Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   131 / 131
(#) Dino71 válasza Janika. hozzászólására (») Sze, 20:00 / 1
 
Jól gondolod, és ha jól rémlik 2828 as.
(#) Janika. válasza Dino71 hozzászólására (») Sze, 20:13 /
 
Köszönöm a megerősítést!
(#) Janika. hozzászólása Sze, 21:33 /
 
Megrendeltem a ledeket, a Blaupunkt tv-hez. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, és a türelmet! Sziasztok!
(#) Janika. válasza Karma01 hozzászólására (») Sze, 21:53 /
 
Szia! Bár nem vagyok profi a témában, szerintem nálad is a háttérvilágítás lesz a ludas. vagy kontakt hiba valamelyik csatlakozásnál, vagy egy led ment tönkre. A youtube-on sok videót találsz erről a hibáról, és a hibafelderítés módjáról. Nagyon segítőkészek az emberek itt a fórumon is. Egy Blaupunkt tv-t segítettek "távoktatásban" megjavítani, az elmúlt pár napban. Ha nem akarod saját magad rendbe hozni a tv-d, szervizben biztosan elvállalják. A teljes háttérvilágítás cseréjét, ebben a méretben kb.40-45.000Ft körül saccolnám. Üdv!
(#) FAZ1 válasza Janika. hozzászólására (») Pé, 7:21 /
 
Hja!
Miközben már 50-60 ezerért is - akár újabbat lehet venni.
Jó, jó, lehet persze, hogy az nem valami nagyon felfújt világmárka, de azt mégis illik hozzá tudni - az összes 'lapos" LCD TV-ben a folyadékkristály kijelzőket egy cég gyártja megrendelésre Kínában.
A teljes szerelt LCD kijelzőegységet - a saját háttér-világításával egyetemben.
(Chi Mei Optoelectronics Corporation.)
Nekem pl. egy Orion T2736S-be (de hasonló hozzá a Vestel) kellett volna ... aztán beszerzési árának gyors megemésztése után - simán csak kuka lett.
A hozzászólás módosítva: Pé, 7:24
(#) deebo válasza FAZ1 hozzászólására (») Pé, 8:13 /
 
Remélem nem gondoltad komolyan, hogy a chi mei gyártja a samsung SPVA és az LG IPS kijelzőit is meg még az összes kijelző gyártő LCD-jét... Sőt a Vestel kijelzőkben különböző gyártmányú kijelzők vannak, mögöttük a vestel saját háttérvilágítás megoldásával, amit aztán pláne nem a chi mei gyárt.
(#) FAZ1 válasza deebo hozzászólására (») Pé, 17:09 /
 
Én azért egy párat már szedegettem szét - avagy - csak láttam kissé széjjelszedve - és lőn csodák csodája, azokban gyakorlatilag MIND AZ VOLT! De miért gyártana a Samsung pl. itt a magyarországi Jászfényszarun mindenféle LCD-s TV kijelzőket, amikor a kínai gyártótól meg fele annyiért tudja beszerezni?
De a számítógépes monitoroknál szintén hasonlóan megy. (és pont úgy, mint az alaplapoknál)
Ha egy szériánál a nyúzópróba minőségében megütne egy standard mértéket, akkor egyből átcimkézik Samsunggá, Philipssé, LG-vé - netán hogy a további márkáknál is maradjunk - amivé nagyobb tételek esetén igényelve a kedves vevő azt kéri és megrendeli.
Nekem pl. a Sanyo TV-mben is kínai cucc van! Holott elvileg a Sanyo japán lenne. Igaz, itt a 10-es főúton Dorog felé jobbra - szintén van valami Sanyo gyár ...
azaz?
(#) deebo válasza FAZ1 hozzászólására (») Szo, 1:14 /
 
Ne haragudj, de ez a hozzászólás egy az egyben butaság, egyszerűen semmi sem igaz belőle, köze sincs a valósághoz. Attól, hogy az olcsó monitorokban olcsó kijelzők vannak, még léteznek különböző technológiával gyártott kijelzők és mindnek megvannak a jellegzetességei. Nagyon sokféle kijelző létezik, a chi mei csak egy a sok közül, az olcsó TN kijelzőket az LG IPS-ével, vagy a különböző Va kijelzőket összekeverni különösen problémás.

Semmit nem címkéznek semmivé, a Vestel saját márkás kijelzőinek a T-con-ján is ott van az LG logo.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szo, 1:16
(#) jdani hozzászólása Szo, 20:53 /
 
Üdv. Van egy Panasonic LCD TX-L42E5E. Egy idő után kikapcsol, és villan 1et a visszajelző.
Rákerestem, találam kulcsszavakat a háttérvilágításra. Észre is vettem, amielőtt kikapcsolna, a 3negyede sötétebb, kialszik, vagy gyenge a világítás. Ilyen világítás van benne. Azthiszem 10 sorbakötött led van benne, 6x párhuzamosan. A ledeknek külön panelen van vezérlés. Na most mi a gond, mit kell cserélni? Ledeket, vagy panelt?
A vezérlő
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:00
(#) yohnsee válasza jdani hozzászólására (») Szo, 23:02 /
 
Szia!
Az egy idő után, mit jelent? Percek, órák? Ha el tudsz jutni a menüig, megpróbálhatnád, hogy ha lejjebb veszed a háttérvilágítást, tovább bekapcsolva marad-e. Egyébként gyanús, hogy a ledek haldokolnak. Letesztelni sajnos csak úgy tudod, ha szétszeded a készüléket.
A linkelt képen lévő élvilágításhoz nagyon hasonlót bontottam nemrég egy Grundig vagy Sharp készülékből. Először mindenképpen határold be a problémát.
Következő: »»   131 / 131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu