Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   118 / 118
(#) kovacspista válasza péter71 hozzászólására (») Júl 27, 2017 /
 
Hát erre nem tudok választ adni, nem csináltam még ilyet, nem szedtem még le kábelt.
(#) Szilvi1 hozzászólása Aug 6, 2017 /
 
Tisztelt fórumozók, sharp tv-men csikozódások jönnek be először még nem melegedik be vagy egy bizonyos idő nem telik el. Kb 30 perc után valamikor mindig rendes kép lesz,majd ugy marad és minden ok. Hang mindig van. Egyszer már megjavították egy szerelő barátom úgy mondta visszavasalta. Nos jelenleg nem tudom hozzá elvinni, szeretném megtudni mit is takar pontosan ez a vasalás és mivel csinálhattta. Köszi
(#) Moderátor hozzászólása Szilvi1 hozzászólására (») Aug 6, 2017
 
Olvasd el a szabályzatot! Egy kérdést több helyre nem teszünk fel, és a témának megfelelő helyen kérdezünk, pláne nem nyitunk külön témát neki!
(#) Bakman válasza Szilvi1 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
A konkrét kijelzőt és az azt vezérő egységet sok erű, de nagyon lapos, ún. szalagkábel köti össze. Nagy valószínűséggel ezen kábe legyik vége levált a helyéről, "visszarakni"/visszavasalni házilag kb. bűvészmutatvány, kétséges eredménnyel, mint ahogy te is láthatod.
(#) Szilvi1 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
szia(!) beszédes az hogy 35 perc után van kép és marad is. egy haverom egyszer megcsinálta és most eladtam volna de kirázódhatott valami a szállításnál mert szálszakadt a gumim a kocsin. gondolom ez volt az oka hogy valami kirázódott. Ha befotózgatom bejelölöd melyik az?
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2017
(#) Bakman válasza Szilvi1 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Próba-szerencse...
(#) Szilvi1 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
A zöld kis nyil jelöl valamit. ott a sarokban egy gumiszerű anyag van. gondolom egy kis gumámmal ami kikeményedik valamennyire megoldhatnám?
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2017
(#) Szilvi1 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
a képernyő bal felső srkában a foliás felforrasztást megerősítették egy gumiszerű anyaggal ami a rossz szálszakadt gumiabroncsaim végett kirázódhatott. ennyi sztem
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2017
(#) Szilvi1 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
azt mondja a srác lamináló kell hozzá(.)
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2017
(#) Moderátor hozzászólása Szilvi1 hozzászólására (») Aug 6, 2017
 
II. Gondolatainkat szedjük össze és egy jól megfogalmazott és nyelvtanilag is helyes hozzászólásban írjuk meg azokat.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2017
(#) Bakman válasza Szilvi1 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Valósíznűleg azzal a gumival kitámasztották, odaszorították a szalagkábelt, ez is csak ideig-óráig jelent megoldást. Ha jól látom, ez eredetileg valamilyen kenhető anyag volt. Ha igen, nagy az esély rá, hogy tovább javítani nem is lehet, lévén a paszta ráragadt a fóliára, arról leszedni pedig úgy, hogy a fólia ne sérüljön, valószínűleg lehetetlen ésszerű keretek között.

Láttam már mindenféle bűvészmutatványt arról, hogyan lehet javítani az ilyen hibákat de megnyugtató egy sem volt. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ilyen nincs. Én passzolok a dologra.
(#) Szilvi1 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Nem paszta, ez egy gyurmaszerű anyag, ami nem tapad azért annyira de képlékeny. A haverom azt mondta, laminálógéppel csinalta meg, de ez gyárilag egy védő valami a sharp tv-ken a folian.
(#) kovacspista válasza Bakman hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Ezt a készüléket tovább kell szétszedni! Egészen addig, hogy a kijelző fémkerete is lekerüljön róla! Írtam erről visszább keresd meg, ott leírtam részletesen. Ott talán azt nem írtam le, hogy bekapcsolt készüléknél kell csinálni, hogy lásd mit csinálsz! Bemásoltam ide. Lehetséges a kontakt hiba a cofokon is de másban is, mondjuk a t-con . ban. Én úgy csinálom a hiba keresését, hogy lecsupaszítom annyira a készüléket, hogy hozzáférjek kézzel a kijelző bármelyik részéhez! Persze hullani akar szét az egész, ezért a saját csavarjait használva - persze ahol lehet, a talpnál meg muszály - és celux szalaggal osszeraggatva készül el a vizsgálható berendezés. Ha cof van leválva, akkor pill.forr pákával hevítve , nyomva kihülni hagyni és ezt többször elismételve kell csinálni. A pákába 2,5 - es rezet rakok, hogy kellően nagy nyomást tudjak gyakorolni a kábelra. Jól fel lehet és fel is kell melegíteni, még nem találkoztam olyannal amelyik elolvadt volna. Ha a t-con hibás , a kontakt gondot forrólevegős forrasztóval lehet orvosolni, átforraszta vele az egész panelt.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2017
(#) Szilvi1 válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Szia nem a t-con bevan jelölve hol a hiba. sajna csak hőfuvom van . Ha esetleg racsipeszelek valamit amit melegiteni tudok és hevitem, majd leveszem ha kihült? persze olyan ami nem tapad majd hozzá....szóval csak hőfúvóm van nincsen rendes pákám csak csöves ócska azzal nem igazán nyúlnék hozzá.
(#) kovacspista válasza Szilvi1 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Nem kísérleteztem vele , ez bevált, tehát nem tudom mi lenne! Próbálj egyet kölcsönkérni!
(#) zoli0078 hozzászólása Aug 10, 2017 /
 
Sziasztok,

Adott egy Sharp LC-42AD5E-BK típusú LCD TV aminek a képe kicsit furcsa. A sötétebb foltoknál zöldes színe van. Egyenlőre csak TV adást próbáltam rajta de a Menü vagy a Teletext az hibátlan. Rákötöttem egy kisebb Setopbox-ot amire sajnos nem tudtam semmilyen jelet kötni így csak a kezdő képernyő látható amin nem láttam hibát. Még ha lesz időm kipróbálom más bemenetekről is.
Ami még hibának mondható, hogy magától időnként belép a teletext-be vagy a bemeneti forrásokat változtatja meg (időnként ugyan oda visszakapcsol). Még nem szedtem szét, hogy lehet-e látni valamit gondoltam előtte rákérdezek hátha találkozott már valaki ezzel a hibával.
(#) pentekivan válasza Master006 hozzászólására (») Aug 11, 2017 /
 
Én pont ezzel a problémával küzdök..... Sajnos nálam 3 db led van kiégve és ezért tiltja a vezérlést...
(#) Pacso hozzászólása Aug 13, 2017 /
 
Sziasztok! Van egy LG monitor/TV, ami időnként lefagy. Ha az áram kábelt kihúzom és kis idő múlva vissza rakom megint megy rendesen ! Kérdésem,hogy egy idő után már nem fog működni ? Esetleg tipp hogy mit nézzek meg benne ? Elkó hiba lehet ?? Előre is köszönöm !
(#) kovacspista válasza Pacso hozzászólására (») Kedd, 14:26 /
 
Szia! Ha a kép megmerevedik , akkor általában kijelző hiba, valamelyik cof kábel le van válva. Le kell csupaszítani mint ahogy írtam fentebb egy tv kapcsán és úgy megkeresni és javitani, ahogy ott írtam.
(#) Pacso válasza kovacspista hozzászólására (») Kedd, 16:27 /
 
Koszi! Ez mindig fekete képernyőt ad és nem lehet kikapcsolni sem !
Következő: »»   118 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Aug, 20. Vas
9:57:44
Jelenleg 303 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu