Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor

Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   301 / 301
(#) mex válasza mraulajos hozzászólására (») Sze, 17:53 /

Szerintem a sarkos széleken indult meg a kisülés, és úgy haladt befelé,erodálva az anyagot.
Ugyan nem láttam még pásztoron szikraköznek kiképezve, de az AWI hegesztéshez használt volframpálcák tartósak lehetnek.
(#) kozso31 válasza mraulajos hozzászólására (») Sze, 18:15 /

Szia:Én saválóból szoktam készíteni a szikraközt.
(#) rEvita válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 10:10 /

Köszönöm, megoldotta a problémám.
(#) erdgab válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 11:38 / 1

Üdv!
Ennek a szikraköznek igazság szerint nem vagy csak néha szabadna működni nem állandó jelleggel.Ez csak a készülék védelmére van beépítve, Pl: leszakad a karám vezetéke,STB.Amennyiben ez állandóan működik az azt jelenti,hogy a hozzá tartozó karám vezetékrendszere nem jól van kialakítva,nem jó az illesztés,kevés a karámvezeték,sok lehet a párhuzamos szál,túl rövid a karám,STB. Én inkább a karám vége (!!!) szálra tennék egy izmosabb szikraközt s ott helyben földelném.Ebben az esetben kijut minden energia a karámra a felesleg meg a végén lévő szikraközön távozik,de ez csak az én gondolatmenetem.
(#) mraulajos válasza erdgab hozzászólására (») Vas, 12:56 /

Hali!
Ez mind oké, és tiszta, amit leírtál. Csak ezt a (fel)használóval kellenne megértetni. Amikor jó erős pásztort követel, hiába mondod neki, hogy ez milyen méretű/hosszúságú kerítésre/karámra illik rátenni. Mikor említem neki a kerítés végén kialakításra ajánlott szikraközt, fogalma sincs mint beszélek. Pedig már le is rajzoltam. Tisztelet a kivételnek. Egyébként került már valakinek a kezébe olyan gyári pásztor, ahol volt/van kialakítva szikraköz?
A hozzászólás módosítva: Vas, 12:58
(#) erdgab válasza mraulajos hozzászólására (») 17:51 /

Teljes mértékben igazad van! A felhasználó értetlen mint a birka, nagyon sok esetben és akkor jön,hogy nem jó a pásztor,én anno meguntam a magyarázkodást!
Láttam több gyári készüléket is amiben volt szikraköz,de az a megoldás a nagyon nagy távolsággal (2-3cm) semmire sem volt jó,talán a villámlás tudta volna csak átütni a készülék védelmére teljesen alkalmatlan volt.Sokan (felhasználók) nem tudják,hogy a gyári pásztorokat (biztosan van kivétel,én még nem láttam) megfelelő terhelés nélkül (hozzá illő,illesztett karám) bekapcsolni még egy pillanatra sem szabadna,mert azonnal átüt a nagyfesz trafó és innen már borítékolva van az idő előtti elhalálozás.Se szikraköz-se karám,valahol távoznia kell az energiának,nem fog ott ülni a tekercsben jobb időket várva hátha jön majd valaki vagy valami aztán majd annak jól oda csapok.Na ezt sem értik meg,mert mi baja lehetne,csak megpróbáltuk.
(#) mraulajos válasza erdgab hozzászólására (») 19:20 /

Minden úgy van, ahogy leírod. Vigasztaló számomra, hogy nem vagyok egyedül ezekkel gondolatokkal.
(#) deak francis válasza erdgab hozzászólására (») 19:58 /

Szia! Teljes mértékben igy van!!!!
Következő: »»   301 / 301
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem