Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegység

Témaindító: Szabiiiii, idő: Jan 17, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 55
(#) dj.fepy válasza Sebi hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Köszönöm a segítséget!
(#) HANUMAN hozzászólása Júl 23, 2012 /

Tisztelt Kollegák

Keresek kapcs.rajzot a SDS60UT07 tipusú általános tápegységről, és hol lehet ilyet vásárolni. Kérem a segítségeteket
(#) zsa hozzászólása Aug 1, 2012 /

Sziasztok . Segítségeteket kérném a hifim javításában. Hiba standby az van de nem indúl a készülék indításra . Kapcsolásirajzot leltem a kérdésem az lenne hogy a tápegység kimenetein feltüntetett értékek stanby állapotban is meg kellenek leniük ? jellenleg 5V , 12V , 7V értékek nincsenek meg a táp kimenetén .

Csatolom a kapcsolási rajzott és köszönöm a segítséget előre is .
(#) Magorh hozzászólása Aug 7, 2012 /

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy van egy 12V/20A-es kapcsolóüzemű tápegységem. (Mean well), ami 2 darab 10m-es RGB LED sort hajt meg. Az áramfelvétel 6-6,5A.
Más nem működik a tápegységről.

A probléma az, hogy két hónap után leégett a tápegység, majd kicseréltük és rá egy hónappal a másik is. Milyen megoldást tudtok tanácsolni, ami hosszabb távon működne. Egyáltalán mi lehet az oka?

Köszönöm!
(#) kadarist válasza Magorh hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia!
De mi égett le a tápegységben? A hűtése megfelelő volt?
(#) Magorh válasza kadarist hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

A tekercs felett van égésnyom. Nem, nincs hűtés. Éppen ezért is lett túlméretezve...
(#) Magorh válasza Magorh hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Senkinek semmi ötlet?
(#) kadarist válasza Magorh hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

A tekercs felett van égésnyom? Hol, a levegőben? Egy-két fényképet mutass a tápegységedről, úgy könnyebb véleményt mondani.
(#) Magorh válasza kadarist hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Elnézést. Csatolom...

Bővebben: Link

Ez a tekercs nagyon csúnyán leégett, plusz van egy-két púpos elkó is mellette. Valami típushiba okozhatta ezt a hibát, mert egy normálisan megtervezett kapcsolóüzemű tápegység nem járhat így.

Ez volt a második, ami leégett...
Valami ötlet, hogy hogyan lehet kivédeni?

Folyamatosan működik.

Szakíts ezzel a típussal, válts gyártót.

Hát jó, de ezt garanciában cserélni fogják. A cégnél más jellegű tápegység nincs. Szóval valami megoldás kellene, hogy ne kelljen venni egy másikat...

De hogyhogy nincs más jellegű? Ilyen típusúval van tele a raktár? Olyat kell venni, ami megbízható: Bővebben: Válassz a lap alján az alcsoportoknál.
(#) zolika60 válasza Magorh hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Azt javasolnám én is, hogyha nincs nekik jobb, cseréljék pénzre és te majd veszel máshol alkalmasabbat. :yes:
(#) Sebi válasza Magorh hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Hát ez szép... ez a kimeneten lévő lengőfojtó - ahogy látom.
Egyetértek kadarist-tal, ez típushiba lehet, Te semmiképp nem okozhattad ezt neki fél terhelés alatt. Ráadásul semmi impulzus, csak ohmos jellegű (LED) volt a terheés.
(#) Magorh válasza Sebi hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Impulzus azért van. Mivel ez RGB és egy vezérlőn keresztül van szabályozva, ami folyamatosan változtatja a színeket. Szóval szín függvényében a terhelés is más.
Igaz, nem kellene neki leégni...
(#) titi11 hozzászólása Aug 9, 2012 /

Szia tudna nekem valaki segíteni építeni kellene nekem egy szimetrikus tápot vagy legalább segíteni benne írjon rám legyen szíves!
(#) kadarist válasza titi11 hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Szia!
Itt egy megfelelő topik: Bővebben: Link
(#) Magorh válasza kadarist hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Építeni egyet házilag mennyire lenne megbízható? Vagy nem érdemes barkácsolni?
(#) kadarist válasza Magorh hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Mekkora az áramfelvétele ennek a LED-es füzérnek?
(#) Magorh válasza kadarist hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Maximálisan ~12A-t mértem, de ingadozik a színkeverés hatására.
(#) kadarist válasza Magorh hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Ebben az esetben, ha nincs nagy gyakorlatod az áramkörépítés terén, akkor nem érdemes házi megoldásokkal tölteni az időt.
(#) Csibesz hozzászólása Aug 11, 2012 /

Sziasztok, Kérdésem az lenne van egy 220/230 voltos trafó, ami elég régi de erőss 50-60 ampert bir 30 volton felosztva 2x15 volt. ezt egyenirányottam egy hiddal és a 15 voltbol 21 lett, sima egyenirányitás után, hogyan tudnám lecsökenteni a feszültségem mert 12 max 13,4 kellene egy 110 - 120 wattos égő lenne rácsatolva, volt valami szerelés benne volt 1 sima ellenállás nem tudni milyen mert fekete volt egy dioda meg egy 2200 mf condi meg egy BD135 öshöz hasonló tranzisztor, ezis kiment szoval szeretnék egy ilyensmi egyszerű rajzot ehez nem IC meg stb és trafohoz nem lehet nyulni me okorí
Köszönöm Elöre is válaszoloknak
(#) Sebi válasza Csibesz hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Kérdés, hogy miért kell egyenirányítani a feszültséget egy izzó számára? A váltakozó feszt egy triac-kal egyszerűen tudod szabályozni, beállítani - veszteség nélkül.
(#) Csibesz hozzászólása Aug 12, 2012 /

Mert egy search light nak kell ami 12 voltrol müködik egyenáram, kocsihoz jár ez a lámpa.... aminek van egy távirányitoja és lehet fel le bal jobra irányitani.
A Lámpa meg kiálitásokra kell mert nem hagyhasuk a kocsiról kiőli az akumulátort.
(#) Sebi válasza Csibesz hozzászólására (») Aug 12, 2012 / 1

Oké. Tehát egy viszonylag stabil feszültségű, legalább 12A-es 12V kell. Rajzoltam Neked egyet, ennél egyszerűbb aligha kerül elő. A zárlatvédelem feltétlenül szükséges, mert - gondolom - nem szeretnél gyakori félvezető halált, ami a hidegen induló izzótól is bekövetkezhet(ne). A bemenetre mindenképp tegyél olvadó biztit (vagy akár egy 16A-es kismegszakítót), graetz legyen 20A-es (vagy, ha két egyforma 15V van a trafódon, akkor lehet 2db 20A-es dióda is, akár PC-tápból kitermelt közös katódos kettős schottky).
Q1,Q2, BD145, egyenirányító hűtőbordára, vezetékezés megfelelő keresztmetszettel.

psu.GIF

(#) Csibesz hozzászólása Aug 12, 2012 /

HU nagyon köszönöm! ez megbirja a 120 wattot? mert az égő 120 wattos
(#) Csibesz válasza Sebi hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Ezt mivel készitetted a giffet?
(#) Sebi válasza Csibesz hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Számítógépen, paint-tel, kézzel...

Már nagyon rég megrajzoltam a jeleket, csak előveszek egy hasonló rajzot és átsakkozom.
Következő: »»   30 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem