Fórum témák
» Több friss téma |
Veszel ilyen S09-et 5V-ost. Egy li-ion celláról járatva megcsinálja az 5V feszkót, és keveset fogyaszt
VezetékhosszAzt szeretném megtudni hogy a dht22 szenzor milyen maximális vezetékhosszal használható és ehhez kell e + felhúzó ellenálás ?A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2025
Hello!
"DTH22 felhúzó ellenállás Az érzékelőhöz egy felhúzó ellenállás szükséges, amelynek értéke az adatlapon szerepel (1k és 5k között ajánlott)." Lásd itt. "A DHT22/11 érzékelők soros kommunikációs interfészt használnak, így nagy távolságokon is működnek (a DHT11 esetében 20 m felett, a DHT22 esetében 100 m-en)." 20 méter felett 5k alatt ajánlott. De nyilván a kábel kapacitásai az érdekesek.. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2025
Hozzá adtam egy gombot is
![]()
Csak így tovább ! Tuning fejlesztés tanulás .....
pickit2 nem ismeri fel a 12f1501-tSziasztok!A fenti picre írtam egy programot. A pickit2 nem ismeri fel a picet. Hogyan tudnám beírni a programot.
Köszönöm szépen!
A helyzet az, hogy letöltöttem, installáltam, elindítottam, de az eszközt továbbra sem ismeri föl(PIC12F1501).Lehet, hogy valamit nem jól csináltam?
A konkrét programot nem ismerem de eddig mindenki áldotta, aki kipróbálta.
Maga a programon kívül is lehet sok tényező. Mit értesz "eszköz" alatt? A programozót (PK2) vagy magát a PIC-et nem ismeri fel?
Más információ szerint az MPLAB IPE programmal, ami része az MPLAB IDE-nek lehet programozni a pic12f1501-et, ha van MPLAB SNAP programozó, ami olcsónak tűnik a chipcad-nál. Van valakinek tapasztalata az MPLAB IPE-vel és ezzel a SNAP-al?
Programmer menü: Manual Device Select (legyen kipipálva)
Device Family menü -> Midrange -> 1.8V Min Device lenyíló menü -> PIC12F1501
Beírtam a hex fájlt. Ki kell próbálni.
Köszönöm szépen.
Az az egy baj van vele, hogy csak LVP módban működik, pont ezért ilyen olcsó.
Szia!
Ha kívülről kap a pic az MCLR lábra 12 V-t, akkor működik HVP módban. Vagyis általam, normál módban az MPLAB SNAP?
DEAR I HAVE PROBLEM TO COMPILE IN MPLABX XC8 NOW,
What is the exact error message/problem? Paste it or take a screen shot. Without the error message, nobody can help you.
Actually codes written in old MPLAB Hi-Tech, and now I have MPLABX XC8, as you said the error is :
CLEAN SUCCESSFUL (total time: 1ms) make -f nbproject/Makefile-default.mk SUBPROJECTS= .build-conf make -f nbproject/Makefile-default.mk dist/default/production/676_fan.X.production.hex make[2]: Entering directory 'C:/Users/Jain T480/Desktop/nec676workig/676_fan.X' "C:\Program Files\Microchip\xc8\v3.00\bin\xc8-cc.exe" -mcpu=16F676 -c -mdfp="C:/Program Files/Microchip/MPLABX/v6.25/packs/Microchip/PIC16Fxxx_DFP/1.6.156/xc8" -O0 -fasmfile -maddrqual=ignore -xassembler-with-cpp -mwarn=-3 -Wa,-a -DXPRJ_default=default -msummary=-psect,-class,+mem,-hex,-file -ginhx32 -Wl,--data-init -mno-keep-startup -mno-osccal -mno-resetbits -mno-save-resetbits -mno-download -mno-stackcall -mno-default-config-bits -std=c99 -gdwarf-3 -mstack=compiled:auto:auto -o build/default/production/_ext/463754941/main.p1 "../New folder/main.c" ../New folder/main.c:157:6: error: invalid preprocessing directive 157 | #asm | ^ ../New folder/main.c:162:6: error: invalid preprocessing directive 162 | #endasm | ^ ../New folder/main.c:652:14: error: invalid preprocessing directive 652 | #asm | ^ ../New folder/main.c:663:14: error: invalid preprocessing directive 663 | #endasm | ^ ../New folder/main.c:701:10: error: invalid preprocessing directive 701 | #asm | ^ ../New folder/main.c:704:10: error: invalid preprocessing directive 704 | #endasm | ^ 6 errors generated. make[2]: Leaving directory 'C:/Users/Jain T480/Desktop/nec676workig/676_fan.X' make[2]: *** [nbproject/Makefile-default.mk:104: build/default/production/_ext/463754941/main.p1] Error 1 make[1]: *** [nbproject/Makefile-default.mk:85: .build-conf] Error 2 make: *** [nbproject/Makefile-impl.mk:39: .build-impl] Error 2 BUILD FAILED (exit value 2, total time: 569ms)
That source was compiled with XC8 version 1.3.x. Since than Microchip changed the compiler. You are trying to compile the source with XC8 compiler version 3.0. Please look for changes in language in migration guide on hompage of Microchip.
You are absolutely right, it's compiled with xc8 V1.33 , Now I have latest MPLABX xc8 v3, I tried to modify many times but not success, please modify it for xc8 v3, thanks in advance
A hozzászólás módosítva: Pé, 4:19
If I'm not mistaken, the inline assembly syntax has changed since then. Instead of using directives, you can do it this way:
asm( "MOVLB 0x01 "); etc. |
Bejelentkezés
Hirdetés |