Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztőgép
 
Témaindító: ipacslaci, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) Ge Lee válasza batonyizoltan hozzászólására (») Máj 7, 2021 /
 
Nem tudom mi a cél, mihez kellene akkora hegesztőteljesítmény (talán hajóépítés), de a nagyobból lehet kisebbet csinálni.
(#) mpisti válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 7, 2021 /
 
Hát igen, ha van idő és kedv hozzá,arról nem is beszélve hogy ezt a mágneses erősítős masinát szétbarmolni is csak minimum láncos emelő segítségével lehet,mivel a trafó és tartozékai akkora súlyt jelentenek.
(#) erbe válasza mpisti hozzászólására (») Máj 7, 2021 /
 
Néhány éve egy SCH-340-eset szétszedtem, az se volt kismiska. Még van egy 400 A-es (nem SCH) a fészerben. Eladhatatlan, annak is ez lesz a sorsa.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2021
(#) mpisti válasza erbe hozzászólására (») Máj 7, 2021 /
 
Kb 10 éve egy SCH 450 EL-t bontottam el, abból lett 9 db 1 fázisú MIG hegesztő. Csak a primer huzalt kellett megvenni, de az árát jórészt fedezte a söntszabályzón levő huzalért kapott pénz.
(#) erbe válasza mpisti hozzászólására (») Máj 7, 2021 /
 
Ez így van. Hasonlót 40 éve én is eljátszottam. Talicskával tologatott háztáji trafó magjából (nehezen fog ívet, felizzik a pálca) 3 működőképeset varázsoltam.
(#) batonyizoltan hozzászólása Máj 9, 2021 /
 
Köszönöm. Az E 10-es nagyfrekis egység jó lehet kisebb géphez, vagy mással nem használható, csak ezzel?
(#) mpisti válasza batonyizoltan hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Az E10 csak vezérli az alapgépet, és a HF gyújtást végzi. Egy relé kontaktot ad az alapgépnek, amivel bekapcsolja. Tehát bármilyen géphez használható,amelyiknek az indítása a KND-hez hasonló. A kezdő-munka-és végáram beállítása már a KND-ben játszódott le, még pedig relés átkapcsolással, azaz a relékártyán levő relék által kiválasztott potin beállított érték érvényesült.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem