Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
4 gombot és 4 LED-et tennék a telóra, 4 bites adat elég lesz. Az első 2 bit a LED-et választja ki, a másik kettő pedig azt, hogy az 0, 1, vagy state.
Például a 0B0001 az első LED be, a 0B0000 ki, a 0B1101 a negyedik LED be, a 0B1100 a ki, 0B1111 a state. A 4 nyomógombnak 4 láb és egymás után elég lekérdezni.
A telefonon most egy gomb van, a színe változik aszerint, hogy a LED be vagy ki van kapcsolva... tehát megérintem a gombot a telefonon, a LED-et tudom kapcsolni és változik a gomb színe is. Ugyanakkor egy fizikai nyomóbombbal is tudom kapcsolgatni a LED-et, ekkor is változik a telefonon levő gomb színe. A bluetoothos kapcsolódáskor automatikusan lekérdezi és a LED állapota szerint aktualizálódik a gomb színe.
Négy gombot tudok megjeleníteni a telefonon, a 4 bites adatot el is tudnám küldeni az arduinó felé...de gondolom ide már valami tömb kellene, hogy a fizikai gombok is működjenek. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
4 külön láb (button1,...4) kell a négy gombnak és hasonlóan kezelni, mint az 1-et. Kezdetnek próbáld kettővel.
megpróbáltam egy kétgombos változatot...nem működik rendesen
a BlueTerm appal teszteltem ... a gond ha gombbal kapcsolom be-ki, a 3-ra 1-et vagy 0-t kapok, 9 és -9 helyett...ha blueterm-ből küldöm az 1-et vagy 0-át akkor jó választ kapok. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
Az lcd.begin sort vedd ki a loop-ból!
Ha két sorba akarsz írni, akkor használd az lcd.setCursor() függvényt is!
A digitalWrite -vel csak 0, vagy 1 értéket adhatsz egy digitális kimenetnek. Nem használnék negatív számokat.
Igen...a 70. meg a 80. sorban van a LED kapcsolgatása. Ezeket a a számokat csak azért adtam, hogy valahogy tudjam megkülönböztetni az állapotokat tehát "9" megy a telefon felé ha ha a LED1 be van kapcsolva és "-9" ha a LED1 ki van kapcsolva. A LED2 estén meg "8" és "-8" menne. Azért nem próbálkoztam az általad javasolt stringekkel mert azokat nem tudom szétvágni, a darabjait kezelni.....
A fő probléma, hogy már az első hozzászólásomban levő kód sem működik tökéletesen, mert a BlueTerm appal tesztelve, az is ha gombbal kapcsolom be-ki, a 3-ra 1-et vagy 0-t küld, csak eddig fel sem merült a probléma, mert az eredeti telefonos app 0-át vagy 1-et várt vissza és így jól működött.
A 0B0001 nem string, hanem bináris szám, értéke 1, érdemes ennek utánanézni.
Persze írhatsz helyette decimálisat 0-tól 15-ig Pl. Így 1, az első led bekapcsolása, 0 a ki, 13 a negyedik led bekapcsolása, 12 a ki, stb. Természetesen a telefonban is egyeznie kell a jelentésnek és a hozzárendelt értéknek.
Sziasztok!
Miért van az , hogy az időzítő fut folyamatosan körbe körbe nem veszi figyelembe hogy mi van előtte? Azt szeretném ha igaz hogy fust kisebb mint 200 akkor menjen az időzítő.
if(fust < 200);{ <<< Nem kel az ';' utasítás vége jel!
Ott az if-nél van egy pontosvessző, szerintem az lehet a gond.
Igazad volt köszi.
Még egy olyan gondom van , hogy kb 5-6-szor fut le aztán meg áll. Ez mitől lehet?
Sziasztok! Most kezdek arduinoval foglalkozni, pontosabban programot irni mostani esetbe Attiny13ra. Amit megírtam program félig meddig mukodik is, de még sem az igazi. A lényege az lenne, ha megnyomok egy gombot, egyik lábon ad feszültséget egy lednek, és egy fetnek, ha a tápfeszültség több mint 3.2V, viszont ha kevesebb akkor nem ad jelet a lednek es a fetnek, hanem egy masik lednek ad feszültséget. Mellékelem a programot. (Mintha az ADC nem működne rendesen benne, mert így alapjaraton gyorsan villog a led, ha megnyomom a gombot kialszik es a ledes-fetes része tökéletesen működik.)
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2015
Másodpercenként több tízezerszer lefut, ezt késleltetni kellene, a nyomógombot pedig prellmentesíteni. x float helyett int.
Igen ez tény és való, azért pislog gondolom a led egyfolytában. Igen először próbaltam int -el is, nem volt sok sikerelem, a prellmentesites mit takar? Mélyik részét késleltessem és mennyivel?
A minták közt találsz programot az ADC-re. A soros monitoron láthatod az eredményt.
Az nem igazán jó, hogy a ki- és bekapcsolási küszöb egyaránt 650. Kellene bele egy kis hiszterézis. Valamint nem tudom, hogy a tápfeszed milyen kicsire mehet le, de vigyázz arra, hogy a minimálisan szükséges tápfesz órajelfüggő!
3.2V a minimális feszültség. Ez egy elektromos ciginek lenne a vezérlője, hogy az aksit ne merítsem túl. Emiatt a kicsi attiny13 és nem arduinoba tesztelem, hanem a saját kis helyén a panelen. A lábkiosztás a következő(dip tokozás szerint) 1láb semmi, 2es láb led, 3 láb ADC, 4es gnd, 5ös fet, 6os a gomb, 7-es a masik led 8as +táp. Igazából ha csúszik az órajel itt szerintem nem csinál olyan nagy problémát.
Hogyhogy 3.2V a minimális? Azt írtad, hogy akkor kell jelezni, ha az alá megy! De egyébként egy ilyen alkalmazásban pláne kell a hiszterézis. Ha éppen a komparálási küszöb környékén van az akkufesz, akkor a mérési zaj miatt ide-oda fog kapcsolgatni. Az órajelnél meg nem arról van szó, hogy "csúszik", hanem hogy be sem rezeg az oszcillátor, ha túl magas a frekvencia, és túl alacsony a táp.
Szóval, 3,2V nál nem fog lentebb esni a táp, hisz akkor neki tiltania kellene, és felkapcsolni egy másik ledet, hogy lássam hogy le van merülve. Még nem nagyon tiszta a dolog, mert amik példák vannak, mind maga az arduinora van, nekem pedig az attiny13 ra kellene. Vannak utasítások amiket szerintem ez az ic nem ért.
Használd a sleep módot, mert különben sokat fogyaszt az Attiny! Több mA-ről van szó, ez napi 24h-ban rengeteg. Vagy csak akkor megy a mikrovezérlő, ha lenyomsz egy gombot?
Szűkös a memória, nem az Attiny egyfolytaban kapja a tápot. Kínlódom a programmal, de sehogy nem akar jó lenni. Most még sajnos nem tartok az energiatakarékosságnál.
Sziasztok!
Van egy adruino uno klónom és valamiért nem engedi programozni eddig tökéletesen ment. Mi lehet a baj?
Sikerült megoldani újra kellet indítani a gépet!
![]() Na viszont segítségetekre van szükségem csinálok tft kijelzőre ilyen pc monitorozó szerűséget de mikor ki írja a szöveget nem törli ki magától annak helyét a tft.fillScreen sajnos nem jó mert olyan gyakran küldi az adatokat neki hogy nem látszik semmi amit ki kellene írnia. Na erre szeretnék várni tőleletek hogy ezt hogyan tudnám megoldani? Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
A legtöbb tft könyvtárnál ha megadsz egy háttérszint, akkor ha felülírod a szöveget, akkor kitörli az alatta lévő részt. Egy másik lehetőség, hogy a frissítendő területre rajzolsz egy háttérszínű téglalapot. Ha több mindent is frissítesz, akkor mindig csak egy-egy elem hátterét töröld majd rajzold ki az elemet így nem nagyon fog villódzni.
Igen így van meg csinálni de olyan gyorsan frissít hogy zavaró mire kitörli az adott szöveget illetve alig lehet el olvasni olyan gyorsan frissít. De itt egy videó róla: Bővebben: Link .
És azt hogyan tudom megoldani?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |