Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok
 
Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   34 / 58
(#) gerleimarci válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Nem írtál típust, ezért írtam, hogy nem minden telefonra van főzött ROM.
Az a baj, hogy a frissítésekkel egyre csak nő a rendszerigény 4.4 óta hatványozottan. És ez nem csak a rendszerre igaz, hanem az alkalmazásokra is. Ezt a folyamatot jó lenne ha visszafordítanák, de legalább megállítanák. De a fogyasztói társadalom...

Ha kernel szinten nagyon belenyúlbak nem biztos hogy jó lesz régi rendszerekre is.
(#) Kovidivi válasza gerleimarci hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Egyetértek! A mostani alkalmazások zabálják az erőforrásokat (és tele vannak mostanában kéretlen reklámmal). Össze kell vadásznod a régi verziókat, amik működnek is, de csomó alkalmazás egyszerűen rákényszerít, hogy az újat használd (facebook, messenger, stb.). Egyszerűen mindig csak a play áruházat dobja ki, és/vagy idegesítően folyamatosan zaklat, hogy frissítsd, akár az alkalmazás nagy részét elfoglaló üzenettel! Nem sok mit lehet tenni sajnos.
A régi telóimat mikor megvettem, mindig elég volt a tárhely. Idővel minden alkalmazás mérete felduzzadt, és még ha újrahúztam a telefont, és csak a legszükségesebb appokat raktam fel (legújabbakat), már akkor sem maradt elég tárhely... MicroSD-vel pedig nem foglalkozok, mindig tönkremennek...
(#) tibibalogh520 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 16, 2018 /
 
Sajnos, erre a területre is betört a profit orientáltság.
Pár éve még az 1 magos okostelón is futoot a youtube videó, ami már akkor sem ment egy hasonló procival rendelkező PC-n. Mostanra már azon a telón sem megy!
Természetesen nem az adott videó lett magasabb felbontású, csak tettek róla, hogy eszközt kelljen cserélned.
Szándékosan teszik avulttá a hardvereket.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2018
(#) Alkotó hozzászólása Máj 29, 2018 /
 
Talán a kérdés felvetés balga és indokolhatatlan, de mégis felmerült bennem a frissítések kikapcsolásának igénye. Alig van olyan nap, mikor akár 5-10 alkalmazás ne frissülne automatikusan.
Van arra lehetőségem, hogy az alkalmazások törlése nélkül, letiltsam azok automatikus frissülését (jó lenne globálisan)? Kerestem ilyen lehetőséget, de a környezetemben lévő típusok (S6, S7, S8, A5-2017) egyikén sem találtam meg.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
(#) Gabó válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 29, 2018 /
 
Play áruház->Beállítások->alkalmazások automatikus frissítése kikapcsolása.
(#) Alkotó válasza Gabó hozzászólására (») Máj 29, 2018 /
 
Köszönöm. Megtaláltam és kikapcsoltam.
(#) sargarigo hozzászólása Jún 2, 2018 /
 
Nem tudom jó helyen kérdezek-e, ezért elnézést.

Arra gondoltam, hogy a most készülő projektemben egy okostelefont használnék fel. Kivenném belőle az akkut, hogy annak a helyére egy fix áramforrást kötve működjön a továbbiakban. Szeretném kikapcsolni használat után, de be lenne dobozolva, tehát a gyári kikapcsolás funkció ki van lőve. Ahogy láttam szoftverből nem lehet programozottan leállítani, mert ahhoz minimum root kell, és egyéb varázslások. Megoldásnak az látszik, ha a kikapcsolás ténylegesen kikapcsolást jelent, tehát áramtalanítom.

A kérdésem: Árt-e az androidnak, ha random kirántom alóla a tápot? Számítógépnél tudom hogy nem szerencsés, mert szétugrik a fájlrendszer, nem tudom telefonnál hogy van ez?
(#) gerleimarci válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 2, 2018 /
 
Ha számítógéppel össze lesz kötve? Mert akkor ADB-vel le lehetne lőni. Keress rá: ADB shutdown
De miért is kell teljesen leállítani? Nekem repülőgép üzemmódban már 2 hónapja ketyeg egy nem használt telefon, néha időt nézek rajta. Tápot nem kéne tőle teljesen elvenni, de ha egy olyat színlelsz neki, hogy az akku lemerült, akkor kikapcsol rendesen.
(#) sargarigo válasza gerleimarci hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Azért, mert nem lesz összekötve PC-vel. Ő maga lesz a hoszt, aki majd egy arduinót vezérel. Az arduinón lesznek a kezelőszervek, a telefon pedig adja a számításokhoz az erőt. A user felé pedig csak egy képernyő és egy usb lesz látható. Hmm. más kérdés hogy ha egyszer kikapcsoltam, akkor be is kell majd valahogy kapcsolni, tehát csak ki kell vezessem a power gombot. Erre nem is gondoltam..
A színlelést meg lehet oldani, csak egy soros ellenállás kell, amit egy relé alapból kisöntöl. Ha elenged a relé, akkor az ellenállás elveszi az áram nagyját. Ez a leállítás tetszik
Akkor eddig úgy tűnik két lépésből kell megoldjam a dolgot. Power gomb + tápcsökkentés.

De amúgy megdöglene vajon a teljes elvételnél?
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2018
(#) Travolta válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
A felsoroltakból ítélve samsung készülékről van szó, így érdemes a Galaxy Apps-nál is kikapcsolni a frissítéseket.
(#) Alkotó válasza Travolta hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
A korábbi kikapcsolás csak fél sikert hozott. Most is kapom az értesítéseket, csak a szöveg megváltozott, és mintha kevesebb is lenne. Eddig bejelentette a frissítés tényét, most meg figyelmeztet mik állnak készen a frissítésre, amit kézzel tudnék elindítani.
ki fogom próbálni a javaslatodat is.
Valójában nem is tudom miért zavar a frissítés. Hely van bőven, nem veszek észre semmilyen lassulást vagy egyéb változást a működésben. Csak én nem használok szinte semmilyen alkalmazást -na jó, csak ha szükséges-. Nálam megáll az okos telefon a telefonálás + levelezés + fényképezés + internet szinten.
(#) gerleimarci válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Nem kéne elvenni tőle a tápot. Órát tuti elfelejtené, de az csak a kssebbik baj.
Ha csak készenlétben van, az neked túl nagy fogyasztás? Mert repülős üzemmódban szinte semmit nem fogyaszt.
(#) Bakman válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Nem lenne egyszerűbb pl. egy Raspberry-t beindítani?
(#) Travolta válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Elvileg kell lenni olyannak is, hogy frissítések értesítése. Onnan is ki kell venni a pipát, vagy választható a nem kérek értesítést.
(#) sargarigo válasza gerleimarci hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Az akkumulátort ki akarom venni belőle hogy ne csináljon később bajt. Helyette adnék neki egy fix tápot, a régi akku helyén. Nem lenne mindig bedugva, csak néha pár órára amikor használom.Ja, ez egy cnc vezérlő lesz ha még nem mondtam volna. A telefonra megy egy usb hub, arra egy pendrive, meg egy arduino, és a többi cucc.
A valahogy kikapcsoláshoz azért kell ragaszkodjak, mert nem fogok hozzáférni a touchhoz, és a nyomorult mindig megkérdezi hogy biztosan de egészen biztosan ki akarom kapcsolni? Nem tudok majd rányomni hogy IGEN. Tehát nem a fogyasztás izgat (az óra sem igazán), hanem az üzembiztosság.

Bakman: A raspberry-n már én is gondolkodtam, de a telefonnak egyik fő funkciója a kijelzés lesz (az erő mellett). Ha ugyanezt rPi-vel akarom megcsinálni, akkor vennem kell egy rPi-t, meg vennem kell hozzá még egy képernyőt is. 20k alatt biztosan nem állok meg, és még semmi mást nem vettem. A telefon meg itt van előttem, "csak" be kell hekkelni.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2018
(#) gerleimarci válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Témába vág...Melyik GRBL vezérlő appot használod? Amiket próbálgattam, azokba mind volt valami hiba. Én is most egy CNC-vel játszogatok mostanában, de én bluetoothon vezérelem és meg sem fordult a fejemben, hogy beépítsek egy telefont ezért. De régebben egy filléres Raspberry Pi zero-n gondolkodtam, csak nem tudom, hogy elég lenne-e hozzá az a gyengécske processzor. Vagy esetleg egy Orange Pi lite, ami egy picit combosabb.
Szerintem ne építsd be teljesen a telefont, csak csinálj neki egy tartót az előlapra és egy lyukat az USB-nek és a tápnak.
(#) Kovidivi válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 3, 2018 / 1
 
Az átlag Androidos telót ki tudod kapcsolni bármikor, ha a kikapcsoló gombot folyamatosan nyomod több mp-ig (azt hiszem 6mp). Akár lezárt képernyőnél is működik. Ez a vészkikapcsolás lehetősége, ha lefagy a telód, de az akksi nem kivehető.
(#) sargarigo válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Ez jó ötlet köszönöm! Akkor ez a része le is van tudva! Kivezetem a bekapcsoló gombot és készen is van

gerleimarci: Én az eagle boardjait rajzoltatom vele. A file menü CAM... opciója alatt van egy olyan dolog, hogy HPGL-ként ki lehet exportálni a kívánt rétegeket. Ez azért jó, mert nem kontúrmarást fog csinálni, hanem szépen kifesti az alakzatokat, nem lesz üreges a vezetősáv (a tollvastagságot be kell állítani!!!). Van egy hp2xx nevű program, az meg a hpgl-ből csinál G-kódot (csak éppen nc-nek nevezi, de az már mindegy). Tehát egy közbülső konvertálással meg is van az eredmény. Az nc fájlt már megeszi a gépem, amihez a firware folyamatosan fejlődik (végállás kapcsolók, szoftveres visszajelzés, stb). Most írom hozzá androidra a vezérlő programot, hogy ne kelljen számítógépet használni. Szépen be lesz dobozolva egy kezelőbe. A telefon: Kicsi, kompakt nagy képernyővel sok MIPS procival, ingyen. Ha érdekel bővebben a cnc-s topikban folytassuk
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Jól írtad, vészkikapcsolás, rendszeres használata nem javasolt.
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Rendesen leállítja a kritikus és legfontosabb alkalmazásokat, elmenti a fontos dolgait, és biztosan nem egy "lemezművelet" közben fogja a telefont kilőni. Nem pedig mint egy akkumulátor kivétel, elveszi a tápot a telefontól. Vész = lefagyott egy alkalmazás, nem reagál a kijelző, gombnyomásra nem csinál semmit, hasonló szoftveres problémák.
Pl. most kipróbáltam, a böngésző egyből felajánlotta a weboldalak visszaállítását.
Elképzelhető, hogy nem a legjobb megoldás, de a tápelvételnél biztosan sokkal jobb.
A relével áthidalt ellenállás csak akkor működne, ha a telefon nagy áramot venne fel, csak ekkor esne össze a táp. Repülő módban lehet észre sem venné a teló a soros ellenállást.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
(#) sargarigo válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Ha már azt tudja hogy legközelebb is elindul, akkor jó lesz nekem a vészleállítás is. Egyetlen program kell fusson, a többit le is törlöm amit tudok. Az én programomat meg berakom automatikus indulásra és ez a része okés. Milyen bajokat csinálhat esetleg ez a vészleállítás dolog? Mondom szerszám lesz, nem zsebben hordós telefon.
(#) Csongi_ hozzászólása Jún 28, 2018 /
 
Sziasztok!
Uvegfoliat szeretnek a telefonomra, de nem kapok olyant ami a teljes kijelzot vedene, es egyben a tejles kijelzo feluletre is ragadna.
Kicsit utananezve ezt a megoldast talaltam, de az en telefonomra nem kaptam ilyen foliat.
Mi van akkor, hogyha veszek kulon ilyen ''LOCA'' ragasztot, es kulon, megfelelo uvegfoliat, es a videon lathato modon megcsinalom en magam?
Ha majd le kell szedni as uvegfoliat a kijelzorol, akkor le tudom majd szedni?
Nem fogja a ragaszto tonkretenni a kijelzo vizlepergeto reteget?
(#) gerleimarci válasza Csongi_ hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
Ha LOCA-val odahúzatod, az le nem jön. A videóban valami más van.
(#) Csongi_ válasza gerleimarci hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
Mindenhol megjelenik a LOCA kifejezes, ha errol van szo.
Itt eleg konnyen lejon...
(#) geezer01 hozzászólása Júl 12, 2018 /
 
Sziasztok,

Vettem egy 64gb sd kártyát filmezésre. Úgy terveztem, hogy a kártyát egy sony andoroid 7-es telefonon, egy 2017-es sony tv-ben, és beltéri egységekben fogom használni(meg persze számítógépben). A fájlrendszerrel van problémám: a tv nem ismeri az exfat-ot (nyilván a beltérik sem, bár ezt még nem próbáltam), az android nem olvassa az ntfs-t. Fat32 azért nem jó, mert 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat nem lehet rá másolni(egy HD film pedig természetesen nagyobb ennél). Felmerült még a FAT32+ de valószínűleg ez se támogatott a legtöbb oprendszer által, illetve nem találtam ilyen formatálót.
Hogyan tudnám rávenni az android-ot, hogy olvassa nekem az ntfs-t? Rootolni nem szeretnék, mert akkor oda a garancia.

Előre is köszönöm.
(#) sargarigo válasza geezer01 hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Szerintem egyetlen eszközzel nem fog menni minden. A tv dolgot meg lehetne azzal oldani ha tud LAN-on keresztül is működni, a beltérik szintén. Ekkor elég lenne a telefont a PC-vel megszerettetni. A telefonba bele a kártya, a telefont meg rá a pc-re. Így egy kártyaolvasót is megspóroltál. A filmet meg nézed hálózatról. Szerintem ezzel lesz a legkevesebb szívás.
(#) D Wye válasza geezer01 hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Minden OS-nek megvannak a maga fájlrendszerei, illetve azok, amelyeket kezelni képes. Az Android képes kezelni a FAT32 és az EXT4 fájlrendszereket, utóbbit az égetett eMMc használja. A Windows (teljes verzió), a MacOS, illetve a Linux rendszerek képesek kezelni szinte mindent, mondjuk külön program nélkül a Windows nem emészti meg az EXT4-et.
Ergo a felsorolt eszközök között az egyetlen közösen megemésztett fájlrendszer a FAT32, amivel magad is megírtad, hogy mi a baj. sargarigo válaszával az a gond, hogy abban az esetben is a "szervergazda" a telefon lenne, ami ugye max 4GB-ig van, mivel FAT32. De nem tartom kizártnak, hogy egy EXT4-re formázott kártyával és sargarigo módszerével sikerrel járnál.
(#) sargarigo válasza geezer01 hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Még azon gondolkodom, hogy ha a tv tud usb-ről játszani, akkor a telefont mint pendrájvot is rá lehet dugni. Kényelmetlen az igaz, de hát hozott anyagból ennyire telik.
Nekem be van üzemelve egy gép nas-nak, ami egyúttal torrenteli a filme.. szóval az ubuntu telepítőt, és amikor filmet akarok nézni, akkor a médialejátszó a hálózatról szedi az anyagot. A telefon wifivel szintén a hálózaton van annak minden előnyével. Az sem akadály hogy a számítógép hangos és sokat eszik, mert egy rasberry pi is képes ellátni ezeket a feladatokat.
Én programozni is szoktam, szóval egy kalap alatt megvan a java szerverem is, és távolról menedzselhető, a torrentet is el tudom indítani. Mire hazaérek letölt bármit. Szerintem számodra is ez a jövőbe vezető út.
(#) krauszkrisztian14 hozzászólása Júl 16, 2018 /
 
Üdv!
Van itthon egy Samsung Galaxy Ace telefonom. Sok idelye gondolkodtam azon, hogy jó lenne rá tenni egy új Androidot. Sikerült is egy YouTube-os videó alapján rátennem egy 6.1-eset.
Most szeretném visszatenni rá a 2.3.6-os androidot. Videókon láttam, hogy rá kell dugni a gépre, és egy programot el kell indítani.
A program indítása meg is volt, ki tallóztam a fájlt az androidhoz, de a gépem nem akarja felismerni a telefont. Rádugás előtt kikapcsoltam az eszközt, és hosszan nyomtam a hang+, a hang-, és a bekapcsoló gombot.
Kerestem hozzá sok féle drivert, egy sem volt jó.
Esetleg valaki tudna nekem egy SD kártyás telepítés elindításáról instrukciókat adni, vagy egy jó drivert?
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
(#) krauszkrisztian14 válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Júl 16, 2018 /
 
Megoldódott.
Most már ,,csak" egy magyar Android 2.3.6-os telepítő kellene Samsung Galaxy Ace telefonhoz.
Valaki tudna linket adni, mert sehol se találtam?
Következő: »»   34 / 58
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem