Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   493 / 493
(#) Moderátor hozzászólása d-box hozzászólására (») Hé, 11:59
 
A téma nem erről szól! Most már fejezd be!
(#) Moderátor hozzászólása Hé, 16:51
 
Kedves "belfregor"!

Akkor most légyszíves fuss neki mégegyszer a kérésednek, de most próbáld meg úgy, hogy közben nem ócsárolod gyakorlatilag az összes topiktársad, akiktől segítséget vársz.
A "botlásokat" töröltem.

Köszönjük.

(T)
(#) Hetope válasza belfregor hozzászólására (») Hé, 16:55 /
 
Na figyelj ide. Olyan hogy pontos recept (vagy táblázat) különböző magokhoz,huzalokhoz és különböző áram igényekhez az nincs és ne is keress ! Ha keresőbe beírod a téged érdeklő trafó típusát akkor viszont kapsz egy csomó megoldást és kiválasztod azt ami a te elképzelésedhez a leg közelebbi. Én is most építek egy ilyet de nem avval a trafóval vagyis hiába írom le neked hogy hogyan készült (meg már le is írtam nem rég ) az neked nem mond semmit. A fiúknak igazuk van hogy olvass mert itt a fórumon több fajta megoldás le van írva és a velük járó egyéb gondok is meg az is hogy mire kell figyelni. Nem hencegésből írom de már vagy hatszor olvastam végig az egészet meg nem tudom hányszor használtam a keresőt (pedig nem is nagyon tudom) mire eldöntöttem hogy mostmár nekifogok. Ha megszületik az elképzelésed és neki fogsz szerintem vannak itt sokan akik kisegítenek a kátyúból ha belekerülsz.
(#) belfregor válasza Hetope hozzászólására (») Hé, 18:09 1 /
 
Szerintem a "magyar helyesírás " alapművel kellene kezdened. Érdekes....De ha cikkezem valaki találmányát az lenne a minimum, hogy a módoisításokat közlöm és az eredeti forrást.....Egy alap kérdésre sem kaptam válszt még a "szerzőtől" sem.
Most akkor ez milyen karakteresztikájú?
(#) Ge Lee válasza belfregor hozzászólására (») Hé, 18:12 /
 
Nálam a gyűrűn 10 szál 0,5-ösből volt a primer, de 12 szálnál több biztosan nem kell.
(#) p_kowa válasza Tubi56 hozzászólására (») Hé, 18:19 /
 
Ezen a képen én is elgondolkoztam, de nem mertem írni, hátha csak rosszul látom a képen, de akkor már ezek szerint nem csak én keveslem a keresztmetszetet. Bár ha kis bi. kell, akkor jó is lehet
Mekkorák a primer, szekunder keresztmetszetek? A kérdés persze "black1989"-nek szól
(#) szabados hozzászólása Hé, 18:25 /
 
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek. Építek egy Maci névre hallgató hegesztőt élesztés rendben meg történt üresjáratban tökéletes működött a gép. De mikor el kezdtem vele hegeszteni akkor erőtlen volt mintha minimum állásban lett volna a poti. Elkezdtem tekergetni a potmétert de ugyan olyan gyenge volt semmi nem váltózott 3. próbálnál viszont meg szaladtak az IGBT-k, Hol és mit ronthattam el. Ezen kívül már van két gépem ami elsőre indult. Választ előre is köszönöm.
Üdv: Szabados
(#) belfregor válasza szabados hozzászólására (») Hé, 19:16 1 /
 
Itt erre nem kapsz választ, mert én sem tudtam kinyomozni a "szerzőtől" sem, hogy akkor milyen karakterisztika vagy milyen drautból, vagy kinek milyét csinálta....
(#) kadarist hozzászólása Hé, 19:27 /
 
Küldje már el valaki ezt a pokoli démont.
(#) Ge Lee válasza kadarist hozzászólására (») Hé, 19:51 /
 
Akkor ő nick-je meg a d-box-é ugyanahhoz a személyhez tartozik?
(#) Ge Lee válasza belfregor hozzászólására (») Hé, 20:01 / 1
 
Duplán is kaptál rá választ, amit ha nem értettél meg akkor azért csak magadat okolhatod. Amit utólag már bánok is, inkább azt kellett volna írnom nemes egyszerűséggel, hogy ha nem tudod hogy hogyan kell kiszámolni akkor olvasd el, és ha még akkor sem érted, akkor ne is állj neki...
Mellesleg már magukat a kérdéseket sem értem, hiszen ezt "már régen kitalálták", tehát már a működését is régen megértetted, és régen meg is építetted és használod.
(#) GPeti1977 válasza szabados hozzászólására (») Hé, 20:04 /
 
Vagy az áram váltó vagy inkább a főtafó primer szekunder iránya fordítva lett bekötve.
(#) p_kowa válasza belfregor hozzászólására (») Hé, 20:19 /
 
Szerintem a gondod ott kezdődik, hogy a behatolási mélység mint kifejezés itt használt formájával nem igazán vagy tisztában, ebből adódóan a skin hatáséval sem. Ezeknek a fogalmaknak nézz utána, és szerintem mindjárt választ kapsz, nem kell nyaggatnod senkit sem. Csak a jó szándék és tisztánlátás végett írtam, ha ismered a fent említett fogalmakat, akkor elnézésed kérem.
(#) jucsaba válasza p_kowa hozzászólására (») Hé, 20:21 /
 
És lehet azt is közölni kellene, hogy ne az adult oldalakon nézzen utána...
(#) p_kowa válasza jucsaba hozzászólására (») Hé, 20:33 /
 
Bízzunk benne hogy nem ott fogja
(#) Tartarus_ válasza otvenkilenc hozzászólására (») Kedd, 11:14 /
 
Köszönöm!
Összeraktam és úgy néz ki működik a dolog
Először kihagytam az 1k2 ellenállást úgy teljesen letiltotta a működést, berakva már úgy néz ki jó, Zárlatnál először 8V körüli a kimenő fesz amit néhány másodperc után 3V körülire korlátoz, megszűnte után azonnal visszakapcsol. Áramot sajnos nem tudok mérni se ekkora söntöm nincs, se lakatfogóm..

Csatoltam az enyhén módosított kapcsolást, ha másnak is szüksége lenne rá.
Következő: »»   493 / 493
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Márc, 26. Vas
9:14:09
Jelenleg 388 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu