Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   187 / 244
(#) mikrokapcsolo válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 14, 2014 /
 
Ezek közül a hidegforrasztás, a szétesett jack aljzat, kontaktos potiláb nálam is megvoltak.
(#) ptesza válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 14, 2014 /
 
Talán az ólommentes technológia lehet az oka ezeknek a rideg forrasztásoknak.
(#) andras99 hozzászólása Aug 14, 2014 /
 
Köszönöm a válaszokat! Én most jelenleg a gyenge tápcsatitól tartok a legjobban... Volt hogy kicsúszott a rajta lévő kábelek súlyától.
(#) hapro hozzászólása Aug 14, 2014 /
 
köszönöm
(#) gaben110 hozzászólása Aug 17, 2014 /
 
Sziasztok!
Szerintetek melyik kialakítású mély ládával járnék jobban 15" os papír menbrános PA 400w rms mély hangszóróim vannak azoknak szeretnék építeni.Lényeges lenne a jó hatásfok, és jó lenne ha lemenne 45 50 Hz-ig,szabadtéren és nagy és kisebb teremben is nagyot üssön.Én az első képre gondoltam de nem tudom eldönteni melyik lenne jobb az 5 különböző típus közül.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2014
(#) bajtaig válasza gaben110 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /
 
A cubo miért nem jó?
Az hogy 15-ös, 400 W-os hangszóróid vannak , kb. semmit sem jelent!
(#) ptesza válasza gaben110 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Szerintem a kick-et építsed. Azt legalább 15" hangszóróhoz tervezték. Az csak egy tévhit szerintem ,hogy ha nincs 18" akkor jó a 15" is.
(#) gaben110 válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Szia!
Nem mondom hogy nem jó a cubo 15 ös láda, csak kicsit bizalmatlankodok mert nagyon kevés adatot találok ellenben a többi kialakítású ládával szemben, és még nem halottam ilyet szólni, de rutsét, W tölcsért már igen,de azok nagy helyet foglalnak a cubo-val szemben ezért tetszik a cubo.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
(#) Davidd válasza gaben110 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Szia!Ha tényleg nagy hatásfoku ládát akarsz készíteni, akkor sajnos muszáj nagy legyen a láda, mármint tölcséres kivitel, amiből nem nagyon vannak kis ládák. Ha vannak is, kicsi a tölcsér, nem tud nagyon mélyre lemenni és még a hatásfoka sem olyan. Nekem 2 hogscoopom van 18" mélyel. Nagy helyet foglal az biztos, de kevés wattal.(600W rms/darab) ütnek rendesen. Esetleg még a zárt tölcséres ami jó választás lehet, a cerwin vega ládája. Egyik ismerősőm már elkészítette, kipróbálta egy jbl jrx125 mély hangszórójával és elég nagyot szólt. Mutatok képet milyen a belseje.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
(#) gaben110 válasza Davidd hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Szia!Hát igen amit csatoltál kép ez már tudhat valamit,a hangszóró zárt térbe van elhelyezve így még jobban terhelhető is..és hatalmas hajtogatott tölcsér van előtte,szívesen meghallgatnám mit tud egy ilyen pár.
(#) Davidd válasza gaben110 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Az a probléma, hogy ismerősőm már letörölte youtubérol a videot. Igaz úgy sem adná vissza mit tud pontosan. Holnap elkérem tőle a pontos tervet ha érdekel.
(#) voodoo válasza gaben110 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Én ajánlom a negyed rendű bandpass tölcsér ládát. Nem kell sok hajlítás neki, ráadásul kis hangerőn szellős, lágy dörgése lesz. Szerintem 15" is le lehet menni 40Hz környékére így...
(#) Nagy Tamás hozzászólása Aug 19, 2014 /
 
Szerintem élőzenés hangosításoknál fontos hogy a mélyek pontosan ,ütősen szólaljanak meg ,és ne csak a "bálnaszív" mélyek szóljanak.Egy gyors basszusgitár játék kiábrándító tud lenni ,ha csak nagy tölcséres mélyeken szól. Tehát a jó impulzus válasz nagyon fontos.
(#) bajtaig válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Vagyis tölcsér!
Azért mertem ajánlani a cubót mert egy nagyon jó kompromisszum a hibrid felépítésével!
Már tölcsér de még egész kompakt méretű, kb. 43 kg, ugyanazon feltételek mellett 3 dB-lel hangosabb mint a bassrefi, 50 Hz-től számíthatunk értékelhető hangnyomásra, feszes, gyors basszus jellemzi nagyon jó impulzusválasszal, pláne nagy EBP-jű hangszóróval és nagy damping-ú végfokkal.
Én megépítettem próbára 18-as pozdorjából, az ajánlott hangszóróval, élőzenére tökéletes!
(#) sound.man válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 21, 2014 /
 
ES18 PH-val nincs tapasztalatod véletlenül?
(#) bajtaig válasza sound.man hozzászólására (») Aug 21, 2014 /
 
Sajnos nincs, itt olvasgass, vagy itt érdeklődj!
(#) Davidd hozzászólása Aug 24, 2014 /
 
Sziasztok! Hétvégén kicsit túlhajtottam a kontroll/top ládámat. Magas javítása már kész is van, viszont a mély megszorult rendesen, és persze le is dobta a tekercset. Ez a hangszóró már volt javítva, így nemtudom szétszedni, mert inkább a hangszóró részei károsodnak, mintsem eleresszen a ragasztó. Van 2 mélynyomo ami közül választanék. Az egyik ugyan az ami volt benne, a másik pedig egy kicsit drágább. Majdnem 2x annyiba kerül, még is kevesebb watt van neki írva. Annyit tennék még hozzá, hogy tda7294 híddal van hajtva. 300W os trafó +/-33V a visszaesett táp. Kérdés mélyiket érdemesebb megvenni?Amiatt teszem ebben a témában kérdésem, mert hangositani használom. Ha nagyon off akkor elnézést.
(#) voodoo válasza Davidd hozzászólására (») Aug 24, 2014 /
 
Szia.
Én inkább a kissebb terhelhetőségűt venném meg, mert nem fog annyira melegedni (érzékenyebb, ezáltal hangosabb is).
(#) Davidd válasza voodoo hozzászólására (») Aug 24, 2014 /
 
Számomra is emiatt szimpatikusabb volt, már csak azért is mert több dB-t tudok kihozni belőlle. A magasnak a bevezető szál piccent el a pillének. Azt sikeresen javítottam. Az indok ami miatt tönkrement, hogy elég mélyen volt vágva. Soros 5.5uF, párhuzamos 0.68 mH tekercs volt a szűrés, így elég lennvolt vágva. Mostmár C1:4,3uF, L1:0,68 mH, C2:8,8 uF. Mint látod mostmár nem is 12dB/oktáv hanem 18dB/oktávra csináltam meg. Így nincs annyi közép benne, kívancsi vagyok hogy fog összepászolni az új hangszóróval, nemsoká meg is rendelem akkor. Köszönöm a megerősítést.Ám nem gondoltam volna, hogy egy kis tda7294 híd ilyenre képes. Dc tuti nem volt a kimeneten, mert van védelem készítve a táppanelre. Na jó ne offoljak tovább.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
(#) andras99 hozzászólása Aug 25, 2014 /
 
Sziasztok!
Szerintetek mennyire kiforrottak a digitális keverőpultok? Csak azért kérdem, mert sokan kifejezetten az analóghoz ragaszkodnak. Ha azt vesszük, elég sok funkciót kapunk a pénzünkért. Van valakinek tapasztalata a PreSonus olcsóbb digit. pultjaival, Behringer X32-vel, esetleg Allen&Heath Qu széria? Ezek elég olcsók szerintem. Az X32 állítólag Midas, Behringeres csicsás külsővel. Tartósság, megbízhatóság, stb.?
(#) hadnagyakos válasza andras99 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Rendszeresen dolgozom digitális technikával, a véleményem az, hogy megéri.
Abban az esetben nyújt többet, ha mindenképpen szükséged van sok csatornán kompresszorra (esetleg gate), lényeges a full parametrikus EQ, és a monitort a FOH-ból akarod kényelmesen keverni. Ezen felül természetesen akkor, ha túl hosszan kéne sokcsatornás csoportkábelt megjáratni.
Ezek közül a kis asztalok közül csak az X32-vel folgoztam. Amit a cégektől hallottam erről az asztalról az az, hogy a faderek gyakran tönkremennek, legalábbis a kezdeti szériákban ez a probléma elég erősen jelen volt, a külföldi fórumokból is ezt lehet leszűrni. Személyes tapasztalatom elég jó, bár a kijelzője nagyon kicsi, napsütésben halvány, ráadásul külső monitort sem lehet a helyére kötni. Maga a fiikai kezelőfelület szerintem egy kicsit túl "eccerűre" van tervezve, ami valakinek tetszik, valakinek nem.
Az Allen&Heath asztalai kötül az iLive szériávaal volt dolgom, amire azt kell mondanom, hogy nagyon el van találva, a kezelőfelületek zseniálisak, a koncepció miszerint a DSP a stageboxban van, alapvetően tetszik. A Qu szériát nem ismerem, ha minden igaz nemsokára meg tudom nyomogatni, de elég jókat mondanak róla.
A Presonussal nincs tapasztalatom, eddig egy rendezvényen sem láttam.
Ha digitális keverőben gondolkodsz ajánlom, hogy vedd figyelembe, mennyire riderképes az adott eszköz. Ha van lehetőséged, hogy Allen&Heath cuccot vásárolj, akkor szerintem hanyagold a Behringert, bármennyire is úgy néz ki, többet tud. A zenekarok elég agresszívan tudnak harcolni a Behringer eszközök ellen.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
(#) andras99 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Köszönöm a részletes választ! Hát igen, a Behringert azért is kérdeztem mert azt nem nagyon fogadják el.
(#) andras99 hozzászólása Aug 29, 2014 /
 
Ilyesmit tudnátok linkelni ami viszonylag olcsó, kapható Magyarországon és nem Behringer? Nem tudom hogy keressem.
Szerk.: Esetleg vélemény ezekről a készülékekről??
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
(#) Lovas Gabi válasza andras99 hozzászólására (») Szept 2, 2014 /
 
Üdv!
Én Mackie DL 1608-at használok.
Mivel teljesen I-pad vezérelt, a potik meghibásodása gyakorlatilag nulla.
Egy hátrányát fedeztem fel és erről már mások is jeleztek: Erősen melegszik. Fontos a jó szellőzés biztosítása, mert túlhevíti az I-padot. Mondjuk nincs gond, mert a legutolsó beállításokkal működik tovább. (Nekem lemerült a pad.) Csak keverni nem tudsz.
Minden csatornán Gate, Compressor, parametrikus EQ és Delay.
A Monitor kimenetek az effektezett hangot adják vissza.
A kimeneti 32 sávos EQ meg egyszerűen kiváló.
Sok hangszer preset van benne, leegyszerűsíti a beállást.
Általában előre beállítom a presetet aztán csak finomítani kell.
A beállításokat elmentheted sajátként illetve a komplett show beállításait is mentheted. Bármikor előhívható, használható és módosítható.
Rackbe szereltem, a hűtését 3 db kis ventillátor végzi.
Itt van pár fotó is. Folyamatosan frissítem, érdemes megnézned. A Vi-fi-s keverés meg szuper dolog, elmarad egy csoportkábel, nem ugrálnak rajta az emberek, nem kell hosszú távra vinni a jelet.Oda mész, ahonnan hallani szeretnéd a műsort (meg a hatótáv is megvan), mászkálhatsz a nézőtéren beállítva a legjobb hangzást. Én a pultot 300 ért vettem (újonnan), plusz a Pad.
Szerintem is megéri a digit pult.
Dolgoztam Allen&Heath digit pulttal is, ez is tetszett.
Nem utolsó szempont, hogy a hangminőség nagyon jó, a pakolás meg sokkal kevesebb. Elmaradnak az effektek,kevesebb a kábel, ezáltal a kontakthiba is nagyságrendekkel csökken.
Kanadai hangmérnök barátom javasolta, hogy használjak feszültség stabilizátort a digit pulthoz, mert allerigásak az alacsonyabb tápra. (Kint mindenki használ) Én ezt is beépítettem a rack-be.
(#) andras99 válasza Lovas Gabi hozzászólására (») Szept 2, 2014 /
 
Nem semmi cuccod van! Köszönöm a véleményt, ez a Mackie elég kedvező árúnak tűnik tudásához képest! Én még a QSC Tuochmixet nézegetem. Bár nem mostanában fogok keverőt venni...
(#) Davidd hozzászólása Szept 3, 2014 /
 
Sziasztok! Nem tudom hogy emlékeztek-e hogy kérdeztem hogy milyen hangszórót vegyek a kis aktiv kontrollomba. Mondtátok hogy vegyem meg a drágábbikat, nagyobb az érzékenysége. Na megjött a kis hangszóró, mikor kibontottam ledöbbentem. Normális sziptetős csatlagkozó van rajta. Az az 50 oZ mágnes jól meglátszik a kis 25 cmn. Nagyon jól ki van alakítva a hűtése.(sárga pille alatt van egy vasszita ahol tud levegőt szívni.) Az érzékenysége az meg feltünően jobb a másikhoz képest. Annál a hangszórónál muszály volt leengedni a magasat, hogy legyen benne közép is. Na ennél nem, szinte ordít belőle a közép és nem utolsó sorban nagyon jól puffog. Annyi hogy átkell alakítsam kicsit a ládát, nagyobb lyuk kell neki. Ennek indoka hogy ez öntvénykosaras. Kicsit nagyobb a befogatási lyuka, első ránézésre elég massziv kis hangszórónak tünik. Beszéljenek a képek.
(#) voodoo válasza Davidd hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Na hát akkor kellemes zenehallgatást hozzá! Szép darab. Majd ne felejtsd el 1-2 hétig (ha lehet) közepes hangerőn bejáratni. Csak az után fog úgy szólni ahogy kell.
(#) Davidd válasza voodoo hozzászólására (») Szept 4, 2014 /
 
Most kicsit probálgattam mit tud a kicsike. Igen nem ártana neki az 50 óra járatás. Megpróbálom azért ésszel használni amíg bejáratós.(persze utána is)
(#) andras99 hozzászólása Szept 7, 2014 /
 
JBL EON 305-tel van valakinek tapasztalata? Hangjára, tartósságára lennék kíváncsi.
(#) andras99 válasza andras99 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Illetve EON 315-tel. Ahogy számolom jobban megéri.
Következő: »»   187 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem