Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű tápegység

Témaindító: Rendszer, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   124 / 124
(#) tki válasza Massawa hozzászólására (») Nov 1, 2025 /

Nem tudom, min nevetsz annyira és mit írtál le. Látom, speciális fényt alkalmaztál. : -) De ennyit a segíteni akarásról.
(#) jocoka válasza Massawa hozzászólására (») Nov 2, 2025 /

Szia
Köszönöm a választ, sok mindennel mértem multiméterrel, szkóppal de semmi se jön ki rajta.
(#) jocoka válasza JZoli hozzászólására (») Nov 2, 2025 /

Szia
Hát visszaraktam ahogy volt minden, de továbbra se semmi eredmény.
Terhelés alatt mit értesz pontosan?
(#) JZoli válasza jocoka hozzászólására (») Nov 3, 2025 /

Ha például az n5V-os ágon van valamilyen zárlat, vagy nagyobb terhelés, ott nem nagyon tudsz méregetni. Én általában megmérem a szekunder oldalon a tápfeszek első elkóin a feszültséget, és abból lehet következtetni, hogy kb mi lehet a goind. Ha ez nem vezet célra akkor az elkó után átvágom a fóliát valahol és úgy mérek.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Nov 5, 2025 /

Közben találtam egy helyettesitöt 24N40, de az meghalt amint egyenesen a hálozatra kötöttem. Addig amig egy 60Ws izzon keresztült kapcsoltam a hálozatra addig müködött, teljesitményt is le tudott adni, amint az izzo nagyon fel nem melegedett, akkor megállt.
A lényeges különbség az eredetivel szemben az IDM 50 A az eredetin 84A.
Most kerestem egy erösebbet amin ez az adat 66A - más nem igen van. A héten megérkezik meglátom.
Azonos paraméterü FET ugy látszik nálunk nem létezik. ( a nyavalyás kinaiak megint jöbb vizböl föznek..). Azon gondolkodom hogyan lehetne az indulást lassitani, az izzo a bekapcsolás pillanatában nagyot villan.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2025
(#) vteo válasza Massawa hozzászólására (») Nov 5, 2025 / 2

Hogy mertél egy 500V FET helyett 400V-t tenni?
Szerintem Flyback-nel már az 500V is a határon van.
(#) Massawa válasza vteo hozzászólására (») Nov 5, 2025 /

Mert nincs más.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Nov 5, 2025 /

Söt a baj az volt, hogy a 24N40-es hütöfelülete fém, azaz ott hálozati feszültség van viszont a doboz teljesen szigetelt FETre lett kialakitva igy össze sem tudtam volna szerelni, ha kibirta volna a tesztet.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 20:17 /

Megérkeztek a 22N60as tranyok azonnal müködni kezdett vele a táp.

Még egy érdekesség van a cuccban. A 6,3As lassu biztivel sorba van kötve egy NTC ellenállás ami kimondottan a biztit védi, mert a bekapcsolás pillanatában meg egy 60 Wattos 230V-os izzot is erösen felvillant. Ha beteg az NTC akkor a 6,3A-s biztik fele nem éli tul a bekapcsolást. Sokkal lassubbat meg nem olyan egyszerü szerezni. A sima T nem birja ki, szerencsére volt nehány NTCm a fiokban. ( az eredeti szintén egy csöbizti volt, de kisebb átméröjü mint a szabványos és huzal kivezetéssel volt beforrasztva. Állitolag van még lassabb csöbizti is mint a T6,3A de nem tudom milyen jelzéssel kaphato. A jo NTC persze segit.
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:20
Következő: »»   124 / 124
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem