Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   163 / 163
(#) ABU válasza ABU hozzászólására (») Vas, 15:46 / 1

Közben összeraktam a moddolt kapcsolást, megszólalt még nem álltam neki méregetni, de így elsőre kellemes hangú, nem fáraszt. Ami változott:

-2N7002DW helyett LSK389A dual jfet
- tothbela és mcc fórumtárs javaslataira építve a közös pontot áramgenerátorról hajtva egyforma Id állítható be, ami 1mA-re van megválasztva, a kimeneti DC fél óra után is 0.15mV.

Egyelőre ennyi.

1.png

2.jpg

(#) mek-elek válasza ABU hozzászólására (») Vas, 19:35 /

Bár nem írtad a puffer méretét, azért kíváncsi lettem volna, hogy mi a helyzet, ha a visszacsatolás 22µF-ját rövidre zárva? Ehhez viszont legalább 20-24000µF-os puffer kell elvileg...
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 20:29 /

Nagyjából kész a V-DMOS FET fejhallgató erősítő mechanikája.

A hűtőtömbök még nincsenek lefűrészeltetve, így azok rögzítő furatai még hiányoznak.
Mint már írtam, én független csatornákkal szoktam építeni, így az alps poti mechanikáját nincs hova földelni. Ez eddig sem okozott problémát, ám most találtam egy lehetőséget, amivel egy négyzetmilliméterrel sem nő a fémfelülete. Épp azon törtem a fejemet, hogy hogy rögzítsem az alps potit, amikor frappáns ötletem támadt. Eszembe jutott, hogy van a fiókban műanyag polctartó könyök. Ez a 30x30-as műanyag könyök a bútoriparban használatos, és amikor előhalásztam, kiderült, hogy főnyeremény a terveimhez. Felfúrva az egyik rögzítő furatát a poti menetének, majd az élébe a poti elforgás elleni csapjának furatát is elkészítve, megpederhettem a bajuszomat, mivel jobb nem kellhetett. Később meglátom, hogy a tetejéből levágok-e, de egyelőre ennyi. És megjegyzem, a poti rögzítése csőkulccsal gondtalan. Szerencsémre megtaláltam a hajdani maradék 5,3mm vastag teflonlapomat is, így ezzel csapágyaztam a poti tengelyét, meg ezzel lesz az IC is rögzítve a hűtőtömbjébe.
A DN2540N5 még beszerzés alatt, de azért lehet előre gondolkodni, bizonyos dolgokat beszerezni, beszerelni.
Jól jött, hogy a borda 111mm hosszú mindössze, mert így elégségesnek látszik. ha csak 20cm-t veszek a NEI1001-ből, mivel a földvezetékhossz 10cm-en belül adódik.
Januárig félretéve…
(#) ABU válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 20:35 /

2x4700µF LM317 337 szabályzóról megy, pontosabban erről Az első beállítás után rövidre is zártam a 22µF-t, nem problémás így sem nálam.
(#) Alkotó válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 23:22 /

Azok a villanyszerelős sorkapcsok nagyon testidegenek nekem az erősítőépítésben.
Következő: »»   163 / 163
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem