Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PLC kérdések
 
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   99 / 99
(#) mpisti válasza naptukor hozzászólására (») Jan 9, 2018 /
 
Köszönöm a választ, de nem nekem van problémám a megjelenítéssel hanem Levi91-nek. Mivel NB-t nem programoztam csak NT-t még anno, ezért írtam neki hogy az NT-nél be lehetett állítani a formátumot.
(#) naptukor válasza mpisti hozzászólására (») Jan 9, 2018 /
 
Igen, félre ment, bocsánat. De mivel az idézett szöveg is tőle származik, gondolom ez látható.
Szóval akinek inge kérem vegye magára!
(#) mpisti válasza naptukor hozzászólására (») Jan 9, 2018 /
 
(#) tornyaid hozzászólása Jan 10, 2018 /
 
Sziasztok
Egy hõmérséglet érzékelõ (Pt100) jelét kellene valahogy áttalakítani. Analóg bemeneten volna a jel feldolgozva 0-10V.
Választ elõre is köszönöm.
(#) mpisti válasza tornyaid hozzászólására (») Jan 11, 2018 /
 
Pt100/0-10V konverter. Pl. ez:https://www.ebay.com/itm/0-10V-PT100-RTD-Temperature-Sensor-Transmitter-Converter-50-to-100-C-/181846731771A PLC csak így tudja fogadni, vagy olyan modul kell hozzá amelyik képs direkt Pt100-at kezelni.
(#) pont válasza tornyaid hozzászólására (») Jan 11, 2018 /
 
Ha esetleg nem akarsz a kalibrációval foglalkozni, akkor pl. így is lehet, igaz a digipotik miatt 0-5v a tartomány.

Bővebben: Link
(#) em hozzászólása Jan 13, 2018 /
 
Omron PLC-vel egy kisebb vezérlési feladatot kell megoldani. HMI-ről terméket és operátort választanak. Az extra az, hogy fájlba szeretnék naplózni, hogy milyen termékből melyik operátor milyen időpontban hányat készített. Egyelőre semmilyen helyi hálózatba kötés nem merült fel, tehát szigetüzemről van szó, mondjuk memóriakártyára mentéssel. Hogyan lehetne egyszerűen megoldani?
Köszönöm!
(#) Gabó hozzászólása Jan 13, 2018 /
 
Felmerült bennem egy projekt. Van egy Omron CPM1 plc-m és hozzá tartozó Omron nt2s-sf123b-ev2 típusú kijelzőm. Ezt a felállást szeretném kicsit módosítani, egy arduino közbeiktatásával. A kijelzőt le szeretném cserélni egy 4*20as kijelzőre ami az arduinoval menne I2C-n, és az arduinon futó dolgokat is megjelenítené, de közbe ami a PLChez csatolt kijelzőn megjelenik, akkor azt is meg tudjam jeleníteni az arduinora csatolt 4*20as kijelzőn. Gondolom nem megoldható, mert az Omron a kijelzőjével valami spéci protokollal kommunikálhat, de hát ha nincs igazam, és valaki ismeri a kommunikációjukat. Ebben kérnék infókat, aki jártasabb a kommunikációjukba.
(#) Zed válasza Gabó hozzászólására (») Jan 13, 2018 /
 
Az OMRON FINS protokollja nyílt. Én ez alapján már csináltam mindenféle kommunikációt. (PC-PLC, PLC-PLC)
FINS protocol angolul Első körben én úgy futottam neki, hogy fogtam egy terminál programot (amivel bármilyen, saját magad által összeállított üzenetet ki tudsz küldeni és/vagy fogadni a soros porton), áttanulmányoztam a FINS protokollt és az alapján kérdezz-felelek alapon küldözgettem a PLC-be az üzeneteket. Ha megfelelő üzenetet küldesz neki,amit a PLC tud értelmezni és hajlandó rá válaszolni akkor a többi már gyerekjáték.
(#) Gabó válasza Zed hozzászólására (») Jan 13, 2018 /
 
Akkor lényegébe még se lehetetlen a tervem. Köszi a leírást, át is tanulmányozom.
Attól tartottam, hogy ezek valami saját nyelvezeten kommunikálnak, mert a kijelző részbe is van egy avr.
(#) Zed válasza Gabó hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Idézet:
„Attól tartottam, hogy ezek valami saját nyelvezeten kommunikálnak”


Egyáltalán nem lehetetlen és igazad volt. Valóban saját "nyelvükön" (is) kommunikálnak egymással. Ezeket úgy hívják, hogy (kommunikációs) protokollok. Én a FINS-t említettem, mert az nyílt, tehát minden anyag hozzáférhető és a PLC biztosan ismeri.
Nem olvastam át a kijelző gépkönyvét, de azt láttam, hogy univerzális, tehát nagyon sokféle PLC-hez illeszthető. Ebből az következik, hogy többféle protokollt is ismer(het). (Mintha azt olvastam volna a gépkönyvében, hogy azt a protokollt kell letölteni bele, amelyiket éppen használni szeretnéd. Tehát a kijelző programjával kell beállítanod, hogy milyen módon szeretnél vele kommunikálni.)

Tipp: nem kizárt, hogy a kijelző ismeri a MODBUS protokollt is. Az talán egy kicsit egyszerűbb, mint a FINS és ahhoz (is) rengeteg anyag illetve segédprogram található a neten. (A CPU nem tudom, alkalmas-e a MODBUS kommunikációra.)
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
(#) em hozzászólása Jan 16, 2018 /
 
Sziasztok, dolgozott-e már valaki közületek Delta HMI-vel? A DOP-B03S211 típust néztem ki, mert abban van RTC és USB Host is. Esetleg tud valaki ajánlani hasonló árfekvésben (70kFt) az előzőekben említett funkciókkal más gyártmányt? Köszönöm!
(#) natec1 válasza em hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Kinco

http://www.dialcomp.hu/?mod=webshop_product&;cla=webshop_product&fun=product&pid=387&wid=8&flypage=flypage_default.html
(#) em válasza natec1 hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Köszönöm!
Következő: »»   99 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu