Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanyszerelés
 
Témaindító: kumpl, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
  1. A témában tilos, a villamosenergia termelésének, elosztásának, nagyipari alkalmazásának kitárgyalása! A mélyreható szakmai kérdések, magyarázatok kitárgyalása: Szakmai.
Lapozás: OK   560 / 560
(#) sany válasza ötfelezős hozzászólására (») Kedd, 17:53 /
 
Idézet:
„A PE vezetőn meg 50 V, 50 Hz-en, átlag körülmények között.”


Ezt hogy érted?
(#) KTobi válasza sany hozzászólására (») Kedd, 18:26 /
 
Felénk biztos, de arra is úgy kellene, hogy legyen. Néz meg egy épület villamos tervét. Az van benne, hogy mivel az 50Vos érintési feszültség eléréséhez szükséges kis ellenállású földelés létesítése nem kivitelezhető, ezért az érintésvédelem FID relével történik.
Tehát 25A-es főbiztosító esetén 50V/25A=2Ohm a legnagyobb megengedett értéke a földelésnek. Ezt meg lehet valósítani, új építésű háznál igen is 2Ohm alatt lett a hivatalosan mért földelési érték, viszont ennek ellenére be van építve a FID.
Ha 4Ohm lenne a földelés értéke, akkor a biztosító leoldásához szükséges feszültség 4*25=100V lenne, és leoldásig ezt a feszültséget lehet érinteni a készülék fém házán.
(Felénk földelik a nullát az utcai hálózaton, de az N csak. A PE az épület saját földeléséről indul és nincs PEN sín. Hogy mindenhol-e a könyéken azt nem tudom, lehet van ahol PEN-ként használják az utcai hálózatot)
Következő: »»   560 / 560
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Nov, 22. Sze
0:01:35
Jelenleg 169 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu