Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Mert csak a terv kétoldalas!
Ilyenkor csak az egyik oldalt használja a fizikai életben, de "jelölőként" ott van a TOP oldalon a vezetéksáv, ami helyére mikor a panelt elkészíti, drótot forraszt.
Ezzel a megoldással például azt tudja elkerülni, hogy kifelejtsen egy átkötést, végig tudja követni merre vezet a sáv...
Ezt a trükköt én is alkalmazom, illetve ahol a környező alkatrészek méretileg nem befolyásolják, akkor az egy oldalas panelre 0 ohmos ellenállást forrasztok be. Ebből is van többféle méret, akár SMD kivitelben is.
Idézet: „...az egy oldalas panelre 0 ohmos ellenállást forrasztok be.” Az kimaradt, hogy már a kapcsolási rajzon is azok szerepelnek.
Ha nem össze vissza használja valaki a programot, akkor ez másként probléma is lenne.
Keresek 10 lábú, kerek tokozású 723-as IC-t, az én könyvtáramban csak DIL14-et találtam.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
Rajzold meg
Egy érdekes jelenségbe futottam bele...
SMD alkatrészeket próbáltam áttenni a nyák másik oldalára. Úgy tudtam, hogy a paneltervező részben a tükrözéssel ezt meg lehet oldani. Hozzáadtam az alkatrészeket az áramkör tervezőben ( több azonos ellenállást egymás után, tehát elvileg ugyan az az alkatrész!) Aztán elhelyezem őket a nyákon ahova szeretném, majd tükrözés ... és valamelyik alkatrésznél működik valamelyiknél nem. Vissza áramkörtervező, alkatrész másolás a tükrözött alkatrésszel... és a tükrözött alaktrészből készített másolatot megint csak nem tudom tükrözni. A már tükrözött alkatrészt tudom a nyákon ide-oda rakosgatni... Majd véletlenül észrevettem hogy a nyák tervezőben a "szálkereszttől" jobbra, fent tudom tükrözni az alkatrészeket, más területen nem! Ezek szerint a szálkeresztnek nem a tervezett nyák közepénél illik lenni, mutatva a középpontot? Vagy mi az amit elnézek?
Minden alkatrésznek van egy mozgató pontja. Egy kis kereszt. Ezt az adott alkatrész tervezője dönti el, hová teszi. Rendszerint az alkatrész közepére, de van, aki máshová rakja. A "torigin" és "borigin" rétegen vannak, kis, keresztek. Annál fogva lehet mozgatni, tükrözni, forgatni őket.
Nem jó helyen jársz!
Tudom hogy kell mozgatni, forgatni, tükrözni az alkatrészeket! A gond az hogy a paneltervező terület nem minden részén működik a tükrözés! Sem ikonról, sem jobb egérgomb menüből ( tulajdonságok ablak, tükrözés.) Ha máshová rakom le az alkatrészt, akkor meg megy! A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2022
Ah so! Ebben az esetben bocsánat.
Idézet: „Ha máshová rakom le az alkatrészt, akkor meg megy!” Demó verzió méretkorlát?
Azthiszem egyszer régen a 9.4 vagy 9.5.x - nél hallottam eröl a hibáról.
Kellene egy másik verzió
Aki használja az Eagle belső autoroutert, annak érdemes kipróbálni a freerouting programot.
Idézet: A "szálkereszt" nem véletlenül a NYÁK-terv origó pontja? Mert ez a terv bal alsó sarka, ebben a koordináta rendszerben dolgozz. Verzió függő, hogy jobbra, illetve felfele mekkora területre engedi elhelyezni az alkatrészt. „nyák tervezőben a "szálkereszttől" jobbra, fent tudom tükrözni az alkatrészeket, más területen nem!”
A verziófüggőségről nem tudok nyilatkozni, de az origónak nálam nem kell a bal alsó sarokban lenni. Sőt általában szándékosan nem is ott van, hanem mondjuk a panel közepén, vagy egyéb olyan ponton, ahol ennek jelentőségét látom.
OK!
A gerber fájlt azonban az origótól kezdi és onnan jobbra és felfelé írja le. Úgyhogy ha gyártatni akarod a panelt, akkor a bal alsó sarok kell hogy az origó legyen!
Gyártás szempontjából irreleváns az origo helyzete.
Minden berendezés a saját origóját használja
Üdv.
Eagle gerber fájlokból vissza lehet állítani a brd, és sch fájlokat? Ha igen, hogyan. Köszi.
Az eredeti brd sch fájlok nem visszaállithatók gerberböl.
Vissza lehet importálni a gerbert egy adott verziótól, de az nem fog az eredeti fájl tulajdonságokkal rendelkezni.
Egyszer nekiálltam egy ilyennek de nagyon babra munka! De nem lehetetlen.
Végül is nem történt más mint lerajzoltad újra.
De abban mi volt a babrálás?
Valóban újra kellett rajzolni, de importálásnál valahogy kisebb lett, mint az eredeti. importálásnál csak vonalakat kaptam, a furatokat, pad-et is nekem kellett feltennem. kitalálni, hogy most mekkora furattal is lehetett az eredeti terv. Nekem volt babra munka, a profiknak biztos megy minden elsőre.
Ha gerbert visszaimportálsz akkor érthető a kapott eredmény, kivétel a kisebb méret.
A furat méretét az alkatrész határozza meg, ami leosztható három csoportra. Nem csapágy illesztés az alkatrész láb furat viszony.
Szia!
Nem menteni kell, hanem nyomtatni. A nyomtatóknál tudod kiválasztani, ha van telepítve valamilyen pdf "nyomtató".
de ha már elmentetted az asztalra akkor már úgy nyomtatod ahogy akarod
|
Bejelentkezés
Hirdetés |