Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Gondolom a dimension azért kell mert akkor benne van a gerberben.
Csinálj egy új réteget rajzold át rá a lyukat használd a restricteket és amikor a gerbert készíted add hozzá az új réteget ahhoz a gerberhez amin majd cnc-zik a panelt.
Igen, sajnos úgy tűnik, ez az egyetlen megoldás.
A DRC-t nem bírálnám felül, mert akkor a PCB gyártó fogja hibával visszadobni (EuroCircuits). A teliföld meg fusson minél közelebb a maráshoz. Nem tudom, hogy ekkora marást lehet-e galvanizáltatni, hogy az "oldal" is vezető lehessen. Persze az lenne az ideális, ha a marás oldala is a teliföld része lenne, mint egy nagy via esetében. Köszi a hozzászólást.
Nekem nem dobták vissza, maximum morogtak. Nem az a lényeg, hogy ők jól érezzék magukat, hanem, hogy használd a kész panelt. Nem mindig van idő olyan dolgok megcsinálására, amit a végén rajtad kívül senki nem fog látni.
Ha nem is csinálnak ilyet akkor még körbedobálhatod sok apró via-val.
Akkor azt kihagyod a mask-ból, és akkor esztétikailag nem annyira zavaró. Egy ekkora lyuk galvánozása szerintem inkább csak a költségek megugrását jelenti. Elviekben kivitelezhető szerintem.
Sziasztok. Létezik az eagle-ba elektroncsö alkatrész?
Ha hiszed, ha nem, a Cadsoft oldalán, libraries menüpont alatt, tubes_stockes.lbr. Ingyenesen letölthető és egy szakajtónyi csőtípus van benne. Elnézést az offért. Zs.
Circuit makerben van elektroncső.
Most kezdtem Eagle-lal szórakozni. Kész volt a rajz, gondoltam, megnézem hogy működik. Legalábbis azt hittem, arra való oldalt az LTSpice ikon.
![]()
Terveztem egy áramkört, és valami történt, mert a brd-n semelyik alkatrészt nem tudom elmozdítani. Nincs az alkatrész lockolva. Forgatni, tükrözni tudom, csak arrébb helyezni nem lehet. Másik brd-t betöltve semmi gond. Tud valaki ebben segíteni?
Köszi : Zoli
Egyre tudok gondolni: a grid übernagyra van állítva.
Szia. Nem az a gond, hogy a tOrigins (a pozicionáló kereszt az alkatrész közepén) réteg nincs bekapcsolva?
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Minden be van kapcsolva. Előző nap csináltam róla egy nyákot, és szerettem volna egy alkatrészt arrébb helyezni, mert nem fért el. Na ettől fogva nem működik. A vezetéket azt le tudom bontani, de igazítani már azt sem engedi. Ha a "célkereszt" nincs bekapcsolva, nem lehet sem tükrözni, sem forgatni. A grideken sem változtattam. Valakinek valami ötlete? Köszi a segítséget.
Üdv: Zoli
A schemtaic-ban próbáld meg az alkatrészeket, vagy néhányat újra betenni, vagy cserélni, úgy sem működik?
Azt próbáltam, hogy a brd-t áthelyeztem másik könyvtárba. Sch-ból újra brd, feldobálta az alkatrészeket, akkor el tudtam őket helyezni.Az a fura, hogy a vezetéket sem tudom mozdítani. Lehet újra kell terveznem? Ha berakok egy új alkatrészt az sem mozdul.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
Próbáld meg egy új áramkörrel tesztelni. Ha úgy működik, akkor szerintem kezdd elölről.
Bármi mást behívok, működik. Az előző terv is működik, csak átalakítottam teljesen. Ez a terv már tetszett, pont beleillett a dobozba, jók voltak a furatok, meg minden, csak egyetlen egy alkatrészt kellett volna áthelyezni.
Itt van az a híres nyák. Talán neked sikerül.
Kösz.
Szia! A Grid-nél a "Méret" mező nem lehet 0 értékű.
Ki kapcsoltam a tName és atValue rétegeket, én tudom mozgatni az alkatrészeket, de nekem nem csinálja meg a autorout-ot, csak 88.8%-ig.
Mi a probléma, amit feltettél brd-t oda mozgatom az alkatrészt ahova akarom.
Na most próbáld meg ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
Sziasztok.
Köszönöm mindenki segítségét. A grid méret volt a legsűrűbbre állítva, ezért nem mozdultak. Üdv mindenkinek: Zoli
Na most vagyok bajban: Készítettem két kapcsi rajzot és nyáktervet a 6.3-as demo verzióval. Elküldtem egy barátomnak, hogy készítse el a panelokat. Neki egy korábbi full verziója van, amely nem nyitja meg az újabb verziójú fájlokat. Ezzel a demoval pedig nem tudok régebbi verzió szerint menteni. A barátomnak viszont most nincs Internet elérése, hogy frissíteni tudna. Ki tud megoldást javasolni?
Szóval, ezek szerint az én problémámra nincs megoldás, vagy legalább is nem tudunk megoldást találni. Valóban felmerül a kérdés: érdemes volt ennyi pénzt adni ezért a szoftverért? Sajnos nem vagyok róla meggyőződve, hogy igen.
Egyszerű a megoldás ! Csinálj a nyáktervből pdf et azt már bárki megtudja nyitni (nyomtatás -pdf -asztal)
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
Programok legtöbbje mint ez is felülről kompatibilis, tehát a v6.3 fájlokat v5.x nem megnyitható. Erre az a megoldás hogy a haverod is v6.3 vagy v6.4 programot futtat.
Ennyi ezen nincs mit filozofálni.
A legnagyobb tisztelet hangján is csak azt tudom mondani, hogy ez egy bla-bla. Ha a szoftvergyártó kicsit is adna magára, lehetővé tenné a magasabb verziójú szoftver alkalmazásakor az alacsonyabb formátumú mentést is. Mint pl. az MS Word. Ez egy barátságtalan programozói magatartás eredménye, amelyet maximálisan elítélek. Mindezektől függetlenül írom, hogy a programozó meggondolhatná egy hobbista verzió piacra dobását. A profi árának töredékéért. Nem a panelméretet kéne korlátozni, hanem pl. a rétegszámot. Egy hobbistának sztem teljesen elegendő lenne 2 réteg is. Én azt sem bánnám, ha ebben a lájtos verzióból nem tudnék szitázni, vagy a gerber teljesen hiányozna. Ezen kívül kismillió javítási javaslatom volna, de erre most nincs időm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |