Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alaplap kérdések
Lapozás: OK   16 / 18
(#) rockersrac válasza pauer98 hozzászólására (») Nov 22, 2014 /
 
Időközben suliba bevittem, gondolván hogy úgysem jó, de adok neki egy esélyt még, hátha csak a proci mondta be az unalmast, és ment tönkre. Csavarozós lefogatású hűtő volt rajta, amit a teszt idejére ugyan olyan gyári intel hűtőre cseréltem, mint ami csavarozva rajta volt. A pushpines bordára épp csak tettem hővezető pasztát, hogy mégse süljön meg a proci. Suliban a pushpines hűtővel elindítom, és láss csodát működik a kis dög! Szóval a költöztetés során lehet elmozdult a proci, vagy lehet csavar igazításnál túl szoros/laza volt a felfogatása a hűtőnek. Azóta a pushpines hűtő van rajta, és bár vélhetően az eddig hozzá használt winyó bemondta az unalmast, működőképesnek tűnik ismét az alaplap... A csavarozós hűtőhöz meg próbálok valahogy pushpint szerezni...
(#) rockersrac válasza pauer98 hozzászólására (») Nov 22, 2014 /
 
Kiderült hogy az oprendszerem nem jó. Hibás volt a memóriamodul amit használtam telepítéskor, és sok dolog nem vagy nem úgy települt fel mint kellene... Hamarosan oprendszer reinstal lesz eszközölve.
(#) pauer98 válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 24, 2014 /
 
Sok sikert hozzá!
(#) rockersrac válasza pauer98 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /
 
Köszi. De mihez sok sikert?
(#) pauer98 válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 25, 2014 /
 
A reinstallhoz
(#) rockersrac válasza pauer98 hozzászólására (») Nov 25, 2014 /
 
Köszi! Minden le van mentve, mármint könyvjelzők, jelszavak-ami fontos, reinstall után kb 5 perc ezeket visszaállítani. De sokáig nem tudom halogatni, párszor ma már kékhalált is bedobott a rendszer...
(#) McDeath hozzászólása Máj 5, 2015 /
 
Sziasztok!
Találtam a pinyóban egy alaplapot amit kidobásra szántak, benne proc és hűtő. Gondoltam megnézem mi a gondja hátha használható mondjuk autodata nézegetésére. Nos ez a lap egy gigabyte ga-8igmiu ver 1.1 lenne. A jelenség eddig annyi volt, hogy bekapcsolás után venti felpörög ezerrel. Kép és hang nincs. Viszont ha a tápcsatit mozgatva valahogy észhez tér és elindul ekkor képet is ad, valamint a venti is visszalassul. Viszont következő indításkor a hiba elölről kezdődik, tehát se kép se hang venti ezerrel pörög. A csatit újraforrasztottam azóta mozgatásra se hajlandó elindulni, tehát valamilyen táp áramkörben feltételezem a hibát. Mellékelem a teljes kapcsolási rajzot hátha valaki megtalálja amit én nem.
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv McDeath
(#) micsinai hozzászólása Máj 10, 2015 /
 
Újabb lapok javításában jártas valaki? Adott 4db Asus P8H61-m LE/USB3 alaplap. Ezek közül 2 azt csinálja, hogy kb. semmi, beindul, venti pörög, diag kártya meg sem moccan.
A másik kettő "55" hibakódig eljutnak és sípolják a ramot, bármilyet rakok is bele, de poweron után 1 másodpercel már csipog is. G2020-as és i5-3450-el is egyaránt.
Eddig arra jutottam, hogy 2 bios chipem tutira rossz, mert cserélgetve a másik 2 rossz lapba életre kel a diagkártyám (2x7 szegmenses ebayes vacak).
vrm vezérlő ic cserélve, jelenség szintén ugyan az. Zárlat nincs sehol.
(#) micsinai válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 12, 2015 / 1
 
9435 6121
(#) madazg77 válasza micsinai hozzászólására (») Máj 13, 2015 /
 
Nagyon köszönöm!
Üdv.
(#) micsinai válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 14, 2015 /
 
Igazán nincs mit. Jobb később, mint soha.
(#) micsinai válasza micsinai hozzászólására (») Máj 14, 2015 /
 
Ha valaki hasonlóan járna.. 2 lap biosa rossz volt, egyik félig-meddig bugos, ezért meg sem tekerte a diagkártyám, a másik totál rossz, de mint később kiderült az alap is (vrm vezérlőt még cserélek)
A másik 3 lap viszont egy bios update-el tökéletes.

Régi vackoknál meg kell nézni a kompatibilitási listát és összevetni, amink van.. és feltételezni, hogy baromi régi bios van rajta, ami valóban így is volt. Sikerült szerezni egy régi G840-es procit bagóért és 2 lap gyönyörűszépen álldogált felfelé a dérdelőrajtból, EZ Update 0404-ről 4604-re és már röfögött is akár i3-al akár i5 pröci alatt. a 3. alaplap biosát meg lehetett hekkelni a működő bios updatelő progija betöltése után gyors ic cserével. Sajnos a többinél ez nem működött

Szóval, kell majd egy eeprom flasher
(#) pjg válasza molnarp hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
Van egy PC alaplapom. Az egyik IC kiforrasztotta magát. Megpróbálom hőlégfúvóval. Veszteni nincs mit.
(#) molnarp válasza pjg hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
Gondolom megvolt az oka amiért ledokkolta magát...
(#) pjg válasza molnarp hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
Konstrukciós hiba. A dizájnos hűtőborda nem látta el feladatát és gyakorlatilag megállt benne a meleg levegő. Nem ez a típus, de ugyaíngy néz ki. (kép) A Gigabyte feliratú hűtőről van szó. Amikor az alaplap függőlegesen áll akkor a meleg felfelé áramolna a processzor felé. Igen ám, de a proc ventillátora pont ellene dolgozik. Ettől kezdve pang a meleg a bordában. Ha a gépet vízszintesbe fordítom akkor tud hűlni. Csak úgy nem fér el a tanteremben. Már 2 alaplap adta meg magát. Még van 3 db.
(#) KTobi válasza pjg hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
Fut már 7 éve a gépem, szintén ilyen hűtővel, felirattal. Padlásszoba, nyár, nem a hidegről ismert. Nem hideg, az tény. Néha újrapasztázom, de ilyesmire nem gyanakodtam. Nem lehet, hogy a két hűtő magassága okoz összeférhetetlenséget? Ha magasabb a procihűtő akkor elfúj felette?
(#) Lázár Péter hozzászólása Júl 1, 2015 /
 
Szerintetek van még a mai világban létjogosultsága egy Asrock 775i945GZ alaplapra épülő gépnek? Sajnos a memória, processzor, merevlemez nem ismert tulajdonságúak és meg se lehet nézni csak vétel után. Videó kártya alaplapi külön az nincs a gépben, adnak mellé lcd monitort de az sem húzza szerintem sokáig néha furán futott hullámszerű valami a képen. Céges gépről van szó, és egy 10 ezerért meg lehet venni, de nem tudom érdemes e egyáltalán...
(#) abcdabcd válasza Lázár Péter hozzászólására (») Júl 1, 2015 /
 
Egy ilyet: SIW System Info-portable esetleg le tudsz futtatni rajta? Mert, ha jól vettem ki, akkor ezt a gépet láttad működés közben esetleg használni is engedik, csak szétszedni nem? Mert ez a program telepítést nem igényel, és elvileg minden hardveres paramétert megmutat....

Amit ha minden igaz most megnéztem, hogy kell vele csinálni (korábbról úgy emlékeztem, hogy mintha ez egy sima exe lett volna, amit csak futtatsz, viszont most rákeresve a neten, ilyen verziót nem találtam belőle), szóval azt kell vele csinálni, hogy valahol lefuttatod, látszólag "telepít", viszont csak lényegében kicsomagol egy mappába, amit ha rámásolsz mondjuk egy pendrivera, akkor azt már elméletben akárhol futtathatod mindenféle telepítés nélkül.
Így pl ha céges gép és esetleg nincs rajta telepítési jogosultságod, futtatni valószínűleg akkor is tudod. (Az más kérdés, hogy lehet hogy egyéb dolgok is ha le vannak tiltva adott felhasználó számára a gépen, akkor esetleg nem mutat meg minden infót a gépről... Ezt nem tudom, de egy próbát szerintem megér mindenképpen.)


mod: mondjuk megnéztem az alaplap processzor-támogatási listáját (Bővebben: Link) és ez alapján viszont úgy tűnik, hogy core2duo prociból nem túl sok félét (ha jól látom összesen 4 félét) támogat, így nem biztos, hogy a legjobb vétel, bár ha valamilyen kétmagos proci van benne, akkor lehet, hogy ígyis valamire jó lehet amúgy... Mert azt akartam volna javasolni, hogyha a proci nem olyan jó benne, akkor esetleg egy E8400-ra lecserélve (2x3GHz, 6MB cache, 1333FSB) egy egész jó gépet lehetne belőle csinálni, viszont úgy látom ez az alaplap pl ezt a processzort nem támogatja...
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2015
(#) Lázár Péter válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 2, 2015 /
 
Köszi válaszod, tulajdonképp már semmit nem tudok vele csinálni, mert lehetett használni de minden ilyen funkció le volt tiltva, most pedig már az új gép üzemel. Így egy dobozban pihen és természetesen le van ragasztva, csak kívülről amit látok a doboz hézagain bele annyi az infó azon is vastag por áll. Ami esetleg érték lehetne a memória s talán a merevlemez, de így lutri. És amiket írtál az alaplapról az épp elég nekem arra, hogy döntsek, inkább nem fektetek bele. Nem ér annyit.
(#) abcdabcd válasza Lázár Péter hozzászólására (») Júl 2, 2015 /
 
Hát igen, nem biztos, hogy ez a legszerencsésebb vétel, bár ha a gép többi része esetleg ér annyit, akkor ha amúgy találsz bele pl 775-ös alaplapból újabbat, amibe pl a fent említett proci belemegy (E8400) akkor azzal egy tényleg egészen jó géped lehet, akár egészen olcsón... E8400-at használtan pár hónapja amikor néztem olyan 6-10ezer között láttam pl.... És ha szerencséd van és olyan alaplapot szerzel hozzá, akkor akár 1600MHz-es FSB-vel is járatható, ami egyébként az újabb i3/i5-ökön lett "bevezetve", a core2duo-k közül viszont van sok (talán a legtöbb?), ami az 1333-at se tudja gyárilag... max tuninggal... de azzal meg lehet nem érdemes vesződni...
(#) Lázár Péter válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 4, 2015 /
 
Értelek, mivel merevlemezem van az teljesen mindegy mi van benne nem jelent értéket számomra mert nem szükséges. A memória az az egy darab ami benne van 1, vagy talán 2 gigás lehet szintén nem egy nagy érték. A kiegészítők semmit sem érnek, mit kábelek billentyűzet és egér, no meg a monitor. Pont az alaplap ami döntő lett volna, de mivel írtad is, hogy nem igazán fejleszthető, eléggé korlátos, pc házam is van, így felesleges lenne tényleg. Köszi szépen a rávezetést. Maximum akkor veszem meg ha le tudom alkudni az árat.
(#) didyman válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2015 /
 
Nem pang benne a levegő, a CPU hűtő szépen átszellőzteti. Nincs ott akkora kéményhatás, ami a ventilátor által keltett huzatnak ellen tudna tartani. Más kérdés, hogy a CPU-ról nem hideget hajt át, de ennek a lapnak mégsem ez a jellemző baja, hanem a másik borda alatti déli híd. Az északival ennek ellenére nagyon ritkán van baj. Amikor még megérte javítani ezeket, jópárat támasztottunk fel belőle.
(#) Lázár Péter hozzászólása Júl 4, 2015 /
 
Üdv szerintetek mennyit lehet még ezekért a gépekért elkérni? Két gépről lenne szó, működésükhöz csak vincseszter meg egy dvd olvasó szükséges. Egyik gép: AMD Sempron 3000 1,8GHz, 1GB Ram, ASUS K8N alaplap, ATI Radeon 9600 videokártya, Codegen 400W táp. Másik gép: AMD Athlon 64 2800 1,84GHz, 512MB ram, ABIT KV8 PRO alaplap, Gigabyte GV-R105256DP2-RH videokártya, Codegen 400W táp.
(#) minicooper hozzászólása Okt 6, 2015 / 1
 
Üdv.!
Egy haveromtól vettem egy alaplapot (ASUS P5PL2) amit tegnap kipróbált működött rendesen.Ma hazahoztam bekötöttem és ez fogadott:
"USB device over current status detected. System will shut down in 15 seconds"
Nincs semmi az USB Portokba kötve sem a front panel USB pinek nincsenek rövidre zárva. Multiméterrel lemértem az alaplapi hátsó USB portokat és sehol sincs zárlat! Az alaplapot iskolás hátitáskában vitte suliba és hoztam is hozva szóval bőven volt ki téve mechanikai hatásoknak.Le nem törött semmi mivel táskában volt és abban nem volt semmi mikor kivettem az alaplapot.Az alaplapot csak memóriával,processzoral és egy grafikus kártyával próbáltam és variálgattam is de nem azok váltják ki a hibát.
Tudja valaki esetleg hol sérülhetett az alaplap vagy hol keressem a hibát? Esetleg lehet hogy nem is fizikai hiba?
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
(#) Rafael hozzászólása Okt 17, 2015 / 1
 
Sziasztok!

Van egy MSI P965 NEO (N1996) alaplapom, ami működött, aztán egy ismeretlen eredetű tápot raktam rá és azóta nem ad képet! Aztán visszatettem az eredeti tápját, de akkor már nem jött vissza a kép. (Szerencsére nem a videókártya halt meg.)
Bekapcsoláskor úgy hallom mintha tenné a dolgát, azaz DVD indul, winyó is... De nincs kép.

Mi mehetett tönkre és tudom-e orvosolni? (Bármilyen módon beavatkoznék, hogy megmentsem.)
(#) rockersrac hozzászólása Okt 22, 2015 / 1
 
Sziasztok! Van egy AOpen i915Gm-I alaplapom, és azon egy PWRTMP feliratos kétpines csatlakozó. Ez mire szolgálna? Mit lehet vele ,,kezdeni"?
(#) bbarna válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 22, 2015 / 1
 
Valószínű a tápegység hőszenzorát - ha van benne - lehet oda kötni.
Bővebben: Link
(#) rockersrac válasza bbarna hozzászólására (») Okt 22, 2015 / 1
 
Köszi! És ez milyen érzékelő? Pt100, vagy hőelem?
(#) Rafael válasza Rafael hozzászólására (») Okt 27, 2015 / 1
 
Nagyjából hol keressem a hibát, valami kondi vagy ellenállás "posszanhatott" el? Vagy ez a lap már nem is lesz életképes?
(#) zsolt58 hozzászólása Dec 4, 2015 /
 
Hello!
Egy elég hülye kérdés lenne de egyszerüen nem jutt eszembe!
Az alaplapomon van 4 ram foglalat!
2 fekete, 2 kék!
És 2 1GB ram van de csak a feketében!
És szeretnék még belerakni ramot de nem tudom, hogy a kékbe is lehet-e!
Mert lehet, hogy oda más megy vagy más fajta!
Ebben kérnék segittséget!
Elöre is Köszönöm!
Üdv Zsolt!
Következő: »»   16 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem