Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1039 / 1708
(#) djloui válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Semmivel kő kemény belseje van csak a végében egy 15cm-en körbe van ilyen fehér szőr, ilyen van itthon egy tekercs erre használom. Olyasmi mint a vatta de ritkákb olyan 6cm vastag. Valószínű hogy Te rövidre vágtad a csövet és azért nem szolt jól ez 50cm és 5mm vastag a fala.
(#) papus51 válasza Mybuster hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szia!
Tetszik az órád, gratulálok.
Egy kérdés: a rajzon nem látok kondikat a nyomógombok környékén. Hogyan lett megoldva a prell mentesítés? Lehet, hogy az áramkörben vannak kondik, csak a rajzon nem lett feltüntetve, vagy más megoldása van?
(#) zsoltee0001 válasza djloui hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Nem a hosszával volt gond (1m) hanem, hogy a membrán szélétől már rögtön ott volt a cső fala ez pedig gátolta a szabad mozgásban, ettől függetlenül a tied lehet jó
(#) Mybuster válasza papus51 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Hello!

Köszönöm! Jól látod a rajzon nincs kondenzátor, viszont én se raktam gondoltam rá ,de kiprobáltam és ahogy a videon is látszik nem perreg
(#) sargarigo válasza djloui hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Köszönöm szépen, megint tanultam valami okosat!
Idézet:
„nem babráltam sokat, tapasztalataimra hagyatkoztam 40-es cső 16cm hosszú.”

Ez jó!
(#) sooty válasza Mybuster hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szép óra! De azért azt a panelt én belülre, vagy hátulra tettem vola...
(#) StefuPeti hozzászólása Máj 16, 2013 / 2

Sziasztok. Nos én is készen lettem a következő órámmal. Elég sok munkaórám van benne, remélem tetszeni fog nektek is, mert nekem igen. Az árnyékóra nevet adtam neki.
(#) zolika60 válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Klassz lett, gratulálok. Az elektronikáról nem teszel fel fotókat?
(#) Mybuster válasza sooty hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Köszönöm!

Igen sokat gondolkoztam rajta hogy hol legyen csak mivel a falra terveztem így elég "kényelmetlen" lett volna
(#) Kovabe válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Ez nagyon tuti, kb 10 percig néztem mire rájöttem a müködésére. Napfényben is müködik ez a megoldás?
(#) StefuPeti válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 16, 2013 / 1

Fotó a NYÁK-ról. Teljesen egyedül terveztem, rajzoltam, a paneleket is itthon gyártottam. A PIC program írásában segített egy nagyon jó kollégám, ezúton is köszi Roland.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
(#) silent15 válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Az igen! Elég impozáns látványt nyújt!
(#) StefuPeti válasza Kovabe hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szia. Napfényben nem igazán látni jól, nem kell hogy teljes sötétség legyen, de sötétben az igazi.
(#) zolika60 válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Ez is gondos szép munka, kár lett volna eltitkolni előlünk.
(#) StefuPeti válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Köszönöm, kb fél év munkája van benne, na jó nyilván nem csináltam minden nap.
(#) Zoli_bácsi válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Le a kalappal! Nagyon szép látvány, látszik, hogy sok munka van benne és ez meg is látszik a végeredményen. Látszik a gondosan tervezett, kivitelezett óra. Csak gratulálni tudok, remek szerkezet lett!
(#) proli007 válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Ej ha! Most már egy pásztorórát is készíthetne valaki..
(#) zolika60 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Abból mindenki készítse csak a sajátját. Az enyémről nem teszek fel képeket.
(#) Pulyka válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Videót, videót.
Egyébként nekem nagyon tetszik.
Én olyat szeretnék majd, ami a metróállomásokon szokott lenni, ahol a kör közepén látható a LED-es, 7 szegmenses kijelző, körben pedig másodpercenként felvillan egy-egy LED, és amikor letelik az egy perc, akkor az összes kialszik, és kezdődik előlröl.
Mybuster órája, ami megint nagyon klassz szerintem alkalmas lesz a célra, amihez körbe majd megépítem az effektet.
..most csak egy kinai, LCD-s időkapcsoló óráján látom az időt, de ilyen lapozós óra mechanikája is várja új életét.
(#) Mybuster válasza Pulyka hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Pulyka : Köszönöm.

StefuPeti : Tetszik az órád, gratulálok jó sok led van benne
(#) storm válasza Mybuster hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Így utólag szabad-e megkérdezni, hogy miért jó egy potival szabizni a fényerőt, és miért nem jobb, ha egy LDR figyeli a fényerőt, és annak függfényében változik a fényerő? Így ha este ránézel nem süti ki a szemed, hapedig reggel rásütne a nap akkor is látod. Ezt az egészet meg lehet oldani PWM-el, és akkor még nem is fűtene.
(#) Mybuster válasza storm hozzászólására (») Máj 16, 2013 1 /

Felvetődött bennem a kérdés ismerem a megoldást. De én nem akartam azt a megoldást kísérletezni akarok az energiafogyasztással. De lehet a későbbiekben megcsinálom
(#) StefuPeti válasza Pulyka hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szia. Itt egy videó, még a dobozolás előtt készült valamikor.
Nem túl jó a minősége, bocsánat érte.
Zöld szín az óra, piros a percek, kék a másodpercek.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
(#) Bari- válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Gratulálok Barátom nagyon szép lett az órád , alkalmasint majd beugrom megnézni személyesen.

Bari
(#) (Felhasználó 46585) válasza proli007 hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Jó ez a mai este... rég röhögtem ennyit...
(#) sooty válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Ez igen ! Az árnyékóra elvét ismertem korábbról és a tiéd egy nagyon szép profi megvalósítás. A mérete pedig egyenesen impozáns !
(#) PIC hozzászólása Máj 17, 2013 /

Sziasztok! Elkészült az 1000Ft-os SMD PC Oszcilloszkópom. Még a dobozolás és a vezetékek cseréje árnyékoltakra hátra van, de már működik. Építő kritikát elfogadok. További képek és információ ITT.
Egy ízelítő képet azért töltök fel.

Készen.jpg

(#) Hp41C válasza Pulyka hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Idézet:
„Én olyat szeretnék majd, ami a metróállomásokon szokott lenni, ahol a kör közepén látható a LED-es, 7 szegmenses kijelző, körben pedig másodpercenként felvillan egy-egy LED, és amikor letelik az egy perc, akkor az összes kialszik, és kezdődik előlröl.”

Mostanában készítettem egyet Vicsys bináris órájából...
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
(#) kadargeri hozzászólása Máj 17, 2013 /

széppppp
(#) Csupasz válasza Pulyka hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Helló Pulyka,
Ha egy kicsit türelmes vagy, már készül az általad vágyott óra....
Következő: »»   1039 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem