Fórum témák
» Több friss téma |
Nem bontottam meg, nem is állítom hogy értek hozzá, de szerintem nincs a nyák másik oldalán semmi. Megpróbálom kifordítani. A motor ide-oda forog igen, nem körbe. És a zárlatos TVS nélkül működik a motor, ide-oda forog polaritás váltáskor. Végálláskapcsoló nincs, komutátort nem látni, az alja rá van préselve.
Pontosítva nem is ablakemelő, hanem inkább ablak mozgató. Ez egy tetőablak motorja. Gondolom csak kibillenti az ablakot. KMB csapatnak viszem CsabáraKMB csapatnak viszem CsabáraKis szerencsével csinálnak belőle valamit. Én már annak is örülök, hogy megtaláltam. ![]()
Eredeti kaqkk hang ! Szuper ! Te egy isten vagy ....
![]() A hozzászólás módosítva: Szo, 20:03
Akkor öröm van! Bele a TVS-t és mehet. Akkor ezért ilyen egyszerű a szerkezet. Ha működik, meg ne bontsd! (Szerintem másik oldalon van az IC és az ALU lemez hűti.)
Le kéne modellezni. Vagy legalább leméretezni. Kinyomtatnám 3D.
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:57
Csabára viszem, addig is ha komolyan kell, leskiccelem.
Igazán komoly az a technológia kérdés, hogy mivel lehet pótolni az a harmónikát, ami a kakk, meg a kukk hang időzítését biztosítja. ![]()
Az jó lenne. Ha nem vesz el sok idődet, megköszönném.
Meg, ha belefér, több nézetből egy egy fénykép. Harmonikára van ötletem.
Hát akkor ez bukta
![]() Benézve a műanyag mögé, sincs ott semmi alkatrész. Mondjuk ha nincs terhelést figyelő vezérlő, akkor nincs is mi megállítása a végállásttól tovább erölködést. De hát végülis az autón is úgy van nekem, hiába fél van húzva az ablak, ha húznám még tovább bármennyi ideig, hallom-érzem hogy lehúzza az autó aksiját. Ha a visszaugró ablak kapcsoló hibás, és úgy marad, majd megég a motor, és kiég a biztosíték..
Hello! Vicces. Mondjuk láthattam volna a két L1-L2 tekercset, ami a bemenetről a motorra megy. Ezek szerint a kazal kondi, csak zavarszűrő. De legalább egy PTC bitit tehettek volna bele..
De ezek szerint csak egy ide-oda kapcsoló működteti ezt.. Mondjuk az legalább nem félvezető. nehezebben megy tönkre. ![]()
Hello!
Köszönjük a rajzot! Látszik hogy úgy lett visszarajzolva. Megpróbáltam átrajzolni, hogy értelmezhető is legyen a kapcsolás. Vannak benne hibák, amiket ki kellene deríteni, hogy pontosabb legyen a rajz. Az már látszik, hogy a feszültség szabályozás analóg módon történik. Az áramszabályozáshoz a kontroller visszaméri az áramot és feltehetően szabályozza is azt. A feszültséget is méri, de feltehetően azért, hogy az áramot egy trend szerint tudja beállítani. Nem tudom Domino holt tart a javításban, de ha a kontroller nem működik, attól még munkára lehetne kényszeríteni, némi átalakítással. Maximum nem lesz olyan okos..
Szokásommal ellentétben nyitottam neki saját topic-ot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |