Fórum témák
» Több friss téma |
Csak kíváncsiságból. Ti honnan tudjátok "ezermester1" ,és "Tomek87", hogy van elég gáz a hűtőben, és nem is ereszt, mindezt otthoni körülmények között?
Már volt töltve és egy szelepet tettek be amin meg tudtuk mérni a klímás komámmal.
Mérőműszer és 38 év tapasztalat. Nekem van fölszerelésem hűtő javításhoz.
Nemrég vásároltunk egy használt Arctic márkájú kombinált hűtőszekrényt egy szerelőtől (garanciával persze) és nemrég azt vettük észre, hogy hátul az egyik rézcső nagyon jegesedik. Kétlem, hogy normális lenne. Mit lehet ezzel csinálni? Szigeteljem le a csövet vagy hívjam fel, akitől vásároltam?
Túl van töltve.Ha van rajta töltőszelep egy manométer műszerrel be lehet állítani.Ha nem akarsz vesződni vele szigeteld le.
Hívd fel mindenképp az eladót , ez hosszútávon nem egészséges ..
Sziasztok,
Van egy elég réginek tűnő Whirlpool ARG 647-es két részes, alul fagyasztó felül hűtőgép. A hűtőtérben (-3)-(-5) fok között van a hőmérséklet minimálisra állított termosztáttal, amiért a termosztát hibájára gyanakodva kicseréltem a termosztátot, de a hiba továbbra is fenn áll. Értelem szerűen az alacsony hőmérséklet miatt a hűtő gyakorlatilag állandóan megy, de az önleolvasztás pl. működik benne időközönként. Segítségeteket előre is köszönöm!
Azonos hőfokszabályzót tettél bele?
Igen, a szervizkód alapján ajánlották a webáruházban.
Innen: "Van készleten. #750917 http://shop.euras.com/artikelsuche_ma.php?login=3114768N&suchbg...1"
de az önleolvasztás pl. működik benne időközönként.[quote][/quote]
Ez mit jelent? No-frost rendszerű? Vagy Milyen? A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2016
Ezt sajnos nem tudom, abból következtettem, hogy kb havonta a hátoldalról lepotyogott a jég, ami szerintem nem jellemző a jégre, illetve ilyenkor a hőmérséklet is felment pluszba, és kikapcsolt. Bár a kikapcsoltat nem nagyon tudtam ellenőrizni, mert általában a végeredményre lettem figyelmes, miszerint a hátlapról a jég lekerült.
Szerintem a hűtő egy sima, normál működésű 1 kompresszoros.
Ha nem áll meg a kompresszor és a normálhűtő része is minuszba megy, akkor vélhetően a hűtőrészével nincs probléma. Megállítani a termosztátnak kéne, de az valószínűleg meghibásodott (elmentek a kapcsolási értékek), ez gyakoribb, vagy elmozdult az érzékelő vége a helyéről, ez ritkább. Hogy mégis megáll, leolvad, az azért lehetséges, mert a megvastagodott jég egyre jobban elszigetelte az érzékelőt és azon a ponton mégis el tudta érni "lefelé menet" a szokásos minimum -12 -16 fokos hőmérsékletet. Ha már kikapcsolt, akkor viszont "működésbe lépett" a szokásos +4 fokos visszakapcsolási hőmérséklet (na ettől automata leolvasztásnak mondják, holott csak leolvad, semmi aktív dolog nincs, de nem is kell), és automatikusan visszakapcsol, bár nyilván annak hőmérséklete is elmászott. Az új termosztát vagy nem belevaló (mások a kapcsolási értékek) vagy az érzékelő nem került centiméterre pontosan az előírt eredeti helyére. Ennél a típusnál nem tudom mi biztosítja ezt.. Ez csak feltételezés a leírtak alapján, de ennek nem mondd semmi ellent, szerintem! Ha kell tudok javasolni "szokásos" hátlapos termosztátot (olcsón, boltból). Üdv: StMiklos Üdv:
Whirlpool Hűtőhöz Whirlpool szabályzó kell. Meg mérted a régi kapilcső mennyire volt benne? A másik,hogy a régi szabályzóján rajta van a tipusa. Az alapján kellett volna megvásárolni. Nem biztos,hogy az áruházban szervízkód[i]alapján adták el neked.[/i]
Köszönöm mindkettőtök válaszát.
A probléma, hogy a régi gyári Whirlpool kapilcső csak a hátlaphoz volt tekerve. Megnéztem a fagyasztóban sem változott a régi termosztát kapcsolója. (Vagy bárhogy is hívják, azt a mozgó pöcköt.) Sajnos arra vonatkozólag, hogy a servízkód alapján, mégis nem hozzá illő termót adtak, nem tudok nyilatkozni. Nyilván bízom abban, hogy miért is adtak volna nem hozzá illő rosszat. Egyébként is ez a hozzáállás nem vinne előre, bár tény, hogy nem kizárható, de ezért nem veszek még egy termót próbának. Az viszont lehet probléma, hogy rossz helyen van a kapilcső vége. Azért írtam inkább ide, mint laikusként próbálgassak bármi hülyeséget, aztán nagyobb kárt okozzak.
Javaslom vegyél 1 kapcsoló órát és állitsad be 1/2 óránként kapcsoljon be 1/2 óránként ki. 1 próbát megér.
Javaslom vegyél 1 kapcsoló órát és állítsad be 1/2 óránként kapcsoljon be 1/2 óránként ki. 1 próbát megér.
Idézet: ez mit jelent? „A probléma, hogy a régi gyári Whirlpool kapilcső csak a hátlaphoz volt tekerve ” Idézet: na ez is egy érthetetlen dolog. Milyen fagyasztóba milyen termosztát? Tegyél már fel fotót róla ha tudsz! Innen már nem lehet követni. „Megnéztem a fagyasztóban sem változott a régi termosztát kapcsolója. (Vagy bárhogy is hívják, azt a mozgó pöcköt.)”
Sziasztok ujra
Ha tegyük fel egy árban van (~5 ezer ft a difi, hűtőgépcserével) a Elektrolux EJ2302AOW2 és a ZANUSSI ZRT23100WA. Érdemesebb lenne az elektroluxot választani? Egy energiaosztály(10kw/h/év), fél kilo, és a fogantyú más. Egy hszt találtam neten, aki állítólag a gyárban dolgozott, szerinte nem ugyan az megy beléjük, de külsőre kb tök ugyan az a kettő.
Közben kiderült a dolog, 185kwh/év, több helyen el van írva, illetve a képek is csalókák, nem ugyan úgy néz ki, majd minden bolt rossz képet dob be.
Sziasztok!
Van egy régi Zanussi Lehel zlr202-es hűtőnk, melynél hiányzik a kapilláristfelfogató bilincs a hűtőlemezen. Számít az, hogy hova fogatom fel, vagy a lényeg, hogy felfeküdjön a hűtőlemezre teljesen? Szabad átfúrni a hűtőlemezt? Mert akkor simán átmenő csavarral +bilinccsel meg lehetne oldani az odafogatást. Nem is látom, hogy hol volt eredetileg. Közvetlen a hőfokszabályzó felett van pár lyuk a hűtőlemezen, amit gyanítok, hogy a bilincsnek képeztek ki, de ide meg képtelenség odafogatni a kapillárist, mert ahhoz nagyon meg kéne hajtogatni. Átmenetileg 1 cm széles szigszalaggal rögzítettem az ajtó előtt a lemezen úgy, hogy a végétől kb. 6 cm hoszsúan teljesen ráfeküdjön. Másik probléma ezzel a géppel, hogy egy éjszaka alatt egyszer sem állt le utolsó használatkor a kompresszor, de a mélyhűtőbe tett víz megfagyott reggelre. Tekergettem a hőszabályzót, ha eltekertem végállásig, akkor volt hajlandó csak lekapcsolni. Normális ez, vagy halott a termosztát? Mennyire igényel szaktudást a csere? A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2016
Vegyél hűtős boltban felfogató klipszet filléres dolog és csak felpattintod a helyére , az elpárologtatót ne fúrkáld össze !
Ha nincs a helyén a kapilláris mitől álljon le??
Üdv.
Remélem valaki el tud igazítani aggodalmamban. Tegnap vettünk egy hausmeister hm 3193 kombi hűtőt. Ugyanaz mint a hm 3192 csak a szín más. Lévén tesco vásárlás, doboz nélkül konyhakészen kaptuk a csodát, amit ráadásul fektetve kellett hazaszállítanunk. Este 10-től ma reggel 8-ig állítva pihent a helyén. Reggel 8kor bedugtuk bekapcsoltuk. A termosztát 7 fokozatos. Délig 4esen ment..14 fok volt a hűtő részben. Fentebb vettük 6osra ott 5-6 fok. Kinunkban ezután már vettük lentebb is, 3ason 9 fok. Úgy fest, hogy 6-7-es fokozaton kellene üzemeltetni hogy ideális 4-5fok legyen benne....bezzeg anyukámék 15 éves beko kombijában 4 fokos a hűtő már 2es fokozaton.... Egyébként üzemel látszólag rendesen, amikor megy akkor a 2 oldala kívül langyos/meleg, belül a hátulján fagyott vízcseppek vannak. Amikor épp "pihen" akkor az oldalai kívül visszahűlnek, a vízcseppek belül megolvadva folynak a helyükre. Úgy tudom így van jól hogy ezek a ciklusok váltakoznak. És gondolom azért az oldalai melegednek kívül mert ott a rács a hátulja helyett. 27 fok körüli a környezet amiben üzemel...a hűtő n klíma osztály (16-32 c°) tehát ez sem lehet gond. A fagyasztó rész 4es fokozatnál -11-12 fok. Lehetséges volna hogy maxon vagy közel maxon kell üzemeltetni az ideális hőfok eléréséhez? Normális ez így? És akkor mitől energiatakarékos(A+) ha maxon kell járatnom? Vagy lehet hogy a szállítás betett neki? Bár úgy gondolom az elfektetéstől nem tud ilyenformán károsodni, hogy megy és hüt csak kevésbé esetleg...persze én nem értek hozzá. Esetleg hibás darab lehet? Remélem tud valaki segíteni aki jártas ebben. Infók a gyártó honlapjáról: Kombi hűtőszekrény Teljes térfogat: 273 liter Nettó hűtőtérfogat: 205 liter Nettó fagyasztó térfogat: 68 liter Energiaosztály: A+ Energiafelhasználás: 237 kWh/év Kategória: 4 csillag Mechanikus hőfokszabályzó termosztáttal Megfordítható ajtó mágneses ajtózárral Stílusos belső megvilágítás Zajszint: 42 dB 2 db műanyag tartó doboz az ajtón, variálható elhelyezéssel 2 db műanyag tartó doboz az ajtón, üvegek részére 3 db műanyag tároló fiók a fagyasztóban Készülék mérete (szél x mély x mag): 550 x 580 x 1770mm Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Hogy milyen papírt (adatokkal) ragasztanak rá és mi a valóság azt már tudod.Sajna de a mostani Hűtők 70% ilyen. Ez gyártótól függ. Az utóbbi időkben én is tapasztalom,hogy a címkén amit rá ragasztanak és amit a hűtő produkál nem sok köze van egymáshoz. Majd ha megváltozik az idő( hidegebb lesz) lentebb megy a belső hőfok.
Akkor érdemes mérni, ha félig van legalább áruval és beállt a hőmérséklet, az ca. 1nap.
Ezután lehet értékelni... Üdv: StMiklos
Hát akkor eleve rosszul csináltam mert üresen méricskéltem, illetve úgy hogy minimális cucc van benne (kb 1 polcon elférne az egész) ...akkor még ránézek ha belekerül este a nagybevásárlás.
Mondogatta a férjem hogy szerinte az is gond hogy nincs benne amit hűtsön de én laikusként úgy gondoltam attól még a teret és benne a levegőt hűtheti... Mára úgy fest hogy olyan 10 órája 5ös fokozaton megy, A hűtési ciklusban fent 5 fok a fagyóban -20 fok van, míg az olvasztási ciklusban fent 6 fok fagyóban -15.5 De akkor figyelem még egy darabig hátha nagybevásárlás után megpakolva még javul. Bár ez már talán kielégítő és 5ös fokozaton még pihenget is szépen, 6oson már csak alig alig így örülök hogy nem kell oda felvenni...( ott órákat megy és pihenni max perceket ha pihen)
Még amit a napokban megfigyeltem. Hogy pl anyumék hasonló paraméterekkel rendelkező hűtőjében adott fokozaton mindig ugyanolyan a hőmérséklet. Pl 2es fokozaton mindig 4 fok van, és attól függően hogy milyen a külső hőmérséklet, hol többet, hol kevesebbet megy hogy ezt a 4 fokot elérje.
Ezzel szemben az enyém adott fokozaton látszólag mindig ugyanannyit megy, nem megfigyelhető hogy pl magasabb külső hőmérséklet mellett többet járna. Ez látszik a hőfokon is mert 5ös fokozaton reggeli esti hűvösebb órákban 6 fok körül van benne, nap közben a nagy melegben 8, de pl délelőtt hogy sütöttem és pokol volt a konyhában nem ment 10 fok alá. Ez is normális? Fentebb már nem igen merem venni mert a 6os 7es fokozaton látszólag szüntelen megy, amikor 6oson ment sosem sikerült pihenésen kapni.
Ha megpakolod akkor az élelmiszerek lehűlnek és tartják a hőfokot (mint a jégakku) Ha üres akkor csak a levegőt hűtöd ami köztudottan nagyon jó hőszigetelő ..
Üdv Nekem az lenne a kérdésem van egy SIMENS KG66U51 tip amerikai tipusu hütőm A probléma az ,hogy pár nap után eljegesedi és nem hüt. Kicserélték rajta fütöszálat és hőkapcsolot de nem lett jo a szerelőt nem tudom elérni ezért kérek segitséget.Szeretném tudni hogy lehet nővelni a lovasztási időt hoy ne jegesedjen. Belül van egy állitható hőfokszabályzo az -20 fokon van Ha valaki tudna segiteni nagyon megkőszőnném. üdv Koczka István
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan problémám,hogy a samsungRT30MASW no-frostos hűtöszekrényem időközönként iszonyatosan kattog! szobából hallani! Mi lehet a gond?
Sziasztok!
LG GR-349SQF "No Frost" Multi Air Flow hűtő leolvasztás után visszadugva a konnektorba, azonnal levágja a teljes ház fő-biztosítékát. Kb. 12 éves már a hűtőgép, de egész eddig a világon semmi problémánk nem volt vele. Leolvasztás előtt az alsó fagyasztó fiók alatt ugyan rengeteg jég volt (ez is volt a leolvasztás fő oka), de azt visszaolvastam itt, és már tudom, hogy a cseppvíz elvezető cső el volt dugulva, amiatt volt. De nem tudom, mi okozhatja az automata levágását, és milyen összefüggés van a leolvasztás-konnektorba visszadugás-automata levágás között... nem logikus ugyanis, ha eddig tök jól ment a hűtő... Megköszönnék minden ötletet/tanácsot! Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |