Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat! Idézet: „Nálam a fő irány a frekvenciamérés 10-10 pontossággal volt” Ehhez max 100psec sebességű kapuáramkör kellene legalább! Ha lassúbb elemekkel van megoldva, akkor max a felbontása ekkora, de semmiképpen nem a pontossága... Ettől függetlenül szép munka! Bár azt az 1 digitet tényleg ki kéne fésülni ))
Szia,
Köszönöm az észrevételt. MAX9601 a kapuzó áramkör. Marconi szignálról meghajtva, 1 GHz-nél az utolsó digiten van +-1 digit billegés. Ez adódhat az ilyen elven működő frekvenciamérők sajátosságából is. A kapuzójel tiltása alatt a komparátor kimenet megőrzi az utolsó állapotát, ami 1 GHz-en az utolsó számjegynél okozhat bizonytalanságot. Ezért is írtam úgy, hogy sikerült megközelíteni. Nekem bőven elég.
Verseny autóba kiegészítő műszer
Szia
Kicsit bővebben, hogy mit tud?!
Újrahasznosított "McDonalds HappyMeal" karóra elektronika és e-cigarettából származó ~4.1V akkumulátor, valamint 2× 1MΩ ellenállás sorosan a negatív póluson. A váz egy egyszerű meghajlított fém elem, ami valahonnan visszamaradt.
![]()
Hehe...
![]() ![]()
Határozott fejlődés az előtét nélküli zöld LED-hez képest. Segített valaki "építeni", vagy teljesen önálló "alkotás"?
Miért is segített volna bárki is? Ezt csak egyedül lehet. ☺ A legmacerásabb része az volt, hogy le kellett vennem az ultrapici csavarokkal az órát a fehér keretről, hogy az eredeti gombelem-érintkezők helyett két igen vékony lila drótot forrasszak az áramkörre, de szerencsére a kijelző érintkezése túlélte a procedúrát (kényes dolog tud lenni a "zebragumi" érintkezése).
Eredetileg egy ilyen HappyMeal játék karóra volt, amire egy turkálóban akadtam rá kissé kopott állapotban. Nemhogy az eredeti, de már a csere gombelem is ki volt merülve, így inkább újrahasznosítottam, úgyse hordok karórát. ![]()
Egy stackelhető 8088-as kísérleti panel, mert mindig akartam egy ilyet csinálni.
Gyakorlati haszna természetesen nincsen, de jól szórakoztatott amíg megterveztem és összeraktam. ![]() A programozása még várat magára egy-két napot amíg lesz időm játszani vele.
Elvetemült, tetszik, gratula!
![]() Egy hello world programról majd rakj fel videót/képet! ![]()
Még egy 6845 és mehet is rajta az Alley Cat..
Az DOS-os játék, nem? Erősen kétlem, hogy 32kb RAM-mal egyáltalán menne...
![]()
Az csak az elpuhult fiatalsag jatekszere, komoly ember nem hasznal mast mint soros terminalt
![]()
Sziasztok!
Kidobásra szánt tabletből alkottam egy szerelést segítő "nagyítót". Álványzata még nincs csak próba de jónak igérkezik. A tapéta alatt alu lemez a hűtést segíti gumi hőátadóval (valamiért tulmelegedett és lefagyott). A lényeg ha sikerül a fókuszt állítani utána már érdemes lehet az átalakításra. A kamera panel megfelelő szögben kifordítva és rögzítve, led világítással kiegészítve működhet.
A RAM-on egyszerűen lehet segíteni, csak rá kell pattintani egy panelt pár srammal és megvan, 1 megáig bővíthető, minden cím, vezérlő és adatvonal ki van vezetve, így könnyű, inkább a dos kompatibilitás a nyűgös, neki kellenek a BIOS funkciói meg miegymás, nem árt, ha IBM kompatibilis meg ilyenek, az már azért sok lenne.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2021
Ez nagyon menő, egy ilyen nekem is jól jönne.
Csak úgy megjegyzem, a Domus áruház rendszere a '70-es években egy Videoton R10-en futott, 32 kByte RAM-mal (max 64 lehetett volna). Ha jól emlékszem (régen volt már) 6 terminált vitt napközben, nyitás előtt meg után meg ment az adatfeldolgozás.
Esetleg számolj azzal is, hogy valahogyan rá kellhet venni (ha jól látom) az Androidot, hogy tartsa mindig bekapcsolva a kijelzőt, mielőtt munka közben lekapcsolná a képet.
![]() ![]()
Forrasztás helyett WireWrap. 1980
A feszültségosztó rossz megoldás, feleslegesen terheli az akkumulátort.
Idézet: „valamint 2× 1MΩ ellenállás sorosan a negatív póluson” Szerintem a negatív ponton a sorba kötött két ellenállás nem egészen feszültségosztó tudtommal. Javítsatok ki ha tévedek.
A két soros ellenállás a feszültségosztó egyik tagja, a másik az óra belső ellenállása.
Hamarosan fogok összerakni (HEstore) rendelést, akkor majd le fogom venni az ellenállásokat és az akkumulátort az óráról, 1× AA lesz majd helyette.
Nem tudom hogy sikerült rátalálnod arra a régi hozzászólásra
![]() Ehhez a technikához pár éve készítettem én is szerszámot magamnak egy pozdorjacsavarból meg egy darabfarudacskából. A technika egyszerű volt, csavart betekertem a markolatnak szánt fába, majd a hosszanti tengely mentén szépen belefúrtam, végül oldalt egy kis lyuk, fej levág és kész a célszerszám.
Üdv mindenkinek.
Nemrég kezembe került a régi Plantronics M25 típusú headset-em, kissé tört burkolattal, mivel amikor még használtam párszor elaludtam benne. Hogy ne érjen íjILY gyászos véget, és néha azért használjam is, úgy döntöttem újra dobozolom. Az eredmény a képen látható. A tok bükkfából készült, a gombok pedig afrikai fekete fából, kapott egy mágneses töltő csatlakozót, valamint agybadugóssá alakítottam a hangszóróját. Egyébként meglepően kényelmes lett, igaz kics... jóval nagyobb mint eredetileg, de működik, három napi munkám van benne. Szép estét mindenkinek. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2021
Moderátor által szerkesztve
Ez tulajdonképpen mi? Vezeték nélküli headset vagy "hallókészülék"? Így átalakítva már nem lehet megállapítani.
Idézet: „Nemrég kezembe került a régi Plantronics M25 típusú headset-em” |
Bejelentkezés
Hirdetés |