Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   274 / 444
(#) HERC válasza kubichris hozzászólására (») Feb 28, 2013 / 1

Gondolom a dimension azért kell mert akkor benne van a gerberben.
Csinálj egy új réteget rajzold át rá a lyukat használd a restricteket és amikor a
gerbert készíted add hozzá az új réteget ahhoz a gerberhez amin majd cnc-zik a
panelt.
(#) kubichris válasza HERC hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Igen, sajnos úgy tűnik, ez az egyetlen megoldás.
A DRC-t nem bírálnám felül, mert akkor a PCB gyártó fogja hibával visszadobni (EuroCircuits).

A teliföld meg fusson minél közelebb a maráshoz.
Nem tudom, hogy ekkora marást lehet-e galvanizáltatni, hogy az "oldal" is vezető lehessen.
Persze az lenne az ideális, ha a marás oldala is a teliföld része lenne, mint egy nagy via esetében.

Köszi a hozzászólást.
(#) kameleon2 válasza kubichris hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Nekem nem dobták vissza, maximum morogtak. Nem az a lényeg, hogy ők jól érezzék magukat, hanem, hogy használd a kész panelt. Nem mindig van idő olyan dolgok megcsinálására, amit a végén rajtad kívül senki nem fog látni.
(#) HERC válasza kubichris hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Ha nem is csinálnak ilyet akkor még körbedobálhatod sok apró via-val.
Akkor azt kihagyod a mask-ból, és akkor esztétikailag nem annyira zavaró.
Egy ekkora lyuk galvánozása szerintem inkább csak a költségek megugrását jelenti.
Elviekben kivitelezhető szerintem.
(#) viktorio333 hozzászólása Feb 28, 2013 /

Sziasztok. Létezik az eagle-ba elektroncsö alkatrész?
(#) ZSozsóó válasza viktorio333 hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Ha hiszed, ha nem, a Cadsoft oldalán, libraries menüpont alatt, tubes_stockes.lbr. Ingyenesen letölthető és egy szakajtónyi csőtípus van benne. Elnézést az offért. Zs.
(#) HERC válasza viktorio333 hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Igen...
Itt...
Beírod hogy tube a keresőbe és kidobja a létező könyvtárakat elektroncsőhöz.
(#) Doncso válasza viktorio333 hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Circuit makerben van elektroncső.
(#) erbe hozzászólása Márc 1, 2013 /

Most kezdtem Eagle-lal szórakozni. Kész volt a rajz, gondoltam, megnézem hogy működik. Legalábbis azt hittem, arra való oldalt az LTSpice ikon. Rákattintottam, matatott egy darabig. Onnantól kezdve, ha hozzá akarok adni valamilyen alkatrészt, nem az Eagle eredeti bő választéka jön elő, hanem LT jelölésű rövidke listák. Hogyan lehetne visszatérni az eredetire?
(#) Unfi hozzászólása Márc 6, 2013 /

Terveztem egy áramkört, és valami történt, mert a brd-n semelyik alkatrészt nem tudom elmozdítani. Nincs az alkatrész lockolva. Forgatni, tükrözni tudom, csak arrébb helyezni nem lehet. Másik brd-t betöltve semmi gond. Tud valaki ebben segíteni?
Köszi : Zoli
(#) Lucifer válasza Unfi hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Egyre tudok gondolni: a grid übernagyra van állítva.
(#) Kari55 válasza Unfi hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szia. Nem az a gond, hogy a tOrigins (a pozicionáló kereszt az alkatrész közepén) réteg nincs bekapcsolva?
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) Unfi válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Minden be van kapcsolva. Előző nap csináltam róla egy nyákot, és szerettem volna egy alkatrészt arrébb helyezni, mert nem fért el. Na ettől fogva nem működik. A vezetéket azt le tudom bontani, de igazítani már azt sem engedi. Ha a "célkereszt" nincs bekapcsolva, nem lehet sem tükrözni, sem forgatni. A grideken sem változtattam. Valakinek valami ötlete? Köszi a segítséget.
Üdv: Zoli
(#) Kari55 válasza Unfi hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

A schemtaic-ban próbáld meg az alkatrészeket, vagy néhányat újra betenni, vagy cserélni, úgy sem működik?

Azt próbáltam, hogy a brd-t áthelyeztem másik könyvtárba. Sch-ból újra brd, feldobálta az alkatrészeket, akkor el tudtam őket helyezni.Az a fura, hogy a vezetéket sem tudom mozdítani. Lehet újra kell terveznem? Ha berakok egy új alkatrészt az sem mozdul.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013

Próbáld meg egy új áramkörrel tesztelni. Ha úgy működik, akkor szerintem kezdd elölről.

Bármi mást behívok, működik. Az előző terv is működik, csak átalakítottam teljesen. Ez a terv már tetszett, pont beleillett a dobozba, jók voltak a furatok, meg minden, csak egyetlen egy alkatrészt kellett volna áthelyezni.
(#) Unfi válasza Unfi hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Itt van az a híres nyák. Talán neked sikerül.
Kösz.

NYÁK.brd

(#) pgabor2 válasza Unfi hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Szia! A Grid-nél a "Méret" mező nem lehet 0 értékű.

Ki kapcsoltam a tName és atValue rétegeket, én tudom mozgatni az alkatrészeket, de nekem nem csinálja meg a autorout-ot, csak 88.8%-ig.
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Így nem lesz jó?

NYÁK-2.brd

(#) niedziela válasza Unfi hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Mi a probléma, amit feltettél brd-t oda mozgatom az alkatrészt ahova akarom.
Na most próbáld meg
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013

001.brd

(#) kaqkk válasza Unfi hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

A grid et állítsd alapértelmezettre!
(#) Unfi hozzászólása Márc 7, 2013 /

Sziasztok.
Köszönöm mindenki segítségét.
A grid méret volt a legsűrűbbre állítva, ezért nem mozdultak.
Üdv mindenkinek: Zoli
(#) W.A.Lacky hozzászólása Márc 8, 2013 /

Na most vagyok bajban: Készítettem két kapcsi rajzot és nyáktervet a 6.3-as demo verzióval. Elküldtem egy barátomnak, hogy készítse el a panelokat. Neki egy korábbi full verziója van, amely nem nyitja meg az újabb verziójú fájlokat. Ezzel a demoval pedig nem tudok régebbi verzió szerint menteni. A barátomnak viszont most nincs Internet elérése, hogy frissíteni tudna. Ki tud megoldást javasolni?
(#) W.A.Lacky hozzászólása Márc 8, 2013 /

Szóval, ezek szerint az én problémámra nincs megoldás, vagy legalább is nem tudunk megoldást találni. Valóban felmerül a kérdés: érdemes volt ennyi pénzt adni ezért a szoftverért? Sajnos nem vagyok róla meggyőződve, hogy igen.
(#) kaqkk válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Egyszerű a megoldás ! Csinálj a nyáktervből pdf et azt már bárki megtudja nyitni (nyomtatás -pdf -asztal)
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
(#) niedziela válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Programok legtöbbje mint ez is felülről kompatibilis, tehát a v6.3 fájlokat v5.x nem megnyitható. Erre az a megoldás hogy a haverod is v6.3 vagy v6.4 programot futtat.
Ennyi ezen nincs mit filozofálni.
(#) Mengyán válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Pendrive?
(#) W.A.Lacky válasza niedziela hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

A legnagyobb tisztelet hangján is csak azt tudom mondani, hogy ez egy bla-bla. Ha a szoftvergyártó kicsit is adna magára, lehetővé tenné a magasabb verziójú szoftver alkalmazásakor az alacsonyabb formátumú mentést is. Mint pl. az MS Word. Ez egy barátságtalan programozói magatartás eredménye, amelyet maximálisan elítélek. Mindezektől függetlenül írom, hogy a programozó meggondolhatná egy hobbista verzió piacra dobását. A profi árának töredékéért. Nem a panelméretet kéne korlátozni, hanem pl. a rétegszámot. Egy hobbistának sztem teljesen elegendő lenne 2 réteg is. Én azt sem bánnám, ha ebben a lájtos verzióból nem tudnék szitázni, vagy a gerber teljesen hiányozna. Ezen kívül kismillió javítási javaslatom volna, de erre most nincs időm.
Következő: »»   274 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem