Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ilyet tapasztaltam magam is, Velencén (nem az olasz, hanem a magyar). Az V. utca volt a határvonal. (Az utcák ott számozottak, a tó felől indul a számozás, a 7-es úttól.) Addig esett, ott mintha vonalzóval húzott vonal lett volna, onnantól egyáltalán nem. Érdekes volt.
Még fiatal koromban éltem meg, hogy több száz méteren át autóztam a száraz aszfalton, míg a szembejövőknek ment az ablaktürlője. Azaz azon az oldalon esett. Azóta sem láttam ilyet.
A 61-es villamos elején esett, a végén meg sütött a nap a Villányi úton, vagy éppen oldalról közeledett az esőfal egy kis utcába benézve, ahogy bicikliztem hazafelé egy másik városban - előfordul az ilyesmi, hogy határozott széle van a csapadéknak. A vége úgyis az, hogy elázol.
Nagy ritkán meg annyira sűrűn zuhog, hogy csak oldalt látni az út szélét, az utat nem. És a köddel is megtörténik, hogy a motorháztetőtől lefelé tejfehér, annyira sűrű, és csak az útjelző karók állnak ki belőle, vagy éppen fordítva: csak alul látszik valami. Itt-ott még létezik olyan, hogy természet. De az nagyon jó, hogy hosszában vágott ketté egy utat. A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:48
Másik érdekesség: biciklivel mentem, kicsike felhő árnyéka közepében. Az árnyék kb.: 60-80 méter átmérőjű kerek. Pont egy irányban, azonos sebességet tartva tudtam menni, valameddig a felhőárnyék közepében maradva, körben ezen kívül tombolt a napfény.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:57
Speciel ez úgy lehet, hogy az autó egy felüljáró vagy híd alatt áll. Amikor rángatja a kamerát, akkor látszanak is a pillérek.
Nem azt vitték el Tapolcára mert ott is van egy Nohab orr?
Van róla tematikus gyűjtemény az IHO-ban, meg saját könyv is.
Ha arra járunk, akkor persze megnézzük.
De igen, a '80-as évektől a Nohabok Tapolcára voltak állomásítva, nagy részüket onnan selejtezték a velük dolgozók nagy bánatára.
Nem igen vagyok a Nohab hisztéria áldozata és nem követem naprakészen a történetét. Pár éve jártam Tapolcán és akkor láttam ott az orrt. (Pesten akkor már nem volt meg a muzeum), ebböl gondoltam, hogy oda került.
Néhány éve nem jártam Tapolcán, Keszthely közelebb van, közlekedés is jobb. Bringával is másfélszer annyi.
Egy kerek árnyék folyamatosan feletted volt, veled azonos sebességgel haladt... Ajajj...
![]() És az árnyék pont csészealj alakú volt? Az árnyék 60-80 méteres átmérőjéből és az UFO-k tipikus méretéből ki lehet számolni, hogy milyen magasságban volt feletted, miközben megfigyelt téged... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |