Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1561 / 1672
(#) kalmi.kalmi válasza majkimester hozzászólására (») Jún 21, 2020 /
 
Erről jut eszembe, hogy Zsombor befőttes lámpájának a fém tetejét is földelni kell ?
(#) Lamprologus válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Jún 21, 2020 /
 
Én inkább műanyagfedeles befőttes üveget használnék!
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
(#) kalmi.kalmi válasza Lamprologus hozzászólására (») Jún 21, 2020 /
 
(#) granpa hozzászólása Jún 21, 2020 /
 
Anno csináltunk borosüvegekből lámpát. Alja levág, foglalat bele, vezetékgallér/csomó tartotta. A spéciknél volt a nyakon egy dróthurok, azon külön függesztőzsinór.
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Jún 21, 2020 /
 
Kültérre? Nem.
Földelni? Közvetlenül a foglalat kapja meg a szigetelt kábelt, amúgy is csak két ér van a dupla szigetelésű kábelben, tehát nem lehet (ahol áthalad a fém fedélen ott még dupla szigetelésű, kizárólag a foglalat műanyag burkolatán belül van blankolva).
Újra feltaláltam volna? Nem hinném. Csíptetős kivitelben még nem láttam.
(#) Udvari Zsombor válasza granpa hozzászólására (») Jún 21, 2020 /
 
Ezt az üveg-lámpát még 2016-ban fotóztam Badacsonyban.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
(#) usane válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 22, 2020 1 /
 
Inkább az az égő, hogy szakmai fórumon annak hívod az izzót.
(#) kameleon2 válasza lobbooo hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Nagyon szép igényes munka. Az egyetlen, ami az én saját nyűgöm, ha már annyi Alu van benne és olyan szép kívül-belül, akkor miért vágod haza a ventillátorral? Csak zajforrás.
(#) icserny válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Szocreál...
(#) deebo válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 22, 2020 / 2
 
Ez nem egy teszkós ventilátor, hanem egy noctua, ami megfelelően rögzítve és ésszel vezérelve, nemigazán zajong.
(#) lobbooo válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Köszi! Sose bízom a véletlenre a hűtést, ez a venti normál használat mellet nem működik 50 foknál kapcsol be, de szabályozott, tehát nem a max fordulattal forog akkor se. Pár filmet megnéztem vele, de még nem indult el egyszer se, csekkoltam többször is. A ventihez gyárilag adtak korlátozó adaptereket, beépített ellenállásal, igy a max fordulat is korlátozva van. 1800 helyett 1200-ra, ilyen fordulaton 15dB a zaja. Így ha működik is észrevehetetlen, viszont hogyha nagyon meg lesz hajtva, jobb ha van egy légáramlat ami csendesen kiszippantja a meleget, mert szívóra van állítva. Igy tudtam elérni hogy félórás teszt alatt műterhelésen 66 fokon stagnált a bordahőmérséklet, úgy hogy a Fet-ek tokhomerseklete 90 fok környékén mozgtak, mindezt a képen látható 417.6W kimeneti teljesítmény mellett. Nem szeretem ha ha "forrofejű" az erősítő.
(#) Pumuckli válasza lobbooo hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Én (bár nem nagyon értek hozzá) a legmagasabb pontszámot adom! Külön elismerésem a ventilátor választás miatt. Én pont azt látom, hogy lenne rengeteg jó elektronikai kütyü, amit képesek elrontani gagyi ventilátorokkal. Pl. van egy viszonylag jó NVR-em, amit tönkrevágtak egy borzalmas 4cm-es ventilátorral. Inkább építek neki új dobozt majd, 2 halk ventivel. Szóval, csak elismerésem!
(#) lobbooo válasza Pumuckli hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Köszi! Igen sajnos megy a spórolás minden cégnél, közben meg egyre magasabb áron kínálják a termékeiket. Ezen a ventin azért sokat gondolkodtam, de amennyit költöttem erre inkább beletettem, szállítással együtt 10-esbe volt a venti...
(#) joejoe44 válasza tothbela hozzászólására (») Jún 23, 2020 / 1
 
Nagyon köszönöm a hozászóládodat TOTHBELA... Megfogadtam! Azóta nem próbálkoztam vele, mert az egyéb egységekkel voltam elfoglalva. A táp egy zárt rendszerben lesz, mint a számítógépben, tehát sehova nem fog érintkezni a hűtőborda. Csak ez tűnt fel, hogy érintésre... Beszámolok róla amennyiben haladok vele, a tápot viszont lefedem-lezárom, teljes szigeteléssel, mert a ház fémfóliával borított belülről és erre van ráültetve a tápház. Köszi mégegyszer a segítségedet és az intelmeidet!!! Kérlek, hogy amennyiben új fotót és kérdést tennék közzé, írd meg a véleményed! Ezen a képen a táp, az előerősítő és az erősítő egység még nincs sehova bekötve. nem megy, külső forrásból működik. Köszi Béla, sokat segítettél!
(#) Mybuster hozzászólása Jún 23, 2020 / 8
 
Rég jártam erre. Készítettem egy kompakt méretű Geiger számlálót. A doboz 3D nyomtatott egyedi tervezésű. A kapcsolás alapja pedig egy jó öreg Rádiótechnikai cikk 1982-ből. Automatikus LCD fényerő szabályzás, 9V tápellátás.
(#) joejoe44 válasza lobbooo hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Amennyiben JÓ nehéz, nem lopják el könnyedén... Szép munka, köszi, hogy láthattam!
(#) gernerakos válasza Mybuster hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Üdv!
Nagyon szép kivitelezés!
A cikket el tudod küldeni?
Van egy ilyen csövem, jó lenne kezdeni vele valamit.
(#) Mybuster válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 23, 2020 / 2
 
Köszönöm.
Itt megtalálod. Bővebben: Link
(#) lobbooo válasza joejoe44 hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Köszi! Az biztos, hogy nem a pehelysúlyba tartozik a 21kg-os tömegével.
(#) tufatofu válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Inkább a geiger topicban nézz szét, mert a arc sbm20 csővel szerelt cuccot mutatott AVR-el, lcd-vel, a linkelt verzió meg egy kőkorszaki szakócával kifaragott verzió amilyen csövet talán sehol nem lehet szerezni verzió. Mondjuk azt nem tudom miért kell hülyíteni másokat.....
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2020
(#) Laslie válasza tufatofu hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Írta, hogy van egy ilyen csöve. Így annak a beszerzése már nem akadálya a megvalósításnak.
(#) tothbela válasza lobbooo hozzászólására (») Jún 26, 2020 / 1
 
Tetszik az elgondolás. Végül is öszvér, ami egyesíti azt amit a PA technika és a házi hifi irányzata mutat. A gyári erősítők ha ventilátoros hűtésűek, akkor olyan kicsi hűtőket kapnak, hogy üzemszerűen forog a széltoló bennük. Ha meg passzív hűtésűek, akkor vagy limitált a teljesítmény, vagy targonca kell a mozgatásukhoz. Mivel a mindennapos használathoz elegendő az általad használt borda méret, teljesen passzívnak tekinthető. Amikor meg oda kell csavarni, akkor meg előjön a tartalék. Ott meg pöröghet egy kicsit a kerék.
Gratula!
(#) lobbooo válasza tothbela hozzászólására (») Jún 26, 2020 / 1
 
Köszi! igen, pontosan ez szokott a bajom lenni az összes gyárival. A legjobban az onkyo 646-os bordaja akasztott ki, azok közül amik hozzám kerültek. Az a 30 pár dkg-os borda a 7 csatornára, amik tényleg képesek folyamatos 100W-ra,mert felraktam műterhelésre és gyönyörűen 8 ohm terhelésen 100W-ot leadott csatornankent. Aztán 2 csatornát terheltem, közel 400W-ot vett fel a hálózatból és 10 perc után lekapcsolt mert túlmelegedett, hozzáteszem a trafó is szépen felizott... Nem is csoda mert a trafó a méretei alapján 250W-os. Ekkor húztam fel magam és építettem át, a különbség embertelen nagy volt, egy Győri netes hifi magazin is letesztelte és irt róla akkor egy cikket, amiben a teszt alapján az rz830 at is verte teljesitmenyben rendesen. Azóta vettem egy Rz 800-at és bizony tényleg erősebb a kis 646... Az rz800 részletesebb, gondolkodom hogy feljavitsam ezt is
Onkyo tx-nr646
(#) sargarigo válasza lobbooo hozzászólására (») Jún 26, 2020 / 1
 
Szép!
(#) Mybuster válasza tufatofu hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Én csak az alapkapcsolást küldtem el, természetesen az AVR-es rész már a saját reszortom..SBM-20 as csővel kompatibilis. Sok sikert az utánépítéshez!
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2020
(#) don_peter hozzászólása Jún 27, 2020 / 9
 
Lassan révbe érek egy újabb agymenésemmel. Ez az első "komolyabb" ESP32-es projektem, amely segítségével megismerkedhettem - felületesen - az Arduinó környezettel és annak minden bájával.
Mondanom sem kell, hogy nem lesz a kedvencem, mert nagyon behatárol, cserébe ami már kész van az jól működik.. Webszerverrel nem kellett sokat kínlódnom és szépen mutatja amit akarok.
Az ESP32 WEMOS LOLIN32-es fejlesztő panelhez egy kis kiegészítő adaptert terveztem, amely segítségével a bemenő jeleket tudom befogni és majd egy kis programocskával kiértékelni és egy weboldalon keresztül megosztani azzal a személlyel, aki a wifire rácsatlakozik.

Az ötlet még korábban keletkezett a buksimban, mikor távolabb autóztam és két ugyan olyan töltőállomáson teljesen más időintervallumban kellett ugyan azt az áramot vissza tankolni a kocsiba. Bosszantott, hogy nem láttam, mennyivel tölt a kocsi és emiatt született ez a kábelfejbe szerelhető eszköz. Egyelőre a hosszzabtávú teszteléshez a csatlakozó házon kívül helyeztem el és egy külső alkubankból táplálom, de már megvan a mini 220v-os táp és csak véglegesre kell szerelnem. Nagyjából 1 hónapja tesztelem folyamatosan és úgy fest stabilan működik az eszköz.
A kis adapter panel 0.6-os vastagsággal készült és pontosan az ESP32 lábkiosztásához igazítottam, így a képen is látható könnyed módon lehet beforrasztani, a minimális alkatrészeknek köszönhetően pedig nagyon könnyen bármikor utánaépíthető. Ennyi lenne most..

Premier videó a működéséről: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2020
(#) Hp41C válasza don_peter hozzászólására (») Jún 27, 2020 / 2
 
Áramerősség Ah -ban???
(#) don_peter válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 27, 2020 /
 
Jaja, van ilyen, nekem pl. már fel sem tűnt..
(#) Jonni válasza DRoland hozzászólására (») Jún 27, 2020 /
 
Nagyon jól néz ki.... izléses !
(#) Skori válasza don_peter hozzászólására (») Júl 7, 2020 /
 
Az áramerősség valós értékét méri, vagy a kitöltési tényezőből számolja? (Ugyanis a valós áramfelvétel sok esetben alacsonyabb is lehet, mint amit a kitöltési tényező enged) A teljesítmény, és energia méréshez méri a hálózati feszültséget is? Hogyan?
A frekvenciával kapcsolatban a videón időnként 994Hz is szerepel (-6Hz eltérés). Amikor töltésvezérlőt fejlesztettünk akkor kipróbáltam hogy mennyire kell pontosnak lennie az 1kHz-nek, és 3Hz eltérés felett már hibával letiltotta az autó a töltést. Tehát ez az autó nem olyan érzékeny erre, vagy a frekimérés nem pontos?
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2020
Következő: »»   1561 / 1672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem