Fórum témák
» Több friss téma |
USB? Ha nem jutnál vele semmire - érdekelne. Még nem láttam olyan tabletet eddig, ami javíthatatlan lett volna (igaz mást sem
![]()
Holnap felteszek, és köszönöm a segítséged! Ez nem az én világom...
![]()
Helo.
Dejómár annak aki kidobja emiatt. Allwinner A13 SoC van benne, nincs recovery partíció. Livesuittal újra kell rakni.
Szia! No, így néz ki a tablet:
1. reset -> boot in recovery mode -> nyitott robot -> döglött robot 2. hang fel + power -> Are you sure? -> power -> confirmed-> nyitott robot alatt folyamatjelző -> döglött robot 3. SD kártyát nem látja 4.MTP eszköz nem ismerhető fel. Szívesen vennék valami ötletet, mert a keresztlányom rágja a fülemet... A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Hang le + Power nyomvatartva kép megjelenése után gombok felengedve? System teszthez hozzáférsz?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Felengedve, kéri a powert, az is újranyomva
Eredmény? Esküszöm, mint a fiamnál a Házi feladat
![]() ![]()
Döglött robot felett nincs menürendszer, amiből választhatnék ( youtube-os videón olyankor az jelenik meg)
Mechanikailag átnézted? SD csatlakozó, USB - lehetőleg nagy nagyításon... Sokszor nekem is 2-3 óra volt, mire megtaláltam egy hibát, amin szabad szemmel az ember elsiklik...
Nagyméretű USB csatija van, és semmi baja. Semmi látható hiba nincs.
Az egyes sorban leírtak után kb. 1 percenként újraindu, váltogatja a recovery és normál módot a betöltéskor. Szóval próbálkozik...
Szerintem sw probléma. Van valami ötleted, hogy lehet elindítani? A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
yodee, kameleon2, IMi!
Köszönöm a válaszokat! Találtam megfelelőt 6$+"free shipping" ellenében. Már csak ki kell várnom türelemmel azt a 15-60 napot amíg elküldik.
Így első blikkre - nincs. Valamiről tudnia kell bootolni. Olyat nem láttam, hogy nem. Sok esetben a recovery többszöri (teljes) lefuttatása hozta meg az eredményt - csak türelmesebbnek kellett lenni. A hardver tesztet azért kérdeztem, mert az is adhatott volna rész válaszokat. Ha az SD-t nem látja, az meg maga a csoda. Egy foglalat+ pár ellenállás a mikrokontrolleren, vagy ARM stb chipen. Egyszerűen a mechanikán és az ellenállásokon kívül nincs ami elromoljon - hacsak maga az SD nem hibás. Olyan szoftver hibát is csak egy esetben tudok elképzelni, ami miatt ennyire halott lenne: villámcsapás, vagy egyéb túlfesz 1,5kV fölött.
Nekem is ez a bajom. Hw hiba nincs (láthatóan), akkor mi romolhat el? Kiforrasztja magát?
Kb. 1-1,5 év használat után folyamatosan belassult, majd ez lett a vége. Mivel semmit nem lát, de próbál újraindulni, ezért gondolom, hogy sw hiba. De mivel lehetne elindítani?
Sziasztok !
Van egy ilyen csoda tablet nálam : Concorde tab Rokee 8 Gb. Ismerős hozta, hogy nem lehet bekapcsolni. Ha töltőt rakok rá, akkor sincs semmi, nem tudtam bekapcsolni, akksi feltöltött állapotban van. Valami ötlet, hogy mit nézzek át rajta ? Szervízben volt bevizsgáláson, alaplap csere volt a hibamegállapítás.
Szia! Ez jó kérdés, én is néha pár órát elmolyolok egy-egy ilyen fölött. De eddig mindig meglett a hiba oka. És sok esetben banális. Akár egy régebbi rossz forrasztás. Nagyon alapos átvizsgálás kell hozzá. Sok esetben szemre jó forrasztás fémesen nem működik. Először úgy ahogy - aztán szép lassan romlik, nő az ellenállás. Ha csak szoftver lenne, el sem indulna szerintem.
Csak egy buta kérdés: Tápegységről, beállított tápfeszről az akksi nélkül sem indul?
Tanulmányozd az "AXP221" -et, megvannak-e a tápok. Tölti-e az akkut, reagál-e a bekapcsoló gombra.Ő lát el mindenkit táppal.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
Ok átnézem azt az IC-t
Végigpróbáltam másik sd kártyával és pendrájval. 2 féle firmware lett kipróbálva a neten leírt módszerrel. Semmire sem reagált, csak a végtelen ciklust csinálta a bootolásokkal.
![]() Igen, el sem indul. Csak próbálkozik....
Sziasztok!
Van egy félig halott MyAudio 708QA tabom. Az a baja, hogy nem tölt. Rádugoma töltőre, kijelzi, hogy le van merülve (piros az elem), látszólag tölteni kezdi, de aztán nem reagál a bekapcsoló gombra. Ha sikerül is bekapcsolni, akkor elindulást követően a főképernyőnél lefagy. Ilyenkor csak a reset segít, vagy a power gomb hosszan tartó nyomvatartása. A szervizben azt mondták, hogy alaplap cserés, de annak annyi a költsége, mint egy új, bár nem jobb tabnak. Szeretném szétszedni, hogy lássam mi lehet a baja, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Itt olvastam egy korábbi hozzászólásban, hogy fémmel ne próbálkozzak szétpattintani, de akkor mivel? Hogyan lehet ezeket szétszedni?
Szia!
Például így: Bővebben: Link
Szia! Alapvetően rágom a körmöm, de éppen sikerült megnövesztenem kicsit. Miután az oldalán lévő csavarokat sikerült kicsavarnom és biztonságos helyre elraknom, mert nagyon aprók, az usb felől körömmel szépen végigpattintható volt úgy, hogy a hátlapja a jobb tenyeremben és a jobb középső körmömet csúsztatva húztam körbe rajta. Ha nagyobbá válik a rés akkor már jöhet a csavarhúzó (óvatosan), mert a belső műanyag karc nem látszik. Panelre azért eléggé figyelni kell. Nekem mondjuk egyszerű volt a dolgom, mert szervizből került hozzám és nem először kellett szétpattintanom. Pántoló szalag, kötegelő, műanyag csipesz is jó segítség köröm híjján.
Köszönöm a segítséget. Sikerült szétszedni.
Az akku totálisan le van merülve. ![]() 3000mAh ami most benne van. Találtam egyet, ami nem is tűnik olyan drágának. Méretre teljesen megegyezik, Viszont felmerült bennem, hogy nem lenne-e érdemesebb egy 4000mAh-at betenni helyette? A mérete alapján ez is befér. Szerintetek érdemes beletenni a nagyobbat, vagy inkább ne kísérletezzek vele?
Közben találtam választ a kérdésemre, csak keresnem kellett.
![]()
Megvallom, nem tudom, mekkora terhet ró pluszban a töltés a töltő áramkörökre. Nagyobb akksi, nagyobb töltőáram, hiszen nem csak az áthidalási idő nő meg, de az áramigény is.
Hm... Erre nem gondoltam.
Végül is ezzel a kapacitással is jól működött. Azt hiszem marad az eredeti kapacitás. Nem akarom, hogy emiatt tönkre menjen.
Lehet, hogy más baja is van.
![]() Töltőre dugva nem kapcsol be. Az akku vezetékein (tölrőn van a tab), 3.77V-ot mérek. Lehet, hogy alaplap hibás?
Fényképezd le, hogy lássuk a belsejét. Kell lennie benne egy táp-töltő processzornak. Először azzal kell kezdeni, ugyanis a bekapcsológomb közvetlenül ezt vezérli. Jó lenne tudni a proci típusát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |