Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   227 / 227
(#) Imi68 hozzászólása Jún 20, 2026 /

LG32LC51 HDMI portok nem működnek

Sziasztok! Lg 32lc51 készülék HDMI portok nem működnek. Bele mértem ,hiányzik a 3,4V-os vonal az alaplapra menő csatlakozón. Ezt a feszültséget az U3037M controller állítja elő.Lehet-e ez a hiba oka. egyébként mükődik a tévé.
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Jún 20, 2026 /

Szia!

A HDMI csatlakozó 18-as lábán megvan az 5V? A 19-es (HPD - Hot Plug Detect) lábán pedig 3.2V? Az IC302 / IC304 (AT24C02) EPROM kap tápot és HDMI forrás csatlakoztatásakor próbálja olvasni?

LG32LC51 service manual.
(#) Imi68 válasza img hozzászólására (») Jún 21, 2026 /

Szia! Köszönöm hogy válaszoltál! Az EPROM 4,5V-ot kap. A HDMI 19-es lábán meg van 3,2V-t a 18-as lábán 0,32V van. A processzorról a felső HDMI csatlakozóra menő ellenállásokon mindegyiken 3,2V van az alsóra menőkön 0,8 V körül. Szerintem megtaláltuk a hibás alkatrészt.
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Jún 21, 2026 /

Elnézést, elfelejtettem írni: a 18-as lábon, csatlakoztatott és aktív HDMI forrással nézd az 5V-ot!

És persze az a port legyen kiválasztva a menüben, amelyiket méred.

"A processzorról a felső HDMI csatlakozóra menő ellenállásokon mindegyiken 3,2V van az alsóra menőkön 0,8 V körül."

A felső HDMI port van kiválasztva a menüben?
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2026
(#) Imi68 válasza img hozzászólására (») Jún 22, 2026 /

Szia! A processzor hajszárítóval történő melegítése + pici nyomkodás hatására meg javult a készülék. Azt gondoltam hogy hőlég pákával +fluxal körbe melegítem a lábakat, sima pákával nem merek hozzànyúlni. Szerinted jó ötlet? Eddig 3-szor indítottam eddig jól működik.
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Jún 22, 2026 / 1

A kérdésedből kiindulva: óvatosan a reflow-al ha még nem csináltál olyat mert elégetheted / elfújhatod az alkatrészeket (nem tudva, hogy milyen forró levegős állomásod és fluxod van).

De egyébként jó ötlet.
(#) Taki33 hozzászólása Jún 24, 2026 /

Samsung UE32EH5300 TV Függőleges csíkok

Sziasztok!
Egy Samsung TV-n két vékony függőleges csík van. Ez javítható?
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2026
(#) img válasza Taki33 hozzászólására (») Jún 24, 2026 /

Szia!

Ha már túl vagy a T-CON panel csatlakozóinak a megtisztításán és nem javult, akkor GTK.
(#) Taki33 válasza img hozzászólására (») Szo, 9:59 /

Köszi. Megnyomtam kézzel a T-CON és az LCD-t összekötő szalagot akkor jó lett, de amint megszüntetem a nyomást még rosszabb lett. Ez javítható házi körülmények között vagy kuka?
(#) img válasza Taki33 hozzászólására (») Szo, 10:04 /

Attól függ, melyik végén van a kontakt hiba: ha a csatlakozónál akkor jó eséllyel tisztítható izopropil alkoholos lágy fogkefével / fültisztító pálcikával, ha viszont a panelbe illesztésnél, akkor felejtős (GTK).
A hozzászólás módosítva: Szo, 10:07
(#) Taki33 válasza img hozzászólására (») Szo, 10:12 /

A jelzett helyen.

lcd.jpg

(#) img válasza Taki33 hozzászólására (») Szo, 10:16 /

Akkor ez egy nagy bukta, de sajnos nem lekváros. Ezt higanygőzölést csak COF géppel lehetne javítani de annyiba kerülne mint a TV ára használtan. Esetleg forró levegővel rámelegíthetsz, de ne várj csodát!
(#) Taki33 válasza img hozzászólására (») Szo, 10:21 /

Köszi. Lehet, hogy egy próbát akkor még teszek forró levegővel, ennek már úgyis mindegy. A becsatlakozásnál melegítsem és valamivel nyomjam rá, vagy csak simán melegítsek rá? Kb. hány fokon?
(#) img válasza Taki33 hozzászólására (») Szo, 10:38 /

Arra ügyelj, hogy ne mozdulhasson el (tizedmilliméterek is számítanak), picit felülről lefele hajlítva nyomd, hogy rányomódjon. 260-280 Celsiusnál nem mennék feljebb, hogy az üveg ne pattanjon.

Egyébként így javítják a COF géppel.
(#) Taki33 válasza img hozzászólására (») Szo, 10:41 /

Köszi szépen. Akkor még ezt megpróbálom, aztán vagy sikerül vagy nem, de az esélyt megadom neki.
(#) img válasza Taki33 hozzászólására (») Szo, 10:44 /

Viszonylag szűk fúvókával add a forró levegőt, hogy ne érje nagy területen!
(#) proba válasza Taki33 hozzászólására (») Szo, 15:46 /

Esetleg megpróbálni valahogyan kipöckölni/támasztani? előbb azt próbálnám. Az még visszavonható, ha nem sikerül. Régen számológépek fóliáit próbáltam így javítani, nem sok sikerrel. ( esetleg azokon gyakorolhatsz büntetlenül, ha találsz még fóliás csatlakozású LCD-t.)
Következő: »»   227 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem