Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi pipi!
![]()
Üdvözlet!
Nekem lenne egy ilyen kompresszorom, és szeretném beindìtani. Hogyan tudnám ezt elérni? Tìpusa a fénykepeken látható. Mit hova kellene kötnöm? Gyanìtom a fekete vezetéket kellene valahova, de ha a feketét a barnára kötöm akkor a multiméter folytonosság mérője sìpol. Ha a kékre kötöm akkor nem sìpol, ellenben végtelen OHM az ellenállása a dugvillánál. A kilógó vezetékek mentek a hűtőbe, gondolom a lámpához, illetve termosztáthoz. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2022
Szevasz!
A feketét húzd le, tedd a helyére a barnát, menni fog (Szerintem, feketét ne fogdosd)). Üdv: StMiklos
Szia!
Az nem lesz baj hogy a fekete is a tekerőbe ment annak idejen? Azzal sipol a multimeter, de megprobalhatom , biztonsagi okokbol elobb azert ac 24V on megnezem tortenik e valami rossz, vagy jó....
Szevasz!
"de ha a feketét a barnára kötöm akkor a multiméter folytonosság mérője sìpol." Egyébként Te ezt érted? Ha a feketét a barnára kötöm, hogy értelmezhető másként, mint összekötöttem a barnát a feketével, innen kezdve egy szálnak kell tekintenem. Ez a szál megvan, de hova megy a sípoló multiméter másik szála? 24V AC-t ne eressz rá, mert indulni ugyan nem fog, de leéghet a motor ha nincs szerencséd.. Üdv: StMiklos
Szia! Hátha így megérted: A tűzősarus vezetékeket húzd le (barna, kék, fekete) amik a hűtőbe csatlakoztak. A fehér betáp kábel barna szálát a csavar alól a fekete helyére kellene áttenni, hogy onnan kapjon direkt szálat a védelem, mert az ott egy klixon. Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy levágsz egy tűzősarut és ráforrasztod a barna szál végére vagy egy darab vezetéket meghagyva a sarun beletoldasz a betáp végébe és leszigeteled a kötést (zsugorcső, szigszalag). A PTC az a függőleges fehér tokban van, az "kapcsolja" a kondenzátort az induláshoz. Sok sikert a megoldáshoz.
![]()
Szevasz!
Szokásos bekötés a hűtőgépeknél: Betáp: bejön barna =(fázis), kék =(nulla), z/s =(védőföld) Felmegy 4 szál a tekerőhöz: barna (mert kell a fázis a világításhoz és megy a tekerőbe is), kék (mert kell a világításhoz), Z/S (mert védőföldes a tekerő). És lejön 1, a fekete (ez jön a tekerőből, és ráz, ha kapcsolt tekerő), mert az kapcsolt fázis, ez megy a kompresszort működtetni. Ennyi... Üdv: StMiklos
Sziasztok!
Kaptam egy kissé viharvert hűtő motort. Az állapotát tekintve bizonytalan vagyok. Szerintetek ezek az értékek jók?
Szevasz!
Lehet jó is, de nem egyszerűbb megnézni az adatait a típusszám ismeretében? És akkor már nincs is kérdés. Ha talpán áll most a kompresszor, akkor valószínűleg Danfoss.. Üdv: StMiklos
Igen, a talpán áll.
Sajnos az adattáblájából mindössze ennyi maradt ép. A korábbi posztokban láttam egy hasonlót, összevetve a kettő talán FK1.4K13A9914 lehet a típusszáma. Próbáltam rákeresni, de nem találtam semmit (vagy csak rosszul kerestem).
Szevasz!
Ez egy igen régi kompresszor, Finomszerelvénygyár Eger (elöl ott a logója), annak is a legnagyobb változata FK1,4-es. Még 1980-ban is gyártották. 300l fagyasztóládákban használták többek között. Tekercsellenállás jó lehet, csak nehéz róla adatot találni. Utánanézek, valahol van egri katalógus, talán előkerülhet. Üdv: StMiklos
Köszönöm szépen az infókat! Számomra a logó is ismeretlen volt. Holnap ráindítok.
Sziasztok!
Indító relét keresek. Elvileg 15 ohm-os, 1/6HP-s 1 pin-es, egy kis Candy hűtőgépbe. Mindenhol csak típusszám alapján keresnek. Tud valaki segíteni? Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |