Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   140 / 208
(#) rolie válasza hg1dmt hozzászólására (») Dec 3, 2018 /
 
Szia!
Úgy látszik senki sem érti a témát.
Viccet félretéve, egy pontos TV, esetleg set top box típust írhattál volna. Ezek ismerete nélkül csak találgatni lehet. Sok TV támogatja a "Zoom" funkciót, azaz nagyítást, melynek azok a tünetei amiket leírtál. Az is lehet hogy a felbontásbeli különbségek átskálázásál csúszik hiba a rendszerbe. Próbáld ki másik jelforrásról (számítógép, laptop, játékkonzol, stb...), vagy/és a saját tunerjével a földi sugárzású adást nézni, hogy ott is fennáll-e a hiba.
Idézet:
„De az LCD tv nél hogyan lehet ezt korrigálni?”

Vagy sehogy, esetleg ha elérhető a szerviz menü a készüléken (típus, ugye...) akkor ott. De mint fentebb írtam, az sem biztos, hogy ez a hiba.
(#) Bakman hozzászólása Dec 3, 2018 / 1
 
Overscan, underscan jó hívószavak lehetnek.
(#) hg1dmt válasza rolie hozzászólására (») Dec 3, 2018 /
 
Szia! Nincsen zoom. Ez a kilógás ( igen, mint a képújságnál jobban észrevehető - vízszintes, és függőleges) annál kevesebb, ( fotó) Sony Wega tv A hátsó tábláját a felfüggesztés miatt nem látni.
(#) hg1dmt válasza Bakman hozzászólására (») Dec 3, 2018 /
 
"Overscan, underscan jó hívószavak lehetnek."
------------Igen, ezt találtam------------------------
"....Az újabb fix képpontos digitális síkképernyős technológiák (például folyadékkristályos kijelzők ) alapján biztonságosan feltételezhetik, hogy minden képpont látható a néző számára. Digitális jelekről vezérelt digitális kijelzőn ezért nincs szükség a beállításra, mivel a jel összes pixele egyértelműen leképezve a fizikai képpontokra a kijelzőn."
--
Köszi! Valóban úgy látszik nincsen értelme erőlködnöm.
(#) deebo válasza hg1dmt hozzászólására (») Dec 3, 2018 / 1
 
Általában a szervízmenüben lehet állítani az overscan-t, ha a zoom funkció nincs bekapcsolva és nem állítható a képarányokkal. Itt már nincs eltérítés, tehát pontosan az a (beállítási) gondja, amit kizártál, csak gagyi cuccoknál nem állítható a user menüben.
(#) hg1dmt válasza deebo hozzászólására (») Dec 3, 2018 /
 
Hogyan érhető el a szervizmenü, ez itt a kérdés.
Emlékszem régen, még a képcsöves világban, ( vagy 30 éve) valamelyik tévém távirányítójába az IC két valamelyik lábát kellett kihozni összeérintésre, hogy a szervizmenübe bejussak. És a tv világító szegmensei ( amik egyébként a csatornaszámot mutatták) voltak a visszajelzés.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2018
(#) hg1dmt válasza hg1dmt hozzászólására (») Dec 3, 2018 /
 
Talán sikerül https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=https:/...search
-----------------
1.

Kapcsolja ki a TV-t. Távolítsa el az akadályokat a tévékészülék távirányítójának érzékelője és a Sony távirányító között.

2.

Irányítsa a távvezérlőt a tv-készülék érzékelőjére, majd nyomja meg egymás után egymás után a következő gombokat: "Kijelző", "5" és a "+" hangerő növelése gomb. A kijelző gomb a távirányító közepén található ívelt gombok gyűrűjén található.

3.

Nyomja meg a "Power" gombot a Szerviz mód menü megtekintéséhez. Nyomja meg a "<" vagy ">" gombokat a menü megnyitásához.

A szükséges dolgok
Sony távirányító
tippek
Nyomja meg a "Menu" vagy a "Home" gombot a szolgáltatás üzemmódból való kilépéshez.
Bizonyos modelleknél nyomja meg az "I +" gombot a Display gomb helyett.

Figyelem
Elővigyázatosságként ne kísérelje meg módosítani ezeket a beállításokat, hacsak nem tudja, milyen eredményeket várhat el.
(#) deebo válasza hg1dmt hozzászólására (») Dec 3, 2018 /
 
Akkor hajrá.
(#) hg1dmt válasza deebo hozzászólására (») Dec 4, 2018 /
 
feladom. Sajnos nincsen "kijelző" gomb, a kerek gomb körül csupán négy irányt jelző gomb van.
A tévét használtan vettem, és egy Thomson távirányítóval kezelem, azt kaptam hozzá. Minden funkciót kezel, menüt is, de ez nem megy. Köszönöm a válaszokat.
(#) soos csaba válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
Szia yohnsee!
Nemrég le jött a programozóm amit rendeltem, és fel programoztam a Flash Memory-at, csak hát a probléma fent maradt, viszont volt egy nagy szerencsém!
Kaptam az elmúlt napokban egy lcd tévét (nem tudom mar a nevét) , amiben ugyan ez a main board volt mint a HORIZON tévében csak ez 32 colos képernyőhöz volt legyártva ,a HORIZON tévé képernyője meg 40 colos, így a 32 colos tévének a main board paneljét át kellet alakítani a 40 colos HORIZON képernyőhöz, ez annyit jelentett hogy a processzor környéken még pluszba fel kellet forrasztanom egy jó pár 0 ohmos értékű ellenállást, fel tettem az újonnan programozott Flash Memory-at még a panelra, és lám tokéletesen működik a tévé.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
(#) GARFIELD13 válasza hg1dmt hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
Szia!
Ha a kép menüben a képméretnél van képernyőhöz igazítás állás a 4:3 és 16:9 mellett, akkor azt kell bekapcsolni.
Hogy mi alapján mondom:
Zárt rendszerű műholdas HD adás a gyári 16:9-es beállításnál csinálta ugyanezt az 1920x1080-as kijelzőkön is, hogy minden irányban "lefolyt" egy kicsit a képernyőről.
Csak a képernyőhöz igazítás segített rajta, amit egyenként kellett minden vételi helyen beállítani jó pár száz TV kijelzőn.
Elég munkás tapasztalat volt.
HD feladott adás, HD STB és HD TV elvileg mind egyforma képmérettel ... normális kép meg csak "képernyőhöz igazítás" / "fit to screen" /screen fit állásban van még is. D
Amelyik régebbi TV nem tudta ezt a beállítást (volt jópár ilyen HD ready), azt meg cserélni kellett a normális kép érdekében.
Üdv.
(#) yohnsee válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 8, 2018 / 1
 
Helló!
Szívből örülök, hogy végül sikerült működésre bírni!
Lehet, hogy a régi alaplapnak a prociját kellett volna újragolyózni, de ez már lényegtelen. A fő az, hogy működik.
(#) gabilow hozzászólása Dec 12, 2018 /
 
Üdv Mindenkinek!
Van egy Toshiba 32RL938 típusú LCD tv, a képen láthatóan becsíkoz.
Ha sötét lesz a kép, pl."nincs jel" akkor kezd szépen tisztulni, tűnnek el a csíkok.
Ha újra tv-re váltok, megint kezdenek előjönni a csíkok. Mi lehet a gond?
Köszi.

LCD.JPG
    
(#) yohnsee válasza gabilow hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Szia! Lcd panel hiba, sajnos nem javítható.
(#) gabilow válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Köszi.
(#) Ditekverő hozzászólása Dec 15, 2018 /
 
Sziasztok!
Némi ötlet vagy segítség kellene. LCD TV, 117 cm, Philips, megy egy hétig hiba nélkül, majd elkezd villogni a képernyő. Olyan, mintha behozná az 50 Hz-es hálózati frekvenciát. A tápegység nagy kondijára gyanakodtam, kicseréltem, ráadásul kicsivel nagyobbra. Minden jó és szép volt egy hétig, majd ismét kezdi a villogást. Villog, abbahagyja néhány percre, majd ismét kezdi és ez egy idő után folyamatossá válik. Merre kutakodjak?
(#) yohnsee válasza Ditekverő hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Szia!
Ki kellene deríteni, hogy a háttérvilágítás vagy az LCD panel rosszalkodik. Az én tippem háttérvilágítás lenne. Kellenének képek a készülékről, típus, miegymás.
Ha van esetleg a kijelző fém részén egy luk, amin keresztül átjön a háttérfény, akkor levett hátlappal el tudod dönteni, hogy az LCD ugrál vagy a háttérvilágítás. Ha a lukon keresztül is látszik a vibrálás, akkor háttérvilágítás probléma.
Mérni kellene, hogy amikor rakoncátlankodik, akkor az alaplap felől a csatlakozó DIM pontján is ugrál-e a feszültség. Egyszer belefutottam egy Philips-be, ahol át kellett kössem ezt a pontot, fix feszültségre, mert nem találtam az alaplapon a hiba okát. A tulaj pedig nem akart ezért egy új alaplapot venni. Azt próbáld ki, hogy esetleg a háttérvilágítás intenzitásának a változtatásával a hiba hamarabb/később esetleg ugyanolyan időközönként jön? Tudom, hogy ez nagyon kellemetlen hiba, ami hetente egyszer jön elő, de pl. melegítéssel lehet, hogy rá lehet venni, hogy hamarabb mutassa meg magát.
(#) Ditekverő válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Köszönöm a tanácsokat, Yohnsee!
Benéztem a lyukon, látom a villogást, tehát háttér világítás lesz a nyerő.
Küldenék néhány fotót, hátha egyszerűbb lesz a dolog.
(#) yohnsee válasza Ditekverő hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Citromsárga vezetéket szakítsd meg az alaplap és a táp között, egy 1k ellenállással kösd vissza rá a fehér vezetékre a táppanel oldalon. Ezután használd a TV-t, ameddig megy, amikor pedig bekrepál, döntsd el, veszel-e bele új alaplapot.
Tudom, a fenti sorok egy kis magyarázatra szorulnak. Pályafutásom során nem volt még olyan TV, ami annyira megszivatott volna, mint ennek a 42 colos testvére. Pontosabban a 42PFL3405H/12.
Szomszéd szólt, hogy tönkrement. Tipikus tápegység hiba jeleit mutatta (nem indult a PFC, feszültségek csak 1 pillanatra jelentek meg) így rendeltem bele egy új táppanelt, mert a régit sehogy nem tudtam feltámasztani. Majd az új is ugyanazt a tünetet mutatta. Ekkor döbbentem rá, hogy az alaplap a hibás. Jelenleg ott tartok, hogy a 3. alaplapot rendeltem hozzá (ezúttal hollandiából) ami talán már jól fog működni. Rengeteg órám és idegszálam elment a diagnosztizálással, nem kívánom senkinek. Úgyhogy jótanácsként írtam a fentieket, így nem kell végigmenj azon, amin én mentem.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2018
(#) Ditekverő válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Köszönet és hála!
Ma már nem tudok vele foglalkozni, de jövő héten pénteken megcsinálom.
Egyébként mibe kerül egy alaplap, érdemes esetleg a jövőben abban gondolkodni vagy inkább TV cserében?
(#) yohnsee válasza Ditekverő hozzászólására (») Dec 16, 2018 / 1
 
Amit most legutoljára rendeltem, 75 euró volt postával. A beszerezhetőség is kérdéses, és ahogy látom, nagyon hasonló (ha nem ugyanaz) való a tiedbe is.
Mondhatjátok, hogy nem érte meg, de sajnos most nem volt választásom, ezt a készüléket fel kell támasszam.
(#) Ditekverő válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Köszönöm a segítségedet!
(#) CIROKL hozzászólása Dec 19, 2018 /
 
Üdv a mestereknek
Van egy készülék ami nem ad életjelet .egy napról a másikra eltünt a készenlétet jelző led fénye .
A burkolat eltávollitása után már meglepetés volt a.westel tápegység látványa.
Müszerrel mérve a 230 as bemenetnél minden rendben van a biztositék jó nincs szétégve semmi nincs pupos kondi sem méregetve ellenállások jók diódák is .
Mit nézzek meg a javitás érdekében?
A panel hátsó felén még van cucc amik smd. ék
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2018
(#) bbalazs_ válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
A nagykondikon (az a furcsa, dupla hosszú) rajta van-e a kb. 320V?
Ha igen, akkor a trafo primer részére kapcsolgat-e? (váltó módban mérj rá a trafó bevezetéseire).
Ha nem, akkor valószínűleg a kapcsolóelem a hibás vagy a vezérlő. A hűtőbordás háromlábú a nagyfesz FET, a duplakondi fölötti nyolclábú DIP tokos meg a vezérlő. Olvasd le a típusát mindkettőnek. (a panel másik oldalán van esetleg több lábú SMD ezek közelében?)
Szerintem első lépésben ezeket kellene cserélni 1-2e Ft, a részletesebb vizsgálat nálad szerintem nem menne.
(#) Szasza9668 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Van nekem is ilyen hasonló vestel panelom.
Feladtam...
(#) CIROKL válasza Szasza9668 hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Feladtad miért mi volt a jelenség nálad?
(#) CIROKL válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
A kondenzátorokon rendben van a.feszültség.
A trafóra primer oldalára mérve olyon 1 másodpercenként megjelenik váltóban a feszültség .
Olyan mintha indulna de le is tilt.

Igen a panel másik oldalán is van egy ic 8 labú
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2018
(#) CIROKL válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Milyen részletesebb vizsgálatra utalsz?
(#) CIROKL válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Az smd ic felirata szinte leolvashatatlan .
De talan
TCKA6
6742
Amit kisilabizilaltam
A másik a képen látható.
A Fet jo kiforrasztottam megmértem.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2018
(#) kowi válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Ha lehúzod az elmenő csatlakozókat akkor sem indul? Szekunder oldalon összes elko-t dobd ki akkor is ha mérve jó.
Következő: »»   140 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem