Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Előerősítő
 
Témaindító: Bukall, idő: Feb 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   54 / 54
(#) toma3757 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Bocsi a pontatlan fogalmazásért.
Úgy van, hogy van elöl egy "fejegység" és hátul a csomiban pedig maga a rádió modul.
Értelem szerűen az elöl lévő modulba tudok betenni kazettát.
Úgy oldották meg előttem, hogy a két modul közötti vezetékekre kötöttek rá egy jack kábelt.
Ezek a vezetékek akkor működnek bemenetként a rádió modul felé, ha van az elöl lévő modulban egy üres kazetta (ami csak azért kell, hogy aktívnak lássa a rádiómodul).
Én ezekre a vezetékekre kötöttem az előerősítőm kimenetét.
Szóval szerintem jó helyre van ez kötve.

A 3as és 5ös lábon 5V-ot mérek 12V tápfesz. mellett.
(#) Inhouse válasza toma3757 hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Erről nincs egy rajzod, vagy képed? Milyen rádió modul? Elöl van egy kazettás autórádió?
(#) toma3757 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Megpróbálom összeszedni.
Az első kép, az a navi ami elől van az utastérben.
A második kép pedig a csomiban lévő rádió modul csatija (a baloldalim van).

A kettő között mennek azok a vezetékek amikre én rákötöttem az előerősítőm kimenetét, itt a második képen az 1&2 és 6&7 es lábak.
A rádiómodulom pontos típusával egyenlőre bajban vagyok, nem tudom pontosan milyen csak azt hogy philips.
(#) proli007 válasza toma3757 hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Hello! Nekem az a gyanúm, hogy Te olyan vezetékre kapcsoltad rá a jelet, amire a Tape erősítő kis kimenő impedanciája is rajta van, Így az leterheli az előerősítődet és ezért nincs meg a szint. Szerintem a vezetéket meg kell szakítani, és az erősítő felé menő szálra csatlakoztatni a jelet. Még az is lehet, hogy az előerősítő is szükségtelen..
Mondom én, a leírásaid alapján anélkül, hogy ismerném a dolgot..
(#) Inhouse válasza toma3757 hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Ha párhuzamosan kötötted, akkor a két kimenet nem szereti egymást. Kellene egy dupla váltó érintkezőt tartalmazó kapcsoló, amivel váltani lehetne a bemenetek között.
Rádió modul hátul? Nem CD tár van a csomagtartóban? Vagy navigáció... De kazettát kell rakni elöl a magnóba, hogy a hátulról jövő rádió modul aktív legyen? Én még mindig nem értem.
(#) toma3757 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Szia!

Elég valószínű igen, erre nem gondoltam. Köszönöm, holnap kipróbálom.

Inhouse:
Igen, a rádió modul is hátul van.
A CD-tár is ott van, a navi is, a TV-modul is amiről az előbb említett kijelző kapja a képet (illetve amíg volt földfelszíni sugárzás akkor azt is). Ami elöl van "navi" az igazából csak egy interface kb.
Azért kell az üres kazetta, hogy a rádiómodulon az a bemenet legyen aktív, ha nics benne semmi akkor nem tudom kiválasztani.

A lábkiosztásról küldött képemen van AUX-bemenet, csak nem tudom hogyan lehet aktiválni,utána olvastam már de még nem jöttem rá,a legutolsó infóm az hogy a lejátszó szoftverétől függ és az nem módosítható.
CD-tár emulátor lehet még egy opcióm, de nekem a régi típusú van, ahhoz megint csak kevés az infóm (az újabb verziókhoz lehet kapni készen).

Köszönöm mindkettőtök válaszát.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) Inhouse válasza toma3757 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Amikor rádiómodul-t írsz, akkor a fejegységre gondolsz elöl?
Ez egy elég komplex gyári rendszer. Nem tudom, hogyan aktivál és mit (valamilyen BUS rendszer lehet), de ha a bejelölt pontokon sima vonal szintű audió jelek mennek, akkor azt meg lehetne szakítani és egy váltókapcsolóval tudnád az eredetit és az általad készített előerősítőt kapcsolni. A közös pont, ahova érkezik a jel, az egyik láb az eredeti jel, a másik a tied, ez kell duplán, bal és jobb. Dupla morzés (váltós) kapcsoló, 2 állású.
Az erősítő is hátul van? Nem értem még mindig, hogy ha elöl beteszel egy kazettát, akkor él egy vonal szintű bemenet a csomagtartó és az elöl levő fejegység között...??? Talán, ha hátul van az erősítő, és annak a bemenetét találtad meg. De akkor nem lesz állítható a hangerő a fejegységen. Hacsak nem a BUS csinálja ezt is hátul a végfoknál...
Ha már kazetta, akkor használhatsz kazetta adaptert, bár zajos lesz. FM transzmitter ugyanez, sajnos. A CD tár emulátor drága és azt írod, hogy nehéz ügy. Vagyis marad ez a megoldás, csak kristályosodjon ki, hogy ki kivel van.
Mivel a kazettát írod mindig, nagy valószínűséggel az ehhez az üzemmódhoz tartozó vonal jelet piszkálod (nincs köze a rádió adás vételére használt rádió vevőhöz). Az irányt jó lenne meghatározni a vezetéken. Ha nem szakítod meg, akkor mindenképpen benne van az üres kazetta zaja is, nem csak a kötésből származó torzítás. Ennyi zajjal megúsznád a kazetta adaptert is.
Esetleg megpróbálhatod úgy, hogy az előerősítőd kimenete és az autóban levő kötéspont közé raksz 1-2kΩ ellenállást sorban, teszt jelleggel, ahogy eddig volt csak rákötve párhuzamosan.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) toma3757 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Nem, amikor rádiómodult írok akkor a csomagtérben lévő modulra gondolok, aminek a csatlakozóját csatoltam.
Ennek a modulnak a szerepe az erősítés, bemenetválasztás illetve még fogalmam sincs micsoda. Ez nem olyan mint az enyém de hasonló: Bővebben: Link (az enyém PHILIPS 22DC785)
Idézet:
„Nem értem még mindig, hogy ha elöl beteszel egy kazettát, akkor él egy vonal szintű bemenet a csomagtartó és az elöl levő fejegység között...???”

Pontosan.
Idézet:
„Hacsak nem a BUS csinálja ezt is hátul a végfoknál...”

Igen, csak nem tudom milyen busz, az újabbakban I-BUS nak nevezik, elméletileg az enyémben ez még nincs (?) de egyenlőre fogalmam sincs róla, 95-ös autóról van szó amúgy.

Leválasztottam a kazetta kimenetét, így simán telefonról, előerősítő nélkül már sokkal jobb mint volt de még mindig halk, délután visszakötöm az előerősítőt és kiderül, remélem jó lesz. Kicsit eltértem a topictól, ezért elnézést illetve köszönöm a segítségeteket mégegyszer.
Következő: »»   54 / 54
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem