Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   63 / 70
(#) merlingerin hozzászólása Feb 25, 2022 /
 
Sziasztok!

Adott egy Axis PTZ kamera, egy Hikvision DS-7632NI-E2 NVR-en. Webfelületen nézve működik, visszanézés is. IWMS-4500, mobil app alól "a felhasználó nem jogosult" üzenetet dob, fekete képpel. A többi kamera megy hibátlanul.

Már mindent elrestartoltam, elfogyott az ötlet. Másik axis hibátlan rajta.. csak ez szivat.

Van tippetek?
(#) merlingerin válasza merlingerin hozzászólására (») Feb 25, 2022 /
 
Na, játszotam tovább. Nem használom a cloud-ot, saját dyndns van. Ha belső hálózatból akarom elérni, akkor megy. Ha kívülről, akkor nem ok. De hogy lehet, hogy 3 kamera megy, csak az utolsó nem...

Erre varrjatok gombot.
(#) dbase hozzászólása Márc 13, 2022 /
 
Hello
Adott volt egy Hikvision rögzítő ami megette a merevlemezt, gondoltam beujítok rendeltem egy Dahua xvr rögzítőt ami tud 8koaxos,vagy 10ip kamerát. Plusz rendeltem tesztre egy imou ip kamerát ami jó is. Az 5db analog kamerát rákötve nem adnak képet, hikvisionba meg jók voltak. Rövid koaxal adnak képet. Szépen beállítottam a típusát is hogy analog, ne keresgélje automatán, próbáltam új hosszú koaxal azzal sem ad képet. Másik analog kamerával is próbáltam hosszú vezetékkel azt se szereti. Valami rejtett menü, vagy szoftver frissítés vagy bármi ötletetek van-e, az tuti hogy az új rögzítönek a bemenetei mintha nem lennének elég érzékenyek. Néha kiirja hogy betöltés, majd újra logo. Elsőre a leghosszabb kamera képét beadta, most már azt sem.
(#) antikzsolt válasza dbase hozzászólására (») Márc 13, 2022 /
 
Nem lehet hogy egyszerűen nem jut el a jel/áram a kamerához?
(#) Udvari Zsombor válasza dbase hozzászólására (») Márc 13, 2022 /
 
Létezhet, hogy az új rögzítő nem elég erős és a hosszú koaxot már nem bírja?
Nálam teljesen buta rendszer megy: egy 12V kompozit video kimenetű megfigyelő kamera van direktben rákötve egy feketefehér Panasonic 14" megfigyelő monitorra, hogy rálássak az utcafrontra. Semmi rögzítő, csak jó hosszú kábellel van direktben csatlakoztatva a kamera a megjelenítőre. A kábelezés még telefonkábelt is tartalmaz.
(#) Zsolt 73 válasza dbase hozzászólására (») Márc 13, 2022 /
 
Rendes RG-59-es kábelt használsz, vagy kínai szerelt valamit ?
(#) uniman válasza dbase hozzászólására (») Márc 13, 2022 /
 
Idézet:
„"8koaxos"”

Persze, ha leírtad volna az XVR rögzítőd pontos típusszámát is...kiderülhetne, hogy tuti nem ilyenek a "koaxos" kameráid....
(#) dbase válasza uniman hozzászólására (») Márc 13, 2022 /
 
Mellékelve tipusok. Rg6 háromszorosan árnyékolt koaxal is próbálva, mivel kábeltvzek van dögivel.
(#) uniman válasza dbase hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Már csak a Hikvision rögzítődet nem ismerjük...
A kamerád felbontása "720 TVL" Az új rögzítőd boldogul ezzel?
(#) dbase válasza uniman hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Mint a leírás szerint rövid vezetékkel adnak képet. Gondolom naívan analog video jel szabványos lenne minden eszközön, főleg jelszinttel. Bár tudom hogy ha video jel csökken elkezd sötétedni a kép, de mégis van! Pl ha régen elosztottam mindenféle aktív elem beiktatása nélkül 2fele a video jelet max lecsökkent a fényereje.
Próbáltam helyben 10-20m kábellel a rögzítő mellett, másik noname kamerákkal, ha volt kedve beadta a képet, de többségében nem.
(#) uniman válasza dbase hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
A profik nem koaxkábelt, hanem ilyet használnak csavart érpáros vezetékkel...
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2022
(#) Zsolt 73 válasza uniman hozzászólására (») Márc 14, 2022 /
 
Az UTP 150 méternél már nem jó, a koax viszont tökéletes .
(#) hzsiga hozzászólása Ápr 1, 2022 /
 
Üdv Mindenkinek. 4 kamerás rendszerem van rögzítővel. Egy ideje a 2 kamera folyamatos felvételt készít nem tudom mi lehet az oka a beállítások egy formák. Felvételkor egy kisláb jön fel a2-es kameránál valamilyen más fajta téglalap alakú jel. Az 1-es kameránál van egy kis hang szóró pirossal át húzva a többinél meg nincs pedig eddig mind a 4 kameránál ott volt. Tudom, hogy olcsó meg kínai de több hónapja megy már a rendszer és eddig nem volt vele gond. Viszont nincs magyar nyelv ha frissítem a freewarét lesz-e magyar nyelv vagy még rosszabb lesz az egész? A segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2022
(#) Inhouse válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 1, 2022 / 1
 
Nem lehet, hogy ahol most folyamatosan rögzít, ott valóban van mozgás? Elég ha fúj a szél és egy fa ágai mozognak. Illetve sötétben a mákos kép is okoz ilyet.
(#) hzsiga hozzászólása Ápr 1, 2022 /
 
Szia. Fent van a zárt padon és eddig nem volt vele ilyen gond. Most is ha meg nézem a felvételeket nincs mozgás.
(#) lelkes amatőr válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 1, 2022 / 1
 
Első körben vegyél vissza a mozgás érzékenységből.
Nálam a két IP-kamera mellett van egy analóg is, az szokott hasonlót csinálni, néha a zaj is beindítja a felvételt. Lehet még minimális fényváltozás is az oka.
(#) bbb válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 1, 2022 / 1
 
A kamera rögzítőjének programja nem ugyan azt érzékeli mozgásnak, mint te. Neked nem mozgás, ha megnyúlik az árnyék a nap mozgása miatt, a rögzítőnek viszont már igen. Neked nem mozgás, hogy a kép zajos lesz, de a szoftver ezt már akkora változásnak érzékeli, hogy az már mozgás szerinte. Ugyan ez vonatkozik arra, ha poros, fúj a szél, megmásszák a bogarak, ...
Ha tudsz állítani az érzékenységén, akkor azzal érdemes játszani, illetve kitakarni részeket, ahol nem kellene figyelnie a mozgásra.
(#) hzsiga hozzászólása Ápr 2, 2022 /
 
Üdv Mindenkinek. Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget, már két kamera csinálja a fent leírtakat. Csinálok egy teljes újra indítást, csak aszt nem tudom maradjon minden a dvr-hez csatlakoztatva. Vagy mindent kössek ki még a vinyót is vegyem ki? Egyéb ként lehet igazatok van mert a második kamera csak éjszaka csinálta a folyamatos felvételt. Lehet kiment az infrából pár db. ezért zajosabb a kép majd meg vizsgálom a kamerákat. Aszt sem értem ha egyszer beállítom, hogy színes legyen a kép és a felvétel miért vált át fekete fehérre ha meg telt a merev lemez és újra kezdi a rögzítést. Előre is köszönöm az újabb segítséget.
(#) dB_Thunder válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 2, 2022 / 2
 
AZT a q....!!
(#) sfx232 hozzászólása Máj 6, 2022 /
 
Tiszteletem a fórumtársaknak,
egy Techson LD220MDN ( dóm ) IP kamerákhoz keresnék alaplapi digit I/O csatlakozó bekötést.
Ha lenne valakinek és megosztaná velem, megköszönném !
(#) Lacaboy hozzászólása Jún 25, 2022 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy bontott 8kameras hikvison szettet, mert új rendszer kerult telepitesre helyette. Viszont ez jelszóval védett. Van erre lehetoseg valahogy hasznalhatova tenni? Amit a neten eddig talaltam, hogy emailt kell kuldeni akitol vettuk stb nem jarhato ut, mert mar akkor az uzletben volt amikor a volt tulaja megvette a boltot.
(#) Ip-se hozzászólása Júl 13, 2022 /
 
Helló! Van egy kamerám ilyen
Ami nem áll vissza a home pozícióra. Arra gondoltam hogy vagy a fogaskerék csúszik meg, amikor végállásra fordul. Mozgáskövetéskor be lehet állítani hogy visszaforduljon a kiindulási pontra, de ez nem mindig jön össze. Mi lehet a probléma, fogaskerék végállásnál csúszik, ezért nem tudja hányat forduljon vissza, vagy mi lehet a gond?
Egyáltalán miből számítja ki, hogy hová kell visszaforduljon?
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2022
(#) Inhouse válasza Ip-se hozzászólására (») Júl 13, 2022 /
 
Ha egyszer is végállásba ment, onnantól elveszíti az alap pozíciót. Azt nem tudom, hogy mi történik végállásnál, hogyan oldja meg, hogy ne darálja le a fogakat.
Én nem használom a követés funkciót, de ha elforgatom valamerre és elérem a végállást, utána a mentett pozíciók borulnak, nem tudja merre jár. Relatív és nem abszolút pozícionálás van.
(#) Ip-se válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 13, 2022 /
 
Nálam is pont ez a probléma, gondolom kuplung szerűen csúsztat végállásnál, és nem elektronikusan, így mivel megcsúszik nem fordul vissza, a beállított pozícióra.
Akkor gondolom hiába is szedném szét, ez ennyit tud.
(#) Inhouse válasza Ip-se hozzászólására (») Júl 13, 2022 / 1
 
Olcsó, működik, de nem tökéletes...ez ennyi.
(#) Inhouse válasza Ip-se hozzászólására (») Júl 13, 2022 /
 
A videóba belenézve a nagy fogaskeréken van egy kiálló pöcök, de nincs mikrokapcsoló, sem optikai pozíció jeladó, se semmi. Magyarán ez beakad a 2 végén és mechanikailag nem engedi tovább. Nem látszik a fogaskerék kapcsolat, de szerintem nincs kuplung, inkább a motor áramát figyelik. De mivel nincs jeladó, így sosem lesz pontosabb a pozíció, nem firmware kérdése.
(#) Ip-se válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 13, 2022 /
 
Én arra gondoltam, hogy a fogaskerék fordulatot figyeli a software, de végállásnál valamiért tovább pörög a motor, hallatszik, hogy nyekerek, így nem tud pontosan annyit visszafordulni. Vagy az időt nézi, fogalmam sincs. Az a baj nem lehet lekorlátozni a fordulási területet.
(#) Inhouse válasza Ip-se hozzászólására (») Júl 15, 2022 /
 
Szerintem motoráramot figyel max, vagy olyan maghajtása van a motornak, hogy azt kis idejű túláramot elviseli, amíg megakad, általában nem nyomják sokáig ilyenkor.
(#) zaza99 hozzászólása Júl 30, 2022 /
 
Sziasztok!

Egy DAHUA IMOU Dome Lite 4MP IPC-D42 kamerát feltettem kintre egy tönkremet kínai helyére, de éjszakai módban egy "fehér fágyol van előtte". Átnéztem a beállításokat már mindent kipróbáltam. Nappa tökéletes képe van.

Van ötletetek, hogy mi lehet ez?
(#) enree válasza LaloTiti hozzászólására (») Júl 31, 2022 /
 
Köszönöm szépen, jó tipp volt. 3perc múlva jött a válasz!
Következő: »»   63 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem