Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   163 / 863
(#) morzsa15 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Na sikerült megvalósítanom! Így már valamivel jobb a helyzet de így is van "villogás".
(#) csatti2 válasza morzsa15 hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Csodák nincsenek. Videomemória nélkül nem lesz jobb. Az meg nem nagyon megy Arduino-val.
(#) morzsa15 válasza csatti2 hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Akkor nincs rá megoldás mint sima kristály lcdre? Mert azon meg rendesen megy csak ezen nem.
(#) csatti2 válasza morzsa15 hozzászólására (») Okt 31, 2015 / 1

Azért meg lehet csinálni szépen is... Te is valamit nagyon rosszul csinálsz a videó alapján.

De mit? Fogalmam sincs mit ronthattam el adafruit könyvtárt használok. Tudnál esetleg segíteni hogy hogyan tudom megoldani?

Próbáld meg így beállítani a szint. Természetesen helyettesítsd be a tiednek megfelelően. Ne töröld a képernyőt.

_tft.setTextColor(color,ILI9340_BLACK);

Így próbáltam én is egyik if be a ki írás másikba a törlés. Vagy nem jó az elképzelésem?

Ne töröld. Csak simán így írd ki. Az előző szöveget ez felülírja. Legalábbis amikor utoljára használtam adafruitot még így volt (már nem használok Arduino-t rendes projektre).

Na most már jól megy. Köszi a segítséget!
(#) Davidd válasza Balázs hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Szia! Próbálkozom azóta is írni egy olyan programot ami megfelelően működi, de nem sikerül. Amiket interneten találok parancsok zömét a kis attiny13 nem ismeri. Tegnap is és mai is több órán keresztül kínlódtam, de semmi látszata. Ugyan ott tartok mint eddig. Nagyon szépen megkérlek, hogy segíts, és a többi fórumozó társainktól is. Még nagyon kezdő vagyok, tudom úgy tanul az ember ha nekiül az ember, de hiába ültem. Valamiért mintha azzal lenne baj az egész programban, ahol beolvassa az értéket. Nem olvas be semmit, vagy nem tudom. Nem tud viszonyítani, fogalmam nincs.
(#) holex válasza Davidd hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Meg kell tanulni a C-t és elfelejteni az arduinot. Ennyi. Más megoldás nincs, ugyanks az Arduino nem támogatja az attinyt.
(#) TavIR-AVR válasza holex hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Az Arduino a Tiny85-t támogatja! A Tiny13-at nem. (1.6.5-r5 verzió)
(#) morzsa15 hozzászólása Nov 1, 2015 /

Ezt Össze lehet kötni arduino unoval?
(#) csatti2 válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Igen. De kell szintillesztés is mivel a bemenetei nem tolerálják az 5V-os feszültséget.
(#) morzsa15 válasza csatti2 hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Szóval 5v-ból kellene csinálni 3.3v-ot?
(#) icserny válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

1. Ügyelni kell a jelszint illesztésére (legalább egy feszültségosztó)
2. Olyan Arduinoval célszerű összekötni, amelynél a 3.3 V-os kimenet jól terhelhető (legalább 200 mA).
(#) morzsa15 válasza icserny hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Hogyan tudom megnézni hogy mennyit bír a kimenete ez egy klón és gyakorlatilag semmi információm nincs róla.
(#) TavIR-AVR válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Igen. De 3.3V-or a rendszer bemenetei is! Jelszintillesztés vagy 3.3Vos pro mini kell.
Sima AT parancsokkal kezelhető.
(#) TavIR-AVR válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Az ESP8266 ill Arduino chipek standardok....
A Mega328 kimenete 20mA trerhelhetőságű, az ESP8266 10mA (emlékeim szerint)

Arduino 3.3V-ja NEM terhelhető 200mA-rel. Az ezt előállító chipek 150 mA-t tudnak. Az ESP8266 teljes áramfelvétele WiFi adáskor (maximum) 215..250 mA. Azaz külső 3V3 stabIC kell.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
(#) morzsa15 válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Hát akkor inkább meg veszem a sheildet mert a végén anyagilag ugyan ott leszek.
(#) Davidd válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

A Tiny13-at egy régebbi verzióju arduino támogatja. 1.0.5-r2.
(#) TavIR-AVR válasza Davidd hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Kérek linket. A Tiny 13 ugyanis alig tartalmaz SRAM-ot...
Natívan _biztosan_ nincs benne, csak utólagos hackeléssel...
(#) Davidd válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Nem tudom milyen linkre gondolsz, viszont mellékelek egy print screent, hogy tartalmazza így töltöttem egyből.

arduino.png

(#) kokimy hozzászólása Nov 1, 2015 /

Hol találok olyan példát ami magyarul kommentelve van, hogy különböző szubrutinok meg vannak írva, és azt a tényleges futási magban (LOOP) futtatják?

És pl ha az első szubrutinnál pl ha bekapcsolok egy relét akkor azt tudja a 2. subrutin, azaz ha nem teljesül az első relé bekapcsolása, akkor a 2. szubbrutin tudja megvizsgálni, és akkor annak függvényében hajtódjon végre valami.

Bocs, nem igazán értek hozzá.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
(#) Bell válasza kokimy hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Itt nézted már?
De konkrétan:
  1. const int LED = 13;
  2. unsigned char allapot;
  3. void setup()
  4.   {
  5.   Serial.begin(9600);
  6.   pinMode(LED, OUTPUT);
  7.   }
  8.  
  9. void loop()
  10.   {
  11.   allapot=1;
  12.   kapcsol();
  13.   megnez();
  14.   }
  15.  
  16. void kapcsol(void)
  17.   {
  18. //beállítjuk a LED-et
  19.   digitalWrite(LED, allapot);
  20.   }
  21.  
  22. void megnez(void)
  23.   {
  24. //teljesült?
  25.   if(allapot==digitalRead(LED))
  26. //kiírjuk az eredményt
  27.   Serial.println("be");
  28.   else
  29.   Serial.println("ki");
  30.   }
(#) icserny hozzászólása Nov 2, 2015 / 5

Az Interkönyv honlapján most ingyen (0 Ft-ért) megvásárolható Harsányi Réka – Juhász Márton András: Fizikai számítástechnika: elektronikai alapok és Arduino programozás című könyve. A vásárláshoz regisztrálni kell magunkat...

A könyv címe ne tévesszen meg senkit! A physical computing (fizikai számítástechnika) "olyan
interaktív rendszerek létrehozását jelenti hardverek és szoftverek segítségével, melyek
képesek érzékelni a világban létrejövő jeleket és reagálni is tudnak rá."

A könyv az elektronikai alapozás után bevezet az Arduino világába. Kezdőknek nagyon ajánlom!
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
(#) janikukac hozzászólása Nov 2, 2015 /

Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok jártas az Arduinok terén, ezért kérdem: ha vásárolok egy Arduino UNO fejlesztőlapot, akkor azzal tudok beégetni AVR mikrovezérlőket valamilyen módon? Ha igen, hogyan?
(#) kocsgab002 válasza janikukac hozzászólására (») Nov 2, 2015 / 1

Szevasz.
Igen persze:
Bővebben: Link
(#) janikukac válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Remek, köszönöm!
(#) dannu hozzászólása Nov 2, 2015 /

Üdv ! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy van egy Ardunio panelom és tudok több féle léptető motort szerezni -( unipoláris,bipolárist) . Egy kis lézer showt szeretnék építeni , a meghajtó a jó bevált uln2003 lenne 2 db . Valami program kellene hozzá esetleg valaki csinált már hasonlót ? Esetleg valami alap kódot megosztana e velem ? ( A vég cél ILDA-sra megoldani ) .
Következő: »»   163 / 863
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem