Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Raspberry Pi - Málnatopik
 
Témaindító: Topi, idő: Máj 6, 2013
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 65
(#) Travolta válasza dave77 hozzászólására (») Dec 6, 2016 /
 
(#) dave77 válasza Travolta hozzászólására (») Dec 6, 2016 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek!
(#) helltp hozzászólása Dec 12, 2016 /
 
Sziasztok!
Raspberry pi-hez kerestem olcsó kijelzőt, és sikeresen benéztem egy leírást, vettem egy olyan kijelzőt amin nincs kivezetve a 4-wire SPI, csak a 16bites párhuzamos interfész... Napok óta túrom a netet, de úgy látom nem is nagyon lehet rátenni PI-re úgy hogy 30fps meglegyen, esetleg valaki tud valami megoldásról? Ez a kijelző.

Ezt néztem ki helyette, de kicsit bizonytalan vagyok, jól értelmezem a doksit hogy ez a kijelző tud SPI-t, csak a jumpereket kell átforrasztani? Doksit mellékeltem, a 11. oldalon van a lényeg. Az hogy az ellenállásokra 0R-t ad meg az gondolom a rövidzár, de mi a fene az a "not soldering" ? Jó lesz ez a pi-hez?
(#) Mate78 válasza helltp hozzászólására (») Dec 13, 2016 /
 
Igen, 0R az nulla ohmos ellenállás, tehát rövidzár.
A "not soldering" szerintem annyit jelent, hogy nem kell beforrasztani.Ha bent van, akkor meg ki kell venni.
(#) Mate78 hozzászólása Dec 18, 2016 /
 
sziasztok,

Foglalkozott valaki az Indusoft Web Studio-val Raspberry-n?Bővebben: Link
Nagyon szép dolgokat lehet csinálni vele, most már a Raspberry-n is.
Odáig eljutottam, hogy fut a runtime a pi-n, megszerkesztettem a screen-t, rá is töltöttem a Pi-re a projektet, de nem jelenik meg a böngészőben amit létrehoztam.Az Apache is fut..

köszi
(#) kly válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Szia
Ez valami CAD prg a folyamatokhoz?

SVG-t próbáltad már. Persze az nem CAD de egyszerű feladatokra jó.
Bővebben: Link

Nekem a fűtés vezérlésem ezzel készült. Animált minden.

f.jpg
    
(#) Mate78 válasza kly hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Szia,

Ezzel az indusoft Web Studio-val SCADA rendszereket írnak jó sokféle vasra, elég komoly cucc, ahogy elnézem.De mivel már ráfeszegették a Pi-re is, gondoltam kipróbálom.
Megnézem amit ajánlottál,

üdv

Máté
(#) kly válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Ha nem atomerőművet akarsz vezérelni hanem otthon két lámpát meg 4 hőmérőt akkor jobb az SVG mert könnyű vele dolgozni. Persze nem olyan szép mint a CAD rajz. De amit csatoltam képet kb egy délelőtt alatt csináltam. Lehetne szebb is....
Ez az SCADA elég komoly cucc ahogy nézem.
(#) advisor válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Szia! akkor itt 1 masik alternativa: https://www.myscada.org/ van rpi-re "optimalizalt" valtozata is
(#) Szabi1 hozzászólása Dec 21, 2016 /
 
Sziasztok! Adott egy Raspberry pi 3, és egy ADAU1701-es DSP-t szeretnék vezérelni I2C-n keresztűl.
Utánnaolvastam, hogy a windows-os SigmaStudio tud hálózaton keresztűl kommunikálni ezzel a linuxos programmal: Bővebben: Link Ez a program eléri az I2C-t de viszont nekem a raspberry-n slave mode-ban kellene működjön, ez hogy oldható meg? Talátam valami custom linux kernelt, nemtudom hogy ezt hogyan kellene használni, vagy mivel tudna többet: Bővebben: Link Másik dolog, nekem az ADAU1701-es DSP mellett van egy EEPROM is, tehát annó az USBi klónnal tudtam ram-ba vagy eepromba programozni, itt található a panelem adatlapja:Bővebben: Link
A cél az volna, hogy mindenképp Raspberry-ről szeretném programozni a DSP-t, mert az USBi panelem meghallt, a raspberry-t meg eltudom érni hálózatról.
Kíváncsi vagyok mindenféle jótanácsra, ötletre.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
(#) kitartás hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Sziasztok! A kollégám beszerzett egy bananapiM2 t. (tudom nem málna, de azért gyümölcs ) Persze az élesztés rám maradt. Ott vagyok elakadva, hogy nem tudom melyik oprendszert tegyem rá. Én RPI3 at használok raspbian jessie -vel. Amit szeretnék vele elkövetni az kb megy is. A banánossal viszont nem bírok. Próbáltam a raspbiant, ubuntut ezek betöltenek, indulnak csak iszonyat lassú (főleg az ubuntu) .
HDMI monitoron képernyő frissítésre az ubuntu 11Hz -et ír. Pedig a doksi szerint a BPIM2 GPU-val is rendelkezik. Az anroid, suse be sem tölt. Mit csinálok rosszul? Melyik oprendszert javasoljátok.
(#) Pepebá válasza kitartás hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Szia!
Én a Bananapi for Rasbian-t használom:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
(#) dara válasza kitartás hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Nekem narancs pi van,de bármit rá tudok rakni,most éppen droid van rajta viszi is szépen a GPU nálam kiválóan dolgozik 4K megjelenít.Nem lehet hogy a feltöltő progival van baj?
(#) kitartás válasza Pepebá hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Köszi. Lesz mit próbálni.
(#) kitartás válasza dara hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Ha a feltöltő progi alatt az sd kártya írást érted akkor nem hiszem. Ugyan azt a gépet uagyan azt a dd parancsot használom és a málnáson minden ok a banán meg nem műkszik. A letöltött kép file-ok pedig a bananapi.org ról származnak. (bár kicsit gyanúsan régiek 2015)
(#) boco10 hozzászólása Jan 20, 2017 /
 
Sziasztok!

Szeretnék egy házi "smart home" rendszert készíteni. Terveim szerint 16-os relay modul + 16 kapcsoló hozzá (fali kapcsolók is a PI-t vezérelnék). Ehhez jön hozzá 3db hőmérő, amit ha jól tudom lehet egy gpio lábra tenni. Lenne két fényérzékelő és 5 mozgás érzékelő. Lenne 1 nyitás érzékelő. Később szeretnék thermosztátot is erről vezérelni.

Kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan kiegészítő a PI-hez, amivel lehetne növelni a gpio számát, mert a 40-be nem biztos hogy belefér minden.

Köszi szépen!
(#) kitartás válasza boco10 hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
Az a 40 jóval kevesebb. Van jó pár gnd 3V és 5V a negyven között.
(#) Mate78 válasza boco10 hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
Pl.:MCP23017 I/O bővítő I2C buszra, de van SPI-s verzió is,MCP23017.
(#) proba válasza boco10 hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
Ezen érzékelőszám már sok vezetéket követel, célszerű valamiféle busszal összefogni őket. (rs232/rs485) Ha valami busz használsz, a portszám a buszvezérlők korlátozzák, nem a GPIO. A gpiok-ra csak a pí melletti kezelőfelület gombjait kötném max.
(#) boco10 válasza proba hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
És ebben az esetben hogy alakulna a kommunikáció? Úgy értem mondjuk egy ilyen csokorba össze fognám a kapcsolókat, akkor ennek is kell valami alacsony szintű logika a kommunikációra nem?

Ui.: Bocsi nem vagyok villamos mérnök, nem annyira tiszta nekem még az embedded világ
(#) boco10 válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
Vagyis a pi-n ez csak 1 gpio-t vinni el de erre további X darab bementet mehetne rá? A pi képes feldolgozni hogy egy gpio-n több eszköz kommunikál?
(#) proba válasza boco10 hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
A kiterjesztő eszközöknek van egyedi címük, ezt megcímezve olvasható az adott eszköz bemenete, írható a kimenete. A raspyhoz pl láttam már ilyen célból arduinót kapcsolni, ez egy mikrovezérlő, aránylag egyszerű használni. A megfelelői szintáttevés illesztés után nagyobb távolságra is képes kommunikálni soros porton a két egység. Ha több arduinót meg a PI-t pl rs485 busszal összekötsz, akkor csak egy soros portot fogsz a PI-ből lekötni, és nagyon sok egyedi eszközt le tudsz kérdezni. Azért mielőtt nekikezdesz huzalozni a házat, azt azért körbe kell járni, milyen kommunikációt akarsz használni. Az elektromos hálózat közelsége, a vezérelni kívánt eszközök többsége 230V-os, Az elektromos szempontból nagy távolságok...Ami biztosan nem elég a bemenetek szintillesztése, és a megfelelő helyre elvezetése. De ezek már a Házautomatizálás topicba való kérdések.
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Jan 21, 2017 /
 
Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnék tkinter-ben egy videó stream-et lejátszani? Előre is köszi!
(#) Szabi1 hozzászólása Jan 21, 2017 /
 
Sziasztok! Milyen operációs rendszert ajánlotok raspberry pi 3-ra, hogy akdás mentesen tudjon lejátszani legalább 480p-s youtube videókat? Csak a nagyinak kellene a tévére, egy minél egyszerűbb operációs rendszer, mert ő még nem ismeri a számítógépek világát, csak egyszerű netezésre szeretné használni, a TV-jére csatlakoztatnám HDMI-vel. Én androidra gondoltam, de nem tudom hogy muzsikál az interneten vele.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2017
(#) Bakman válasza Szabi1 hozzászólására (») Jan 21, 2017 /
 
Ugyan nem használok ilyet de az androidos TV "okosítók" nem jöhetnek számításba?
(#) Szabi1 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 21, 2017 /
 
Láttam már olyat, de nem tudom hogy mi a rendes neve, hogy utánna nézzek, hogy hol kapható.
(#) Bakman válasza Szabi1 hozzászólására (») Jan 21, 2017 / 1
 
Android TV, de több néven fut. Egy példa: Bővebben: Link.
(#) guliver83 hozzászólása Jan 28, 2017 /
 
Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, ha például egy Raspberry Pi3 autóba akarok beépíteni hogy lehetséges ez?
Arra gondolok pontosabban, hogy Rádió és Navigációt hogy lehetne rajta futtatni és mi kell még hozzá?
(#) szikorapéter hozzászólása Feb 9, 2017 /
 
Sziasztok. Raspberry PI 2 B modellhez szeretnék illeszteni QXVGA kijelzőt (2,2" TFT LCD QXVGA 320x240) és az volna a kérdésem hogy ehhez bekötési rajzot hol találok? Drivert már találtam hozzá de rajz nincs.
(#) guliver83 hozzászólása Feb 11, 2017 /
 
Tudja valaki miért jelenik meg ilyen képernyő induláskor ?

8vrlhc.jpg
    
Következő: »»   30 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem