Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   226 / 226
(#) Taki33 válasza szs hozzászólására (») Ápr 4, 2026 /

Köszönöm az ötleteket, bátorítást, akkor megrendelem, és tesóval ketten megbirkózunk vele.
Elvileg úgyis az övé, de szerintem csak sikerül, ha meg nem akkor megy a hulladékudvarba. Így legalább kap egy esélyt. Img tudsz ajánlani hozzá Vákuumos tapadókorongot Alirol?
(#) szs válasza Taki33 hozzászólására (») Ápr 4, 2026 /

A képernyő alatti "hártyák" sorrendjere vigyázni
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Ápr 4, 2026 /

Mivel már kiderült a TV hibája, mellékes, hogyan készült a vacsora. Amilyen régen volt, már nem emlékszek rá.
(#) img válasza Taki33 hozzászólására (») Ápr 5, 2026 /

Nem itt vettem de ezekből választanék.
(#) Taki33 válasza img hozzászólására (») Ápr 6, 2026 /

Köszi, közbe rendeltem az alábbi fajtából 8 db-ot.

vacum.jpg

(#) img válasza Taki33 hozzászólására (») Ápr 6, 2026 /

Bátor vagy.
(#) Taki33 válasza szs hozzászólására (») Ápr 19, 2026 /

Szétkaptam, mint foxi a lábtörlőt, azonban a LED szalagok LED teszterrel nézve tökéletesek. Ilyenkor mi van? LCD nélkül be lehet kapcsolni a készüléket?
(#) szs válasza Taki33 hozzászólására (») Ápr 19, 2026 /

Hogyne lehetne bekapcsolni (szinte mindet). Ha jó szögből nézed, meg látod is -vagy a műsort, vagy, (bemenet nélkül) a logo-t.

LED-teszter? Ha megvan az új szalag, tedd bele. Mit is veszítesz?
(#) img válasza szs hozzászólására (») Ápr 19, 2026 /

Azt kérdezte, hogy "LCD nélkül be lehet kapcsolni a készüléket?". Akkor nem lát semmit.

Arra gondolhattál, hogy LED-ek nélkül bekapcsolni: úgy látja 45 fok alatt, zseblámpával jobban.
(#) img válasza Taki33 hozzászólására (») Ápr 19, 2026 /

"a LED szalagok LED teszterrel nézve tökéletesek"

Nem vibrál a fényük, vagy változik lassan?
(#) szs válasza img hozzászólására (») Ápr 19, 2026 / 1

(Egyről beszélünk )

Nos jobban megnézve mind két szalagból 2 LED ki van égve, ez lehet a hiba? Bár csak az egyik fele látszik sötétebbnek. Úgy gondoltam kipróbálni, hogy nincs rádugva az LCD (az még az asztalon van). Működik így vagy mindenképpen csak összeszerelt állapotban?
(#) Taki33 válasza img hozzászólására (») Ápr 19, 2026 /

A ragasztót a LED szalag alól mivel szoktátok eltávolítani? Kaparással?

Persze, hogy működik (a tegtöbb)
De hacsak kettő is van kiégve/avagy kettő zarlatos: akkor is cseréld az egész szalagot.
Cseréltem már egyet-kettőt, aztán szedhettem szét újra.

Ha ottmaradt, akkor vagy lekapirgálás, vagy megprópálhatod hajszárítóval melegítve. Úgy gyorsabb is lehet (ha sok maradt ott)

Köszönöm az infót, akkor kicserélem és jelentkezem hogy milyen lett.
(#) Taki33 válasza Taki33 hozzászólására (») Ápr 19, 2026 / 3

Köszönöm a bátorítást és segítséget mindkettőknek. Szuper lett a TV, a vákuum tappancsok is jól teljesítettek, röhögve elbírják az LCD súlyát. Összköltség 10000 Ft. + 3 óra szerelés, de ebből 1 óra szüttyögés volt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2026

Az az idő belefér. A sikered a legfontosabb.
(#) 24bitponthu hozzászólása Ápr 20, 2026 /

Ajándék tv nem megy

LG 42lb730v. Bekapcsol , az LG felirat nem tűnik el , a 4 irányú kapcsolóra nem reagál, távirányítóm nincs .
Bemenetre videó jelet ( HDMI 1-3) adva nem reagál. Szerintetek kell táv hozzá? A kis kapcsolóra miért nem reagál?
(#) img válasza 24bitponthu hozzászólására (») Ápr 20, 2026 /

Szevasz!

"az LG felirat nem tűnik el"

Ez vagy firmware hiba vagy fizikailag a SOC adta meg magát.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Vas, 13:18 /

Úgy 2 hete újra jelentkezett az újraindulás. Eleinte ritkán, főképpen bekapcsoláskor. Aztán ment egész nap. Lassan már csak úgy lehetett stabilizálni, hogy jól hátbaveregettem. Még elviselhető, de egyre gyakrabban fordul elő menet közben is. Már nézegettem, milyen TV-t vegyek, de Samsungot soha többé.
Egyik munkatársamnál van egy LG. Hasonló korú, mint ez. Egyszer hibásodott meg, nem fogadta a távirányító jelét. A vevő melletti SMD kondi lett zárlatos (5 V-on. ). Még soha nem kellett LED sorokat cserélni, most is elfogadható a fénye. Nem úgy, mint az enyémben, átlag másfél évenként.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Vas, 16:57 / 1

Add oda a barátodnak, hogy tegye ezt is az udvarra, az esőben tároltak közé.

"Samsungot soha többé. Egyik munkatársamnál van egy LG. Hasonló korú, mint ez. Egyszer hibásodott meg, nem fogadta a távirányító jelét. A vevő melletti SMD kondi lett zárlatos (5 V-on. ). Még soha nem kellett LED sorokat cserélni, most is elfogadható a fénye. Nem úgy, mint az enyémben, átlag másfél évenként."

Megnyugtathatlak mert LG-ből is vannak olyan alaplapok, amiknél nem az a kérdés, hogy elromlanak-e, csak az, hogy mikor. Mindegyik gyártónak vannak gyengébb és jobb szériái is.
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Kedd, 15:20 /

Idézet:
„Add oda a barátodnak, hogy tegye ezt is az udvarra, az esőben tároltak közé.”

Köszöni szépen, de nem kéri. Van már sok.
Kértem tőle tanácsot, mit vegyek. "-Mindegy. Már mind Kínában készül. Még a Samsung is." Mondta is, melyik gyártmányt címkézik át, de nem értettem rendesen.
Ő már csak tudja, hiszen naponta javítja.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Kedd, 16:45 /

Akkor ha véletlenül elhozod amikor Pesten jársz, annak örülnék mert alkatrésznek még jó lehet.

Mind Kínában készül, de egyszerűbb azt felsorolni, hogy mit nem címkéznek át mert rövidebb lista:

LG, Samu, Sony, megboldogult Pana - kb. ezek voltak saját gyártásban. A többi mind licenszelt.
(#) Gafly válasza img hozzászólására (») Kedd, 17:05 /

Hamar itt lehet, mert Granpa szerint erbe mester oszlopos tagja lészen jövő hétvégén az BAFTA rendezvénynek, onnan meg szs mester a bográccsal és állvannyal el is tudja hozni vasárnap.
Pesten meg már megoldjuk...
Bár minden kívánságod ilyen könnyen és gyorsan teljesülne.
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 19:54 /

Még nem is tudjuk, hogy mit mond rá.

Ha két évvel később lennénk és újra lenne autóm akkor elgurulnék érte, addig marad a Lottó.

Bár minden jóslatod ilyen könnyen és gyorsan teljesülne.
(#) Gafly válasza img hozzászólására (») Kedd, 20:23 /

Nem én szervezem.
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 21:56 /

Hogy erbe mit mond rá, hogy egyáltalán van-e miről beszélgetni.
Következő: »»   226 / 226
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem