Fórum témák
» Több friss téma |
Ventoy-al az a gond hogy
-uefi secureboothoz mokolni kell vele először -a képernyőfelbontása a bebootolt iso-n van amikor szánalmasan gyenge, míg filefezelővel másolt iso tartalmon hozza a fullHD-t.. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2025
Nem hát...
Teljesen analfabéta fájlnevek vannak neki megadva, mégsem látja az összes iso-t. Meg amelyiket látja, arról sem mindegyikről tud telepítést indítani. Ez nem user hiba, hanem egy kalap *** a szoftver... A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2025
Moderátor által szerkesztve
Próbáltam, a gyakorlatban semmit sem ér ilyen esetben.
Melyik verziót használod? Remélem nem valami kétes helyről letöltöttet, hetvenhétszer módosítottat....
A fejlesztői oldal forráskóddal, dokumentációval, fórummal: https://github.com/ventoy/Ventoy Innét töltheted le a legújabb verziót: https://sourceforge.net/projects/ventoy/files/v1.1.07/
És mi volt az a kicsi app ami segített?
Windows10_DPI_FIX.exe
A trükk egyik fele a fájlnevekben van mert egy bizonyos séma szerint kell őket elnevezni (kitalálhatod magadtól is ha megnézed a többi image nevét, vagy a leírásából is kiderül), illetve a csomagolásukban.
Nem tudok egyszerre mindkét hozzászólásodra válaszolni.
• Akármennyire nincs ismeretséged Win10-zel, az a nagy előnye van a 7-hez képest, hogy rendesen támogatott minden ismert program által, míg a 7-et pl. már a Steam se támogatja és idővel egyre kevesebb program fogja. | Ha egyszer át kellene térnem Win11-re akkor inkább keresnék egy nem hivatalos verziót, amiből már ki van szedve az a sok szemét, amivel az MS telepakolta. • Ha már a "felület mahináló segédprogramokat" említed: nálam csak a "Classic Shell Start Menu" van telepítve, testre szabható start gombot és Win7-ből ismert start menü felépítést tud nyújtani, ami szerintem jobb, mint a 10 vagy 11 start menüje.
Nekem nekiállt a win10 a biost frissíteni. Le lehet ezt tiltani valahol, hogy ehhez a részhez ne nyúlkáljon engedély nélkül?
Egyiket sem, mert nekem nincs rá szükségem amióta van win10. Ez még egyszer sem borult meg egyik gépemen sem. Az arra kellett volna, hogy el tudjak vinni több telepítőt egyetlen pendrive-on. De ha elfér egy pendrive a zsebemben akkor elfér 3 vagy 4 is, szóval nem érdekel a ventoy.
A BIOS-ban elvileg szokott rá lenni opció.
Akkor gondolom nálam ez lenne az:
Régi munkahelyemen az automatikus driver letöltés is gondot okozott, pl. a CP2102 szépen működött a telepített driverével, de windows állandóan egy újabb, de nem működőre cserélte (tudom az okát), akkor ezt ki lehetett kapcsolni, akár arra az egy eszközre vonatkozóan is, (már nem emlékszem, hogyan, mert több éve volt). Nem tudom, hogy most van-e egyáltalán ilyen lehetőség, vagy csak globálisan lehet ki/be kapcsolni?
Idézet: „Ha egyszer át kellene térnem Win11-re akkor inkább keresnék egy nem hivatalos verziót, amiből már ki van szedve az a sok szemét, amivel az MS telepakolta.” Van ilyen hivatalos verzió: Win11_Enterprise_IoT_LTSC A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2025
Esetleg a registry módosítása nélkül is működik (ahogy nekem): az eszközkezelőben csak szimplán a "nézet / rejtett eszközök megjelenítése" használatával.
Nekem akkor se tetszik, többek között az sem, hogy 11-ben elvileg már nem helyezhető át a tálca a képernyők bármely másik oldalára és rejtetté se állítható ‒ ezek a 10-ben mind elérhetőek, rémes, hogy mennyi beállítást vettek ki a 11-ből. És természetesen az se vet rá jó fényt, amiket a 11 biztonsági frissítéseiről lehet hallani...
![]() [másik hozzászólásodra válasz] Ami a driver frissítéseket illeti: nálam egy laptopon egy olcsó USB mikroszkóp driverével szórakozott a Win10 (mindig rendszerindításkor egy vacakabb drivert rakott vissza); a fő gépemen pedig a Kensington trackball driver frissítését kellett letiltanom, mert belepiszkált és problémákat okozott; ezeken kívül más bajom még nem volt vele.
Erről még 14-ben írtam...
A lényeg, hogy a rejtett eszközök között nem (nem mindig) jelennek meg a már leválasztott eszközök, ezért kell ez a trükk hozzá. Windows 7-nél is így volt, s azóta se változtatták meg ezt, s ahogy az írásomból láthatod, nekem ez soros portos dolgoknál okozott problémát, amit így lehetett orvosolni.
Még a NirSoft USBDeview-t szoktam használni mert azzal kigyomlálható bármi korábbról: még az olyan eszközök is, amiket "Device Descriptor Request Failed" hibával nem ismer fel.
Megint előjött a korábbi PcaSvc.dll hibaüzenet. Az a vicces, hogy a neten mindenhol azt mutatják hogy ki kell venni a feladatütemezőből és ennyi. Hát én kivettem, most meg valamitől visszakerült?! és megint kezdi, megint töröltem, és meglátjuk mi lesz.
Előjött egy másik probléma is amivel egyelőre nem tudom mit kezdjek: Ezt akarja telepíteni a win utpdate: Összesítő frissítés Windows 10 Version 21H2 x64-alapú rendszerekhez (KB5063709) Lefut majd kiírja, hogy valami nem sikerült (bőbeszédű hibaüzenet mi?) és visszaállítás. Ujraindult vagy ötször. Aztán tegnap megint letöltötte ezt a frissítést és megint eljátszotta ugyanzet. Többször ujraindult, majd "valami nem sikerült" és visszaállítás. Most megint ott tartok, hogy újraindítást szeretne... megpróbálom, sok választásom úgysincs... De ettől csak erősödik a véleményem, hogy ez a win10 egy hulladék tákolmány. A saját maguk által kiadott frissítés, nem tud települni a saját rendszerükre, és semmiféle normális hibakezelés nincs... A PcaSvc.dll hibára visszatérve azt látom, hogy másoknál win11 alatt jön elő ugyanez... szóval úgy tűnik az se különb... A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2025
(KB5063709) hiba
Szerintem a szokásos win10 hiba: a winRE partíció mérete nem éri el a 800MB-ot.. A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2025
Ok, egyszerű halandó meg tudja oldani, ha már a microsoftnak nem sikerül?
Persze. De ez már évek óta alap lenne. Niubi vagy Minitool partition wizardal átméretezed az alapból ~500MB partíciót 800MB vagy 1GB-ra. (az MS leírása ezen műveletről túl bonyolult mert ők nem ajánhatnak erre 3. féltől származó progit)
Ok, hogyan tovább?
Mondjuk a C elejét arrébb viszem (mennyivel?), de mi az a 16Mb-os part? A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2025
Légyszi futtass le egy parancssorban egy "reagentc /info"-t.. és mutasd
c:\>reagentc /info
Windows Recovery Environment (Windows RE) and system reset configuration Information: Windows RE status: Enabled Windows RE location: \\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition3\Recovery\WindowsRE Boot Configuration Data (BCD) identifier: fd6d97a2-7d34-11f0-8229-aba8a11dede3 Recovery image location: Recovery image index: 0 Custom image location: Custom image index: 0 REAGENTC.EXE: Operation Successful.
OK, akkor a C: meghajtón van, nincs külön winRE partíció, így tárgytalan..
A 16 MB-os partíció semmire sincs használva, ha útban van simán törölhető, nálam sincs.
Az első particiót megnöveltem 2Gb-ra. A helyzet változatlan. Telepíti a frissítést, majd 5x ujraindul, hiba, és keződik ujra az egész... Hát ez tényleg egy összelapátolt szoftverhulladék...
Tiltsam le valahogy a frissítéseket, hogy legalább használható maradjon ez a ***? Tényleg nem lehet káromkodás nékül? A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2025
Moderátor által szerkesztve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Teljesen analfabéta fájlnevek vannak neki megadva, mégsem látja az összes iso-t. Meg amelyiket látja, arról sem mindegyikről tud telepítést indítani. Ez nem user hiba, hanem egy kalap