Fórum témák
» Több friss téma |
Igen,ha kiveszem a diodákat akkor is hülyeséget mér...Probáltam a test menut is,sajnos nemfut le azsem.Kiirja hogy short sircuit,akkor összezárom a 3 benemetet és rányomok egy ok-ot és vissza kidob a menube...Ami lefut az a show values és az adjusment,de a az adjustment legvégén error-t ir.A mellékelt kapcsolást épitettem meg,encoder kiegészitéssel és i2c lcd vezérlövel.
Ami még érdekes hogy az adjustment menunél vref az 1123mV és AComp 0 mV.A vref az a PC4 pin 27-el láb.Rámérve multival 2.5 volt van ott...Tehát rosszlenne a láb?Vagy rosszul gondolok valamit? Fuse bitek jók.Igen tudom hogy a méröellenálások nagyon pontosak kell,legyenek de ez a teszter eddig müködött ezekkel az alkatrészekkel,tehát kétlem hogy ott lessz a hiba...Átnéztem a lábakat hogy mi mihez van társitva de ottsem látok hibát,de ha megtennéd vess rá egy pillantást te is,meg esetleg elküldöm a makefillelall egyutt amit forditottam és beállitottam fw-és ha lessz idöd kérlek nézz rá a config fileokra hog yminden ok e.Mert a config fileokat ugye modositottam... Nagyon hálás vagyok neked a segitségért,elsem hiszem hogy egy ennyire "faék" egyszerü kapcsolás eddig jovolt és mostmeg nem és már anyi iadöm elment rá hogy mostmár csakazértis jolenne helyrerakni Üdv:Robi
Én a helyedbe megnézném , azt az enkódert , mert szerintem , csak annyi baja lesz.
Köszi az ötletet,az enkoder uj bár ez mèg nemjelent semmit...Majd megprobálom leválasztani ès kiprobálom....
Üdv!
Kevésbé értek hozzá, de szerintem az atmega hibás lehet (kaphatott egy pofont...), esetleg szoftver csere...
Én is ezt tartom elképzelhetőnek, mert a közelmúltban az enyémet is kölcsönkérték, és hazavágták. Minden klassz volt, csak marhaságokat mért, míg ki nem dobtam belőle az atmegát.
Sajnos most csak átfutni volt időm.
Mivel jók a lábak bekötése, működik az encóder, az lcd is olvasható, fuse bitek is jók, szoftver beállítási hiba lesz. PC4 lábra van kötve a TL431 hőfok független referencia ic, (rajzodon csak két lába van bekötve). 2,5V feszültség amit mértél ezért jó érték. „Config.h” -ban viszont nincs bekapcsolva a külső referencia feszültség használata. //#define HW_REF25 //#define UREF_25 2495 //ide azt kell írni amit mértél jelen esetben a 2495 = 2,495V, de hagyhatod alapbeállításon is Relés védelmet nem ismerem, de a rajz alapján szoftverból kezeli a PC4 ki vagy bemenetként való kapcsolását. További hiba hogy két sor nem elég ehhez a funkcióhoz. * - requires a display with more than 2 text lines #define FREQ_COUNTER_PRESCALER 16 /* 16:1 */ Csatolom a „config.h” amit én használok. A tisztelet inkább téged érdemel. A kitartás amivel próbálod „Csipkerózsikát” felébreszteni a kómás álmából elismerést érdemel. Először én is meg akartam építeni a tesztert, de végül inkább rendeltem egyet. Igaz akkor még csak 300Ft alatt volt a dollár Amúgy jópofa a beépített alternatív kapcsoló (taps, vagy fütty kapcsoló) is Én lábbal indíthatón gondolkodtam, (rádiós ajtócsengőt átalakítani) de még nem jutottam el a kivitelézésig Üdv
Sziasztok. atmega 328-as teszternél miért nem indul el a kalibráció? A 3 bemenetet összezárom, megméri az ellenállásokat aztán kikapcsol. Ötlet?
Némely típusnál, (amit grafikus kijelzővel és 328-al szereltek) nincs kalibráció. A 328 kapacitása nem végtelen, hogy grafikai giccs megjelenítésének és kalibrációnak is legyen hely, tudtommal.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2023
Ez még egy régi darab nem grafikus kijelzővel.
Ezért kéne megmutatni...rengeteg változata létezik!
Próbáld ki ezzel, nekem ez van benne és van kalibráció.
Ha jól értelmezem régen működött, de ma már nem fut le a teszt. Valószínűleg valami összekuszálódott a programban, javításhoz ahogy már javasolták újra kell írni az AVR-t. De az sem kizárt hogy az AVR tároló területe ahová ír (EEPROM, FLASH) kezd degradálódni, vagyis ha a szoftver frissítés nem segít cserélni kell az AVR-t.
Van nekem egy kis alkatrészteszterem, mostanában sokszor öntesztet végez és kér hozzá egy 100 nF-os kondenzátort. Utána se mindig akar mérni, csak tesztelget. Miért csinálja ezt. (néha működik rendesen)
Lehet, hogy nem jó helyre írtam, de nem találtam mást. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2023
Ez volt a második LCR 4T amit tőlem kaptál ajándékba.
Harmadikat talán majd a 75. szülinapra kapsz.
Nézd meg a tvs diódákat bemeneten. Táp fesz rendben van?
Sziasztok!
Egy fórum társtor kaptam egy rossz alkatrész tesztert . Gondoltam,ma megnézem hogy mi a hibája. Az Atmega 328P microcontroller rossz, a táp lábai zárlatosak. Az a kérdésem,hogy ilyet be lehet szerezni valahonnan,persze programmal együtt,vagy mehet a kukába? Bár szívesebben megjavítanám,ha van rá mód.
Program itt van,mega328 T4,vagy a T3 T4,proci kell meg író.
Köszönöm. Procit veszek, de mivel programozni nem tudok, így kell keresnem valakit aki felprogramozza.
Ennél egyszerűbb nincs csak 1 LPT port(régebbi vason lesz) kell és 4 db 200-500 ohmos ellenállás sorba az lpt és a uC portjai közé , (esetleges némi áramkorlátozásra).
lpt avr programozo A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2023
Arduinoval is megoldható bármilyen AVR programozása. De figyelni kell a FUSE bitek beállítására mert hibás beállításnál kizárhatod magad az MCU-ból. Ebben az esetben már HV író kel, de ez is megoldható Arduinoval. Persze ha nem boldogulsz tudok segíteni.
Szoftverből van olyan is ami többet tud mint a gyári, de ehhez neked kell eldönteni hogy mire van szükséged mivel Mega328-ba nem fér bele minden funkció. Tester A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2023
Programozás több kuktatót rejt, kell egy fix programozó.
Vagy veszel:Bővebben: Link Vagy építesz, de az kölcségesebb. Enyém ilyen lett.Bővebben: Link
Amúgy ezeken a tesztereken vannak a bemeneteket védő TVS diódák, amelyek pont ilyen hibát okoznak ha a védelem aktiválódik. De ez könnyen kideríthető mi vezet át ha adsz rá áramot a panelnek, érezhetően melegedni fog azon alkatrész amin a zárlati áram folyik át.
Kera_Will, robis01,Monster02,köszönöm a válaszokat és a linkeket.Megnéztem őket,de rá kellet hogy jöjjek,nekem ez az egész kínai. A számítógéphez annyira értek,ami feltétlenül szükséges,nem többet, a Pic, AVR stb programozást inkább hagyom. Lehet hogy keresek valakit aki tud küldeni egy felprogramozott Ic-t, annak a beforrasztása hamarabb megy mint az összes többi. Azért köszönöm.
Sziasztok!
Van egy kínai dobozolt "Multi-function Tester TC1"-em. Megvan már pár éve. Alkalomszerűen használom. A triakot ezidáig nem kellett mérnem, most hogy szükség lett volna rá meglepődtem mert a triacot tranzisztornak jeleníti meg. Az önteszt lefut, a megjelenítésben nincs változás. A vele kapott utasításban a triac mérés és a tirisztor is szerepel. Ellenállást, kapacitást sosem mértem vele. A firmware rajta TC-V2.12K. Mi lehet a hiba oka? Végső esetben próbálkoznék a frissítéssel is (sajnos nem tudom van-e újabb amivel próbálkozhatnék)...
Triac,tirisztor nem erős oldaluk az ilyen tesztereknek.
Az én T4-em llenállásnak ézi. Asszem 5 mA Igt-ig mér jól.
Vakon készpénznek nem célszerű ezeket a kijelzett eredményeket venni. Nekem időnként a pnp-t npn-nek méri, és a nyitófeszültségeknek sem mindig van köze a valósághoz, de legalább az erősítőtényező kijelzés sem mindig biztos. Tirisztor-triak pedig pár milliamper nyitóáramig mérhető azt hiszem.
Üdv,
A kínai "Geek Tech" GM328 A színes kijelzős testeren (többfunkciós,négszöggenerátor ,stb) melyik firmware működőképes? Köszönöm a válaszokat. tj
Szia
Meg kell nézni a kontroller típusát, kijelzőt, átírni a programban, és megpróbálni egy újabb firmware-t, ha szerencséd van, és nem módosítottak az eredeti kapcsolási rajzon, akkor egyből kell működnie. Ha nincs rá nyomós ok a frissítésre, Én nem bántanám, de előtte mindenképpen megpróbálnék biztonsági másolatot készíteni, ha nincs letiltva az olvasás.
Szia,
Hulla a controller,Atmel 328.Szokásos történet,bemeneti védődióda híd csont zárlat.Rosszként kaptam,gondolom feltöltött elkót mértek vele.Van egy ugyanilyen működőképes,természetesen nem olvasható.A githubon rengeteg verzió van,ezért bátorkodtam segítséget kérni,hátha valaki hasonló cipőben járt. tj
Kijelző típusát kellene megnézned, és egy olyan verziót letölteni, amiben az le van programozva. A legújabb amit Én nemrég feltettem az az 1.50m, ebben elég sok kijelző van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |