Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA 8920 D-osztályú végerősítő
Lapozás: OK   2 / 2
(#) szendi001 válasza David 3g hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
Nem akarok olyan nyákot tervezni amelyik elvész a digitális forgalomban. Első körben tegyél fel egy Sprint Layout 5 ös verziójú nyáktervezőt, amivel legalább a kész filet nyomtatni, esetleg alakítani tudod.
A másik kérdés, hogy melyik IC kapcsolásához kell a nyák. Körbenéztem, és az utolsó javasolt eszköz SMD. Megnézem a javaslatokat és a beszerzési lehetőségeket és teszek javaslatot a megépítendő erősítőben az IC típusára. Ettől függetlenül kérlek jelezd melyik kell.
Le fogod tudni vasalni a nyákot?
Üdv Joe
(#) David 3g válasza szendi001 hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
Nyákot a terv -től én már megtudom oldani csak tervezni még nem tudok Igen SMD-lenne a jó aszt nézegetttem én is Van fent Sprint Layout-om TDA 8931T -ez kellene. Köszönöm elöre is. Nálam biztos nem fog elveszni mert nagyon szeretném és 5 csatornát ebből.
(#) szendi001 válasza David 3g hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Rendben hétvégén megrajzolom, aztán át tudjuk nézni közösen. IC-t tudsz szerezni?
(#) David 3g hozzászólása Júl 7, 2011 /
 
szia. ic -m az lessz. Elöre is köszönöm. Ok akkor hétvégén.
(#) szendi001 válasza David 3g hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Ne sziszegjünk ennyire... Íme itt lenne a félkész nyák, nagyon pici jószág 4*7,5cm. Remélem tetszik csatlakozó méret.

digitalis.JPG
    
(#) szac64 válasza szendi001 hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Szia, ajánlanám, hogy SMD alkatrészekkel tervezd meg, s az ellenállásokat illetve a kondenzátorokat minél közelebb helyezd el az IC-hez, mert utólag a nem felület szerelt alkatrészekkel csak problémáid lesznek. Digitális áramköröknél 1-2 pF eltérés is problémát okoz.
(#) szendi001 válasza szac64 hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Egyetértek, de az utánépíthetőség első példányként jobban motívál. Talán a nagyobb 1206- os alkatrészket még ésszel be lehet forrasztani. Esetleg nem láttál valahol más által tervezett digitális erősítő nyákot referenciának?
(#) szendi001 hozzászólása Júl 7, 2011 /
 
Körbenéztem referencia nyák iránt. Van rajtuk hagyományos alkatrész dögivel. Ez az IC csak 20 wattos nem számítok nagy kóbor áramokra.Bővebben: Link
(#) szendi001 hozzászólása Júl 7, 2011 /
 
Elfelejtettem csatolni a kapcsolási rajzot ami alapján csinálgatom a rajzot. Korábbi tapasztalatom alapján az átkötés hiánya miatt az SMD verzió sem lenne sokkal kisebb. Ha mégis kigyullad akkor eszembe fognak jutni soraid
(#) szendi001 hozzászólása Júl 27, 2011 /
 
Közben volt egy géplehalásom. Érdeklődnék, hogy megvan-e az IC és kell e még a nyák?
(#) szendi001 válasza szac64 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Éreztem hogy nem kell SMD
(#) Gémes2 hozzászólása Júl 3, 2019 /
 
Tisztelt Urak!
Javításra hozzták hozzám a fent nevezett csodát. Ennek az aktív hangfalnak a kapcsolási rajza fent van itt a tanyán is Digipro 600B néven. A sasszé PST417C. A hibajelenség, a magassugárzó sípol a mély nem szól. Az AEB DIP nevű félhídmeghajtókat kicserétem IRS90257-re valamint az U5-öt (MC33078), a tápban a 2db 470u/100V-os kondikra tettem oda megfelelő egy-egy 220u/100V-os kondit mert a kapacitásuk 380-390u körül volt. Ezek után persze alaposan átmértem a környező diódákat, tranzisztorokat és ellenállásokat. Ezek után beindult, halk sistergés hallható főleg a magasnál hallatszik jobban, zenét rákötve szól eddig jó is, de szimplán magára hagyva azt vettem észre hogy felmelegedett az egész, nem forróra de úgy 40-45 fokra jel nélkül rövidrezárt bemenettel. Oszcilószkóppal nézve a magassugárzó felső oldali FET drainjén gerjedést láttam. Szerintem ez a gerjedés a fő oka a melegedésnek csak nem tudom merre induljak el. A következő méréseket AC állásban Normal triggereléssel 1X-es mérőcsúccsal követtem el. Ezekben a d-osztályú erősítőkben nem vagyok jártas ezért kérem a hozzáértők segítségét.
(#) Marty McFly hozzászólása Nov 28, 2022 /
 
Sziasztok!

Égen földön keresnék egy otthon megépíthető D osztályú erősítő kapcsolást. Szórakoztam itt 555 ös IC vel meg műveleti erősítőkkel is, ezzel a youtube is tele van. Valaki tudna mutatni egy rajzot amit érdemes megépíteni?
(#) Ge Lee válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
A mellet, hogy van neki külön topikja, meg van róla cikk is, az én rajzom ami annak a hidalt változata is itt volt a cikkek között éveken keresztül... Na meg, van ma már egy halom gyári is amit lehet másolni a service manual alapján.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem