Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   28 / 29
(#) jak válasza bc_csabi hozzászólására (») Dec 18, 2022 /
 
Köszönöm Csabi!
És a a kék piros vezeték mi akar lenni? Nem lehet egyszerűen azt a szürkét a kék-piros megoldás nélkül bekötni oda ahová a kék ér megy?
(#) gg630504 hozzászólása Dec 25, 2022 /
 
CODEfon kaputelefon villog.
Karácsonyi díszfény. ( Majd a fizetett javító megjavítja. )
(#) bc_csabi válasza jak hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
Azt nem látom így hogy most az hol van vagy mint, de lényeg az, hogy neked kell 2 vezeték balról az első és második csatlakozóra ami a lenti egysétől jön fel a lakásba, a másik 2 csatlakozó pedig a lakás csenge az ajtódnál, amennyiben arra van kötve. De esetleg ha tudnál csinálni egy másik képet messzebről az segíteni, mert így annyira nem lehet kivenni, ki kivel van
(#) domike válasza BeniSec hozzászólására (») Jan 22, 2023 /
 
Szia! Ki szerettem volna próbálni a programot, de ugyanazt a hibaüzenetet dobja asztali win10/64-en, notebook teljesen új telepítésű win10/64-en, és a régi riasztózós win7/64-es notebookomon is. Mellékeltem a hibaüzit. Köszi ha van ötleted!

autoit.png
    
(#) cydor2 hozzászólása Feb 6, 2023 /
 
Üdv, az lenne a kérdésem hogy digitális kézibeszélőhöz (Codefon) hogyan lehet kiegészítő jelzőfényt bekötni, és mit érdemes? (némely csengetés nagyon halk dallam másik dallam meg annyira hangos, hogy ha a szomszéd készüléke jelez akkor is futok a kapunyitóhoz.)
Olvastam, hogy van egy póthangszóró kimenet amin kb 150 Ohm-os hangszórót lehet rákötni... vagy lehet érdemes lenne egy második kézibeszélőt a nappaliba is bevinni... a jelzőfény akkor is segítség lenne, mert gyakran fejhallgatóval a fején hallgat zenét párom (hogy ne zavarja a szomszédokat) akkor is ha egyedül van otthon...én pedig ha otthon home office vagyok, szintén fülessel beetingben, nem fogom meghallani ha jön valaki (már sokszor ment el postás, futár stb úgy hogy nem voltunk otthon pedig csak nem hallottuk a kapucsengőt)

Éppezért a másik kérdés pedig, hogy milyen mikrocontrollerrel lehetne egy okoslakás gateway-hoz bekötni a kaputelefont? Nyilván csak barkács megoldás játszik, mert a Codefonnak nincs ilyen megoldáasa, a társasház meg nem fogja lecserélni a rendszert (másfél év alatt még a nevemet se bírták kiírni).
Szóval valami megoldás kellene arra, hogy a jelet (csengetés) párhuzamosan a gateway is megkapja, és átirányítsa wifin/interneten a telefonomra (még jobb ha nem csak a jelzést hanem a beszélgetést és a kapunyitást is át lehet irányítani, tehát mintha a mobilom lenne a kézibeszélő) gyárilag vannak már ilyen rendsuerek, ezért gondolom kis barkácsolással össze lehetne kötni valahogy a lakáson belül. biztos nem nekem jutott eszembe először...
https://blog.zakkemble.net/iot-and-a-door-entry-system/
https://nuki.io/en/opener/
https://www.google.com/search?q=smarthome+gateway+to+flat+doorphone...hrG808
https://www.theverge.com/2022/9/1/23330456/ring-intercom-smart-doorbell-apartment-price-specs

#okoslakás #smarthome #gateway #indoor #kapunyitó #codefon #doorentry #mobilephone
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2023
(#) mormogipapa válasza cydor2 hozzászólására (») Feb 6, 2023 / 2
 
ML-kt-rel a relé neve, a mikrologtól tudsz venni nagyon jól működik
(#) dehogyisnem válasza mormogipapa hozzászólására (») Feb 7, 2023 / 1
 
Bocs de nagyon nem támogatom! Barkácsolni persze lehet. Amikor először és nem utoljára jól meg***tt egy ilyen házi barkács akkor kicsit átértékeltem a dolgot! Nem csak nem játék hanem jogilag is kifogásolható. A kaputelefon rendszer a társasház tulajdona még ha a lakáson belül van akkor is. Rádrótozni bármit is szabálytalan. A működés megzavarása akár egy idős ember életébe is kerülhet, akihez nem jut be az orvos.! Tessék ezt végre megérteni! Kedves cydor2! Ne vedd sértésnek, de ha el akarod szigetelni magad a külvilágtól költözz családi házba és ott barkácsolj, vagy vegyél 2 kilóért GSM kaputelefont. Egyébként nekem is jelez a mobilom ha becsöngetnek, de van 30 év tapasztalatom és nem is osztom meg a megoldást. Vannak potom pénzért arduino-s modulok ( pld mikrofon + esp32) felrogramozod, mellé teszed, és nem hal meg senki... Üvölthet a rakkenroll. Amúgy A Mikrolog nálam is kiindulási alap. Beszéltem...
(#) cydor2 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Feb 7, 2023 1 /
 
kedves dehogyisnem. örülök neki hogy meg tudtad csinalni, igy mivel lathatoan szakértöje vagy a témának nem csak egy jo szerelö, elsösorban az lenne a keresem hogy egyeztessünk privátban.
amugy nem ertem hogy egy 12Vos rendszerbe ha valamelyik lakásban rákötik a halozati váltóáramot, hogyhogy nem sül ki az egész rendszer, es megraz az aram ( gondolomm ha az adott barkacs lakasban lett volna a szerelés akkor latszott volna es rámérsz, lekapcsolod a kismegszakitokat, es utana szerelsz... amugy azt sem ertem mi ertelme bevezetni a valoaramot a kaputelefonba hacsak valoban nem a felcsengeteskor kapcsoljon be a kavefözö meg a legvedelmi sziréna, mert jön az anyos...

az általam belinkelt eszközök vagy a rendszerröl vannak megtaplalva vagy gombelemröl, nem gondolom hogy nagy kárt tehet még egy forditott polaritas bekötesekor sem, de az sem all szandekomban ha van bevallt megoldas, nem akarok mindenaron barkácsolni.
(#) mormogipapa válasza cydor2 hozzászólására (») Feb 7, 2023 /
 
Szó nincs hálózati áramról, az eszköz egy váltakozó jellel indított, kisáramú relé. Az áramkör kimenetét képező relé a bemenetre érkező 7Vpp-nél nagyobb hangfrekvenciás jelre bekapcsol, a jel kimaradása vagy megszűnése esetén kikapcsol. Hallássérülteknek, irodákba, de még kórházba is szereltem ilyet.
(#) fecskerigo válasza cydor2 hozzászólására (») Feb 7, 2023 /
 
Az ML-kt-rel nálam csak digitális rendszerrel működött, MKT-n nem (diódáson nem próbáltam).
Szóval nézd meg hogy a lakástelefon is digitális-e (jumperes), mert attól hogy a kaputelefon digitális még lehet hogy a lakásban MKT van.

Ahhoz hogy az ajtót is ki tudd nyitni távolról, ha jól emlékszem nem elég az ajtónyitó gombot zárni egy relével, hanem előbb a kagylót is fel kell venni, tehát a bontóvillát is szakítani kell, ami lehet hogy egyszerűbb ha veszel egy fogorvosi panelt is a mikrológtól, a kiegészítő kapcsolós áramkörrel, mondjuk most nézem hogy ez elég drága (6000Ft + 1000Ft + áfa).
Ezzel viszont tudsz az extra gombra kötött relével nyitni, vagy egy másik kapcsolót átállítva automatikusan nyitni egy csengetés után.
(#) cydor2 válasza fecskerigo hozzászólására (») Feb 7, 2023 /
 
oh köszi igazad van eszerint MKT. a közepsö keppel megegyezö, es a K illetveL van bekötve
(#) fecskerigo válasza cydor2 hozzászólására (») Feb 7, 2023 /
 
Lehet jobb lenne, ha a kapunál lévő készülékről is tennél képet.

Csak MKT kaputáblát próbáltam MKT telefonokkal, ott annyira leterhelte a rendszert az ML-kt-rel reléje, hogy a telefon sem csörgött ki, és a relé is csak az első pillanatban húzott be, ami nem volt mindig elég ahhoz hogy a mikrokontroller észlelje.

Ha nálad a kaputábla tényleg digitális, a telefonok pedig MKT-k, akkor lehet hogy ott működik egy ML-kt-rel, én nem tudom megmondani előre.

Az sem mindegy hogy milyen a lakástelefon, az Aquincum nekem ki sem csörgött. Az Andalúzia alacsony hangerőre kapcsolva kicsörgött és a relé is viszonylag megbízhatóan jelzett, viszont hangosabbra kellett venni hogy a beszédet is hallani lehessen. Hangosra véve viszont ki sem csörgött ha rajta volt az ML-kt-rel.

Szóval próbálgatni kellett.

Ha találsz megoldást majd jelezhetnéd!
(#) BeniSec válasza domike hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Internet van?
(#) fecskerigo válasza BeniSec hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Nálam is hasonló hibaüzi volt.

A forráskódot meg tudnád osztani?
(#) domike válasza BeniSec hozzászólására (») Feb 28, 2023 /
 
Van persze, mindegyik gépen. De próbáltam anélkül is.
(#) Lucifer válasza dehogyisnem hozzászólására (») Márc 2, 2023 /
 
Hali,

Ezt az RFID-hez kellő alkatrészek képét meg tudnátok velem is osztani?

Köszi!
(#) BeniSec válasza domike hozzászólására (») Ápr 2, 2023 / 2
 
Offline v
ki vettem a frissítés ellenőrzést, így nem hisztizik net kapcsolatért
próbáld ki...

https://www.kaputelefon-szeged.hu/offline.zip
(#) avena71 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Máj 15, 2023 /
 
Üdv!
Esetleg megkaphatjuk a névtábla sablont Word-ben? A 180x180, nagy névtáblához való kellene, elég gyakran kell neveket átírni.
Köszönöm!!
(#) Parker hozzászólása Jún 10, 2023 /
 
Sziasztok!
Egy problèmàra keresem a megoldàst.
Codefon kaputelefon lèpcsőhàzban elöl ès hàtul. Azt a hibàt produkàlja, hogy random nem lehet a kulcstartò beengedővel nyitni az ajtòt az ajtòzàr hallomàsra nyitja a zàrat de nem.lehet kinyitni az ajtòt. Ugyanakkor a kòddal viszont elenged az ajtòzàr ès az ajtò nyitva.
Előre is köszi.
Peti
(#) proba válasza Parker hozzászólására (») Jún 10, 2023 / 1
 
Azt is teszteld, ha kártyával nem nyílik, másodszor is kártyával próbáld. Lehet szimplán szorul a zár, és második próbálkozásra enged. Esetleg a telepítőt tervezőt kellene megkérdezni, lehet e eltérő időt állítani a kétfajta nyitáshoz ( nem hiszem). Azon kívül ugyan azon processzor ugyan azon lába vezérli a zárnyitást mindkét esetben. ( de ha az nem is a végső kapcsolóelem tuti ugyan az)
(#) Parker válasza proba hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
Szia. Tápegység probléma nem lehet? a két vezérlőegység egy tápon van.
(#) fecskerigo válasza BeniSec hozzászólására (») Jún 13, 2023 /
 
Az is tök hasznos lenne, ha a proxikhoz tartozó lakásszámot automatikusan át tudná írni a program.
Sok lakásos társasháznál sokáig tart bepötyögni egy-egy lakásszámot majd feltanítani rá a proxijait. Persze ugyanazon szám alá is fel lehet tanítani az összes proxit, de akkor nem jelez a lakáskészülék nyitáskor, és törölni is nehéz ha egy lakó kérné.

Így működne:

A szerelő feltanítja az összes proxit egy lakásszámhoz, négyessével sorban külön rakja őket, mert ennyit oszt majd lakásonként.

Aztán a programban megadja:
- db proxi / lakás (pl 4db proxi jár egy lakáshoz, akkor 4 egymást követő proxit kell átírni ugyanarra a lakásszámra
- első lakásszám (pl 1)
- utolsó lakásszám (pl 130)
- első proxi (a memóriában lévő proxik közül hanyadiknál kezdje az átszámozást, pl ha az első két feltanított proxi a postás vagy saját kulcs volt, akkor ezeket ne számozza át, kezdje a harmadikkal)

A progi pedig átírja a memóriában a
3. 4. 5. 6. proxik lakáskódját 1-re,
7. 8. 9. 10. proxik lakáskódját 2-re
stb.

130-as lakásig, vagy inkább ahány db proxi van a memóriában.


A proxik megjelenítése jobb lenne táblázatban vagy listában:
lakásszám - HEX - DEC
12 - 040093A986 - 0009677190

DECimális azért lenne jó, mert ebben a formátumban van a bilétára írva a kódja, így ha összekeveredik az ember ránézésre meg tudja mondani hogy melyik bilétát tartja kézben, az melyik lakáshoz lett feltanítva.

A forráskódot meg tudnád osztani?
(#) tbarath hozzászólása Júl 4, 2023 /
 
Sziasztok,

Egy Codefon telefonját szeretném a lakásban áthelyezni, mert rossz helyen van. Szerintem digitális, proximity kártyás, a telefonkagylóban egy DIP8-as PIC csücsül, de nem hiszem, hogy a kérdéseim szempontjából számítana. Amik:
1. Ugye csakis kisfesz várható benne, tehát véletlen se kéne 100 Voltoknak lenni benne?
2. A terv az, hogy a bekötött kábere wago-val rakok egy UTP kábelt (cat5), és az megy a kb. 1 méterrel odébb költöztetett telefonhoz, egy UTP érpár kábelenként. Gondolom nem Amperek rohangálnak itt, de azt is átviszik PoE-vel, szóval szerintem elég kellene, hogy legyen. De mit értek én ehhez, inkább kérdezek: szerintetek jó ez így, vagy máshogy kellene?

Köszi a segítségeteket!
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2023
(#) proba válasza tbarath hozzászólására (») Júl 5, 2023 /
 
Kaputelefont úgy viszed ahogy akarod, max 20V . Még csak nem is zavarérzékeny. Lapos szürke vezetékeken közlekedik a szintek között is. Szerintem lapos telefonkábelen is elmegy. Viszont polaritás érzékeny.
(#) tbarath válasza proba hozzászólására (») Júl 7, 2023 /
 
Köszi!
(#) Parker hozzászólása Júl 20, 2023 /
 
Sziasztok! Az miért van hogy DP3000 es központi egységhez(új)(másodlagos készülék) nem tudok proxy kulcsot hozzárendelni. A programozáskor a proxy kulcs hozzáérintésénél nem csippan ezáltal a programozás nem teljesül.
A beengedőkódok működnek, felcsengetni és ajtót nyitni lehet.
Előre is köszi a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2023
(#) st6969 hozzászólása Aug 11, 2023 /
 
Sziasztok!
Cseréltem a kaputelefont (Codefon MKT analóg). Van 2 vastag vezeték és egy vékony. Feltételezem, hogy a 2 vastag lehet a táp, ami a 6-osra és a 3-asra megy (?), a vékony pedig a csengő, az megy az "A" kapocsba. Csatolok egy képet a régi és az új állapotról, illetve a bekötési vázlatot, amit a forgalmazó oldalán találtam.
Pár kérdés: hogyan tudom megállapítani, hogy a 2 vastag közül melyik a + és melyik a - ? Tehát melyiket hová kössem? Nem látok színeket az alumínium vezeték burkolata alatt sem. Multiméterem van. Érintésvédelmileg lehet-e probléma? Ha netán fordítva kötöm be, mi történik? Nem akarom hazavágni a 15 lakásos társasház rendszerét.
Köszönöm.
(#) fecskerigo válasza Parker hozzászólására (») Szept 2, 2023 /
 
Rég kérdezted, de lehet hogy 125 kHz helyett 13.56 MHz proxi kulcsal próbálkozol, esetleg stimmel a 125 kHz de újraírható a korong, és még nincs rajta kód.
(#) csaba89 hozzászólása Okt 6, 2023 /
 
Sziasztok! A Képen látható kaputalefonunk van, és költözéskor a régi tulaj nem adott proxy korongot, csak a kódot, amit mindig be kell pötyögni a nyitáshoz. Az lenne a kérdésem, hogy a nyitó kód segítségével létre tudok, hozni egy proxy korongot. Viszonylag érek az elektronikához, de az lenne a kérdés, hogy ezt meg lehet e oldani úgy, hogy a korongot egy software segítségével beállítom pl. Androidos telefonon keresztül.
(#) proba válasza csaba89 hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Leveszed az előlapot, ha szerencséd van rá van írva a mesterkód. Ez után már csak a codefon beállítási utasítását kell elolvasnod, hogy a gombokkal felprogramozd a nyitáshoz a korongot. A barátibb megoldás, a készüléken lévő telefonszám felhívása után okosabb leszel. Semmilyen általad ismerhető kód birtokában nem lehet korongot hozzáadni.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2023
Következő: »»   28 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem