Fórum témák
» Több friss téma |
A jobb oldali oszlopban, felülről a második a " Low voltage Program" nem jó. Ha csak nem így akartad.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Sziasztok
Még mindig a Pickit2 device file frissítéssel küzdök. Közben annyi fejlemény van, hogy találtam egy kis ellentmondást. (melléklet) Már mindent megpróbáltam. Uninstaláltam a programot, újra telepítettem....semmi. Biztos bennem van a hiba, de nem igazán értem miért nem tudom megcsinálni. Járt már így valaki?
Változott helyzet. Nem tudom mitől, lehet hoyg eddig is így volt, csak én nem fogtam fel.
Szóval amikor berakom az IC-t én szoktam ellenőrizni, hogy minek ok, hogy kiolvasom a chipből, ami benne van és azt vissza is írom azt. Így teszek ha egy új chipet teszek bele, akkor is. Itt most az a helyzet, hogy a vadi új chipet belerakom, akkor ki tudom olvasni belőle a "semmit" és vissza is írom azt. Viszont akármilyen kis vacak programot akarok beleírni (legutóbb pl azt, hogy kapcsolod be a C3 ledet) akkor már a programozás után elszáll hibával. (it a hiba). Valakinek valami ötlete? UI: teszteltem a régi bevált 628A-val, azzal minden működik nagyon szépen. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Szia
Ezt csináltam, újra ezzel a file-al is, ugyanaz.
A file kicserélődik az biztos. A neve nyilván ugyanaz, de létrehozás dátumából látom, hogy csere volt. Azért utánanézek, köszi.
Ezzel a verzióval már a Curisity-t is tudom majd programozni a Marson.
Siker.
Lehet, hogy másnak triviális de azért leírom mi volt a gond. A program tulajdonságai között a kompatibilitás fül alatt a "program futtatása rendszergazdaként"-hez pipa kellett. Más programokkal is jártam már így, de ott jobb klikk-> futtatás rendszergazdaként lehetőség adott volt. Itt nem.
Köszi
A Delay10KTCYx-ben a KTCY msámilyen értékben is megadható( mert a villogás sebsebégét csak 10 és 1 között tudtam állítani Idézet: 0 - 255 között állítható, de a nulla 256-ot jelent (a nullának nem lenne értelme). „A Delay10KTCYx-ben a KTCY másmilyen értékben is megadható?”
Én olyasmire gondoltam hogy ez az érték elitható e úgy mint a for ciklusban ms-ban ?
Futás közben nem állítható. Annak viszont nincs akadálya, hogy írj egy függvényt:
Fosc = 48 MHz esetén az utasításciklus-frekvencia: FCY = Fosc/4 = 12 000 000 Tehát 12000 utasításciklusnyi várakozás lesz 1 ms. A fenti időzítés természetesen nem pontos, de LED villogtatásra megfelel... A fenti delkarációval d = 1..65535 közötti érték lehet, 1 ms - 65,535 s közötti késleltetéshez használható. A PICCOLO projektben USB használata esetén egy, a fentitől eltérő delay_ms() függvény használható, amely várakozás közben az USB figyelését és kezelését is elvégzi (a common/piccolo_usb.c-ben van definiálva). A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Hát most tényleg nem tudom, mit mondjak. A jelek szerint vagy üldözési mániám lett, vagy tényleg visszamenőleg is mindent felkutatnak MC-ék, és tönkre vágják, ami jó volt. Nehogy már bármi stabilan megbízható legyen.. itt lenne az ideje átszokni avr / arm területre?
Köszi
nekem az amit írtál nem működött de át írtam és ha jól látom majdnem egy fél másodpercet világit egy felet nem pont így szerettem volna köszi .
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Szia!
A kérdés azóta megoldódott. Megy a dsPIC33EP ill. a PIC24EP is a 800 -asok kivételével. Az olvasás eredményének kiértékelését kellett átírnom. Nem "rontanak el" semmit... Inkább nem készítik el... A MpLabX alól a PICKit3, ICD3 -mal minden típus programozható és debuggolható. Csak a gép (MpLabX) és anyagi (ICD3) ráfordítási igénye haladja meg a lehetőségemet / lehetőségeinket. A PICKit3 elfogadható alternatíva... Idézet: Ez így biztosan nem jó, mert 8 bites előjel nélküli egész számot kell megadni.„Delay1KTCYx(2.5);” Amit nem tisztáztunk: mekkora nálad az órajel frekvenciája, s hol állítod be a konfigurációs biteket? Amit én írtam az 48 MHz-hez való késleltetés.
Nem tudom nekem működött, de 20Mhz kristály van benne azt a parancsot még nem tudom amivel be lehet állítani hogy mekkora lesz a kristály frekvenciája .
Miért nem használod a PICCOLO projekt szoftver segédletét? Abban benne van a konfigurációs bitek beállítása. (Ha nem használsz bootloadert, akkor ki kel venni a projektből a bootloaderre vonatkozó beállításokat).
De használok majd USBét csak még nincs kész a nyák van pk3mam csak valami kezdésnek el kellet indulni valamivel és a 18f4550es kezdésnek teljesen jó és ha már van hozzá bootlader meg usb panel gondoltam megvalósítom.
Félreértések elkerülése végett: USB és bootloader nélküli programokat is fordíthatsz vele.
Egy energiatakarékossági problémához kérnék tippet.
Adva van egy 3.3V-os elektronika (pic-es cucc), ami standby üzemben eszik kb 30-40 uA-t. A külső áramforrás 5V-os. Ebből kellene tölteni (szinten tartani) a 3.3V-os akkut, és az 5V megszűnésével pár napig még akkukról standby-ban tartani az áramkört (munka memória adatokat megőrizni). A gondom az, hogyan kötöm be úgy az akkut, hogy stabil külső forrásnál tölthető legyen, lemerített állapotban ne ilyen ampereket egyen meg, amikor visszajön az 5V sok napos standby után, és ha bármikor megszűnik a külső 5V, akkor az akkuból a külső táplálás felé (visszacsatoló körök meg akármi) lehetőleg ne szivárogjon el túl sok energia. Azon filozom, vannak-e pld olyan stabkockák, amik szabályozható mennyiségű árammal hajtják a kimenetet, lazán veszik pld a kimeneti rövidzárat, és a külső forrás megszűnésével a belső áramköri kimenetüket úgy lezárják, hogy max 8-10 uA szivárogjon "visszafelé", de több nem. Vagy ha ennyire azért nincs nagy szerencsém, akkor milyen okosságot szoktak ilyen dolgokra kitalálni? Példa kapcsolás, ötlet, bármi segítségnek örülnék, köszönöm.
En meg gyorsan elmentenem a munkamemoriat az eeprom teruletre. Onnantol kezdve meg is szakadhat az aram. Mar persze ha jol ertem a lenyeget es nem MUKODNIE kell az akkurol tovabb...
12V-os akkut töltesz 5V-ról? Vagy hogy akar ez lenni?
Legtöbb stabkocka nem lepődik meg különösebben a kimeneti rövidzáron vagy túláramon. Lekorlátoz egy adott értékre, maximum nem akkora áramnál korlátoz, aminél te szeretnéd. Egy 7805 megoldja az áramkorlátot, egy soros schottky dióda pedig a kimeneten meggátolja a visszafelé folyó áramot. A visszacsatoló köröket pedig még a dióda előttről táplálod meg, meg a kontrollerre is odavezeted innen a tápfeszültséget az egyik lábára, hogy észrevegye, ha akkuról fut.
Hmm, a shottky jó is lesz, köszönöm.
bbalazs: A Renesas egy 64 megabites low power sram szöcskéjét szeretném életben tartani. Ennyi adatot flash-be átnyomni annyi áram, amennyiből egy egész hétig benne maradhat a szusz.
Szerintem egy sd kártyára viszonylag rövid idő alatt ki lehet rakni ennyi adatot.
Sziasztok! A PICCOLO projektet próbálgatom, ami nagyszerűen megy is idáig. Viszont egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. A hello-poll.c programot próbálgatom. Release-ként hibátlanul lefordult. A bootloaderrel be is töltődött renben. A PC-re a CDC driver is renben felment. De a csatlakoztatás után Win7 alatt semmit nem csinál (tera term-et és Termite-et használtam) , XP alatt viszont a billentyűnyomásokra (hyperterm-ben) kiírja a kódokat rendben, de az üdvözlő üzenetet ez sem írja ki. A két működést jelző LED felváltva villog rendesen Win 7 alatt is! Találkozott már ezzel a problémával valaki? Előre is kösz!
Idézet: Az üdvözlő üzenet nem jelenik meg, ha a PIC még azelőtt kiküldi, mielőtt az alkalmazás megnyitná a virtuális soros portot (ilyenkor a WIN elnyeli az üzenetet). A program elején éppen ezért van ott a beérkező karakterre való várás (az usb_cdc_kbhit() visszatérési értékének a figyelése). Ha neked nem jelent meg az üzenet, akkor lehetséges, hogy valamiért egy karakter kiment a PIC felé. „XP alatt viszont a billentyűnyomásokra (hyperterm-ben) kiírja a kódokat rendben, de az üdvözlő üzenetet ez sem írja ki.” WIN7 alatt nem nagyon próbáltam még a PICCOLO projektet, de az MSP430 Launchpad USB UART átalakítójával is sokat kínlódok (XP-nél nem volt gondom). Mindenesetre a hellp-poll helyett a hello-int mintapéldát kellene megnézni, abban kevésbé áll fenn a veszély, hogy a firmware lekési az USB kiszolgálását.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Találtam egy PIC-kes PWM szabályzót a neten, be van másolva a program, de nem tudom hogyan illesszem be az MPLAB-ba. Itt a link. Bővebben: Link Esetleg HEX-be hogyan tudom átkonvertálni? Előre is köszönöm a segítségeket! mhatalyak.
SD-vel az az egyetlen bajom, hogy irgalmatlan löketáramokat kajál meg. Egy öregebb akku el sem bírja. És annyira azért gyorsnak sem gyors.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |