Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Analóg megoldást én nem látom, hogy erre a célra megfelelőt lehetne építeni.
De ne bánd, mert nekem van egy gyári négycellás, ami digitális, de az sem megfelelő, tönkre teszi a cellákat. Szerintem igazán jó megoldást NiMh cellára én nem ismerek. Voltak ilyen "tudományos cél Ic-k, de hogy mit értek, mit nem azt nem tudom. Minden esetre nemigazán terjedtek el. A NiCd aksikat kiutálták, (pedig jobb tulajdonságai voltak), a NiMh-nak meg nagy az önkisütési árama. Az technika meg az idő túllépett rajtuk. Én már nem tennék semmibe ilyen akksit. Mert ilyesmi csak akkor volt jó, mikor tölt-kisüt-tölt-kisüt volt az üzemmód. Akkor megérte. De van egy vezeték nélküli telefonom, abban két AAA-cella van, állandó töltés alatt vannak és nem igaz, hogy mit kibírnak. Ez van, abban valahogy jól működik.
Az Eneloop-ok pl. teljesen jók, nagyon minimális a kisülő árama (10 év tárolás után még 70%-on van), és 2100 töltési ciklust tud. (Állítólag persze. De az a pár teszt, amit találtam, eléggé hasonló eredményt hozott).
Hello! Nekem Eneloop még nem volt a kezemben. De nem ismerem a teszt körülményeket. A gyártók meglehetősen titkolják a dolgokat. Egy egy paramétert kiemelnek, a többit meg elhallgatják.
Az én tapasztalatom az, hogy egy hónap tárolás alatt a NiMh cella lemerült. Anno, mikor még volt Walkman, a lányom vagy 1000-szer töltött fel két pár Vartát. De úgy hogy hallgatta és mikor lemerült feltöltötte. A töltő, egy teljesen gagyi kétcellás töltő volt. Tehát vannak érdekességek, csak a használati módtól igen csak függnek a kapott eredmények. Nekem a NiCd akksi sokkal szimpatikusabb volt. Nagyobb áramot adott, lényegesen alacsonyabb volt az önkisütési árama. Hogy mi a környezetkímélőbb, kevésbé környezetkímélő anyagból gyártani kevesebbet, vagy környezetkímélőből többet, az jó kérdés. De a markecinget elég jól ismerem. A gyártó, mindig a saját érdekei mentén működik, papír mindent elbír. Az pedig a profit és nem más..
Nekem két "GP Recyko" AA akku teljesít szolgálatot egy rádiós-kazettás "AIWA" walkman-ban ‒ FM rádiót (Retro) hallgatok vezetékes fejhallgatóval. Simán kibírnak pár hétnyi használatot, munkába/munkából utazás közben hallgatom, összesen legalább majd' ~2 órányi használatot kap minden hétköznap. Bár én nem merem megvárni, míg elkezdenek jelentkezni a merülés hatásai, inkább ~2-3 hetente (max ~3-4 hetente, ha elfelejtem) feltöltöm őket, egy régebbi Energizer kétcellás elemtöltővel töltöm őket, kitűnően bírják a strapát.
Kerámia főzőlap betét szondája, MCUA kerámia főzőlap betétben ami középen felfelé áll ki, mint egy saru, az milyen érzékelő, vagy kapcsoló? Szóval fix. hőmérsékleten kapcsoló bimetál, vagy használható állítható hőszabályzásra? A CMS89F6285 MCU-t mivel lehet programozni? Nem találtam infót, hogy ez PIC vagy AVR vagy mi.
Sikerült megcsinálni a forrasztóállomást. A BT136 600E triac volt a bűnös, kicseréltem és a meghosszabbított vezetékkel is tökéletesen működik.
Köszönöm a segítséget.
Örülök, hogy sikerült. Így kezdőként az esetből vond le a megfelelő tanulságot és jegyezd meg jól:
Alkatrészt kimérni leginkább áramkörön kívül lehet, nem beforrasztott lábakkal. Mondhatom úgy is, ha egynél több láb van beforrasztva, ott már könnyű "jégre menni". És lehet akármilyen hiper-szuper tesztered, még akkor is megeshet, hogy a DMM -el többre mész. Ui.: Mindez IC-knél azért már nem biztos, hogy így van... Időzítő ventillátor kapcsolásáhozSziasztok,olyan eszközt keresek, amivel egy ventillátort fix időközönként mondjuk 1-3 percre be tudok kapcsolni. Nem kell, hogy us pontosságú legyen, csak úgy kb működjön. Van itthon ez a konnektorba dugható mechanikus időzítőm, de azon 15 percenként lehet csak állítani a működést. Praktikusan valami olcsófájin megoldás érdekelne, nem az, hogy siemens S7-tel hogy lehet megcsinálni ![]() Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Sze, 12:03
Idézet: „olcsófájin megoldás érdekelne,” Mit nevezel olcsónak? Vannak IDŐRELÉK és néha lehet kapni használtan is ettől olcsobban mint ami a linken van.
Köszönöm, ezek közül valamelyik biztosan jó lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |