Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem a sarkos széleken indult meg a kisülés, és úgy haladt befelé,erodálva az anyagot.
Ugyan nem láttam még pásztoron szikraköznek kiképezve, de az AWI hegesztéshez használt volframpálcák tartósak lehetnek.
Szia:Én saválóból szoktam készíteni a szikraközt.
Üdv!
Ennek a szikraköznek igazság szerint nem vagy csak néha szabadna működni nem állandó jelleggel.Ez csak a készülék védelmére van beépítve, Pl: leszakad a karám vezetéke,STB.Amennyiben ez állandóan működik az azt jelenti,hogy a hozzá tartozó karám vezetékrendszere nem jól van kialakítva,nem jó az illesztés,kevés a karámvezeték,sok lehet a párhuzamos szál,túl rövid a karám,STB. Én inkább a karám vége (!!!) szálra tennék egy izmosabb szikraközt s ott helyben földelném.Ebben az esetben kijut minden energia a karámra a felesleg meg a végén lévő szikraközön távozik,de ez csak az én gondolatmenetem.
Hali!
Ez mind oké, és tiszta, amit leírtál. Csak ezt a (fel)használóval kellenne megértetni. Amikor jó erős pásztort követel, hiába mondod neki, hogy ez milyen méretű/hosszúságú kerítésre/karámra illik rátenni. Mikor említem neki a kerítés végén kialakításra ajánlott szikraközt, fogalma sincs mint beszélek. Pedig már le is rajzoltam. Tisztelet a kivételnek. Egyébként került már valakinek a kezébe olyan gyári pásztor, ahol volt/van kialakítva szikraköz? A hozzászólás módosítva: Vas, 12:58
Teljes mértékben igazad van! A felhasználó értetlen mint a birka, nagyon sok esetben és akkor jön,hogy nem jó a pásztor,én anno meguntam a magyarázkodást!
Láttam több gyári készüléket is amiben volt szikraköz,de az a megoldás a nagyon nagy távolsággal (2-3cm) semmire sem volt jó,talán a villámlás tudta volna csak átütni a készülék védelmére teljesen alkalmatlan volt.Sokan (felhasználók) nem tudják,hogy a gyári pásztorokat (biztosan van kivétel,én még nem láttam) megfelelő terhelés nélkül (hozzá illő,illesztett karám) bekapcsolni még egy pillanatra sem szabadna,mert azonnal átüt a nagyfesz trafó és innen már borítékolva van az idő előtti elhalálozás.Se szikraköz-se karám,valahol távoznia kell az energiának,nem fog ott ülni a tekercsben jobb időket várva hátha jön majd valaki vagy valami aztán majd annak jól oda csapok.Na ezt sem értik meg,mert mi baja lehetne,csak megpróbáltuk.
Minden úgy van, ahogy leírod. Vigasztaló számomra, hogy nem vagyok egyedül ezekkel gondolatokkal.
Szia! Teljes mértékben igy van!!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |