Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   834 / 1116
(#) enree válasza bbb hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
Igen, GPT, közben megoldottam.
(#) enree válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
Megoldódott. Rádugtam a Synology NAS-ra, ő egyből látta, ott leformáztam NTFS-re, visszadugtam a gépre és láss csodát, tádáááám, látja a windows
(#) 1Tromos válasza Gabó hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
De minek vegyen, ha ott van nála a vas? 30e neked nem sok, nekem mindenképpen az lenne és ezért is raktam össze abból a gépet ami volt otthon. Egy sima P4-nél nem kell több neki a munkára, azt pedig az alap Pentium D is leveri amije van. Memória kell neki rendes konfigurációval és egy jó tunerral, de még 512 MB sem lehetetlen vállalkozás XP és huffyuv mellett.
Ha már harmincezres gépet ajánlasz, akkor mehet mellé egy PCIE grabber is húszért, hisz költekezünk.
(#) Gabó válasza 1Tromos hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
Akkor használja azt, igaz mire valamire is jut az a gép, megiszok egy kv-t, megnézek a tvbe egy sorozatból 1 évadot, és közbe megfőzöm a vacsorát... És már meg is nyílt egy böngésző ablak...
Akárhogy is, sajnos XP és társai felett már eljárt az idő. De ha venne egy jobb gépet, akkor simán vehetne egy olyan USB-s tunert ami támogatott, és ezerszer több opciót is van hozzá, stb stb.
De akkor ne legyen 30e, legyen 10e, és már kifoghat valami q9xxx-es procival szerelt lap+ram+cpu párost.
(#) 1Tromos válasza Gabó hozzászólására (») Júl 28, 2019 / 1
 
Böngésző, minek? A gépnek akkor és ott az a feladata, hogy rögzítse a VHS folyamot. Még hálózati kapcsolat sem kell, hogy megzavarja a folyamatot. Alap programok, alap driverek, codec és rögzítőszoftver. Ennyi kell. Ha elfogytak a kazetták, jöhet a sallang ha kell és ez a fő gépe.
Egyébként az USB grabberek nagyon tág határon mozognak a minőség tekintetében, valahol a pocsék és a tűrhető között, árfüggően. 20 alatt nem talál használhatót, felette meg már hardverigényesebbek vannak. De nem is új gép beszerzése volt a kérdés, hanem a régi gondjának megoldása.
(#) Gabó válasza 1Tromos hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
Írhattam volna egy Office Excel-t is, itt konkrétan egy program megnyitásái sebességére gondoltam.
Tapasztalat, hogy kb ezen a szinten pakolhatsz te bármennyi ramot is a gépbe, lassú lesz.
Ezt a minőséges dolgot, úgy mondod, mint ha ez a kártya valami profi kártya lenne, és meg kéne tartania.
(#) 1Tromos válasza Gabó hozzászólására (») Júl 28, 2019 / 1
 
De te mindennapos használatot keversz a VHS grabbeléshez.
Ide elég az említett gép és a memória is max 1 giga. Nem kell pakolgatni semmi többet és gyorsabbat erre a feladatra. 720x576 felbontás a maximum, nem kell brutális tömörítés sem.
Csak azért kötöm az ebet a karóhoz, mert végigcsináltam az egészet 100 kazettával és nem kell csodahardver. Elég az általad lenézett irodai Pentium D. Ha pedig a kártya vacakol a driverek miatt akkor javítani kell. Ha nem megy, akkor ezres a másik kártya.
(#) Doky586 válasza 1Tromos hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
Én akkor döntöttem hogy váltani kell P4-ről, amikor egy DVD (SD) betömörítése xvid vagy h264-be eltartott vagy 10 órába, egy ismerős meg ugyanezzel 20 perc alatt megvolt.. Nyilván a standard dvd áttömörítése mpeg2 ből mpeg2 be az gyorsan ment, vagy egy DV folyam rögzítése, de az mpeg4 főleg ha HD az már túl sok egy P4nek.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2019
(#) bbb válasza 1Tromos hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
De még jobb, ha azért kicsit erősebb vas van alatta...
Nekem a VHS gépem AMD Athlon 64x2 4giga memóriával. Igaz, nem mindegy milyen minőségben digitalizálom kazettáról az anyagot. Egy Panasonic SVHS adja az analóg alapot, egy BT878 alapú tunerkártya fogja a videójelet s egy Sound Blaster X-Fi foglalkozik a hanggal. Ég és föld a különbség ahhoz képest, mikor én is az eddig említett minimumkonfigurációval szórakoztam. A rögzítéshez (nem vicc!) virtualdubot használok, mert a dscaler azon kívül, hogy nagy a hype körülötte, kissé sokat fogyaszt és elég sok képkockát kihagyott vele annak idején a gép (az még egy athlon 1200-as volt). A virtualdub viszont képes volt rá, hogy még a gyenge gépen is max. felbontáson képkocka kihagyás nélkül rögzítsen (huffyuv codec és tömörítetlen pcm hang, de élőkép kikapcsolva). Ezen a mostani állapoton nyugodtan mehet közben az élőkép max. felbontáson, meg se érzi, s míg az egyik kazit rögzítem, addig a másikat tudja átkódolni más eszköz által is emészthető formába (ez mondjuk h264 kép AAC hanggal mkv konténerben - viszont ez nem realtime tempó neki se!).
Az ég és föld különbséget pedig csak azért mondom, mert van olyan sztereó kazettám, amin bizony csúszott a hang... Most nincs csúszás. Igaz ehhez rögtön az elején kellett megfogni a hibaforrást, és a rendszert egy jó minőségű videolejátszóval kell megtáplálni (ezért az SVHS időalapjavítóval és zajcsökkentővel).

Nem mondom, hogy ez olcsó mulatság, viszont kérdés mi a cél? A jó minőség, vagy csak meglegyen valahogy? Ha a csak meglegyen valahogy, akkor sokkal egyszerűbb az ősöreg PC alapú nyűglődés helyett egy VHS-DVD (vagy VHS-HDD) kombó rögzítőt szerezni...
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2019
(#) 1Tromos válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
Egyértelmű, de én szeretek a "szegény ember" szemével gondolkozni. A jelenlegi csúcsgépem is egy Q9550 4 giga rammal, és csak azért nem ezen digitalizáltam, mert nincs benne PCI hely.
Az ember mindig azzal kénytelen főzni, amije van. Elfekvő alkatrészekből raktam össze a célhardvert. Azt viszont nagyon nem csípem amikor kidobatják a teljesen jó gépet, mert annál úgyis van jobb. Persze hogy van jobb, de lehet hogy nincs rá pénz. Attól még valaki ugyanúgy át szeretné menteni régi kazettáit az enyészet elől.
(#) 1Tromos válasza bbb hozzászólására (») Júl 28, 2019 / 1
 
Szinte mindenben egyetértek, a jobb hardver jobb minőséget eredményez jobb tömörítéssel.
Tapasztalataim szerint viszont egy VHS kazettánál van az a szint, amikor már nem lehet jobb minőséget elérni és én ezt a korábban említett konfiggal értem el. Olyan volt a kimenet, mint a bemenet. Lehetett volna még bűvészkedni sok mindennel hogy azt a mono hangot jobbá, a szemcsés felvételt 1%-kal kevésbé szemcséssé tegyem, de nem láttam értelmét. A kimenet úgyis DVD-re kerül és az megint csak egy teljesen más állatfaj és minőség. A kihagyott kockák mind szoftveres beállítási gondból fakadnak, az összes létező fajtát leteszteltem kétféle oprendszeren. Sosem a processzor volt a szűk keresztmetszet, ha nincs lefoglalva előre az erőforrás akkor egy P4 huffyuv kódolással 50%-ot eszik maximum.
Szenvedés, igen. Viszont a számítógépes felvételt utána úgy vágom és szerkesztem a fő gépemen, ahogy akarom. Elindítom a kazettát, 4 óra múlva leáll, a vágóprogramban megvágom, majd mehet a kódolás. A VHS-DVD ezt nem tudja. Nem lesz gyors, de meglesz.
(#) bbb válasza 1Tromos hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
Idézet:
„egy VHS kazettánál van az a szint, amikor már nem lehet jobb minőséget elérni”
Majdnem így van. Nekem vannak olyan családi felvételeim, amik profi kamerával készültek és nincsenek negyvenszer átmásolva, hanem az eredeti van meg. Bizony ezeknél látványos különbség volt a sima videomagnó, majd a nicam stereo, végül a Panasonic SVHS között (igen, mindhárommal kipróbáltam, sőt kipróbáltam olyan SVHS-sel is, amiben nincsen időalap javító áramkör, ahhoz képest is klasszisokkal jobb lett)!
Idézet:
„A kihagyott kockák mind szoftveres beállítási gondból fakadnak”
Nem feltétlen. Nekem abból is fakadt ilyen, hogy IDE merevlemezre ment volna a folyam. Amikor kicseréltem egy SATA lemezre, és az a lemez nem az oprendszeré volt, akkor bizony javult az eredmény. A szoftverből pedig én is egy párat kipróbáltam (legtöbbnek a nevére se emlékszem), s egy pár kazettán én is túl vagyok már.
Nálam már nem kerül ki DVD-re, mert annak tényleg semmi értelme. Marad merevlemezen MKV formátumban, amit az okostévék is megesznek (igaz ilyen tévém még nincs, de az asztali gépeimből is kezd kihalni a DVD), így viszont van értelme a minőséggel foglalkozni. Pláne, hogy olyan kazettáimat is sikerült bedigitalizálnom ezzel a konfiggal, amit a nicam stereo 6 fejes videomagnóval le se tudtam játszani, úgy ment rajta a kép. A titok úgy is abban rejlik, hogy mit produkál az analóg kimeneten a lejátszó. Jobb jel - szebb eredmény
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2019
(#) golem hozzászólása Júl 29, 2019 /
 
Sziasztok!
Volna egy kérdésem Windows 10 be hogy lehet ki kapcsolni végleg a meghajtó töredezettség mentesítést. mert nem győzőm minden nap kézzel kikapcsolni mert most vetem SSD a gépbe és már csak 90% os. pedig csak 4 hónapos.
(#) antikzsolt válasza golem hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Biztos hogy az vert neki oda? Milyen márka stb az ssd. Trimmelés bekapcsolva?
Mivel nézted meg hogy romlott?
Vigyed vissza garanciálisba. Amúgy a win 10 automatikusan megoldja a töredezettség mentesítést kikapcsolást telepítéskor. .
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2019
(#) Doky586 válasza golem hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Nem kell semmit kikapcsolni..!
Nem töredezettség mentesít ssdt már win7 óta.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2019
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
A win 7 még lehet hogy automata töredezettségmentesítés megy még akkor is amikor ssd van a gépben. Most néztem meg hogy ki e kapcsoltam amikor feltettem a win7 oprendszert.
(#) Udvari Zsombor válasza 1Tromos hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
A PCI tuner kártyám már előtte másik gépben kitűnően tette a dolgát XP alatt, csak abban a gépben jó eséllyel megdöglött az alaplap, másik használt gépem pedig nincs amibe betehetném... Amúgy a mostani gépnek az elején ott virít az XP matrica, tehát régen "fénykorában" XP-vel ment, viszont nagyon nem szeretném emiatt legyalulni a 2000-et...
(#) Udvari Zsombor válasza 1Tromos hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Idézet:
„Ha elfogytak a kazetták, jöhet a sallang ha kell és ez a fő gépe.”
Nem, nem az a fő gépem! Van az a gép mint "TV" és van a "vadiúj" sajátom Win8-cal, amiről most is írok!
Idézet:
„Egyébként az USB grabberek nagyon tág határon mozognak a minőség tekintetében, valahol a pocsék és a tűrhető között, árfüggően.”
USB-s digitalizálóm is van, csak annak 2000-hez már nincs drivere (minimum XP)...
Amúgy azt sem szeretném hogy véletlenszerűen csatornaváltásnál kék képernyőre kerüljön az egész "TV" gép...
1Tromos-nak teljesen igaza van. Nem kell ehhez "erőmű", csak legyen elég kapacitása a processzornak mindent normálisan letömöríteni (volt már szerencsém sokkal gyengébb XP-s géphez is)...
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Meg kéne mindenkinek értenie hogy semmi ilyen trükközésre kapcsolgatásra nincs szükség. Az ssd melletti hdd-nek pedig szüksége van rá.
Sőt olvasni is tudni kéne. Win10 esetén optimalizálásról beszél ami ssd esetén trimmelést takar, win7 nél meg csak simán leáll az időzített töredezettség mentesítés (nem csinálja meg ssd-n).
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2019
(#) Travolta válasza bbb hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Szia!
Milyen oprendszert használsz ezen a gépen?
(#) bbb válasza Travolta hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Windows 7 professional x64 sp1.
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Nekem pedig aktív volt automatikus az ssd is a töredezettségmentesítés. Nemrég kapcsoltam ki.
Heti 1x szerda hajnali 1 órakor szokott dolgozni.
(#) Travolta válasza bbb hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Köszi!
Win10-hez lehet drivert találni ehez a chipset-hez?
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Akkor ezért nem vetted észre hogy egy tized másodperc alatt túllép az ssd-n a következő lemezre..
Azaz semmit se csinál win7 en az ssdvel. Hiába van ütemezve.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2019
(#) bbb válasza Travolta hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Sajnos nem. A BT878-hoz egy orosz srác készített 64bites drivert, viszont a 10-nek az architektúrája annyit változott, hogy nem lehet azt használni vele. Az utolsó hivatalos driver egyébként 2003-ban jött ki hozzá, s az még csak 32bites volt és XP-re.
A 64bites driver forráskódja fent van GitHubon (vagy talán sourceforge-on), viszont annyi helyen módosult a 10, hogy ember legyen a talpán, aki átírja. Én elkezdtem a függőségeket feloldani és átportolni, de feladtam (10+ beleölt intenzív munkaóra után). Mivel a driver C++ nyelven készült és olyan (WDM) libeket használ, amiket már nem támogat a win10, az eredeti szerző pedig elérhetetlen, így nem láttam további értelmét ezzel foglalkozni.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2019
(#) golem válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
a merevlemez típusa Kingston SUV 500 120 Gb.
Hard Disc Sentinelel néztem működési idő 30 nap 10 óra írt adat mennyiség 886 Gb
(#) aramis válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Így törttént szóról szóra sikerült két rossz gépből egyet krealni. mondjuk nem olyan gyors de netezni jó kösz
(#) Travolta válasza bbb hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Köszönöm a kimerítő választ. Akkor amit a google kidob win10 drivert, az felejtős? Kiváncsiságból ismét rákeresve, volt pár találat.
Ha nem marad más, akkor felrakok majd egy szűz win7-est, csak a digitalizálásra.
Esetleg egy linket tudnál adni, ahol tuti azt a drivert tudom leszedni?
(#) bbb válasza Travolta hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Amit a gugli dob találatot, azt inkább ne próbálgasd, ha jót akarsz magadnak. Hivatalosan ezt a kártyát már a win7 se támogatta, de ott még megvolt a lehetőség. A win10 lezárta ezt a korszakot.
Bővebben: Link
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 7, 2019 /
 
Az alany most is ugyanaz a PCI WinFast TV tuner kártya amiről már korábban szó volt. Az idegesítő probléma az hogy ha sztereóra állítom át a hangot akkor a Discowery csatornán nincs hang, az összes többin viszont van. Létezhet hogy csak az az egy csatorna nem ad sztereo hangot? Vagy a tunerrel lenne valami "inkompatibilitás"?
Következő: »»   834 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem