Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Annyi a korlátozás, hogy a nyák mérete max 10x8cm lehet, és ha egy alkatrészt megmozdítottál, akkor már csak ezen a területen belül engedi lerakni, nincs külön "parkoló". A másik korlátozás, hogy max két oldalas nyákot tervezhetsz vele. Minden más úgy tudom működik és még licencelt verzióval készített nagyobb nyákot is képes megnyitni és azzal ezt-azt elvégezni, pl. exportálni különböző módokon. Ezt olvasd el: Bővebben: Link, a limitations részt. Én is így használom, jól el vagyok vele.
Köszi az infót, nekem is elég lesz a free-verzió az olvasottak alapján.
Üdv!
Ez a kedvenc nyáktervező programom, én igaz csak manuálisan rajzolok vele csak ezt a részét ismerem. Az lenne a kérdésem hogy ez a program tud-e olyat hogy ha szeretném cnc géppel kifúrni a panelt, készít-e a program olyan file-t amit esetleg ért egy cnc gép?
Szia
Én is hasonló műkedvelő vagyok és jelenleg egy CNC-gépet építek amihez már előre gondolkodva utánnajárogatok dolgoknak. Én a MACH3 vezérlőt szeretném használni és ezért már addig eljutottam hogy mi a menete: az eagle-ben van felül egy "unp" gomb amit ha megnyomsz, előjön egy lista, itt kiválasztod a DXF kiterjesztést és mentés. Ha megvagy akkor van egy program a mach3 hoz ami DXF-ből már tud dolgozni és készíteni g code-ot. Én eddig jutottam de a műhely gépem befagyott és nem tudom hogy most jó e. És még ezt az infót kaptam:Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2016
Töltsd le hozzá a pcb g code ulp -t és akkor két kattintással mindent (fúró-maró-kontúrmaró) fájlt megcsinál neked .
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2016
Köszönöm már működik is a progi. Már csak a CNC van hátra.
Sziasztok!
Gondoltam benézek ide, és megkérdem a közösséget (és talán még meg se köveztek érte), a KiCAD programot ismeritek? Használtátok vagy próbáltátok már? Ha volna kedvetek kipróbálni, tesztelhetnétek a magyaritásomat hozzá. Ott van a KiCAD topikban, le lehet tölteni. Köszi... Aztán aki rászánja magát, esetleg elmondhatná mivel jobb ez az eagle (ha jobb egyáltalán)...
Idézet: „mivel jobb ez az eagle (ha jobb egyáltalán)...” Ez nagyon nagyképűen hangzik. ![]() Egyébként a KiCad licenszéről olvasd el ezt: Bővebben: Link A fejlesztők semmilyen garanciát nem adnak a program megfelelő működésére és ezt ki is hangsúlyozzák. Az már csak szubjektív kérdés, hogy valaki profi célokra használ-e olyan munkaeszközt, amely működésére senki nem vállal garanciát. Milyen termék lehet az, amelyre nem adnak garanciát?
Már kipróbáltam sokszor, de valamiért mindig visszatérek az eagle progira.
Egyszer csináltam vele egy tápot de nem működik szerintem program hiba volt. mert már egy régebbi verzió működik belőle.
Szia!
Tegnap meg akartam csinálni a negatív maszkokat, de nem sikerült. Honnan tudok letölteni dokument konvertert és mikor honnan nyitok meg és mentek el? Köszönöm a segítséget!
Én így csinálom:
Negatív ps-generálok, behívom a inkspace progiba, ott meg lehet nézni ha jó akkor már nyomtatóm is. Egy hibája van, hogy win alatt még nem sikerült behívni, de Linux alatt hibátlan.
Köszi, de a fenti módszerrel szeretném.
Dokumentum konverter ok, cam-ban a kijelölt fájl feldolgozása gomb megnyomása után megnyitni a doc.konverter az is ok, de ott a fájl megnyitásakor nem találok a projekt mappában .ps fájlt.
Azért nem találsz .ps fájlt mert az eagle a .ps kiterjesztést nem teszi utána.
Szóval ha feldolgozta a feladatot és a fájl nevének pl: "proba" nevet adtad, akkor nem úgy fogod megtalálni a project mappában, hogy proba.ps, hanem csak proba. A .ps kiterjesztést a fájl átnevezésével tudod megadni, vagy a CAM-ben a végrehajtás előtt írd a fájl neve után .ps A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2016
Én mentés előtt pl proba.ps nevet adok akkor a kiterjesztés már ps , és nekem win7-és win 10 alatt is tökéletesen fut , viszont a nyomtatásra pdf creatort használok
Ezt írtam én is x-edik opciónak
![]() Nyomtatni lehet bármivel ami kezeli a ps-t, még online ps-pdf konverter is van...stb
Egy kis adalék...
Ps fájlt megnyitottam photshoppal és mentettem pdf-ben, meg végig játszottam a cam3-as verziót. Minőségben a második nyert.
Acrobat readerhez .ps nézegető
Ez beépül és ha .ps fájlra kattintasz megnyilik mint egy pdf. Nem kell konvertálgatni semmit. Ha azt akarod, hogy a rajz ne a lap alján legyen, nyisd meg a .ps fájlt akár notepad-ben is és keresd meg a
És amit elfelejtettem az előbb leírni...
Mivel a kétoldalas rajzot két külön fájlba mented le az eagle-ből, érdemes egy fájlban összeszedni. Ez így néz ki: "A" fájlt megnyitod szerkesztésre, és letekersz az aljára, majd megnyitod a "B" fájlt és megkeresed ezt a sort
kimásolod innentől a fájl végéig, és beilleszted az "A" fájl végére. Mented és egy fájlban lesz a két rajz.
A free Eagle-lel együtt induló hirdetési ablakban most megjelent egy Felicitas PCBSim áramkör szimulátor reklámja, ami össze tud kapcsolódni az Eagle-lel. Letöltöttem, 64-bites verziója van csak linux és windows alá. Telepítés után indításkor mutatja, hogy mik a demo korlátai, ezeket mellékelem, hogy ha valaki többre számítana, az feleslegesen ne telepítse. Negyed óra alatt még nem jutottam messze vele, de egy tranzisztoros astabil multivibrátor azért összejött. Telepítéskor nem nagyon néztem miket lehet választani, a program maga angol, de az Eagle-be beépült ULP németül kezdett kérdezősködni.
![]()
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy a 7.5 eagle-ben, az alkatrészt hogy kell 90 foknál kisebb szögben forgatni?
Alkatrészen jobb gomb, tulajdonságok, "angle" mező átírása. Ez amire konkrétan beforgatja az alkatrészt, nem azt mondja meg, hogy egy forgatással mennyit forduljon el.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |