Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A te konkrét verziódat nem ismerem, de nálam vannak ilyenek:
Szia! Hát nálam nincs ilyesmi... keresek valami újabb verziót...
Hali!
Van valami egyszerűbb ingyenes program, amivel csak megtenkinteni lehet az sch fájlokat? Illetve jól látom, hogy az autodesk megvette és beszántotta az Eagle-t? (Letölthető, de használhatatlan, és 2026-tól teljesen elérhetetlenné teszik).
Ha jól emlékszem az easy eda és a kicad is megnyitja
Online is megy gmail-el belépsz EasyEDA
importálod a fájlokat.
Szia!
Idézet: „(Letölthető, de használhatatlan, és 2026-tól teljesen elérhetetlenné teszik).” Nem tragédia. Kenjék a hajukra. El kell tenni a jelenlegi, most még működő verziókat. 10 év múlva is jó lesz még amatőr célra (mert ugye mi amatőrök vagyunk). Én pl. mai napig CircuitMaker 2000-et használok az egyszerű áramkörök szimulálására. Pedig már minimum 25 éves. Megszoktam. Ismerem a hiányosságait. Az Eagle sem tud (számunkra) annyi újdonságot hozni, hogy sírva kelljen fakadni, ha nem érjük el a legfrissebb verziót. Úgysem gyártunk 8 rétegű NYÁK-ot. Aki meg igen, az bérelje. Ahogy elnézem a "Ki mit épített?" topic-ot, kb. ugyan olyan stílusú készülékek születnek, mint 40 évvel ezelőtt, csak mondjuk PIC van a NYÁK-on, nem tranzisztorok vagy csövek és vékonyabbak a vezetősávok.
Az Eagle ingyenes verziója is megnyitja az sch állományokat (máshol vannak benne korlátozások).
Mit jelent a "2026-tól elérhetetlen" hírmorzsa? Nekem logikus lenne, hogy azért fejlesztik a programot, mert ha jobbá válik akkor többen akarják megvenni. Esetleg arra gondolsz, hogy a gyártó/forgalmazó próbál olyan megoldásokat találni, amik megnehezítik a program illegális elérését?
Gondolom erre gondolt: Bővebben: Link Nem fogják tovább fejleszteni és eladni sem, helyette válthatsz az Autodesk Fusion-re.
Teljesen mindegy, ami van és meg van neked az 3000-ben is fog működni.
A hobbi szintű barkácshoz igy is csak átlag a 30%-a van kihasználva.
+ többiek:
Ja felőlem is beszánthatják az egészet, soha nem használtam. Egy cimborám akar megnyitni egy feltehetőleg eagle sch fájlt, csak ő is mást használ.
FYI: Kicad elég jól importálja az EAGLE fájlokat 7.0 óta.
Feltéve ha már az XML (talán 6.x től újabb a formátuma. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2024
Arról van információ, hogy az Autodesk Fusion-ban az Eagle fog tovább élni (csak már nem "sasként"), vagy egy más paneltervező programot kínálnak helyette?
Szia, így néz ki a Fusion:
Fusion (Alul vannak videók.) És van free verziója is: Free - Fizetős összehasonlítás
Szerintem az már nem Eagle és nem is úgy fog kinézni, de át lehet bele vinni majd az Eagle fájlokat. De ahogyan írták is, nyugodtan használhatod a régit az idők végezetéig, csak épp frissítés már nem fog majd kijönni rá.
...engem bőven kiszolgál a 6.4.0-ás verzió az Eagle-ből. A nyáklap tervezést úgyis Electra-val csinálom. Ennek a felvásárlásnak olyan "szaga" van, mint amikor a Citromailt vásárolták meg és tették fizetőssé! Minek? meg Kinek?
Idézet: Csak így kitragadva, Eagle7-et használok, meg még néhány barátom is, simán lehet vele 8 rétegű nyákot tervezni és készíteni (TG barátom rengeteg 4 rétegűt tervezett meg vele). Nagyjából mindenre elég a tudása, aki megtanulta használni, az bármit megtervez vele. Amúgy a 7-es volt az utolsó megvehető verzió, az újabbak már csak bérelhetők - de az kell a fenének... „... Az Eagle sem tud (számunkra) annyi újdonságot hozni, hogy sírva kelljen fakadni, ha nem érjük el a legfrissebb verziót. Úgysem gyártunk 8 rétegű NYÁK-ot. Aki meg igen, az bérelje.....”
A 8 réteget csak példának írtam. Lehetett volna 16, 24 vagy bármi. Nem ez a lényeg. Arra szerettem volna rávilágítani, hogy a valahogy elérhető régi verziók is tökéletesen használhatók. A mi általános igényeinket kielégíti. A Cad programokban már rég nem tudnak valami korszakalkotót kitalálni. Ezek a progik már csak a projektek irányába mennek el.
Szervusztok.
Kaptam egy EAGLE-ben készített nyák tervet és kapcs. rajzot. Szeretném legyártatni a JLPCB-vel, de Gerber fájlokat még nem készítettem. Nem szeretném elszúrni. Valaki elkészítene belőle a Gerber fájlokat? Próbálnám meghálálni. Kösz! polpol Eagle PCB tükrözés hibaSziasztok!Most ismerkedek az Eagle-lel. A 9.0.0. x64 verzióm van. És most azt csinálja, hogy a PCB-ben az SMD-k tükrözése a projekt harmadáig működött, aztán egyszer csak nem működik. Ha a tulajdonságoknál beklikkelem a Mirror checkboxot, akkor nem lehet leOKézni (az Alkalmaz gomb sem működik) Az Eagle újraindítása sem hozott javulást. Mi lehet a gond?
A 9.0.0. x64 verzió hibás.
9.6.2. x64 verzió jó
Köszi!
Ezek szerint, pont sikerült belenyúlni. Hol tudok beszerezni 9.6.2. örök verziót? Találtam még 9.2.1-et, arról mit lehet tudni?
Pl. : https://eagle-updates.circuits.io/downloads/latest.html
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2024
Gerber beállítás módosításÜdv!Hogyan tudom beállítani a Gerber "szerkesztőben", hogy ne a Names (név) hanem a Values (érték) rétegeket adja meg a gyártónak . Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |