Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Kelvin csipesz ide, kelvin csipesz oda, szerintem még egyszer ugyanazt az értéket nem fogja mutatni...
Most rácsíptettem a Kelvincsipeszeket egy előzőleg mért 4,669Ohm/50W- os ellenállásra, és 4,669-et mér, ha sokáig rajtahagyom, az utolsó tag 8-9 közt változik. De ez annak is betudható, hogy 1A-t hajt át méréskor az ellenálláson, amitől változik a hőtényező.
Ránéztem egy nagyobb értékre 100Ohm névlegesre, amit 99,3-nak mért. Itt most 99,25 az érték.
Ugyanez az ellenállás egy 4401LCR méterrel mérve is 99,25 Ohm-ot mutat A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2025
Vércsatorna maróVágódeszkába kellene vércsatornát marni, mert a "V" alakú nem vállt be, ugyanis nem lehet tisztítani az alját.Az ilyenek mennyire jók?
Működhet a dolog. Ha eljössz felém a munkadarabbal, akkor pár pillanat alatt belemarjuk, hogy kipróbálhasd
![]()
Ebben a legkisebb is 20 mm széles hornyot húz, amit túlzónak érzek.
Esetleg az egész csatorna létét is érdemes mérlegelni, van-e rá szükség, ígér-e bármilyen előnyt.
Mivel a meglévő "V" alakú csatorna 15 mm-es, ezért nem.
Meg ott van már, csak nem szépre sikereredett annó, azt kellene "barkács+" kategóriára emelni. És akkor simán ki lehet majd törölni belőle a koszt. Mert a "V" aljából aztán nagyon nem lehet. ![]() De szerintem ehhez azért profi cucc kell...
Profi cucc, vagy ügyes kéz (esetleg mindkettő).
Esetleg sablon, vezető, ilyesmi. Mert különben olyan lészen megint a kanyarban, mint amit az ökör pipil.
![]()
Természetesen, kell vezető, és kezdeti + vég ütköző is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |