Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   125 / 125
(#) zoli0078 válasza kovacspista hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Szia,
Nos a tápot mérve a bekapcsolás pillanatától nézve folyamatosan meg van a 24.5V az inverter felé még akkor is ha már a háttérvilágítás leáll. Az inverter az "On" jelet is megkapja és ez is marad addig míg ki nem kapcsolom. A kijelzőt is szétszedtem már egyszer és megnéztem a csöveket de mindegyik cső szépen világított azon idő alatt amíg le nem kapcsolt.
Ezért gondolom, hogy az inverterrel lehet gond és ezért kezdtem végigmérni a vezérlő IC-t.
Lehet a jövő héten kicserélem meg látjuk mi lesz.

Köszi
Üdv
(#) mineral válasza Panto hozzászólására (») Jan 9, 2018 /
 
Vásárlás után hasonlítsd össze a paneleket. Különösen az apró fosszatható jumpereket kell megnézni. Én is megvettem az új panelt. Beszereltem és a TV-nem indult. A víz levert rögtön... Az eladó cég készségesen segített az ügyben. Ők hívták fel a figyelmem a jumperekre.
Egy hiányzott. Azt átforrasztva működik a TV.
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Jan 9, 2018 /
 
Mintha csak tegnap lett volna. Igaz, hogy ez 17PW25-4 típus volt.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2018
(#) kovacspista hozzászólása Hé, 16:43 /
 
Helló! Van egy FSP212-3F01 tápegység, egy HANNS.G JT261TP LCD készülékben. A gond az, hogy vibrál a háttérvilágítás. Úgy félmásodpercenként indul és leáll. Az alaplapból a tápon át egy az egyben megy az inverter felé 5 V. Rámérve össze - vissza változik. Az inverterben ellenállások sobakötve és ebbe a soros kapcsolásba sorba van kötve egy kondi is. Ha adok rá 5V-ot külön, nyilván a kondi miatt hatástalan, de, ha teszek rá egy kondit, addig indul az inverter amig feltöltődik, tehát valami változónak kell rajta lenni, négyszög, fűrész vagy akár szinusz jel. A tápban az átmenő 5V - hoz páhuzamosan csatlakozik egy áramkör. A csatolt rajzon jobb oldalon látható két csatlakozó, amelyen az inverte on/off megy keresztül a tápon a másik csatiba és kissé balra látható egy 2 fet - ből álló kapcsolás. Mit csinálhat ez a kis áramkör ezzel az átmenő 5V-al??? Ez volna a kérdésem.
(#) kovacspista hozzászólása Sze, 21:00 /
 
Helló mindenki! Az LG tv-ken nem találtam olyan hang kimenetet, amit egy analóg erősítőre rá lehetne
kötni, csak a tuner üres zaja hallatszik, akkor is ha külső jelforrásról működik a tv. Tudom, hogy fejhallgató kimenettel megoldató volna, ne az nincs rajta! Ti, hogy oldottátok meg, már ha volt ilyen igény?? Csináljak egy kimenetet, monjuk a hangszóró kimenetekből?
(#) FAZ1 válasza kovacspista hozzászólására (») 5:39 /
 
Hááát - a hangszóró kimenetén már teljesítmény jön ki, tehát az onnan levett jeled eléggé torzzá lesz.
Ha van a TV-n SCART csatlakozó, akkor én inkább ott néznék körül, mert ott talán még akad DIN szabvány értékű kimenő hangjel csatlakozás, ami kivezetés céljaira megfelelne.
Ha még ott is torz lenne a hangjel, a simán ellenállásos feszültség-osztóval már jobban korrigálható. Ha még úgy is rosszalkodna, tudnék ajánlani a szint-illesztésre egy tranzisztoros emitterkövető kapcsolást. Az erősítése <1-nél, de mégis nagyon jó az eltérő impedanciák kezelésére.
(#) kovacspista válasza FAZ1 hozzászólására (») 8:27 /
 
Az a gond a SCART csatlakozóval, hogy annak ellenére miszerint nem RF - en keresztül megy a tv hanem éppen scart, hdmi vagy akár rca bemenetekről, csak a tuner hangja jelenik meg ! Mivel nincs antenna bedugva - nem is volna értelme, hisz analóg vételre alkalmas - a fehérzaj hallható a rá csatlakoztatott erősítőn. A hangszóróról tényleg osztóval vagy induktivitással lehetne használható jelet csinálni. Tehát az a gondom, hogy nem jelenik meg a kimeneteken a külső jelforrások hangjai! Az optikai kimenetet nem ismerem, azzal lehet kezdeni valamit?
(#) FAZ1 válasza kovacspista hozzászólására (») 17:26 /
 
"Az optikai kimenetet nem ismerem, azzal lehet kezdeni valamit?"
Hát ez az, amit én se igazán tudok. Minden bizonnyal ott is jön ki valami hang, de megvenni hozzá egy optikai dekódert? Hááát - nem ér annyit az egész!
Azonban SCART csatlakozós elosztókat még lehet a boltban venni.

Vagy lehetne még egy dolgot csinálni.
A régebbi Orion TV-kben volt bevett szokás, hogy a hangszóróra rátettek egy kisméretű ferrit-vasmagos trafót, és az elég simán - és galvanikus csatolás-mentesen - de kiadta a hangjelet.

Persze - egy mostani LCD /majdnem/ digitális TV-be én nem igazán molyolnék bele, ráadásul ha még szépen működik is.
Ha viszont már nem ... akkor meg nem tök mindegy.
Hiszen - aki mer - az nyer!
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») 20:18 /
 
Gondoltam leírom mi volt a gond. Nos az 5V-os készenléti feszültségű rész adta meg magát.
AZ IC 901 és a C912-es kondenzátor lett cserélve, majd ezek után a T902-es trafó újratekercselése következett amiben IQNUKU kolléga segített.Szerencsére sikeresen zárult a javítás. Most már vígan lehet használni a TV-t.
(#) IQNUKU válasza Directors hozzászólására (») 21:14 /
 
Nagyon szívesen segítettem!
Ha valakinek hasonló problémája támad porvasmagos transzformátorral, ha megoldható, neki is szívesen segítek.
Az inverter trafók eleve kiesnek, mivel az áthúzott csévetestet is cserélni kellene.
(#) kovacspista válasza FAZ1 hozzászólására (») 22:14 /
 
Köszönöm a választ! Közben rámentem erre az optikai dologra. Van szinte mindegyik lcd tv-n ilyen hang kimenet. Létezik egy konverter, ami az optikai digitális hangból csinál analóg RCA - t. Itthon 15 - 20 e Ft. Rendeltem ugyan olyat az Aliexpresszen 1200 Ft - ért ingyen szállítással. Van hozzá egy optikai kábel és egy USB - s tápkábel.
https://www.aliexpress.com/item/Digital-to-Analog-Audio-Converter-A...NvOapM
Következő: »»   125 / 125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu