Fórum témák
» Több friss téma |
Tudna valaki egy ötlettel segíteni?
Idézet: „Nem tudom mitől, lehet hoyg eddig is így volt, csak én nem fogtam fel. Szóval amikor berakom az IC-t én szoktam ellenőrizni, hogy minek ok, hogy kiolvasom a chipből, ami benne van és azt vissza is írom azt. Így teszek ha egy új chipet teszek bele, akkor is. Itt most az a helyzet, hogy a vadi új chipet belerakom, akkor ki tudom olvasni belőle a "semmit" és vissza is írom azt. Viszont akármilyen kis vacak programot akarok beleírni (legutóbb pl azt, hogy kapcsolod be a C3 ledet) akkor már a programozás után elszáll hibával. (itt a hiba). Valakinek valami ötlete? UI: teszteltem a régi bevált 628A-val, azzal minden működik nagyon szépen.”
Ha 18 lábnál maradsz, akkor inkább a 16F819, 16F88, 16F1826, 16F1827, 16F1847 kellene. Az utóbbi 3 már Advanced Midrange. Le kell ellenőrizni, hogy a fordító támogatja-e őket.
Köszi a választ.
![]() ![]() ![]()
Szia. A nyolc lábúnál is ez a kérdés. Van pár 12F675-ös PIC-em. Ezeken bírnák kísérletezni. Digitálisan már elég jól döcög a programozás és szeretném átvenni az analóg részt is.
Mit szólsz, pascalban 675 analog bemenetnek neki merjek fogni? Ha igen, tudsz segíteni egy pici programmal vagy linkel? Előre is köszi.
Inkább az adatlapot tanuld meg használni és a Pascal súgóját.
Most én leszek a gonosz troll, aki szól, hogy általában nem illik túlzottan leterhelni a communityt, mint pld légyszi-légyszi-légyszi írd meg nekem ezt a programot stb. Ezen kívül leginkább asm a kedvenc, vagy max C, de Pascal nagyon nem, azzal szinte tuti magadra maradsz.
Más. A chipcad lapot feltörték ? ![]()
Van külön MicroPascal kérdések c. témakör, ott esetleg tudnak segíteni a MikroPascal problémákban.
Hello! Ez lenne az:
Programmer Eszerűen nem tudom, hogy miért nem tudom írni a 886-t. Pedig több helyen is azt írta, hogy lehet vele írni. Érdekes módon, ha kiolvasom belőle a "semmit" akkor azt vissza is tudom írni. de bármilyen kis programot akarok írni, hibát dob. Ötlet esetleg? Idézet: Nem lehet, hogy a konfigurációs biteknél letiltod a Flash olvasását és ezért jelez hibát? „ha kiolvasom belőle a "semmit" akkor azt vissza is tudom írni. de bármilyen kis programot akarok írni, hibát dob.”
Dehogy vagy gonosz, esetleg őszinte.
![]() Köszi mindenkinek az infókat.
Még nem írtam bele semmit... nem tilthattam le... (szerintem...)
Az égetőnek vannak beállításai, de bevallom ezeket nem egészen értem. Valami itt lenne elállítva? (mellesleg 628A-t már égettem vele, az most is megy...)
Kapcsold ki a low v beállítást , a clock swich overt , és a data epromot kapcsold be .
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Én eredetileg arra gondoltam, hogy a Code protect van engedélyezve. Az ábrádon szerencsére le van tiltva. Akkor más lehet az ok.
Idézet: „Érdekes módon, ha kiolvasom belőle a "semmit" akkor azt vissza is tudom írni.” A programok működésének gyorsítására bevett módszer, hogy a törölt tartalmat meg sem próbálják beírni. Így mivel semmit sem írt, semmit sem ellenőriz, tehát nincs hiba. Idézet: „de bármilyen kis programot akarok írni, hibát dob.” A típuskódot ki tudod olvastani? Ha az sem megy, akkor két lehetőség van: A kontroller rossz vagy a 28 lábú kontroller kezelésénél van hiba (inkább panelhibára gondolok). Ha ki tudod olvasni a típusazonosítót, akkor még a PGM (RB3) lábat húzd a Vss -re egy kb. 10k ellenállással. Nem neked írtuk, hogy ennek a programozónak az árából kijött volna a PICKit2 is?
"Kapcsold ki a low v beállítást "
Ezt már írtam neki, de rá se.... ![]()
Hali!
Ki van kapcsolva a Low V, csak ez még ugyanaz a kép (bocsi), de nem segített. Lehet hogy az égető nem jól kezeli a 886-t (vagy nem is tudja kezelni, hiába van benne?) 628-cal működik, és 886-ból is próbáltam többet, mindegyikkel ugyanez a helyzet. PGM lábat 10K-val: Most nem ICSP módban használom, hanem magába az égetőbe belerakom a PIC.ket. Akkor is van értelme ennek? Az árából biztos nem jönne ki. Ezt nem egészen 2000Ft-ért vettem. Eddig jó szolgálatot tett. A következő egy PICKIT2 vagy 3 lesz...(de jó lenne ha nem kellene még vennem...)
Azt hiszem az lett igaz amitől tartottam. Megnéztem ugyan előre, és a programozóban szerepel a 886, de most meg 2-3 oldalon is azt találtam hogy nem ismeri, nem tudja kezelni.
![]() Most az a kérdés, hogy vegyek e egy PIcKit2-t vagy 3-t hogy tudjam programozni őket, vagy vegyek inkább másik PIC-ket. Nyilván előbb-utóbb jó lenne egy pickit. De másik PICet venni olcsóbb lenne jelenleg. Van arra valami remény, hogy "megtanítsam" a programozómat a 886-ra? Ha nem, akkor el lehet adni a 886-s PIC-eket valahol? Vatera...?
Szia!
A 18F2550 -et tudja kezelni? Ha képes rá, akkor programozz fel egyet a PICKit2 firmware -jével és megépítheted vele valamelyik (Vdd állítós) klónt.
18F2550-t tud kezelni. Ez egy érdekes elképzelés...
Ebben a programozóban egy 628A-van. Ennek a programján nem lehetne módosítani valamit, hogy le tudjon kezelni olyan PIC-eket is amiket eddig nem? Nem tudom mit is kell tudnia egy PICnek egy égetőben.. de gondolom nem lehetetlen UPGRADE-elni. Beletenni 1-2 PIC et. Gondolom van egy alapprogram és ehhez tartozik egy adatbázis, ami tartalmazza a PIC-ek adatait? Akkor csak azt kellene kiegészíteni. (még az is eszembe jutott, hogy egy PICKIT2 programját át lehet e írni 628A-ra. HA át lehetne írni, akkor ha beleégetem ebbe, akkor lesz egy PICKIT2-m?) Hülyeség?
Szia!
Szerintem csak ez az út járható: Ezzel a programozóval beprogramozni a 18F2550 -et, beletenni egy PICKit2 klónba, azzal programozni a 16F886 -ot és még kb. 1000 fajtát... Ne kísértsen meg a Szilva féle klón az egyszerűségével, mert hamarosan azt is kinőnéd, ugyanis nagyon sok már a nem 5V -os PIC. Egy műveleti erősítő, 4 tranzisztor, 1 dióda és néhány ellenállás ne riasszon vissza. Megéri... A PIC32MX -ek is programozhatók a PICKit2 -vel...
Szia!
Vagy akár ajánlhattad volna ezt is. ![]() Nálam remekül bevált, ráadásul igen olcsón megépíthető! A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
Köszönöm a válaszokat. Pedig pont a Szilva klónt nézetm ki, de értem mit amit mondasz.
(azért a PICKIT2 programjához hozzá lehet jutni nem HEXben is. C, pas, basic... csak ne ASM. Kíváncsi lennék, hog yis működik. ÉS ha lesz egy másik programozóm, akkor azért megnézem ezt a mostanit lehet e bővíteni... ![]() Mindenhol PICKIT2-t találok, olvasok. DE van már Pickit3 is. Ezzel mi a helyzet? Érdemes ezen gondolkodni, vagy maradjak csak a népszerű, jól bevált 2-nél?
Szia!
PICKit3 mellett és ellene is sok-sok érv van. Ha nem csak programozni szeretnéd a kontrollereket, hanem nyomkövetni is az újabbakat, akkor PICKit3 vásárlás a megoldás: ChipCad @10500 Ft+Áfa. PICKit2: Jól bevált sok régebbi típussal nyomkövetés is lehetséges vele. A firmware és a PC applikáció forrása is letölthető a PICKit2 honlapjáról.
Nem világos hogy az "újabb" és jobb PicKit3 miért kb feleannyi mint a PicKit2.
Segítenél, hogy mi az a nyomkövetés? Valami olyasmi, hogy mikor fut a PICben a program, akkor látom, megállítom, változók értékeit látom, stb...? (mint a soronkénti futtatás csak a PICben?) Azt jól gondolom, hogy ezekhez jelenik meg firmware? Hogy van hozzá SW upgrade? Vagyis (egy darabig) ha kijön egy új pic, akkor jön hozzá firmware is, hogy programozható legyen Pickit2-vel (éva/vagy 3-mal)? Idézet: Nem feleannyi, hanem drágább!„Nem világos hogy az "újabb" és jobb PicKit3 miért kb feleannyi mint a PicKit2.” PICkit2 8 100 HUF + ÁFA PICkit3 10 500 HUF + ÁFA
Igen, a nyomkövetés ezt jelenti. Viszont a Pickit3 nem feleannyi, mint a Pickit2. Valami van ott még abban a csomagban a Pickit2 mellett, azért kerül többe, mint egy Pickit3 önmagában.
Jelenik meg firmware, addig, amíg a gyártó (=Microchip) úgy nem dönt, hogy nincs tovább újabb firmware. Pl. a PIC32MX795F512L is hardveresen programozható a Pickit2-vel, viszont az MPLAB már nem támogatja (legalábbis mikor utoljára néztem, akkor nem támogatta). Külső programba beleépítették (ja jól emlékszem, Hp41C építette bele) az égetését. Szóval Pickit2-höz gyári támogatás már nem várható az újabb chipekhez. Ha hardveresen mehet a dolog, akkor még független fejlesztők csinálni fogják valószínűleg hosszú ideig.
Amit ajánlottam a ChipCad -tól, az csak maga a PICKit3 programozó, a HeStore -ban egy demo panelel egy csomagban van a PICKit2.
Idézet: Igen..„Segítenél, hogy mi az a nyomkövetés? Valami olyasmi, hogy mikor fut a PICben a program, akkor látom, megállítom, változók értékeit látom, stb...? (mint a soronkénti futtatás csak a PICben?)” Idézet: „Azt jól gondolom, hogy ezekhez jelenik meg firmware? Hogy van hozzá SW upgrade? Vagyis (egy darabig) ha kijön egy új pic, akkor jön hozzá firmware is, hogy programozható legyen Pickit2-vel (és/vagy 3-mal)?” A PICkit2 fejlesztését a Microchip abbahagyta, de mivel jól dokumentált a programja és a PC kezelő programja, lehet fejlesztegetni. A debuggolási rész nincs dokumentálva, az MpLabX nem tármogatja. A PICKit3 minden családhoz (10F, 12F, 16F, 18F, 18F__J, 18F__K stb.) más-más firmware -t használ, így egy újabb család megjelenését egy újabb firmware megjelenése követi. Egy darabig, amíg olyan változás nem jön a programozási, debuggolási módban, amit a PICKit3 kapcsolása nem tud majd. MpLabX támogatja a PICKit3 -at.
Üdv!
Hogyan lehet 16F877 picnél ASM-ben megoldani az alábbi dolgot? CBLOCK 0x20 CODE_a:8 CODE_a_bytenumber ENDC Egy ciklusban ami a CODE_a_bytenumber változót növeli (ez megvan) a W regiszterbe egyenként beletenni a CODE_a változóban tárolt értékeket. Remélem sikerült érthetően leírnom. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |