Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Na sikerült megvalósítanom! Így már valamivel jobb a helyzet de így is van "villogás".
Csodák nincsenek. Videomemória nélkül nem lesz jobb. Az meg nem nagyon megy Arduino-val.
Akkor nincs rá megoldás mint sima kristály lcdre? Mert azon meg rendesen megy csak ezen nem.
Azért meg lehet csinálni szépen is... Te is valamit nagyon rosszul csinálsz a videó alapján.
De mit? Fogalmam sincs mit ronthattam el adafruit könyvtárt használok. Tudnál esetleg segíteni hogy hogyan tudom megoldani?
Próbáld meg így beállítani a szint. Természetesen helyettesítsd be a tiednek megfelelően. Ne töröld a képernyőt.
_tft.setTextColor(color,ILI9340_BLACK);
Így próbáltam én is egyik if be a ki írás másikba a törlés. Vagy nem jó az elképzelésem?
Ne töröld. Csak simán így írd ki. Az előző szöveget ez felülírja. Legalábbis amikor utoljára használtam adafruitot még így volt (már nem használok Arduino-t rendes projektre).
Na most már jól megy. Köszi a segítséget!
![]()
Szia! Próbálkozom azóta is írni egy olyan programot ami megfelelően működi, de nem sikerül. Amiket interneten találok parancsok zömét a kis attiny13 nem ismeri. Tegnap is és mai is több órán keresztül kínlódtam, de semmi látszata. Ugyan ott tartok mint eddig. Nagyon szépen megkérlek, hogy segíts, és a többi fórumozó társainktól is. Még nagyon kezdő vagyok, tudom úgy tanul az ember ha nekiül az ember, de hiába ültem. Valamiért mintha azzal lenne baj az egész programban, ahol beolvassa az értéket. Nem olvas be semmit, vagy nem tudom. Nem tud viszonyítani, fogalmam nincs.
Meg kell tanulni a C-t és elfelejteni az arduinot. Ennyi. Más megoldás nincs, ugyanks az Arduino nem támogatja az attinyt.
Az Arduino a Tiny85-t támogatja! A Tiny13-at nem. (1.6.5-r5 verzió)
Igen. De kell szintillesztés is mivel a bemenetei nem tolerálják az 5V-os feszültséget.
Szóval 5v-ból kellene csinálni 3.3v-ot?
1. Ügyelni kell a jelszint illesztésére (legalább egy feszültségosztó)
2. Olyan Arduinoval célszerű összekötni, amelynél a 3.3 V-os kimenet jól terhelhető (legalább 200 mA).
Hogyan tudom megnézni hogy mennyit bír a kimenete ez egy klón és gyakorlatilag semmi információm nincs róla.
Igen. De 3.3V-or a rendszer bemenetei is! Jelszintillesztés vagy 3.3Vos pro mini kell.
Sima AT parancsokkal kezelhető.
Az ESP8266 ill Arduino chipek standardok....
A Mega328 kimenete 20mA trerhelhetőságű, az ESP8266 10mA (emlékeim szerint) Arduino 3.3V-ja NEM terhelhető 200mA-rel. Az ezt előállító chipek 150 mA-t tudnak. Az ESP8266 teljes áramfelvétele WiFi adáskor (maximum) 215..250 mA. Azaz külső 3V3 stabIC kell. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Hát akkor inkább meg veszem a sheildet mert a végén anyagilag ugyan ott leszek.
A Tiny13-at egy régebbi verzióju arduino támogatja. 1.0.5-r2.
Kérek linket. A Tiny 13 ugyanis alig tartalmaz SRAM-ot...
Natívan _biztosan_ nincs benne, csak utólagos hackeléssel...
Nem tudom milyen linkre gondolsz, viszont mellékelek egy print screent, hogy tartalmazza így töltöttem egyből.
Hol találok olyan példát ami magyarul kommentelve van, hogy különböző szubrutinok meg vannak írva, és azt a tényleges futási magban (LOOP) futtatják?
És pl ha az első szubrutinnál pl ha bekapcsolok egy relét akkor azt tudja a 2. subrutin, azaz ha nem teljesül az első relé bekapcsolása, akkor a 2. szubbrutin tudja megvizsgálni, és akkor annak függvényében hajtódjon végre valami. Bocs, nem igazán értek hozzá. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Itt nézted már?
De konkrétan:
Az Interkönyv honlapján most ingyen (0 Ft-ért) megvásárolható Harsányi Réka – Juhász Márton András: Fizikai számítástechnika: elektronikai alapok és Arduino programozás című könyve. A vásárláshoz regisztrálni kell magunkat...
A könyv címe ne tévesszen meg senkit! A physical computing (fizikai számítástechnika) "olyan interaktív rendszerek létrehozását jelenti hardverek és szoftverek segítségével, melyek képesek érzékelni a világban létrejövő jeleket és reagálni is tudnak rá." A könyv az elektronikai alapozás után bevezet az Arduino világába. Kezdőknek nagyon ajánlom! A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok jártas az Arduinok terén, ezért kérdem: ha vásárolok egy Arduino UNO fejlesztőlapot, akkor azzal tudok beégetni AVR mikrovezérlőket valamilyen módon? Ha igen, hogyan?
Remek, köszönöm!
![]()
Üdv ! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy van egy Ardunio panelom és tudok több féle léptető motort szerezni -( unipoláris,bipolárist) . Egy kis lézer showt szeretnék építeni , a meghajtó a jó bevált uln2003 lenne 2 db . Valami program kellene hozzá esetleg valaki csinált már hasonlót ? Esetleg valami alap kódot megosztana e velem ? ( A vég cél ILDA-sra megoldani ) .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |