el?
(#) kebazsi hozzászólása Okt 29, 2020
8 ohm-ra volt a terv eredetileg. Nincs semmi módja valahogy átalakítani a meghajtó fokozatot, hogy elegendő áramot szolgáltasson a végtranzisztoroknak?
(#) kebazsi hozzászólása Okt 29, 2020
Ágoston Lajos: Audiofil Erősítők Építése c. könyvből van a kapcsolás. Akkor azt mondjátok használhatatlan hagyjam rá teljesen?
(#) kebazsi hozzászólása Okt 29, 2020
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert már ötletem sincs mi lehet a hiba. A mellékelt kapcsolást építettem meg csövek 6DJ8/ECC88 csövek. A fűtés rendben van sokszor mértem stabilan tartja a 6,35 voltot. A tápfeszültség nem volt rendben terhelés hatására leesett 88-89 voltra, de tegnap tekertem a trafóra még pár menetet és mostmár az is stabilan 99-101 volt között van. A hiba az lenne, hogy bekapcsolás után kb 7-8 másodperc elteltével ahogy befűtenek a csövek elkezd felvenni a kapcsolás áramot, de megáll az áramfelvétel 0.4 A-nál, mikor a leírás szerint 1-2 A között kéne legyen. A kimeneten nincs semmi (lehet jó és rossz is) nincs semmilyen zavar, de ha adok neki jelet arra se reagál semmit. Próbáltam másik csövekkel van itthon 3 pár, de mindkettő csatorna mindegyik csővel ugyanezt csinálja.
Tudom nem a legszebb építés de ez még csak próba alapon lett összerakva.
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Márc 6, 2020
Megcsináltam normális végfokkal és letekert potméterrel teljesen rendben van tényleg túl volt vezérleve nagyon nagy az erősítése még a tda7294-es végfokra kötve is alig kelett feltekerni a potmétereken mielőtt elkezdene torzítani. Köszönöm a segítséget.
(#) kebazsi válasza Ronin hozzászólására (») Márc 6, 2020
Nem volt kéznél másik tudom hogy nem a legjobb, ma normális végfokkal fogom nézni. Egyelőre csak a működésére voltam kíváncsi.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2020
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Márc 6, 2020
Egy telefon kb 100mV-os jelszintje a bemenet és egy TEA2025 bontott kis IC-s erősítő a próbálgatás idejére a végfok. A végeleges egy TDA7294 lesz egy mélyládában.
(#) kebazsi válasza kebazsi hozzászólására (») Márc 5, 2020
Megcsináltam újra, ez alkalommal sorba kötött 9V-os elemekről pontosan 18V táppal (kicsit kimerült elemek voltak már), a hibajelenség ugyanaz bár mintha talán észre vettem volna annyit hogy az a torzítás tulajdonképpen a nagy impuzusú mélyeknnél van azok torzulnak be mert a zene alsó énekhangjait azt a keveset ugyan de halkan lehet hallani tehát a vágás jó. Még annyi hogy az a TL072-es IC-k nem hinném hogy rosszak mert a mai kísérlet alkalmával mind a kettőt kicseréltem a TL071-et nem tudtam az nem volt itthon.
A mért értékek:
Mind a 2 TL072 lábain ugyanazok az értékek. Táp 18V
1: 8,6V
2: 8,6V
3: 8,6V
4: 0V
5: 8,6V
6: 8,6V
7: 8,6V
8: 18V
TL071-es IC
1: 0,15V
2: 8,6V
3: 8,6V
4: 0V
5: 0,15V
6: 8,6V
7: 17,2V
8: 0V
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Márc 4, 2020
A táp egy ilyen saját készítésű “labortáp” féleség 16 volt max feszültséggel és igen kis árammal max 500mA ebből kifolyólag nincs túl nagy puffer benne talán 470µF vagy lehet hogy max 1000µF nem vagyok biztos benne, de holnap összekapcsolok pár 9 voltos elemet és arról fogok méregetni annál tisztább tápot szerintem már nem tudok adni neki.
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Márc 4, 2020
Itt is volnék, megcsináltam amit mondtál a 2 10kOhm közös pontján lévő elkó jól volt a panelon és a rajzon is. Viszont nézegetve a panelt feltűnt hogy a kimenten lévő elkó a panelon fordítva lett beültetve de nem figyelmetlenségből hanem mert a beültetési rajzon is úgy volt. Most megfordítottam hogy úgy álljon mint a kapcsolásban tehát a - láb a kimenet, de így sem történ változás ugyanaz a jelenség mint tegnap. A 220nF helyett 150nF van és az alsó 33nF helyett 47nF ha ez számít valamit. Csatolok képet a panelról. A kondi + lábán 12.2 V táp melett 5.8 V-ot mérek szerintem ezzel még mennie kéne., de valami nem oké.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2020
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Márc 3, 2020
Holnap megnézem. Még lenne egy kérdésem. Mi célt szolgál a JP1 amivel lehet váltani az első tl072 IC 1-es és 7-es lába között?
(#) kebazsi hozzászólása Márc 3, 2020
Sziasztok!
Rendeltem egy építőkészletet. https://mikroshop.bolt.hu/id/01504-KIT-szubbasszus-szuro-aktiv-18dBokt-
A probléma az lenne hogy recseg és nem szépen szól az áramkör. Mellékelek videót.
Annyi hogy a 220nF helyett 150nF van mert nem találtam másikat.
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Dec 16, 2019
Igazad van elnézést! A másikban folytatom ha megmértem amit mondtál.
(#) kebazsi hozzászólása Dec 15, 2019
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom hogyan tovább. Hozzám került egy Videoton EA 7386s típusú erősítő ami gyakorlatilag teljesen le volt égetve (összes végtanzisztor elszállva stb.). Kitaláltam hogy építek a végfokjaiból 2 monoblokkot a végfokpaneleken kicseréltem a 2-2 végtranzisztort emitter ellenállásokat és a 2-2 BD meghajtó tranzisztort összesen ennyit nyúltam hozzájuk. Az egyik monoblokkot a saját bontott trafóval összerakva elsőre indult a végfok szépen működik. A másik viszont egy másik trafót kapott 1-2 volttal magasabb feszültséggel (csak ilyen volt a boltban). Ennél a panelnál azt tapasztalom hogy alacsony hangerőn össze vissza torzít ( a nyugalmi áramot és a kimeneti DC szintet is sikerül állítani 100mV körül van több mint a másiké de adatlap szerint ez még elmegy). Viszont ha növelem a hangerőt a kimeneti feszültség 8 Ohm-on eléri a kb 900mV-1 V szintet kitisztul a hangja es tulajdonképpen onnantól a végállásig rendben is van. A dobozokban nincs előerősítő (így a kimenti szint telefontól hajtva max kb. 2V) se semmilyen más panel tehát más nem okozhatja a problémát.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kebazsi hozzászólása Dec 15, 2019
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom hogyan tovább. Hozzám került egy Videoton EA 7386s típusú erősítő ami gyakorlatilag teljesen le volt égetve (összes végtanzisztor elszállva stb.). Kitaláltam hogy építek a végfokjaiból 2 monoblokkot a végfokpaneleken kicseréltem a 2-2 végtranzisztort emitter ellenállásokat és a 2-2 BD meghajtó tranzisztort összesen ennyit nyúltam hozzájuk. Az egyik monoblokkot a saját bontott trafóval összerakva elsőre indult a végfok szépen működik. A másik viszont egy másik trafót kapott 1-2 volttal magasabb feszültséggel (csak ilyen volt a boltban). Ennél a panelnál azt tapasztalom hogy alacsony hangerőn össze vissza torzít ( a nyugalmi áramot és a kimeneti DC szintet is sikerül állítani 100mV körül van több mint a másiké de adatlap szerint ez még elmegy). Viszont ha növelem a hangerőt a kimeneti feszültség 8 Ohm-on eléri a kb 900mV-1 V szintet kitisztul a hangja es tulajdonképpen onnantól a végállásig rendben is van. A dobozokban nincs előerősítő (így a kimenti szint telefontól hajtva max kb. 2V) se semmilyen más panel tehát más nem okozhatja a problémát.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kebazsi hozzászólása Dec 13, 2019
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom hogyan tovább. Hozzám került egy Videoton EA 7386s típusú erősítő ami gyakorlatilag teljesen le volt égetve (összes végtanzisztor elszállva stb.). Kitaláltam hogy építek a végfokjaiból 2 monoblokkot a végfokpaneleken kicseréltem a 2-2 végtranzisztort emitter ellenállásokat és a 2-2 BD meghajtó tranzisztort összesen ennyit nyúltam hozzájuk. Az egyik monoblokkot a saját bontott trafóval összerakva elsőre indult a végfok szépen működik. A másik viszont egy másik trafót kapott 1-2 volttal magasabb feszültséggel (csak ilyen volt a boltban). Ennél a panelnál azt tapasztalom hogy alacsony hangerőn össze vissza torzít ( a nyugalmi áramot és a kimeneti DC szintet is sikerül állítani 100mV körül van több mint a másiké de adatlap szerint ez még elmegy). Viszont ha növelem a hangerőt a kimeneti feszültség 8 Ohm-on eléri a kb 900mV-1 V szintet kitisztul a hangja es tulajdonképpen onnantól a végállásig rendben is van. A dobozokban nincs előerősítő (így a kimenti szint telefontól hajtva max kb. 2V) se semmilyen más panel tehát más nem okozhatja a problémát.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Okt 14, 2019
Köszönöm a segítséget holnap írok mire jutottam.
(#) kebazsi hozzászólása Okt 14, 2019
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Építettem egy egyszerű hangszóró védelmet, szépen működik semmi gond vele csak az a baj hogy ha beépítem és rá kötöm az erősítő kimenetét a relé nem húz be. A lényeg hogy a kapcsolás valamiért túl érzékeny. Az erősítő rendben van +- 50mVolt van a kimeneten maxiumum ami szerintem rendben van. Tudnátok segíteni mit módosítsak hogy csak később oldjon a relé egyenfeszültség megjelenése esetén.

dcprot.jpg
    
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Aug 26, 2019
Minden bemenet nélkül is zúg és pl. a hangerőpotméterre reagál.
(#) kebazsi válasza reloop hozzászólására (») Aug 26, 2019
Köszönöm, így legalább el tudok indulni.
(#) kebazsi hozzászólása Aug 23, 2019
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni van egy Kenwood KR-A50 típusú rádiós rősítőm. Eddig rendben működött most pedig bekapcsolás után csak erőteljesen zúg nem brumm nem is magas sercegés erős folyamatos zúgás. Hangerőpotira reagál. Mivel szól vagyis van hangja nem hinném hogy a végfok a hibás, de nem tudom merre induljak el.
Segítséget előre is köszi.
(#) kebazsi hozzászólása Aug 22, 2019
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni van egy Kenwood KR-A50 típusú rádiós rősítőm. Eddig rendben működött most pedig bekapcsolás után csak erőteljesen zúg nem brumm nem is magas sercegés erős folyamatos zúgás. Hangerőpotira reagál. Mivel szól vagyis van hangja nem hinném hogy a végfok a hibás, de nem tudom merre induljak el.
Segítséget előre is köszi.
(#) kebazsi hozzászólása Ápr 21, 2019
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Suzuki dr250 s típusú motor cdi gyújtással a hiba az, hogy nincs szikra. Végig olvastam már a topicot és leellenőriztem a gyújtás részeit és szerintem mindent rendben találtam (a gerjesztőtekercs rúgásra csúcsban lead 7-10 voltot a jeladó tekercs kb 1 voltot ad max a gyújtótrafó ellenállásai megvannak primer néhány ohm szekunder 15 k ohm) az itt olvasottak szerint ezek rendben vannak. Abban kérnék segítséget hogyan tudnám leellenőrizni a CDI-t.
(#) kebazsi hozzászólása Ápr 21, 2019
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Suzuki dr250 s típusú motor cdi gyújtással a hiba az, hogy nincs szikra. Végig olvastam már a topicot és leellenőriztem a gyújtás részeit és szerintem mindent rendben találtam (a gerjesztőtekercs rúgásra csúcsban lead 7-10 voltot a jeladó tekercs kb 1 voltot ad max a gyújtótrafó ellenállásai megvannak primer néhány ohm szekunder 15 k ohm) az itt olvasottak szerint ezek rendben vannak. Abban kérnék segítséget hogyan tudnám leellenőrizni a CDI-t.
(#) kebazsi válasza Petyka79 hozzászólására (») Márc 15, 2019
Köszönöm a véleményeket. Meg fogom csinálni mostmár egyre jobban érdekel.
(#) kebazsi hozzászólása Márc 11, 2019
Sziasztok! Elkezdtem olvasni ezt a topicot is és nagyon megtetszett ez az erősítő. Nekem személy szerint nagyon bejött az A osztály az előző erősítőm egy JLH volt. Az lenne a kérdésem, hogy azzal összehasonlítva ez milyen mennyire szól szépen/szebben? És valóban van-e jelentős teljesítmény külömbség a kettő között? Én ha építeném TIP3055 lenne benne mit gondoltok azzal érdemes-e?
(#) kebazsi válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 24, 2019
Ez volna a kapcsolás, talán kicsit elhamarkodott volt amit írtam türelmesnek kell lenni ès óriási változás tapasztalható ha rendesen bemelegszik. Megjön a dinamikája megerősödnek a mélyek. A jelforrás egy laptop volt és semmi hangerő hangszín szabályozó nem volt be kötve csak egyből ráa végfokra. Ez csak teszt jellegű van egy előerősítőm azzal lesz majd használva.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem